مردم باید توصیه های علمی و بهداشتی وزارت بهداشت را جدی بگیرند. مسافرت عامل مهمی در انتقال بیماری از شهری به شهر دیگر به شمار میرود و قرنطینه کردن شهرها موجب افزایش ترس و وحشت عمومی در شرایط کنونی میشود.
موارد بیشتر برای شما
با شیوع بیماری کرونا در چین، وزارت بهداشت کشورمان توصیه هایی را به مردم در مورد رعایت نکات بهداشتی داشت. رسانه ملی با زیرنویسهای متعدد نکات بهداشتی را گوشزد میکرد. اخبارهای رسمی نیز از وضعیت کشور چین و تعداد تلفات آنان سخن میگفتند. دولت تصمیم گرفت مبادی ورودی کشور را کنترل کند. دانشجویانی که از چین آمده بودند قرنطینه شدند. اما با وجود همه این تدابیر کرونا به داخل ایران آمد و عدهای را مبتلا کرد. حالا ماجرا جدیتر شده بود. ستادی برای ریشه کن کردن این بیماری تشکیل شد که یکی از برنامه های خود را کنترل ورود و خروج از شهرها قرار داد. در این میان بحثی از قرنطینه شدن شهر قم که اولین شهر آلوده به ویروس شناسایی شده بود، به وجود آمد که موافقان و مخالفانی داشت.
راسخون در گفتوگو با آقایان «حسین علی شهریاری» نایب رئیس و «احمد همتی» عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی دلایل موافقان برای قرنطینه شهرهای مبتلا، نیاز بیمارستانها به تجهیزات و وضعیت درمانی بیماران را بررسی میکند.
آقای همتی بهترین راهکار برای شکست کرونا و وظیفه همه ما برای از بین بردن آن چیست؟
یکی از مهمترین و اصولیترین راهکارهای غلبه بر بیماری کرونا همکاری همه جانبه مردم و عمل کردن به توصیه های وزارت بهداشت و درمان است. تا زمانی که مردم از همه ظرفیتهای موجود جهت حل مشکل استفاده نکنند نمیتوان به شکل مطلوب بر بیماری غلبه کرد. از آغازین روزهایی که بیماری به شکل مشهود خود را نشان داد، مسئولین وزارت بهداشت و جامعه پزشکان این نکته را گوشزد کردند که بهترین راه پیشگیری است، ماندن و بیرون نرفتن از خانه، تعطیلی میهمانیها و مراسمهای مختلف.
اگر مدارس تعطیل شده برای مسافرت و شمال رفتن نیست، مدارس برای جلوگیری از انتشار ویروس تعطیل شد. خانواده هایی که سفر شمال را در پیش گرفتند علاوه بر آسیب زدن به خود و قرار دادن خانواده هایشان در معرض ابتلا به بیماری امکان افزایش سطح خطر در شهرهای مقصد را بسیار افزایش میدهند.
آیا وسایل و تجهیزات مورد نیاز در بیمارستانها برای تشخیص و درمان بیماران به اندازه کافی در دسترس قرار دارد؟
خوشبختانه کیتهای تشخیص توسط وزارت دفاع ساخته شده و به تأیید وزارت بهداشت هم رسیده است. وسایل مورد نیاز برای تشخیص و درمان بیماران تا حد ممکن در اختیار بیمارستانهای مربوطه گذاشته شده است. گرچه این امکانات و تجهیزات مصرفی است و باید با برنامه ریزی دقیق، یک به یک بیمارستانها را تجهیز کنیم. البته اما این موضوع به منزله بی احتیاطی و عدم توجه به هشدارهای بهداشتی توسط مردم نیست.
برخی با شائبه به آمارهای اعلام شده از مرگ و میر و درمان مبتلایان به کرونا صحبت میکنند در این باره نظری دارید و آیا دولت هنوز درباره قرنطینه شهرهای پر ریسک به نتیجه نهایی نرسیده است؟
احتمال اعلام کمتر آمار وجود دارد که طبیعی است، زیرا باید دقیقا مشخص شود که متوفیان به علت بیماری کرونا فوت شدند یا بیماریهای دیگری بوده، این تفاوتها هم در حدی که با واقعیت اختلاف آشکاری داشته باشد نیست. در مورد آمارها هم نباید به رسانه های غیررسمی توجه کنیم. برخی رسانه ها به جای آرام کردن فضا و استرس زدایی، خود عامل هراس و نگرانی در جامعه هستند. بنده معتقدم دولت و مسئولین امر از جمله وزارت بهداشت در روزهای اول یا اولین ساعات ابتلا به بیماری در شهر قم باید شهر را به صورت کامل قرنطینه میکردند تا بیماری به سایر شهرها سرایت نکند. متأسفانه کرونا بسیار شایع شده و همه گیر بودن آن ابتلای به بیماری را افزایش میدهد. لذا اگر آمارها کاهش نیابد دولت باید به دنبال راهکاری برای پایان دادن به این بیماری باشد که یکی از آنها میتواند قرنطینه باشد.
آقای رئیس جمهور درباره بازگشت به شرایط عادی از شنبه دهم اسفند ماه، گفتند. تحلیل شما در خصوص این سخن آقای روحانی چیست؟
آقای رئیس جمهور کارشناس مسائل بهداشتی نیست. لذا نباید در این باره سخنی بگویند. به نظر میرسد آقای روحانی باید در این باره توضیح دهد که بر چه اساسی چنین سخنی گفته و با چه رویکردی در شرایطی که هفته اخیر روند ابتلا سیر صعودی مییابد و وزیر بهداشت این نکته را به صراحت بیان میکند چنین موضوعی را بیان کرد. شاید دلیلی داشته و ما نمیدانیم یا وضعیت تغییر پیدا کرده است و شرایط عوض شده.
جناب آقای شهریاری آیا دولت میتواند اقداماتی در جلوگیری از ورود مسافران به شهرهای سیاحتی برای کاهش ابتلا به ویروس کرونا اتخاذ کند؟
متأسفانه با آنکه مسئولین وزارت بهداشت بارها و بارها از تریبونهای مختلف از خانه ماندن و عدم سفر رفتنهای غیرضروری سخن گفته و میگویند، اما برخی هنوز این موضوع را جدی نگرفته و راه شمال و مسافرت را در پیش گرفته اند که دود آن هم به چشم خودشان میرود، هم مردم شهرهای دیگر. دولت در حال حاضر برنامه ای برای قرنطینه کامل شهرها و جلوگیری از سفر به شهرهای پر ریسک ندارد و فقط کنترل میکند. به نظر میرسد ما هم باید منصفانهتر با این موضوع برخورد کنیم و با انصاف و احتیاط بیشتری توصیه های بهداشتی را مورد توجه قرار دهیم و در حال حاضر از مسافرت بپرهیزیم چرا که تداوم چنین رفتارهایی میتواند منجر به قرنطینه شود. در عین حال باید آرامش خود را حفظ کنیم و گوشمان به خبر منابع رسمی باشد.
آیا در وضعیت قرنطینه قرار گرفته ایم؟
هنوز در وضعیت قرنطینه قرار نگرفته ایم، چرا که اعلام رسمی قرنطینه کامل هم موجب افزایش نگرانیهای مردم میشود. تنها راهکار برای جلوگیری از انتشار سریع ویروس و کمک به خودمان، ماندن در خانه و خارج نشدن از منزل و رعایت توصیه های بهداشتی است.
نظرتان درباره سخنان آقای روحانی چیست؟ آیا ما در شرایط عادی قرار داریم؟
به نظر میرسد ایشان قبل از اینکه سخنی براساس مؤلفه های علمی گفته باشد، برای دلداری مردم چنین موضوعی را بیان کرد است.
با توجه به اینکه کشور ما در درمان و مراقبت از بیماران کرونایی دومین رتبه را در جهان دارد و تا کنون 123نفر کرونایی حالش بهبود یافته است، روند درمانی بیماران مبتلا به کرونا در ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
خوشبختانه به لحاظ درمانی در حال حاضر مشکلی وجود ندارد. علاوه بر ساخت کیتهای تشخیصی در داخل محموله هایی از کشور چین به ما رسیده است. روند درمانی و فداکاری کادر درمانی بسیار خوب است و جای تقدیر و تشکر دارد. این بیماری کشنده تر از آنفولانزای فصلی نیست اما شیوع و ابتلای سریع افراد نسبت به آنفولانزا خطر را افزایش میدهد. از این جهت عنوان میشود که احتیاطها باید به مراتب بیشتر از آنفولانزای فصلی باشد.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.