نکاتی برای مراقبت از پوست و مو در تابستان (بخش اول)

در قسمت نخست این مطلب در مورد مراقبت از پوست و اینکه چگونه موها را تغذیه کنیم، سخن گفتیم. در این شماره در مورد مراقبت از چشم ها در فصل تابستان، پوست کودکان، روش های درمان آفتاب سوختگی در تابستان و معرفی گونه های مختلف کرم ها و لوسیون ها برای تان نکاتی را بیان خواهیم کرد.
دوشنبه، 13 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی برای مراقبت از پوست و مو در تابستان (بخش اول)
سعی کنید در تابستان تحرک تان را بیشتر کنید و تا جای ممکن کمتر نمک بخورید و پاها را ماساژ دهید.
 

عینک آفتابی فراموش نشود

چه در تابستان و چه دیگر فصول سال حتی زمستان، استفاده از عینک آفتابی برای سلامت پوست و چشم، اهمیت بسیار دارد. یکی از روش های ساده برای مراقبت از چشم و پوست در برابر نور آفتاب،  استفاده از عینک آفتابی یا پیشگیری از مواجهه چشم با نور شدید آفتاب به کمک کلاه‌های لبه‌دار و نقاب است. ۱۰ تصور رایج و اشتباه در خرید عینک آفتابی را هم در نظر داشته باشید.

متاسفانه باور عمومی آن است که هر اندازه رنگ شیشه عینک تیره تر باشد، قدرت بیشتری در برابر نور  آفتاب خواهد داشت و برای سلامتی چشم مناسب تر است. اما در واقع، شیشه‌های تیره مناسب افرادی است که چشم‌های حساس به نور دارند یا در فضاهایی که نور خورشید بسیار شدید است، کار می‌کنند.

برای بقیه افراد عینک‌ هایی برای استفاده روزانه با شیشه‌های رنگی نه‌چندان تیره که چشم‌ها از ورای آن دیده شود، مناسب‌ تر است. قهوه‌ای، خاکستری و سبز، رنگ‌ های مناسبی برای شیشه عینک آفتابی است. آکادمی چشم‌پزشکان آمریکا رنگ سبز را برای استفاده روزانه توصیه می‌کند، زیرا کنتراست خوبی ایجاد می‌کند. البته توجه داشته باشید که رنگ‌های قرمز، نارنجی، آبی و بنفش چندان مناسب نیستند. زیرا سبب پخش شدن رنگ‌ها می‌شوند و نور زیادی را وارد چشم می‌کنند. بهترین نوع قاب نیز انواع بزرگی هستند که دور تا دور چشم را محافظت می‌کنند و کاملا به صورت می‌چسبند. در خرید عینک آفتابی، بیش از زیبایی و قیمت و برند، به خاصیت ها و استانداردهایی که باید داشته باشد توجه کنید تا چشم شما در برابر اشعه ماورا بنفش، آسیب کمتری ببیند.

هنگام خرید عینک آفتابی حتما تست UV را انجام بدهید تا مطمئن شوید، عینکی که خریداری می‌کنید استانداردهای لازم را دارد. مسلما هرچه میزان محافظت عینک از اشعه‌های ماورای بنفش بیشتر باشد، کیفیت عینک بالاتر و قیمت آن احتمالا بیشتر است. عینک‌های آفتابی که قدرت محافظت‌ کنندگی ندارند و صرفا سایه‌ای جلوی چشم محسوب می‌شوند باعث می‌شوند مردمک چشم در مواجهه با نور شدید بازتر شده و میزان نور و اشعه UV بیشتری وارد چشم شود. ۱۸ نمونه از جدید ترین عینک های آفتابی سال ۲۰۱۷ را اینجا ببینید.
 

مراقبت از پوست و چشم کودکان

در تابستان، مراقبت از چشم و پوست کودکان به واسطه تحرکی که در فضای باز دارند بیشتر می شود. نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد آن است که چشم کودکان در برابر اشعه مضر آفتاب، حساس است. تا ۱۲ سالگی، چشم کودکان توانایی فیلتر کردن اشعه UV را ندارد و مواجهه طولانی با نور خورشید می تواند سبب چسبندگی قرنیه و پیرچشمی شود. بنابراین، حتما کودکانی که خارج از منزل بازی می‌کنند حتما باید عینک به چشم بزنند.

کودکان را باید به این کار  عادت دهید و می توانید با عینک های طبی که قاب های رنگی و فانتزی دارند، آنها را به استفاده از فرهنگ عینک زدن در تابستان، تشویق کنید. قاب عینک کودکان نیز باید انعطاف‌ پذیر و نشکن و شیشه آن از جنس پلی کربنات باشد و به خوبی از اشعه UV محافظت کند.

دسته عینک باید سبک و از جنس الاستومر باشد. استفاده از بند هم برای عینک در کودکان زیر ۳ سال لازم است. هرچه چشم در تماس بیشتری با اشعه UV باشد، احتمال ابتلا به بیماری‌ های چشمی در سنین بالا بیشتر می‌شود. به همین دلیل لازم است از کودکی مراقب چشمان کودکان مان باشیم. افرادی که در مناطق کویری هستند، برای فرار از آب مروارید در سنین بالا، حتما باید به عینک زدن کودکان و نوجوانان خود توجه بیشتری معطوف دارند.
 

سلامت پا در فصل تابستان

قلب دوم پا است. هر چقدر پا خنک باشد، احساس آرامش روحی و جسمی بهتری خواهید داشت. استفاده از کفش هایی که سبب جریان هوای خوب بر روی پا می شود و جوراب های غیر پلاستیکی (نخی)، در فصل تابستان در نظر گرفته شود. گیوه پوشی که پوشش سنتی اصیل ایرانی ها است در این فصل بد نیست که وارد فرهنگ پوشش ما شود.

مصرف مواد غذایی شور، به ویژه فست‌ فود‌ ها، تغییرات هورمونی و فعالیت بدنی ناکافی، باعث تورم پاها می‌شود. سعی کنید در تابستان تحرک تان را بیشتر کنید و تا جای ممکن کمتر نمک بخورید و پاها را ماساژ دهید. همچنین همانطور که در بخش های بالا گفته شد، بهداشت کفش و جوراب را در نظر داشته باشید تا از عفونت های قارچی رایج در فصل تابستان در امان باشید.
 

تابستان و اپیلاسیون

توصیه شده است که از تعدد اپیلاسیون در فصل تابستان خودداری شود. در زمستان خانم‌ها بیشتر موهای زائد پا را اصلاح می‌ کنند، اما با گرم شدن هوا بد نیست دنبال اپیلاسیون با موم گرم باشید یا اگر دچار واریس هستید و پوست حساسی دارید، سراغ موم سرد بروید.  قبل از آغاز اپیلاسیون حتما لایه‌ برداری انجام دهید و بدنتان را کیسه بکشید تا از بروز موی زیر پوستی و جوش پیشگیری کنید. دستگاه‌ های اپیلاتور خانگی مخصوصا انواعی که می‌توانید از آنها زیر دوش استفاده کنید نیز خوب هستند و رویش موها را ۱۰ تا ۱۵ روز به تعویق می‌ اندازند. بعد از اپیلاسیون از مرطوب‌ کننده و چرب‌ کننده‌ های پوست استفاده کنید تا التهاب را کاهش دهد.
 

روش های درمان آفتاب سوختگی در تابستان

کمپرس آب سرد:
یکی از روش های ساده و ارزان درمان آفتاب سوختگی در فصل تابستان است که برای آسیب های ورزشی به خصوص در فصل تابستان، راهکار مطلوبی است. کافی است، کمی یخ را داخل کیسه پلاستیکی بریزید و سپس آن را با پارچه‌ ای پوشانده و روی پوست خود قرار دهید، تا زمانی که درد تسکین نیافته می‌توانید این کار را ادامه بدهید. حتی اگر بیرون از خانه هستید، می توانید از آب سرد یا مغازه هایی که یخ های بسته ای می فروشند استفاده کرده  و این کمپرس را در اختیار داشته باشید.
 
کرم های آفتاب سوختگی:
یکی از راهکارهای درمان آفتاب سوختگی، استفاده از  پماد یا کرم های مناسب آفتاب سوختگی است که پوست را در برابر اشعه های ماورای بنقش نور خورشید محافظت می کند. اگر توجه کرده باشید، بیشتر آفتاب سوختگی‌ ها باعث می‌شوند که پوست قرمز شود طوری که وقتی به آن دست می‌زنید داغ و دردناک است. از پمادهای درمان سوختگی هم استفاده کنید.

در سوختگی نوع اول فقط لایه بیرونی و سطحی پوست آسیب می‌بیند. معمولاً این آفتاب سوختگی چند ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب خود را نشان می‌دهد و ممکن است بهبود آن از چند روز تا چند هفته طول بکشد. تماس ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای یک پوست حساس با آفتاب می‌ تواند ایجاد آفتاب سوختگی کند. برای کم کردن درد و احساس ناراحتی استفاده از ژل آلوئه ورا و کرم‌ های مرطوب‌ کننده مناسب است. پمادهای ساده مخصوص سوختگی نیز بسیار تسکین دهنده اند. صابون و دوش آب گرم ممنوع صابون‌ها می‌توانند وضعیت التهاب و سوختگی پوست را بدتر کنند. بنابراین تا زمانی که آفتاب سوختگی درمان نشده از مصرف صابون برای شست‌ و‌شو در حمام اجتناب کنید.

ادامه دارد...

منبع: روزیاتو


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.