۳۴ درصد از جمعیت بیکار زمستان سال گذشته، در بهار امسال شاغل شدند/ جزئیاتی از رشد تورم استان‌های کشور

مطابق اعلام مرکز آمار ایران، از کل جمعیت بیکار زمستان ١٣٩٧ در بهار ١٣٩٨ به میزان ۳۴ درصد شاغل و ١٩ درصد نیز غیرفعال شده‌اند.
چهارشنبه، 9 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۳۴ درصد از جمعیت بیکار زمستان سال گذشته، در بهار امسال شاغل شدند/ جزئیاتی از رشد تورم استان‌های کشور
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز آمار ایران،تحلیل جریان نیروی کار ایران بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار بهار ١٣٩٨ از سوی این مرکز منتشر شد.

بررسی جریانات نیروی کار بهار ١٣٩٨ نسبت به زمستان ١٣٩٧ بیانگر آن است که بیشترین تغییرات و جا به جایی‌ها، در جمعیت بیکار رخ داده بدین معنی که از کل جمعیت بیکار زمستان ١٣٩٧ در بهار ١٣٩٨ به میزان ۳۴ درصد شاغل و ١٩ درصد نیز غیرفعال شده‌اند.

تحلیل جریان نیروی کار  (بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار بهار ١٣٩٨) توسط مرکز آمار ایران منتشر شد. ​این تحلیل توسط علی اکبر محزون ، مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران و معصومه محمدی طاری، رئیس گروه آمارهای نیروی انسانی، دفتر جمعیت، نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران تهیه شده است. 

در این  مطلب می‌خوانیم: از آنجا که «رصد و اطلاع‌رسانی در اقتصاد کلان» از جمله اهداف اجرای چنین طرحی مبتنی بر استانداردهای روز سازمان جهانی کار (ILO) در کشورهای دنیا است، لذا عمده‌ی تحلیل‌های صورت گرفته از سوی کاربران به مقایسه‌ی نتایج کلی حاصل از این طرح نظیر نرخ بیکاری، نرخ مشارکت و تغییرات تعداد شاغلان و بیکاران در مقایسه با فصل یا سال قبل است و در این میان، اهداف دیگری نظیر «سنجش عرضه‌ی نیروی کار» و «ارزیابی نهاده نیروی کار (حجم یا جمع ساعات اشتغال)» در اقتصاد نیز دنبال می‌شود. این امر باعث شده تا کاربران، کمتر به سایر ابعاد اطلاعاتی ارزشمند این طرح که می‌تواند مبنای تحلیل‌های گسترده‌تر و عمیق‌تر در حوزه‌های پژوهشی و مطالعاتی باشد بپردازند و عملاً به همان نتایج کلی اکتفا شود.

یکی از ابعاد بسیار کاربردی نتایج این طرح، تحلیل «جریان نیروی کار» است که نشان می‌دهد در هر فصل نسبت به فصل قبل یا فصل مشابه سال قبل، چه میزان جابجایی و تغییر بین هر یک از وضعیت‌های «شاغل»، «بیکار» یا «جمعیت غیرفعال» رخ داده است.

 همچنین این تحلیل  شامل جدول  ماتریس انتقال جریانات نیروی کار از بهار ١٣٩٧ به بهار ١٣٩٨ (جمعیت به هزار نفر) است.
 

جزئیات رشد تورم استان‌های کشور /کردستان رکوردار رشد تورم سالانه

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران از نرخ تورم استان‌ها، بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان با ٤٨.٨ درصد و کمترین آن مربوط به استان­ قم با ٣٤.١ درصد است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز آمار ایران، در تیر ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به ١٧٩,٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٨ درصد افزایش نشان می­ دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان لرستان با ٥.٤ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ٠.٧ درصد افزایش است.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ٤٨.٠ درصد می‌­باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان ایلام (٦٠.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان فارس (٤١.٨ درصد) است. یعنی خانوارهای ساکن استان ایلام به طور متوسط ١٢.٨ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن استان فارس به طورمتوسط ٦.٢ درصد کمتر ازمیانگین کل کشورنسبت به تیر ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای کشور به عدد ٤٠.٤ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان (٤٨.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ قم (٣٤.١ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در تیر ماه ١٤.٧ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٠ واحد درصد افزایش نشان می‌­دهد.
 
تورم خانوارهای شهری در استان‌ها
در تیر ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩٥) به ١٧٨.٤ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٩ درصد افزایش نشان می­‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان لرستان  با ٦.٢ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان سیستان و بلوچستان  با ٠.٩ درصد افزایش است.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ٤٦.٩ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان ایلام (٥٩.٧ درصد) و کمترین آن مربوط به استان فارس (٣٩.٧ درصد) است، یعنی خانوارهای شهری ساکن استان ایلام به طور متوسط ١٢.٨ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای شهری ساکن استان فارس به طور متوسط ٧.٢ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به تیر ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده ­اند. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای شهری به عدد  ٣٩.٧ درصد رسید.
بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام  (٤٧.٦ درصد) و  کمترین آن  مربوط به  استان هرمزگان (٣٣.٣ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در تیر ماه ١٤.٣ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٠ واحد درصد افزایش نشان می­‌دهد.
 
تورم خانوارهای روستایی در استان‌ها
در تیر ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (١٠٠=١٣٩٥) به ١٨٦.٥ رسید که نسبت به ماه قبل ١.٨ درصد افزایش نشان می­دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان های اصفهان و البرز با ٣.٨ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ١.١ درصد کاهش می ­باشد.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ٥٤.٣ درصد می‌باشد.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ ایلام (٦٦.٠ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کرمان (٤٤.٩ درصد) است. یعنی خانوارهای ساکن استان ایلام به طور متوسط ١١.٧ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن استان کرمان به طور متوسط ٩.٤ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به تیر ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای روستایی به عدد ٤٤.٤ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان (٥٣.٤ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ البرز (٣٧.٠ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان ها در تیر ماه ١٦.٤ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٣ واحد درصد افزایش نشان می ­دهد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط