رییس سازمان غذا و دارو: کرونا همچنان بدون درمان و واکسن قطعی/افزایش تصاعدی تولید ماسک در کشور

رییس سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه هنوز هیچ دارو و واکسن تایید شده‌ای در دنیا برای درمان کووید-۱۹ معرفی نشده، گفت: همه مواردی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، بحث اقتصادی و انتفاع نامناسب و غیراخلاقی...
يکشنبه، 31 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رییس سازمان غذا و دارو: کرونا همچنان بدون درمان و واکسن قطعی/افزایش تصاعدی تولید ماسک در کشور
به گزارش راسخون، دکتر محمدرضا شانه‌ساز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، ‌ در پاسخ به سوالی درباره عدم اجازه عربستان برای ورود کیت‌های تشخیصی کرونا به ایران، ‌ گفت: بحث راهزنی محموله‌ها و اقلام مورد نیاز بیماران کرونایی در دنیا حتی در بین کشورهایی که سابقه اتحاد و دوستی‌ باهم داشتند، متاسفانه مرسوم شده که نشان می‌دهد داریم در جامعه بشری از اصول انسانی و اخلاقی فاصله می‌گیریم.
 

تولید داخلی کیت‌های تشخیص کرونا در ایران

وی با بیان اینکه در حوزه کیت‌ها داریم به تولید داخلی فکر می‌کنیم و تولید داخل وجود دارد، افزود: به قدری منابع داریم که شیطنت یک کشور کوچک نمی‌تواند تاثیری در تامین اقلام مورد نیاز ما داشته باشد. البته این موضوع از سوی وزارت خارجه و مبادی رسمی دنبال می‌شود.
 

جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا تحت نظارت وزارت بهداشت

شانه‌ساز در پاسخ به سوال دیگری درباره آغاز جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان کووید-۱۹، گفت: این روشی است که در دنیا مورد تایید قرار گرفته و آزمایش شده است. سازمان انتقال خون و وزارت بهداشت هم در حال پیگیری آن است و توصیه‌هایی هم که لازم بوده برای جلوگیری از هرگونه آلودگی و اینکه بتوانیم از منافع آن استفاده کنیم، طی نامه‌ای به سازمان انتقال خون اعلام کردیم و هر کمکی که لازم باشد، در کنار اقدامات نظارتی که انجام  می‌دهیم، انجام خواهیم داد. امروز متخصصین خوشنام ما از ابتدای این پروژه وارد شدند و به زودی در کشورمان پیش می‌رود که یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در درمان و پیشگیری کمک کند و ضامن سلامتی مردم باشد.
 

اثربخشی فاوپیراویر در کرونا همچنان در انتظار نتایج بالینی

وی در پاسخ به سوال ایسنا، ‌ درباره سرانجام تست‌های بالینی داروی فاوپیراویر در مبتلایان کرونا، گفت: نه در ایران و نه در هیچ کشوری دیگر هنوز اثربخشی‌ این دارو برای کرونا ثابت نشده است. در کشور ما هم به موازات مطالعات بالینی، فرآیند تولیدش را آغاز کردیم. زیرا مصرف این دارو فقط برای کرونایی‌ها نیست و برای آنفلوآنزا هم موارد مصرف دارد. دارد در کشور ما تولید می‌شود و در مطالعات بالینی هم استفاده می‌شود. منتظر نتایج بالینی هستیم. در فضای مجازی شتاب‌زدگی ایجاد شد و حتی از سوی چند نفر از همکاران پزشک اخباری مطرح شد که التهاب و باور غلطی را ایجاد کرد، اما کمیته علمی وزارت بهداشت این اظهارات را تایید نمکی‌کند. ما به دور از همه هیاهوها داریم کار مطالعات بالینی را انجام می‌دهیم. در تامین و تولیدش هم مشکلی نداریم.
 

برخی سوء استفاده‌های اقتصادی از کرونا

کرونا هنوز درمان و واکسن تایید شده ندارد

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، ‌ درباره وضعیت داروی ترکیبی ایرانی در درمان کرونا که پیش از این مطرح شده بود، ‌ افزود: این داروی ترکیبی یک داروی انتخابی است و لازم نیست که برای بیماران کرونایی تجویز شود و توصیه شده که می‌تواند در درمان مورد استفاده قرار گیرد که به تعداد نیاز سیستم درمانی در کشور تولید شده است. اما توصیه نشده که حتما به بیماران به عنوان دارویی که می‌تواند در درمان کمک کند، مورد توجه قرار گیرد. هنوز هیچ دارو و واکسن تایید شده‌ای در دنیا برای درمان این بیماری معرفی نشده است و همه چیزهایی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، بحث اقتصادی و انتفاع نامناسب و غیراخلاقی است که مطرح می‌شود و این‌ها واقعیت ندارد. این داروها هنوز مورد تایید نیستند، بلکه پیشنهادات زیادی است که در حال بررسی است. هیچ یک از مراجع رسمی بین‌المللی و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و کمیته علمی مستقر در وزارت بهداشت این‌ها را تایید نکرده است.
 

چگونگی افزایش قیمت دارو در سال جاری

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره افزایش قیمت دارو در سال جاری نیز، ‌ گفت: در این چند سال افزایش قیمت دارو به مراتب پایین‌تر از نیاز متناسب با تورمی بوده که رسما اعلام شده است. امسال هم برنامه داریم که تا حد امکان افزایش قیمت نداشته باشیم، مگر در مواردی که نهاده‌های تولید یا افزایش قیمت ارز تاثیر بگذارد و افزایش قیمت را در حدی که بنگاه‌ها ضرر نکنند، می‌پذیریم تا ضررشان باعث نشود که نیاز بیماران به دارو مخدوش شود. سیاست ما تاکنون این بوده که امسال هم همین سیاست را ادامه می‌دهیم.
 

افزایش تصاعدی تولید ماسک در کشور

وی درباره مشکل ماسک و مواد ضدعفونی در برخی کارخانه‌هایی که طی این مدت کار کرده‌اند، گفت: باید توجه کرد که ظرفیت تولید ماسک در کشور حدود ۳۵۰ هزار مورد بود که قبل از آغاز بحران کرونا عددی که قابلیت تولید و توزیع داشت، بین ۱۲۰ تا ۱۵۰هزار ماسک سه‌لایه بود. ماسک N۹۵ یا فیلتردار در بهترین حالت کمتر از ۵۰۰۰ عدد در روز ظرفیت تولید داشتیم. با بروز بحران کرونا، اعداد و ارقام افزایش تصاعدی و نجومی پیدا کرد؛ به‌طوری که در حال حاضر برای ماسک سه لایه حدود ۱.۵ میلیون در واحدهای صنعتی قبلی‌مان تولید می‌کنیم که افزایش ۱۰ برابری داده شده است. همچنین با ورود ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، در روز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار ماسک سه لایه تولید می‌کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در زمینه ماسک N۹۵ در حال حاضر تولیدمان به ۱۷۰ هزار عدد در روز رسیده است. در روزهای ابتدایی بحران برای تامین نیاز واحدهای درمانی‌مان در این زمینه واردات هم داشتیم. البته با وجود این افزایش ظرفیت تولید، نیاز بسیار بسیار فراتر است. البته اکنون دیگر مشکل خاصی در این حوزه در مراکز بهداشتی و درمانی نداریم. این درحالیست که روزها و هفته‌ها ابتدایی حتی همکاران پزشک و پرستارمان که مستقیما با بیمار در تماس بودند، تجهیزات کافی نداشتند. لباس ایزوله هم داستان دیگری داشت که در حال حاضر در این زمینه هم افتخار ملی در کشور ایجاد شد.
 

اولویت مراکز درمانی در توزیع ماسک

وی افزود: به هر ترتیب در حال حاضر تعداد تامین ماسک سه لایه‌مان ۲۶ برابر قبل از بحران است، ‌اما نیازمان هم بیشتر است. در صنایع هم جاهایی است که این ماسک‌ها را نیاز دارند که از محل واردات به آن‌ها نیز ارائه دادیم. زیرا اولویت‌مان در تامین ماسک مراکز درمانی که بیماران را به صورت رایگان درمان می‌کنند، ارائه ماسک‌های تولید داخل که قیمت پایین‌تری دارند، به آنهاست. البته سعی می‌کنیم عمدتا ماسک مورد نیاز صنایع و جاهای دیگر را از محل واردات تامین کنیم که ممکن است قیمت‌های آن کمی بالاتر از قیمت مصوب تولید داخلی باشد. طی چند روز آینده و تا پایان اردیبهشت ماه امیدواریم ظرفیت تولید ماسک سه‌لایه بالای ۵ میلیون برسد تا این نگرانی در صنایع برطرف شود. در عین حال کمتر صنایعی هستند که به ماسک‌های فیلتردار نیاز داشته باشند که در این زمینه هم به زودی افزایش ظرفیت‌ بالای ۲۰۰ هزار عدد را لمس خواهیم کرد. قطعا نیاز صنایع و صنوف دیگر هم برطرف می‌شود.

شانه‌ساز درباره تکلیف مسئولان کنترل فنی، افزود: مسئولان فنی قشری هستند که بخش مهمی از نظارت را در صنایع و بخش‌های مختلف انجام می‌دهند. ما به عنوان یک ارگان فنی باید در کنار آن‌ها قرار گیریم و حمایت‌مان بیشتر در حوزه امور فنی این افراد است که جرات و جسارت داشته باشند که نظارت‌شان بر فرآیند تولید و نظارت بر سلامت محصول اظهار نظر با قدرتی باشد و از تهدید و فشار نگرانی نداشته باشند. در حوزه مالی خیلی به ما مربوط نیست. البته به عنوان یک ارگان فرعی که لاجرم درگیر می‌شویم، همواره تلاش کردیم که به نحوی عمل کنیم که حقوقی از این افراد ضایع نشود و بحث حقوق در انجام وظایق قانونی‌شان اختلالی ایجاد نکند. البته به یک سازوکار قانونی نیاز است که این افراد از صاحب صنعت دریافت پول مستقیم نداشته باشند که امیدواریم در پیشنهاداتی که برای اصلاح به مجلس ارائه می‌شود، به این موضوع پرداخته شود.
 

توان تولید داخلی داروهای مرتبط با کرونا

نیازی به واردات نیست

شانه‌ساز در پاسخ به سوالی درباره واردات داروهای مرتبط با کرونا، گفت: در حال حاضر دیگر واردات دارو در این زمینه نداریم و آنچه به صورت موردی وارد می‌شود، ‌سفارشاتی است که در بهمن و اسفند ماه ارائه شده بود. خوشبختانه در حال حاضر تمام اقلامی که مورد نیاز است در داخل قابلیت تولیدشان را داریم و می‌توانیم تولید کنیم که ناشی از توانمندی ماست، اما تاکید می‌کنم که هنوز هیچ درمان دارویی شناخته شده و تایید شده‌ای برای کرونا در دنیا نداریم که بخواهیم خودمان را وابسته به این بدانیم که یک داروی خاصی را نتوانیم تولید کنیم و باید وارد کنیم.

وی افزود: داروهایی که اکنون به طور جد کاندیدا هستند و می‌توانند در مطالعاتی که انجام می‌شود، احتمال استفاده در درمان بیماران کرونایی را دارند، ‌خودمان می‌توانیم در داخل تولید کنیم. بخشی از موارد اولیه آنها نیاز به واردات داشتند که اکنون چند شرکت هم برای تولید آن موارد اولیه اعلام آمادگی کردند. شاید برای کسانی که شناخت کافی از صنعت داروسازی کشور ندارند، جای تعجب داشته باشد. این توان اکنون در داروسازی کشور وجود دارد.

شانه‌ساز افزود: در حال حاضر کارخانه‌ای را در کشور داریم که خط تولید داروهای ضدویروس در آن به عنوان تنها  کارخانه تولید داروهای ضدویروسی تخصصی در منطقه شناخته می‌شود. کارخانه‌های دیگری هم داریم که اگر بتوانند ضوابط ما را پاس کنند، می‌توانند به ظرفیت تولید اضافه شوند. داروهایی که در کرونا به طور جدی مطرح هستند را می‌توانیم در کشور تولید کنیم.


منبع: ایسنا


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
چطور با کرونا زندگی کنیم؟
چطور با کرونا زندگی کنیم؟
يکشنبه، 18 خرداد 1399
۲۱ نفر از سوداگران اقلام بهداشتی دستگیر شدند/ کشف 4 میلیون ماسک و مقادیر زیادی دستکش
۲۱ نفر از سوداگران اقلام بهداشتی دستگیر شدند/ کشف 4 میلیون ماسک و مقادیر زیادی دستکش
دوشنبه، 12 اسفند 1398
واعظی: رئیس جمهوری نامه ارسالی از سوی وزیر بهداشت را به وزارت اطلاعات ارجاع داد
واعظی: رئیس جمهوری نامه ارسالی از سوی وزیر بهداشت را به وزارت اطلاعات ارجاع داد
دوشنبه، 12 اسفند 1398
نامه وزیر بهداشت به رییس شورای عالی امنیت ملی/ تولیدات ماسک کشور وارد بازار سیاه شده است
نامه وزیر بهداشت به رییس شورای عالی امنیت ملی/ تولیدات ماسک کشور وارد بازار سیاه شده است
يکشنبه، 11 اسفند 1398
تولید روزانه ۲۰ هزار «ماسک نانویی» توسط شرکت‌ دانش‌بنیان / تولید انبوه کیت‌های آزمایشگاهی بزودی آغاز می‌شود
تولید روزانه ۲۰ هزار «ماسک نانویی» توسط شرکت‌ دانش‌بنیان / تولید انبوه کیت‌های آزمایشگاهی بزودی آغاز می‌شود
شنبه، 10 اسفند 1398
وزیر بهداشت: مدارس کل کشور تا روز دوشنبه تعطیل است/ خیز بیماری در هفته آتی بیشتر است
وزیر بهداشت: مدارس کل کشور تا روز دوشنبه تعطیل است/ خیز بیماری در هفته آتی بیشتر است
جمعه، 9 اسفند 1398
اختصاص سهمیه دو برابری کالاهای اساسی برای توزیع به استانهای کشور/ توزیع گسترده شوینده‌ها و ژل ضدعفونی‌کننده
اختصاص سهمیه دو برابری کالاهای اساسی برای توزیع به استانهای کشور/ توزیع گسترده شوینده‌ها و ژل ضدعفونی‌کننده
چهارشنبه، 7 اسفند 1398
وزیر صمت: ظرفیت تولید روزانه بیش از ۲ میلیون ماسک در واحدهای تولیدی کشور وجود دارد
وزیر صمت: ظرفیت تولید روزانه بیش از ۲ میلیون ماسک در واحدهای تولیدی کشور وجود دارد
سه‌شنبه، 6 اسفند 1398
سخنگوی تعزیرات: عرضه ماسک توسط داروخانه‌‌ها، عرضه خارج از شبکه محسوب می‌شود
سخنگوی تعزیرات: عرضه ماسک توسط داروخانه‌‌ها، عرضه خارج از شبکه محسوب می‌شود
يکشنبه، 4 اسفند 1398
آمار قربانیان کرونا در چین به ۱۷۷۰ نفر افزایش یافت
آمار قربانیان کرونا در چین به ۱۷۷۰ نفر افزایش یافت
دوشنبه، 28 بهمن 1398
موارد بیشتر برای شما
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها