هشتگ «اعدام نکنید» امنیتی یا ضدامنیتی

رسانه های معاند در پی آن هستند تا با این فضاسازی رسانه ای برای آشوبگرانی که در پی تکرار حادثه آبان ۹۸ هستند، حاشیه امن ایجاد کرده و به آنها این دلگرمی را بدهند که اگر حتی شما دستگیر هم شوید، ما نمی گذاریم اشد مجازات اجرا شود. اتاق فکر دشمن میخواهد اعتراضات آبان ۹۸ را به طرق مختلف زنده نگه داشته و در پی آن است تا به بهانه های مختلف، این اقدام بر هم زننده امنیت و آرامش مردم را مجددا تکرار کند.
جمعه، 27 تير 1399
تخمین زمان مطالعه:
نویسنده : سعید ماماقانی
موارد بیشتر برای شما
هشتگ «اعدام نکنید» امنیتی یا ضدامنیتی
روز سه شنبه در کنفرانس خبری قوه قضائیه، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد پرونده سه تن از افرادی که به علت خرابکاری در اغتشاشات آبان ماه مجرم شناخته شده بودند، خبر از تأیید حکم آنها در دیوان عالی کشور و فرجام خواهی توسط خود متهمان و وکیل آنها داد. جرم آنها بنابر اعلام سخنگوی قوه قضائیه زورگیری با سلاح سرد، حضور مؤثر در اغتشاشات آبان ماه 98، آشوب و آتش زدن بانک‌ها و ایجاد رعب و وحشت است. ظاهرا این سه تن از اقداماتشان فیلمبرداری می‌کردند و آن را برای رسانه های بیگانه ارسال می‌کردند. بنابر گفته های سخنگوی قوه قضائیه یک از این سه نفر در آلمان با منافقین دیدار داشته است و آموزش‌هایی برای اغتشاش و خرابکاری دیده است. البته وکیل این افراد اخیرا فیلمبرداری را تایید کرده اما ارسال آن را تایید نکرده است که این ادعای وکیل برای اثبات جرم آنها که تا دو روز قبل کسی آن را تایید نمی‌کرد، کفایت می‌کند!
 
طی چند روز گذشته این اظهارات سخنگوی قوه قضائیه سبب واکنش  گسترده ای در شبکه های اجتماعی شد و کاربران توئیتر نیز  هشتگ #اعدام نکنید را  در صفحات شخصی خود ترند کردند، که باعث سوء استفاده دشمنان  و منافقین داخلی و خارجی شد. در ترند شدن این هشتگ گرچه به نظر می‌رسد اکانت هایی جعلی با موقعیت های مختلف جغرافیایی سوال برانگیز مثل آلبانی و حتی عربستان سعودی نقش داشتند. اما شاید بخش قابل توجهی از کسانی که در داخل کشور به این دلیل در صفحاتشان هشتگ زدند هم کم نباشند. از فعالان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، رسانه ای و فعالان فضای مجازی گرفته تا چهره های شناخته شده حوزه هنر و سلبریتی ها و برخی ورزشکاران.
 
اما در سوی دیگر ماجرا انتقاداتی نسبت به اطلاع رسانی درست و به موقع درباره این‌گونه خبرها است که توسط فعالان فرهنگی و رسانه ای شگل گرفته. نقد نسبت به نهادهایی که وظیفه اطلاع رسانی به موقع و شفاف سازی را دارند تا با اقناع افکار عمومی پیش از آنکه عده ای به دلیل آگاه نبودن از اصل ماجرا تحت تأثیر قرار بگیرند، جلوی هرگونه سوء استفاده گرفته شود. سوء استفاده ای که هفته هاست توسط رسانه های خارجی و بیگانه فارسی زبان لندنی دنبال می شود که متشنج کردن فضای جامعه یکی از اهداف آنها می باشد. با این حال با استناد به صحبت های سخنگوی قوه قضائیه و بعضی منابع اگاه، از دیروز تا به امروز درباره ی خبر محکومیت این سه فرد توسط رسانه ها و  کابران زیادی صورت گرفته است تا مردم در جریان باشند که حکم اعدام این افراد صرفا به دلیل اغتشاشات آبان ماه سال گذشته نبوده و اتهامات آنها بیش از این حرف‌ها بوده است.
 

وارد شدن فرمانده هشتگ در میدان!

بازی جدید مافیای سیاست در ترند کردن هشت #اعدام‌نکنید، ابعاد پشت پرده خود را خیلی زود نشان داده است، بعد از لشگر فیک ها، ربات ها، سلبریتی ها و پیاده نظام دشمن، حالا فرمانده هشتگ، آقای دونالد ترامپ نیز به این کمپین پیوست و در توئیتی به زبان انگلیسی و فارسی نوشت: «سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شده‌اند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا می‌فرستد و نباید انجام شود. #اعدام_نکنید» این توئیت نشان داد که شوی رسانه‌ای بدون اجازه از پدر خوانده صورت نگرفته است و بدون شک شبکه رسانه‌ای صهیونیستی و دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکایی در این فضا به شدت فعال‌اند. جالب آن است که مطابق با قوانین آمریکا، همچنان روش‌های مختلفی برای اعدام مجرمین وجود دارد که سالانه دهها نفر در این کشور کشته می‌شوند.
 

واکنش فعالان سیاسی داخلی

آشکار شدن پشت پرده ماجرا، البته موجب عصبانیت فعالین سیاسی داخلی حامی هشت #اعدام_نکنید شده است، چرا که معلوم است که به شدت موجب رسوایی این موج‌سازی جدید و دست‌اندرکاران آن در افکار عمومی خواهد شد. در همین شرایط شاهد واکنش‌هایی به توییت ترامپ بودیم. به عنوان نمونه »عباس عبدی» و «محمدعلی ابطحی» دو چهره اصلاح طلب دست به کار شدند. عباس عبدی در کانال تلگرامی خود نوشت: «توییت ترامپ مبتنی بر توقف اعدام آگاهانه است تا حکومت ایران را به واکنش بدارد و از تجدید نظر منصرف کند. به نظرم ایران باید متوجه این ترفند ترامپ باشد و اهمیتی به توییت او ندهد. ترامپ از حیث ضدیت با حقوق بشر فردی شناخته شده است و اگر نهادهای قدرتمند در آمریکا برای مواجهه با سیاست‌های او نبود تاکنون آنجا را به یک حکومت استبدادی و شاید هم فاشیستی تبدیل کرده بود. بنابراین کسی به او از این حیث اهمیت نمی‌دهد و ایران نیز نباید فریب بازی او را بخورد.» محمدعلی ابطحی نیز در واکنش به ترامپ چنین توئیت زد: «آقای ترامپ، #اعدام_نکنید یک امر داخلی ما است. به شما هیچ ربطی ندارد. دخالت شما در این مورد، علاقه شما به اعدام این‌ها را نشان می‌دهد. صف مخالفان اعدام این سه نفر که عمده آنها ایرانی هستند و زیر فشار تحریم شما کمرشان خم شده، از صف شما جداست.»
 

هم صدا با ترامپ و رسانه های ضد انقلاب

روزنامه های اصلاح طلب  با رسانه های ضد انقلاب و ترامپ هم‌صدا شدند و از آشوبگران حمایت کردند. در همین رابطه «عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب که پیش از این مدعی بود که باید مشروب‌خواری و خرید و فروش موادمخدر آزاد شود، در یادداشتی با عنوان «دست نگه دارید» در روزنامه اعتماد نوشت: «پس از اعلام سخنگوی قوه قضاییه درباره قطعی شدن حکم اعدام ۳ نفر از جوانانی که در جریان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ دستگیر شده‌اند، اعتراضات فراوانی نسبت به آن صورت گرفت و حتی هشتگ «اعدام نکنید» نیز میلیون‌ها بار مورد تایید قرار گرفت... همه می‌دانند که مردم نسبت به مجازات افراد حساس هستند».
 
عبدی در ادامه نوشت: «مساله‌ای که درباره این سه جوان دهه هفتادی جالب است اینکه هر سه نفرشان در خانواده‌های مذهبی که پایگاه این حکومت است، به دنیا آمده‌اند و در نظام آموزشی و رسانه‌ای این کشور تربیت یافته‌اند، با همه این احوال حتی اگر مرتکب جرمی هم شده باشند مردم باید درباره رفتار آنان و علل ارتکاب جرم‌شان داوری کنند و افکار عمومی نشان دهد که آیا باید حداکثر مجازات را داد یا حداقل را؟... شخصا با استفاده از مجازات اعدام موافق نیستم، ولی در هر حال در قانون آمده است و قضات باید مطابق آن رای دهند. ولی آیا این حق برای مردم است که بدانند چرا یک نفر محکوم به اعدام شده است؟... با اعدام هیچ چیزی حل نمی‌شود که بدتر هم می‌شود. پس دست نگه دارید، از ابتدا به صورت علنی دادرسی کنید با تمام تشریفاتش. نه فقط برای این افراد بلکه برای همه متهمان».
 
سوالی که امثال آقای عبدی و ابطحی باید به آن پاسخ دهند این است که چرا در مناقشات سیاسی ایجاد شده در کشور، بیگانگان از آمریکایی‌ها تا اروپایی‌ها همواره از این جریان حمایت می‌کنند!؟ چه هماهنگی و همسویی نوشته یا نانوشته‌ای میان این دو وجود دارد که در طول حداقل سه دهه اخیر بارها شاهد اقداماتی مشابه و مشترک بوده ایم!؟ مدت هاست در حالی که طیفی از مدعیان اعتدال و اصلاحات با بی تدبیری یا سوء تدبیر، نارضایتی تولید می کنند و مقدمه اغتشاش را فراهم می سازند، پیاده نظام گروهکی و رسانه های دشمن بر موج سوار می شوند و دست به جنایت می زنند؛ وقتی هم نوبت مجازات برخی متهمان می رسد، هم منافقین محارب و هم حامیان سیاسی- انتخاباتی "فتنه بنزینی"، هشتگ می زنند # اعدام_نکنید؟ این هم پوشانی،تصادفی است؟
 

هم پیالگی

اینکه هر وقت جوانی مرتکب جرمی می‌شود آن را به سیستم آموزشی کشور ربط می‌دهند هم جالب توجه است. اولا سیستم آموزشی کشور سال‌ها در اختیار اصلاح طلبان بود و در کنار آن فعالیت‌های رسانه‌ای این جریان در دانشگاه ها و میان اقشار مختلف جامعه توسط مجله کیان و امثالهم و روزنامه‌های زنجیره ای که نمی‌توان اثر سوئش را بر افکار جوانان انکار کرد. دوما هیچ وقت این افراد با یاد شهدای مدافع وطن و حرم مانند شهید حججی و... این استدلال را به کار نبرده اند و آنجا سیستم آموزشی کشور هیچ نقشی نداشته. ضمن آنکه با بررسی رفتار سال های گذشته این فعالان سیاسی و نقش موثر آنان در هر فتنه و آشوبی به راحتی می‌توان فهمید مجرمان و فراریان و قاتلان تحت تاثیر افکار چه کسانی هستند و معلمان شان چه کسانی بوده اند و امثال شهید حججی تحت تاثیر افکار چه کسی. مانند اقرار روح الله زم که اول کجا بوده و بعد از کجا سردرآورده.
 

سرخط تحلیل:

رسانه های معاند در پی آن هستند تا با این فضاسازی رسانه ای برای آشوبگرانی که در پی تکرار حادثه آبان ۹۸ هستند، حاشیه امن ایجاد کرده و به آنها این دلگرمی را بدهند که اگر حتی شما دستگیر هم شوید، ما نمی گذاریم اشد مجازات اجرا شود. اتاق فکر دشمن میخواهد اعتراضات آبان ۹۸ را به طرق مختلف زنده نگه داشته و در پی آن است تا به بهانه های مختلف، این اقدام بر هم زننده امنیت و آرامش مردم را مجددا تکرار کند. موضوع، کمی پیچیده است؛ مثل بمبی که باید  با حوصله و دقت تبیین آن خنثی کرد. مجازات این سه متهم ، یک موضوع است و باید صرفا در روال قضایی خود تعیین تکلیف شود و تدارک کنندگان فتنه و آشوب بنزینی و مشتاقان تداوم آن، موضوعی دیگر.
 
آمریکا، انگلیس، اسرائیل و عربستان سعودی، سال 97 دنبال اجرای پروژه تابستان داغ بودند. «بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که آن در آن زمان گفته بود ملت ایران چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را نخواهد دید. نقشه های مختلفی را برنامه ریزی کردند و گروهک ها را هم به صف کردند، اما از خود مردم شکست خوردند. دشمن در حال تدوام عملیات و موج سواری برخی سوء تدبیرهاست. در این شرایط، در هر فعالیت رسانه ای باید فاصله گذاری جدی با عملیات دشمن و دواعش و قاتلان 17 هزار شهروند ایرانی را حفظ کرد و با روشنگری و بصیرت و تعمیق سواد رسانه­ای، ابعاد ماجرا را برای مردم بیشتر تبیین کرد.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط