از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 7 میلیون و 366 هزار و 488 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست بدهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 71 هزار و 787 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 3 میلیون و 291 هزار و 786 مبتلا رسیده است؛ تاکنون 136 هزار و 171 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور برزیل بعد از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 45 هزار و 235 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع یکمیلیون و 804 هزار و 338 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تعداد 70 هزار و 524 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور هند بهعنوان سومین کشور جهان، با افزایش 27 هزار و 761 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 822 هزار و 603 مبتلا رسیده است؛ تاکنون 22 هزار و 144 هندی جان خود را از دست دادهاند.
کشورهای روسیه، پرو، شیلی، اسپانیا و مکزیک نیز بهترتیب با 713 هزار و 936، 319 هزار و 646، 309 هزار و 274، 300 هزار و 988 و 289 هزار و 174 مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای انگلیس با 288 هزار و 133 و ایران با 252 هزار و 720 مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، برزیل و هند به ترتیب با یکمیلیون و 460 هزار و 495، یک میلیون و 213 هزار و 512 و 516 هزار و 206 بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
جدول زیر آخرین تغییرات تعداد مبتلایان، فوتیها و بهبودیافتگان کرونا در سطح جهان را (مربوط به 2 ساعت گذشته) نشان میدهد:
شمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است امکان قرنطینه دوباره کشورها وجود دارد
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد قرنطینه کامل کشورها ممکن است موضوعی مربوط به گذشته نباشد. شمار مبتلایان با کرونا در حال افزایش است و بیش از ۱۲ میلیون نفر اکنون در سراسر جهان مبتلا شده اند که بیش از دو برابر مبتلایانی است که در ۶ هفته پیش ابتلای آنها به طور قطعی به کرونا مبتلا شده بودند.دکتر مایکل رایان مدیر اجرای برنامه فوریت های بهداشتی این سازمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت کشورها ممکن است مجبور شوند دوباره یا برای اولین بار وارد قرنطینه شوند.
وی گفت: ما می خواهیم از قرنطینه کامل همه کشورها جلوگیری شود اما ممکن است در وضعیتی قرار گیریم که این تنها گزینه است.
این مقام سازمان جهانی بهداشت توضیح داد که به محض تمام شدن دوران قرنطینه همیشه این خطر وجود دارد که یک بیماری دوباره شیوع پیدا کند.
سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه کرده به آرامی روند گشایش ها را آغاز کنند و به دقت آمار خود را به منظور اقدام محتاطانه بین مراحل مختلف بازگشایی مورد توجه قرار دهند. رایان گفت کشورها باید «آماده حرکت به جلو یا عقب» بسته به تعداد مبتلایان باشند.
وی همچنین گفت: باید این حقیقت را بپذیریم که در شرایط فعلی بعید است که بتوانیم به طور کامل این ویروس را ریشه کن یا نابود کنیم و خاطرنشان کرد که این امر باعث می شود این ویروس بتواند دوباره شیوع پیدا کند.
رایان شیوع ویروس کرونا را به آتش سوزی در جنگل ها تشبیه کرد و گفت شعله های آتش کوچک را به آسانی می توان خاموش کرد اما تشخیص آنها دشوار است.
وی به کشورها توصیه کرد سازوکاری را برای شناسایی مبتلایان اجرا کنند تا قرنطینه به مناطقی که هنوز ویروس به طور جدی در آنها شیوع پیدا نکرده است کامل شود و از شیوع گسترده آن جلوگیری شود.
سازمان جهانی بهداشت شامگاه جمعه از افزایش روز افزون شیوع کرونا در کشورهای مختلف خبر داد و اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۸ هزار و ۱۰۲ نفر در جهان به ویروس کووید- ۱۹ مبتلا شدهاند.
تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه در پیامی توئیتری نوشت: نمونههای زیادی از سراسر جهان وجود دارد که نشان میدهد به رغم شدت شیوع ویروس کرونا، بازهم با کنترل میتوان از شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.
منبع:
تسنیم / آخرین آمار جهانی کرونا/ رکوردشکنی آمریکا با ۷۱۰۰۰ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته + جدول
ایرنا / هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال بازگشت «قرنطینه کامل»