نشانه های یک مهد کودک مناسب (بخش دوم)

پیدا کردن یک مهدکودک برای سپردن کودک تان به آنجا نیاز به پرسیدن تعداد بیشماری سؤال، میزان و سطح تیزبینی و هوشیاری شما دارد. بهتر است تصمیم بگیرید که چه چیزهایی برای شما بیشترین اولویت را دارد و بعد از میان گزینه‌های موجود انتخاب کنید. در این مطلب به نشانه های مهد کودک مناسب پرداخته ایم.
چهارشنبه، 26 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نشانه های یک مهد کودک مناسب (بخش دوم)
مهدکودک‌هایی که آب‌نبات و دیگر شیرینی‌ها را ممنوع نمی‌کنند، ممکن است تعهدی جدی به سلامت کودک تان نداشته باشند.
 

نشانه های یک مهد کودک مناسب


نسبت مربیان به کودکان
اطمینان حاصل کنید که مهدکودک مربی یا مراقب کافی دارد تا کودک تان توجه و مراقبتی را که نیاز دارد دریافت کند. درست است که وقتی مراقب باید از بیشتر از چند کودک مواظبت کند کیفیت مراقبت پایین می‌آید، اما مهدکودک‌های خوب تلاش می‌کنند نسبت مربی به کودکان را تا جای ممکن پایین نگه دارند. همچنین، وجود چند معلم در مهدکودک به معنای آن است که آنها می‌توانند در صورت لزوم به یکدیگر کمک کنند.

به علاوه، مهدکودک‌های خوب تعداد کودکان هر کلاس را کم نگه می‌دارند. وقتی کودکان کمتری در یک اتاق باشند، مراقبت یک به یک و پاسخگویی به کودکان ساده‌تر است. به‌ طورکلی برای تشخیص تناسب تعداد مربیان مهدکودک به کودکان، کارشناسان توصیه‌های زیر را دارند:

کودکان کوچک: اگر کلاس کودکان شیرخوار و نوپا شش نفره است، یک مراقب برای هر سه کودک و اگر کلاس هشت نفره است یک مراقب برای هر چهار کودک وجود داشته باشد. همچنین حداکثر تعداد کودکان در یک کلاس باید هشت نفر باشد.

کودکان بزرگ‌تر: تعداد مراقبان برای کلاس شش نفره یک مربی برای سه کودک، برای کلاس هشت نفره یک مربی برای چهار کودک، برای کلاس ۱۰ نفره یک به پنج و برای کلاس ۱۲ نفره یک به شش است. کلاس بچه‌ها نباید بیشتر از ۱۲ نفر باشد. هرچند مهدکودک‌ها مجبور به دنبال کردن این معیارها نیستند، اما خود شما می‌توانید هنگام ارزیابی مهدکودک‌ها این نسبت‌ها را به عنوان راهنما تلقی کنید، زیرا هرچه مهدکودک به این استانداردها نزدیک‌تر باشد می‌تواند جای بهتری باشد.

غذای سالم
اگر باید خودتان برای کودک غذا ببرید،‌ ببینید دستورالعمل‌های مهدکودک در این مورد چیست. برخی از مهدها ممکن است شما را ملزم کنند که فقط مواد غذایی مغذی و مفید را به او بدهید و این خوب است. مهدکودک‌هایی که آب‌نبات و دیگر شیرینی‌ها را ممنوع نمی‌کنند، ممکن است تعهدی جدی به سلامت کودک تان نداشته باشند.

اگر مهدکودک غذا هم می‌دهد، ‌ببینید برای وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها چه چیزی برای کودکان در نظر گرفته‌اند؟ آیا برنامهٔ غذایی مهدکودک عادات غذایی سالم را تشویق می‌کند و همهٔ گروه‌های غذایی در آن گنجانده شده است؟ همچنین اگر کودکتان به غذای خاصی آلرژی دارد لازم است پرسنل مهدکودک از آن مطلع باشند. به یاد داشته باشید که عادات غذایی سالم از سن پایین ایجاد می‌شود، پس اگر مهدکودک طیف وسیعی از غذاهای مغذی را به کودکان نمی‌دهد، بهتر است ‌به دنبال جای دیگری باشید.

تأسیسات تمیز و ایمن
یک مهدکودک خوب، تمیز و بهداشتی است. برای توجه به تمیز بودن یک مهدکودک می‌توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- کف، دیوارها، دستشویی و آشپزخانه باید تمیز باشد.
- محل آماده‌سازی غذا از دستشویی‌ها و اتاق تعویض پوشک دور باشد.
- سطل زباله مرتب خالی شود.
- گرما، نور و تهویهٔ ساختمان مناسب باشد.
- پرسنل مهدکودک باید به طور مرتب و بعد از هر بار تعویض پوشک بچه‌ها، دست‌های خود را بشویند.
- مهدکودک باید فضای وسیعی داشته باشد.
- طبق معیارهای معتبر دنیا، مهدکودک‌ها باید به ازای هر کودک حداقل سه مترمربع فضای داخلی و ۱۰ مترمربع فضای باز داشته باشند.
- اطمینان حاصل کنید که مهدکودک مقررات ایمنی پایه‌ای را رعایت می‌کند.
- اسباب‌بازی‌ها و تجهیزات بازی باید تمیز و مرتب باشد.
- پنجره‌های طبقه‌های بالا در صورت وجود باید توری یا گارد محافظ داشته باشد.
- همهٔ داروها و مواد خطرساز باید دور از دسترس کودکان باشد.
- تشک تخت‌ها باید نو و سفت باشد تا ریسک سندرم مرگ ناگهانی کودکان کوچک کاهش یابد.
- فضای بازی بیرونی یا حیاط باید هموار و ایمن باشد.
- باید دستگاه اعلام حریق وجود داشته باشد و در حال کار باشد.
- رادیاتورها و بخاری‌ها باید پوشانده شوند یا نوعی محافظ داشته باشند.
- یک جعبهٔ‌ کمک‌های اولیه و کپسول آتش‌نشانی باید دم دست باشد.
- باید همهٔ تکنیک‌های استاندارد ایمن‌سازی برای کودک مثل پوشاندن پریزهای برق، محافظ درها و ضامن درها رعایت شود.
- ورودی‌های مهدکودک باید به شکلی باشد که غریبه‌ها نتوانند راحت وارد شوند.

همچنین بهتر است مهدکودکی پیدا کنید که فضای باز برای بازی کردن داشته باشد بچه‌ها باید این شانس را داشته باشند که هر روز بیرون بازی کنند. دویدن، پریدن و طناب‌بازی از لحاظ فیزیکی، ذهنی و اجتماعی برای آنها مفید است. اگر در شهری زندگی می‌کنید که حتی بهترین مهدکودک‌ها هم فضای باز کافی و ایمن برای بازی ندارند، اطمینان پیدا کنید که حداقل فضای بازی داخلی مهدکودک بزرگ است.
 
داشتن مجوز معتبر
از مسئولان مهدکودک درخواست کنید تا مجوز و گواهی‌های مهدکودک را ببینید و بعد با تماس با سازمان بهزیستی از صحت آنها اطمینان حاصل کنید. مهدکودک‌ها همچنین برای دریافت مجوز ملزم به رعایت الزامات سلامت و ایمنی هستند اما داشتن مجوز، مراقبت خوب از کودک را تضمین نمی‌کند و به همین دلیل است که باید پرسنل را نیز ارزیابی کنید. درست است که داشتن مجوز همه چیز نیست، اما مهدکودکی که مجوز ندارد هم اصلاً مناسب نیست.

منبع : سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.