زمان سعد و نحس چه زمانی است؟ / بهترین زمان استجابت دعا

شهرباف گفت : بعد از نیمه شب زمانی که کف الخضیب به بالای سر انسان رسید زمان استجابت دعا بوده و اجابت آن رد نمی‌شود.
چهارشنبه، 22 دی 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: اخبار و تحلیل راسخون
موارد بیشتر برای شما
زمان سعد و نحس چه زمانی است؟ / بهترین زمان استجابت دعا

شهرباف گفت : بعد از نیمه شب زمانی که کف الخضیب به بالای سر انسان رسید زمان استجابت دعا بوده و اجابت آن رد نمی‌شود.
 
به گزارش راسخون، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شهرباف کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛درخصوص زمان های سعد و نحس اظهار کرد:  زمان ها بر دودسته تقسیم می شوند یک دسته زمان‌های سعد و دسته دوم زمان‌های نحس، که کارهای خیر در آن زمان ها شایسته نیست.
 
وی افزود: البته این نیست که خود ساعات بد باشند بلکه به اعتبارات مختلف این سعادت و نحوست در آن‌ها دیده می‌شود.
 
شهرباف عنوان کرد: مرحوم علامه مجلسی در کتاب بحار النوار بحث اختیارات ایام را مطرح کرده و می‌گوید برخی ایام نحس است و به این اعتبار در آن زمان‌ها انجام کارهای خیر مناسب نیست که به دو زمان، یکی زمان قمر در عقرب و زمان دیگر محاق اشاره می‌شود.
 
وی افزود: در آسمان، 12 صورت فلکی تاثیر گذار وجود دارد به نام‌های  حمل، ثور، جوزا، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو و حوت که به ترتیب ماه‌های شمسی از فروردین تا اسفند است.
 
این کارشناس مذهبی در ادامه خاطر نشان کرد: قرار گرفتن خورشید در ماه عقرب را شمس در عقرب و قرار گرفتن ماه در برج عقرب را قمر در عقرب می‌نامند که برای تشخیص آن باید از ابزارآلات نجومی استفاده کرد.
 
وی در رابطه با زمان محاق تشریح کرد: محاق هم به معنی شب‌های آخر ماه قمری است که ماه به سختی دیده می‌شود که می‌گویند: در این دو زمان( محاق و قمر در عقرب) انجام کارهای خیر توصیه نمی‌شود.
 
شهر باف افزود: در بعضی از روایات در خصوص روز چهارشنبه هم آمده است که در روز چهارشنبه آتش و جهنم آفریده شد. لذا مناسب است در چهارشنبه کارهایی که مناسبت با خیر و نیکی دارد، کمتر انجام شود و یا برای دفع بدی و نحوست آن صدقه داده شده و دعا و قرآن خوانده شود.
    
این کارشناس مذهبی در خصوص سعادت زمان کف الخضیب گفت: یکی از زمان‌های مبارک معروف به کف الخضیب بوده که در کتاب کشف اللثام عن قواعد الاحکام از فاضل هندی نقل شده که شخصی از امام صادق(ع) سوال می‌کند: مردم روایت می‌کنند از پیامبر اکرم(ص) که در شب ساعتی است که بنده مومن نمی‌کند مگر اینکه استجابت شود آیا این روایت درست است؟ امام(ع) فرمودند: بله. سائل پرسید: آن چه زمانی است؟ امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ثلث باقی مانده شب (نیمه شب شرعی) تا اذان صبح. ساعتی است که دعا نمی‌کند بنده مومن مگر اینکه دعایش مستجاب شود.
 
وی در خصوص محاسبه نیمه شب شرعی تشریح کرد: از اذان ظهر یازده ساعت و پانزده دقیقه بعد نیمه شب شرعی محسوب می‌شود که برخی بزرگان ذیل همین روایت فرمودند: شاید این ساعت، زمان کف الخضیب باشد که این ستاره در صور فلکی ذات الکرسی دیده می‌شود.
 
شهرباف در رابطه با صور فلکی گفت: در قدیم ستارگان را با خط‌های فرضی پیوند داده و اشکال هندسی از آنها ایجاد می‌کردند که به هر شکلی از آنها یک صورت فلکی می‌گفتند.
 
وی افزود: بطلمیوس 48 صورت را ترسیم کرد که در حال حاضر 88 صورت فلکی در آسمان دیده می‌شود، البته برخی از آنها در تمام سال دیده می‌شوند و برخی دیگر فقط در ایام و فصول خاصی قابل رویت هستند که ذات الکرسی از صورت‌های فلکی همیشه قابل رویت است و با آن می‌توان جهت شمال را نیز تشخیص داد.
 
این کارشناس مذهبی در توضیح ذات الکرسی خاطر نشان کرد: ذات الکرسی که به معنی صاحب کرسی است شامل 5 ستاره اصلی بوده که به آخرین ستاره آن کف الخضیب می‌‎گویند و به صورت M انگلیسی دیده می‌شود.
 
شهرباف در پایان عنوان کرد: مرحوم جزایری در کتاب تحفه السنیه روایتی را از امام صادق (ع) نقل می‌کند که در چهار زمان امر به دعا و طلب حاجت کردند که یکی از آنها «عند وصول کف الخضیب الی وسط السماء»؛ زمانی است که کف الخضیب به وسط آسمان برسد که در آن زمان می‌شود دعا کرد و به اجابت آن امیدوار بود.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.