رئیس مجلس: نمیخواهیم چوب لای چرخ دولت بگذاریم / اولویت بسته اقتصادی، طبقه مستضعف است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در رأس امور است. نمیشود نماینده مردم باشیم و در میان مردم نباشیم.
چهارشنبه، 25 تير 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وی با بیان اینکه «مجلس در رأس امور است»، گفت: نمیشود نماینده مردم باشیم و در میان مردم نباشیم. طبق گفته مقام معظم رهبری، مردم باید ذینفع قانونگذاری و قانونگذاران باشند. زمینه اجرایی قوانین نیز مسئله مهمی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبیین مفاد مختلف بسته اقتصادی موسوم به بسته مردمی، گفت: همیشه با کسری بودجه مواجه بودهایم و باید بودجهای را منضبط تبیین کنیم. همچنین نیازمند نوسازی در نظام مالیاتی هستیم. اجرای این سیاستها متوجه طبقه محروم و مستضعف خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که تعامل با قوا چگونه است، گفت: ما مکلفیم که دغدغه مقام معظم رهبری را برآورده کنیم البته من معتقدم که رضایت حضرت آقا در این شرایط این است که غمخوار مردم باشیم و مشکلات مردم را حل کنیم. ۵۰ روز از عمر مجلس یازدهم میگذرد در این مدت تلاش ما بر این بوده که مجلس بر وظایف خود عمل کند. در زمانی حداقلی، کمیسیونها و فراکسیونهای موردنیاز را تشکیل دادیم و در همین زمان با اعضای هیات دولت جلساتی داشتیم تا گزارشی از وضعیت کلی کشور دریافت کنیم.
قالیباف با اشاره به ترکیب نمایندگان مجلس، گفت: در مجلس یازدهم ۱۸۰ نماینده نوبت اولی داریم که البته از مدیران کارکشته، باسابقه و اجرایی هستند. بعضی از آنان جوانان نخبه و کاربلدی هستند که با موضوعات کلان کشور آشنا شدهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد تعامل با قوا مخصوصا قوه مجریه گفت: بنای ما تعامل با قوای دیگر است اما هر کدام از ما وظایفی داریم. فلسفه وجودی ما این است که گرهی از مشکلات مردم باز کنیم پس اگر تعاملی صورت میگیرد به خاطر حل مشکلات مردم است. این مشکلات اینروزها اقتصادی است. پس اگر جایی احساس کنیم که کاری معطل مانده و یا کسی به وظیفه قانونیاش عمل نمیکند ما به وظیفه قانونی خود عمل خواهیم کرد.
وی نظارت قوه مقننه را ارجح بر قانونگذاری دانست و تاکید کرد: ما به دنبال مچگیری نیستیم و نمیخواهیم چوب لای چرخ دولت بگذاریم بلکه میخواهیم به دولت کمک کنیم اما اگر ببینیم کاری روی زمین مانده و گره از مشکلات مردم باز نمیشود، مماشات نمیکنیم.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد چهار رویکرد تحولی که رئیس مجلس سابقا در نشستی آن را مطرح کرده بود، گفت: ما در درون مجلس نیازمند تحول هستیم چراکه از یک طرف با وزرا و اعضای دولت و از طرف دیگر با نخبگان و کارشناسان ارتباط داریم پس باید تحولی در داخل مجلس ایجاد کنیم. حقیقت این است که مجلس در راس امور نبود و مردم توقع و انتظار بیشتری داشتند. مردم هماکنون این امید را دارند که مشکلات حل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی به چهار رویکرد «شفافسازی، مردمیسازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی» اشاره و تصریح کرد: مجلس باید شفاف باشد یعنی هر تصمیمی که در مجلس گرفته میشود و حقی را برای مردم میگذارد باید دقیق و شفاف بوده و همه مردم از آن مطلع باشند. در حوزه مردمیسازی نیز معتقدم اساس انقلاب اسلامی بر پایه مردم بوده است.
قالیباف با اشاره به حضور مردم در مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه «کرونا را مردم مدیریت کردند»، گفت: البته دولت زحمات زیادی کشیده اما مردم به صحنه آمدند مثلا پزشکان یا پرستاران بازنشسته به بیمارستانها رفتند یا پزشکان و پرستارانی خارج از شیفت خود کار کردند یا کمکهای مومنانه مردمی در دوره کرونا از این دست مردمیسازی بود. مردمیسازی یعنی نباید تصمیمی بگیریم که مردم در آن مشارکت معنادار نداشته باشند.
قالیباف با اشاره به ضرورت اجرای دو رویکرد هوشمندسازی و کارآمدسازی اظهار کرد: کارهای ما باید الکترونیک بشود. این موضوع در وقت ما صرفهجویی میکند و همچنین به شفافسازی هم کمک میکند. در حوزه کارآمدسازی معتقدم که باید به سمت تمرکززدایی برویم. نظام اداری و قوانین ما بهگونهای که تمرکزگرایی ایجاد میکند باید با تمرکززدایی و چابکسازی به سمت فرایندهای بهینه برویم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این چهار رویکرد در بازه زمانی خاصی انجام خواهد شد؟ گفت: اجرایی شدن این رویکردها بازه زمانی ندارد بلکه روح و متن کار ما هست. هر کجا تصمیمی گرفته میشود و یا لایحه یا طرحی نوشته میشود باید شفاف، مردمی، هوشمند و کارآمد باشد.
رئیس یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مورد بسته اقتصاد مردمی مجلس گفت: معتقدم ناامیدی بزرگترین گناه است. در همین لحظه با همه وجود ایمان دارم که میتوانیم بر مشکلاتمان فائق شویم. معتقدم که میتوانیم دست به دست هم دهیم و تا ۱۴۰۴ به یک ثبات اقتصادی برسیم. چراکه کشور ما ظرفیتهای کافی را دارد. ما از ابتدای انقلاب اتفاقات زیادی را تجربه کردهایم و هیچ کار نشدنی وجود ندارد.
قالیباف بسته اقتصاد مردمی مجلس را نتیجه «خرد جمعی» دانست و گفت: این بسته در جلساتی با مسئولان و کارشناسان به بحث گذاشته شده است و به نفع مردم و برای مردم است. اولین مساله مهم در این بسته اصلاح ساختار بودجه است. بیشتر مشکلات کشور ما در گرو اصلاح ساختار بودجه است. ما همیشه با کسری بودجه مواجه بودهایم و این کسری بودجه به سیستم بانکی فشار میآورد و نتیجهای جز کاهش ارزش پول ملی به دنبال نداشته است. ما باید بودجهای تنظیم کنیم که هزینه و درآمد ما به تعادل برسد.
وی ادامه داد: درآمد پایدار و هزینه مفید دو رویکردی است که در این بسته به آن تاکید کردهایم. ما باید بودجه را منضبط کنیم. ما مفید هزینه نمیکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مفاد دیگری از بسته معیشتی مجلس، نظام مالیاتی را نیازمند نوسازی دانست و به موضوع «منفعت اکثریت از مالیات» اشاره کرد.
قالیباف همچنین گفت: نوسازی نظام مالیات باید به نفع حوزه تولید باشد. بخشهایی از جامعه وجود دارد که گردش سرمایهای بالایی دارند اما مالیات نمیپردازند. این در حالی است که صنفهای زحمتکش مالیات میدهند. ما اطلاعات دقیقی از نحوه پرداخت مالیاتها نداریم و این مشکل ما در گرو شفافسازی و هوشمندسازی است.
رئیس مجلس یازدهم تاکید بسته اقتصادی مجلس را روی طبقه محروم و مستضعف عنوان کرد و گفت: ما هنوز جامعه هدف خود را که محرومین هستند، نشناختهایم. ما بیش از ۲۴ میلیون خانوار هستیم و هنوز در دادن یارانه اولویتها را در نظر نمیگیریم. اشتغال، سلامت، مسکن، خوراک و... حوزههایی است که محرومین در آن مشکلات جدی دارند. اگر همان دو رویکرد شفافسازی و هوشمندسازی را دنبال کنیم، دستکم به جامعه آماری دقیقی در این خصوص خواهیم رسید.
وی به موضوع افزایش یارانه همراه با تورم اشاره و گفت: یارانهها باید به نسبت تورم تنظیم شود. البته این رویکرد در صورتی پاسخگو خواهد بود که جامعه هدف خود را تعیین کنیم. این دقیقا نقطهای است که مجلس باید بایستد و نظارت کند. اگر جایی نیازمند اصلاح قانون هستیم باید قانون را اصلاح کنیم اما بعد از طبق گفته رهبری مو به مو آن را اجرا و نظارت کنیم.
قالیباف با بیان اینکه «اولویت بسته اقتصادی، طبقه مستضعف است»، گفت: البته امروز طبقه متوسط ما نیز در اقتصاد دچار مشکل است.
رئیس مجلس یازدهم در مورد رونق تولید و کسب و کار، گفت: در این حوزه باید انحصارات را حذف کنیم و در دادن مجوزها آسانگیری کنیم. امروز اگر کسی بخواهد شغلی در کشور پیدا کند، سیستم اداری مینشیند و فرد باید چند سال دوندگی کند تا بتواند یک مجوز بگیرد. ما باید بازار سرمایه را به بازار تولید بیاوریم. همچنین باید به کارهای دانشبنیان توجه کرده و کسب و کارهای نوین را جدی بگیریم. چند سال دیگر بسیاری از شغلهای امروز را نخواهیم داشت.
قالیباف به ضرورت تغییر راهبرد در حوزه تجاری تاکید کرد و گفت: وقتی میخواهیم اقتصاد بدون نفت داشته باشیم و اقتصاد مردمی را کلید بزنیم بحث بازار و تقاضا بسیار مهم میشود. معتقدم که دستگاه دیپلماسی باید رویکردی مثل وزارت خارجه و تجارت بینالملل را ایجاد کند. سفارتهای ما در جایجای دنیا مخصوصا آسیا باید از رویکرد سیاسی، امنیتی به سمت رویکرد سیاسی، امنیتی و اقتصادی تغییر مسیر بدهند. سفارتخانههای کشورهایی که جزء بزرگترین صادرکنندهها هستند در ایران محمل اقتصادی هستند. ما باید از خامفروشی فاصله گرفته، مزیتهای جدید ایجاد کنیم.
قالیباف در پاسخ به این سوال که برنامه مجلس در پاسخ به پیام رهبری که به مناسبت افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس فرمودند، "نمره مطلوبی در باب عدالت به دست نیاوردهایم"، چیست؟ اظهار کرد: معتقدم کار را باید با همین بسته اقتصادی شروع کرد. ما در تصمیمگیری اقتصادی فراز و نشیبهای زیادی داشتیم. بسیاری از تصمیمات گذشته ما در اقتصاد با هم در تضاد بودند. مشارکت مردمی و مردمیسازی اقتصاد به خاطر رفع تضادهای مذکور است.
قالیباف با مطرح کردن این پرسش که چرا تولید اتفاق نمیافتد، گفت: علت این است که رقیب تولیدکننده در دلالی و بازار سیاه فعالیت میکند. مثلا حوزههایی مثل مسکن و خودرو در همهجای دنیا حوزههای مصرفی هستند. اما در کشور ما همه سرمایهای هستند. ما از یک کاسب جزء و یک جوان که کار تولیدی کوچکی را شروع کرده باشد، مالیات میگیریم اما از خانههای خالی و سوداگریهای بازار حول خانههای خالی مالیات نمیگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح دو فوریتی مالیات بر خانههای خالی، از پیگری خود در کمیسیون عمران خبر داد و گفت: این موضوع در صحن علنی فردا (چهارشنبه، ۲۵ تیر) با حضور شورای نگهبان بررسی خواهد شد. اگر تصویب شود، دولت و وزارتخانههای مربوطه آن را به کار میبندند. ما قانون خوب و قابل اجراء مینویسیم و دولت هم باید خوب آن را اجراء کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال مجری در خصوص اینکه آیا در بسته اقتصاد مردمی به موضوع اصلاح ساختار موضوعاتی همچون مسکن، مالیات و خودرو توجه شده است یا خیر؟، گفت: دقیقا همینطور است. هوشمندسازی یعنی همین توجه به یکپارچگی در اطلاعات. ما باید به صورت شبکهای این مباحث را در اتصال به یکدیگر داشته باشیم که اکنون این موارد جزیره جزیره شدهاند. حتما مجلس در مقاطعی در این خصوص که قانون وجود دارد اما اجرا نشده مصمم خواهد بود تا قانون را اجرا کند و در جایی هم که نیاز به تصویب قانون باشد این کار را انجام خواهد داد. برای مثال اکنون به دلیل همین مشکل در این حوزه جامع هدف دقیقی در موضوع مستضعفین نداریم و نمیتوانیم آنها را شناسایی کنیم که به همین دلیل باید اطلاعات پایه و حتی حسابرسیها جمعآوری شوند.
وی افزود: حتی در این حوزه دیوان محاسبات نیز باید برخط باشد. نمیشود که دیوان محاسبات عقب بماند و یک سال بعد بگوید پولی در جای خود هزینه نشده است. مجلس مصمم است تا این کار را انجام دهد. در شورای عالی اقتصادی سران قوا در خصوص اشکالات در حوزه نابسامانی بازار ارز مباحثی را بررسی کردیم. به جمعبندی خوبی رسیدیم. مقرر شد دولت در چند روز آینده این موضوع را روشن کرده و هر دو قوه دیگر در خدمت دولت باشند تا این کار کارشناسی اجرایی شود و در نتیجه شاهد ثبات در موضوع ارز باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص بیثباتی بازار ارز بیان کرد: در این حوزه بخشی را متوجه بیانضباطی میدانم. بخشی از صادرکنندگان صادرات را انجام داده، ارز حاصل از صادرات را به کشور وارد کرده و کالای مورد نیاز را تامین کردهاند. اما بخشی از آنها این ارز را به کشور برنگرداندهاند و با این کار به خود و جامعه ظلم کردهاند که لازم است با متخلفین در این حوزه برخورد شود و موضوع را پیگیری کنند.
قالیباف بیان کرد: بخشی از این صادرکنندگان خوشحساب بودهاند که لازم است ما کار آنها را تسهیل کنیم تا در نتیجه بتوانند صادرات خود را انجام داده و ارزآور باشند. اما برخی از صادرکنندگان ارز را برده و نیاوردهاند و در این امر با قاچاقچیان تبادل میکنند که حتما باید تلاش کنیم شاهد اینگونه مباحث نباشیم. از سوی دیگر بخشی از ارزهای ما به دلیل صادراتی که داشتیم در کشورهای همسایه موجود است که بر اساس توافقاتی که انجام شده این ارزها نیز در حال بازگشت به کشور هستند. اگر اساس کار را تولید قرار دهیم و کاری کنیم که مهار نقدینگی در مسیر تولید باشد و پول ملی را کنترل کنیم شاهد افزایش قیمت ارز نخواهیم بود.
وی در خصوص طرح مجلس برای در نظر گرفتن مالیات بر خانههای خالی تصریح کرد: در این حوزه قانونگذاری بر عهده مجلس و حوزه اجرا کار دولت است. در اینجا نرخ مالیات بهگونهای وضع شده که برای مالکان واحدهای خالی، خالی بودن آن واحدها مقرون بهصرفه نباشد که با اجرای دقیق این طرح از سوی دولت شاهد کاهش نرخ کرایهها و نرخ مسکن خواهیم بود. رئیسجمهور نیز گفته بود مدتی است در تولید مسکن تاخیر داریم که باید جبران شود. متاسفانه شرایط بهگونهای است که حقوق یک شیفت کار طبقه مستضعفین شاید پاسخگوی اجاره مسکن حداقلی نباشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این بسته اقتصاد مردمی پیشنهاد شده است که موضوع زمین که ۵۰ تا ۵۵ درصد قیمت را البته بسته به موقعیتی که دارد به خود اختصاص میدهد از سوی دولت تامین شود و دولت به جای مدیریت ساخت، زمین و زیرساختها را فراهم کند و اجازه دهیم که مدیریت ساخت توسط نقدینگی در بازار سرمایه و بخش خصوصی انجام شود. در این خصوص دولت هم میتواند نسبت به سهم خود برای قشر مستضعف مسکن فراهم کند. فرایند تولید مسکن نیز باید بهینه شود که در این زمینه گامهای خوبی نیز برداشته و اکنون شاهد استفاده از دانش فنی بومی در این حوزه هستیم. برای مثال در یک نمونه سرمایهگذاری شده که برای شش هزار واحد مسکونی در سال با ۳۰۰ میلیارد سرمایهگذاری شده تا چند ماه آینده میتوانیم آن را در تمامی نقاط کشور اجرایی کنیم. در این حوزه نیز سرعت و کیفیت در ساخت مسکن باید مورد توجه باشد که در همین موضوع ایمنی در حوزه زلزله و همچنین توجه به نما و معماری اسلامی در نظر قرار گرفته است.
قالیباف گفت: در حوزه وظیفه مجلس آنچه متوجه ما و همکاران ما باشد، انجام میدهیم تا مردم شاهد اقدام از سوی مجلس باشند. اگرچه طی این مدت شاهد فضاسازی رسانهای مبنیبر اینکه اولویت مجلس مسائل اقتصادی نیست، بودهایم. اما این مباحث صرفاً فضاسازی رسانهای است چراکه در این مدت شاهد ارائه طرح دوفوریتی درباره مسکن، طرحی برای جاماندگان سهام عدالت و کار بر روی بسته اقتصادی مردمی برای رفع مشکلات اقتصادی هستیم. مردم منتظر عمل هستند و از ما حرف قبول نمیکنند. همانطور که پیشتر گفتهایم، هم مردم و هم مقام معظم رهبری در حوزهای که وظایف مجلس هستند باید از نو مطالبه کنند و ما باید پاسخگو باشیم.
در ادامه مجری برنامه خطاب به رئیس مجلس گفت که در دو سال ۹۶ و ۹۷ بیش از ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی از سوی آمریکا تصویب شد. اما در این مدت در مجلس پاسخ مناسبی به این اقدامات داده نشده است. رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال این مجری گفت: دشمنی آمریکا از یکصد سال قبل تا به امروز بهویژه بعد از انقلاب اسلامی به دلیل اینکه دست منفعت آنها از کشور قطع شده و به دلیل روحیه استقلالطلبانه مردم وجود داشته است. آنها پس از اینکه در حوزه امنیتی و نظامی ناامید شدند، به دنبال فشار اقتصادی بر ملت ایران بودند. در همین حوزه نظامی ما تولید قدرت کردیم و موفق بودهایم. چراکه در دفاع مقدس هم به مردم و جوانان اعتماد کردیم. هر جا که به مردم اعتماد داشتهایم در هر حوزهای موفق بودهایم. ما در مجلس یازدهم بر این موضع ایستادگی میکنیم که در مقابل اینگونه اقدامات آمریکا بایستیم. اکنون نیز در خصوص زیادهخواهی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایستادهایم و از دولت خواستهایم تا در مقابل درخواستهایی که خارج از چارچوب قانون است، بایستد. واقعیت این است اگر بخواهیم در مقابل آنها ایستادگی کنیم به قول حضرت آقا، تنها چاره، کار است، کار است و کار. ایران و تکتک مردم باید قوی شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این قوی شدن را باید در عرصههای مختلف نشان بدهیم. اکنون همانطور که در حوزه قدرت سیاسی و نظامی موفق عمل کردهایم باید در عرصه اقتصادی نیز اقدامات لازم را انجام دهیم. چراکه آسیبپذیری ما از ناحیه اقتصادی است.
قالیباف با اشاره به نفوذ و قدرت سیاسی و نظامی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی سالیانی در منطقه در مقابل هژمونی آمریکا ایستاد و آنها را به زانو درآورد. امروز نیز آمریکاییها در لبنان، سوریه، عراق و چین با تحریم اقتصادی به دنبال فشار بر روی مردم هستند. در جایی که در حوزه سیاسی و اقتصادی موفق نباشند به دنبال تحریم اقتصادی هستند. مبارزه با آمریکا یعنی خدمت به مردم، رسیدگی به محرومین و چرخه تولید را راه انداختن. مجلس تمام تلاش خود را در این حوزه انجام میدهد.
وی با اشاره به خاطراتی از شهید سلیمانی ادامه داد: بنده از اواخر سال ۶۰ تا چند روز قبل از شهادت ایشان، توفیق دوستی با ایشان را داشتم. از ابتدای انقلاب تاکنون در میان دوستان، فردی با سابقه شهید سلیمانی ندیدهام. ایشان ۴۰ سال بیوقفه مجاهدت کردند. از زمان پیروزی انقلاب از یک روستا به عنوان یک روستازاده کار مبارزاتی خود را آغاز کرده و تا زمان شهادت یک مجاهد فیسبیلالله به تمام معنا بودند. ارتباط من با ایشان به گونهای بود که نمیتوانستیم ۴۸ ساعت یکدیگر را نبینیم. ایشان جامعیت پیدا کرده بودند و جمع اضداد بودند. زمانی که خشمگین میشدند خشم ایشان از رحیم بودنشان بود. ایشان فرماندهی قاطع بودند اما در دل همین قاطعیت پدری میکردند. ایشان دو ویژگی مهم داشتند، نخست اینکه به سنتهای الهی پایبند بودند و دیگر اینکه هیچگاه عنوان نکردند که فلان امکانات را در اختیار من قرار دهید تا در مقابل آمریکا بایستم و با حداقل امکانات در برابر آمریکا و داعش ایستاد که در نهایت دیدند فقط میتوانند با حذف فیزیکی ایشان کاری انجام دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شهید سلیمانی در لحظات سخت ناامید نمیشدند به همین دلیل است که میگویم ای جوانان عزیز! هیچگاه ناامید نباشید، مشکلات اقتصادی را میتوانیم حل کنیم. شهید سلیمانی پشتوانه مردمی داشت و با اعتقاد به باورهای انقلاب اقدام میکرد. اگر این درسها را از ایشان بگیریم میتوانیم در تمام عرصهها به موفقیت برسیم.
قالیباف در پایان خطاب به مردم گفت: به ملت عزیز ایران عرض میکنم شما به ما رای دادید، اعتماد کردید و توفیق خدمتگزاری به ما دادهاید. ما قول میدهیم هیچ دغدغهای جز دغدغه شما مردم نداشته باشیم و هیچ تلاشی جز تلاش برای باز کردن گرهی از کار شما انجام ندهیم. وظیفه خود میدانیم که به مردم کشور بهخصوص محرومین و مستضعفین که صاحبان انقلاب هستند خدمت کنیم. نمایندگان مجلس پای وعده خود ایستادهاند. تلاش میکنیم تا با همکاری تمامی نمایندگان، در خدمت مردم باشیم و با کمک شما به مشکلات فائق بیاییم که این موضوع با وحدت و همدلی میسر خواهد شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
مردم با مجادله و گریبانگیری میان قوا مخالف هستند/همه باید مقابل دشمن یک صدا باشیم
يکشنبه، 22 تير 1399
رونمایی رئیس مجلس از «بسته اقتصاد مردمی» در محضر رهبر معظم انقلاب
يکشنبه، 22 تير 1399
مذاکره با آمریکا مطلقاً ممنوع است / مقاومت هوشمندانه در مقابل دشمن
يکشنبه، 1 تير 1399
منحنی ارز در حال پایین آمدن است/خبرهای خوب درباره آزادسازی پولمان در برخی کشورها می رسد
سهشنبه، 31 تير 1399
در قرارداد با چین چیز مخفی نداریم / ظریف ترکیبی از صداقت و صراحت است
سهشنبه، 17 تير 1399
دکتر بابک نگاهداری به سمت مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس منصوب شد
چهارشنبه، 21 خرداد 1399
پشت حمله تروریستی به مجلس، سرویسهای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند
يکشنبه، 18 خرداد 1399
آیت الله مکارم شیرازی: مجلس از استیضاح های پی درپی صرفنظر کند
پنجشنبه، 8 آذر 1397
لاریجانی: آمریکا و اسرائیل پشتپرده «معامله قرن» هستند/ اشتباه سعودیها را تلافی خواهیم کرد
سهشنبه، 6 آذر 1397
بیانیه آیتالله مکارم شیرازی خطاب به دولت و قوه قضائیه: چرا صاحبنظران باتجربه اقتصادى را فرا نمىخوانید؟
پنجشنبه، 11 مرداد 1397
تازه های اخبار
آشنایی با برخی از بهترین باغ رستوران های اصفهان با موسیقی زنده
اقامتی رویایی در بهترین هتل های لوکس تبریز؛ تجربه ای فراتر از انتظار
ریل آسانسور چیست و چرا اهمیت دارد؟
رازهای پنهان شرکتهای لوله بازکنی در مشهد! خدمات رفع گرفتگی لوله در مشهد با روشهای تضمینی
از کجا شغل کافی نت را یاد بگیریم؟
آموزشگاههای زبان ایتالیایی در تهران؛ بهترین گزینهها
بازخوانی نقش زن، از مادری تا مرجعیت دینی
چرا زبان عربی، زبان اسلام است؟ آیا اسلام برای اعراب آمده است؟
آینده مقاومت پس از سقوط سوریه چه میشود؟
آیا مردم سوریه، اهل سنت ناصبی هستند؟ چند درصد جمعیت سوریه شیعه میباشند؟
بیشترین بازدید هفته
داستانک های مادر | داستان کوتاه درباره مادر
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
صدور کارت هدیه آنی با طرح و جمله دلخواه از طریق کیوسک های بانکی بانک پاسارگاد + اسامی شعب
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
شعر طنز/مادر زن و داماد
جدول خاموشي در كرج، شهريار، ساوجبلاغ و نظرآباد
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
وضعیت سوریه در آخرالزمان
موارد بیشتر برای شما
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستادهام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشهور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
رستورانهای که به سیبزمینی میگویند "فرنچ فرایز"
ربات انساننمای پیشرفته چینی معرفی شد