آنچه از دندان درآوردن کودک باید دانست (بخش دوم)

بعد از اینکه دندان‌های کودک تان شروع به درآمدن کرد، بهتر است نکاتی را برای مراقبت از آنها به یاد داشته باشید و بدانید که هرچند این دندان‌ها روزی می‌افتند و جایشان دندان‌های جدید درمی‌آید ولی رعایت بهداشت دهان و دندان قبل از درآمدن دندان‌ها اهمیت زیادی دارد. در این مطلب می‌توانید با نکاتی در زمینهٔ مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای رعایت بهداشت دهان و نکاتی برای مراقبت دندان‌های کودک بعد از درآمدن آشنا شوید.
يکشنبه، 29 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از دندان درآوردن کودک باید دانست (بخش دوم)
سعی کنید به کودک زیاد شیرینی‌ ندهید و وقتی در خوردن آنها زیاده‌روی می‌کند، اطمینان حاصل کنید که فوراً پس از آن دندان‌هایش را مسواک می‌کند.
 

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای کودک

وقتی دندان‌های کودک درآمدند، لازم است آنها را تمیز نگه دارید. پس به محض اینکه دندان‌های کودک ظاهر شدند، روزی دو بار آنها را با استفاده از یک مسواک سایز کودک تمیز کنید. در سن زیر یک سال، لزومی حتمی برای استفاده از خمیردندان وجود ندارد، هرچند استفاده از آن نیز بد خوب است، فقط لازم است که به اندازهٔ یک ذرهٔ ریز قدر نصف یک دانه برنج از خمیردندان مخصوص کودکان استفاده کنید.

همچنین از پزشک کودک تان یا یک دندان‌پزشک سؤال کنید که آیا باید از خمیردندان دارای فلوراید استفاده کنید یا احتیاجی به این کار نیست. وقتی هم که کودک تان دو ساله شد، در هر بار مسواک زدن مقدار خمیردندان را به اندازهٔ یک نخود برسانید.

زمانی که دندان‌های کودک تان زیاد شدند و دیگر به همهٔ سطوح دندان‌هایش دسترسی نداشتید، می‌توانید استفاده از نخ دندان را شروع کنید. نخ دندان نقش بسیار مهمی در سالم نگه داشتن دندان‌ها دارد، زیرا دندان‌ها از وسط و دیواره‌های داخلی بین دو دندان نیز شروع به خراب شدن می‌کنند و فقط بهداشت دیواره‌های بیرونی دندان کافی نیست. پس نخ دندان را فراموش نکنید و این نکتهٔ بهداشتی مهم را کم‌کم و از همین الان به کودک تان یاد بدهید.
 

نکاتی برای مراقبت دندان‌های کودک بعد از درآمدن

بعد از اینکه دندان‌های کودک تان شروع به درآمدن کرد، بهتر است نکاتی را برای مراقبت از آنها به یاد داشته باشید و بدانید که هرچند این دندان‌ها روزی می‌افتند و جایشان دندان‌های جدید درمی‌آید ولی رعایت بهداشت دهان و دندان قبل از درآمدن دندان‌ها اهمیت زیادی دارد و غیر از آن، کودک تان مراقبت از دندان‌هایش را از همان کودکی یاد می‌گیرد. برخی نکات مراقبتی شامل موارد زیر است:
 
پرهیز از دادن شیشه‌شیر شب در رختخواب: 
شب‌ها کودک را با شیشه‌شیر حاوی شیر در رختخواب نگذارید. شکر موجود در شیر خشک یا شیر مادر تمام شب روی دندان کودک باقی می‌ماند و می‌تواند منجر به پوسیدگی شود.
 
جایگزین کردن لیوان به جای شیشه‌شیر: 
یک روش دیگر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها این است که در حدود یک سالگی، یعنی زمانی که کودک هماهنگی حرکتی لازم را دارد، یک لیوان معمولی را جایگزین شیشه‌شیر کنید و دهان و دندان کودک را تمیز کنید و مسواک بزنید. بهتر است از دادن لیوان آموزشی کودک هم کم‌کم بعد از درآمدن بیشتر دندان‌ها خودداری کنید، زیرا مثل شیشه‌شیر می‌تواند با قرار دادن طولانی‌مدت دندان‌ها در معرض قند و شکرها باعث خرابی آنها شود، مگر اینکه مسواک زدن را رعایت کنید.
 
اهمیت به معاینهٔ دندان‌های کودک: 
اولین ویزیت کودک توسط دندان‌پزشک باید در حدود یک سالگی او باشد. اما اگر پزشک احساس کند که کودک ریسک بالایی برای پوسیدگی دندان دارد، شاید توصیه کند که زودتر به دندان‌پزشک مراجعه کنید.
 
استفاده از مکمل فلوراید با تجویز پزشک: 
مراقبت و چک‌آپ سلامت شش ماهگی کودک زمان خوبی برای پرسش از پزشک در مورد مکمل فلوراید است. البته قطره‌های فلوراید که از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند تنها در صورتی ضروری است که آب منطقهٔ محل زندگی شما فلوراید نداشته باشد. همچنین از پزشک بخواهید که دندان‌های کودک تان را معاینه کند.
یاد دادن مسواک زدن به کودک: 
در حدود ۱۸ ماهگی، کودک تان ممکن است آمادهٔ یادگیری مسواک زدن باشد که لازم است شما در این کار به او کمک کنید، زیرا هنوز چابکی یا تمرکز کافی برای حرکت دادن یک مسواک در دهانش را ندارد. لازم نیست دندان‌های کودک را در جهت خاصی مسواک بزنید، فقط سعی کنید همهٔ ذرات غذا را بیرون بیاورید. اگر کودک طعم خمیردندان را دوست ندارد، یک برند و مدل دیگر را امتحان کنید.
 
پرهیز از دادن شیرینی زیاد: 
سعی کنید به کودک زیاد شیرینی‌ ندهید و وقتی در خوردن آنها زیاده‌روی می‌کند، اطمینان حاصل کنید که فوراً پس از آن دندان‌هایش را مسواک می‌کند.
 

تأخیر در درآمدن دندان‌های کودک

اگر کودک تا چک‌آپ و مراقبت ۱۸ ماهگی‌اش هنوز دندانی درنیاورده، لازم است این موضوع را با پزشک یا دندان‌پزشک کودک مطرح کنید. کودکان زودرس نیز ممکن است چند ماه دیرتر از دیگر کودکانی که در موعد مقرر تولدشان به دنیا آمده‌اند دندان دربیاورند.

همچنین اگر کودک تان تمام علائم دندان درآوردن مثل ریختن بزاق زیاد یا ورم لثه‌ها را نشان داد، اما به نظر می‌رسد که دردی غیرعادی هم دارد که منجر به گریه‌ای تسلی‌ناپدیر که یک علامت آشکار است شده، با پزشکش تماس بگیرید و به خاطر داشته باشید که دندان درآوردن نباید برای کودک فرایندی زجرآور باشد.

منبع: سایت مادرشو


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.