![سندرم خودکشی در ژاپن! سندرم خودکشی در ژاپن!](https://rasekhoon.net/_files/thumb_images700/news/japan.jpg)
این بازیگر ۴۰ ساله و مادر ۲ فرزند بود که یکی از آنها نوزادی است که ماه ژانویه به دنیا آمده است.
در حالی که از وی یادداشتی به جای نمانده، علت مرگ وی خودکشی حدس زده میشود.
اگر این احتمال تایید شود نام وی به فهرست چند بازیگر مهم ژاپنی که به تازگی با خودکشی جان خود را از دست دادهاند افزوده میشود. آشینا سی بازیگر زن اوایل همین ماه به زندگی اش خاتمه داد، میورا هارومی بازیگر مرد در جولای و کیمورا هانا دیگر بازیگر مرد در ماه می.
وبسایت رسمی تاکیوشی به روزرسانی نشده و خبری درباره مرگ وی در آن منتشر نشده است.
این بازیگر متولد سال ۱۹۸۰ بود و هم برای بازی در درامهای تلویزیونی و هم فیلمهای سینمایی شناخته میشد. وی جوایز متعدد داخلی را نیز از آن خود کرده بود.
تاکیوشی یوکو اولین بار سال ۱۹۹۶ با درام «سیبورگ» وارد صنعت سرگرمی شد و سال ۱۹۹۹ نقش اصلی درام «آسوکا» را از آن خود کرد.
وی بازیگر فیلم ترسناک و پرفروش «حلقه» در سال ۱۹۹۸ بود و پس از ۲ دهه بازی در تلویزیون و سینما از بازیگران مطرح ژاپنی محسوب میشد.
جدیدترین فیلم وی جولای امسال (تیرماه) راهی سینماها شده بود.
ژاپن جزو کشورهای صدرنشین در خودکشی
![سندرم خودکشی در ژاپن! سندرم خودکشی در ژاپن!](https://rasekhoon.net/_files/userfiles//jdwl-khwdkhshy.jpg)
بر اساس این آمار، میزان خودکشی در ابتدای سال 2020 نسبت به اوایل سال گذشته، افزایش قابل توجهی داشته است؛ نکته جالب این است که این آمار در بین کشورهای صنعتی و پیشرفته گستردهتر از کشورهای ضعیف و فقیر به چشم میخورد!
طبق اطلاعات "سازمان جهانی بهداشت" کشور کره جنوبی، جزو چهارمین کشور دنیا از لحاظ میزان خودکشی است که براساس گزارش اخیر رتبه سوم را به خودش اختصاص داده است؛ نرخ خودکشی در این کشور 26.9 نفر در 100 هزار نفر است و سالانه تعداد 13 هزار و 765 نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند. یکی دیگر از کشورهای پیشرفته ژاپن است که خودکشی در آن به یک بحران تبدیل شده است؛ نرخ خودکشی در کشور ژاپن 18.5 نفر از 100 هزار نفر است و سالانه تعداد 23 هزار و 532 نفر اقدام به خودکشی میکنند.
این کشورها فقط نمونههایی از کشورهای پیشرفته و صنعتی با آمار خودکشی بالا هستند. گزارش آمار جهانی استاتیستا، نرخ خودکشی هر کشور را در آماری که در تصویر قابل مشاهده است اعلام کرده است.
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که باتوجه به میزان بالای خودکشی در کشورهای غربی و حتی شرقی، پس با چه ملاک و معیاری اینگونه کشورها، شاد و با نشاط معرفی میشوند و کشورهای اسلامی، غمگین و بی نشاط؟ آیا نباید میزان خودکشی و اقدام به آن به عنوان یک شاخصه بسیار مهم در معرفی کشورهای غمگین و بی نشاط درنظر گرفت؟
چندی پیش نیز موسسه گالوپ اعلام کرده بود که کشورهایی مانند؛ ایران، پاکستان و ... جزو جوامع غمگین به حساب میآید. درحالی که روشن است در بسیاری از جوامع غربی و حتی شرقی، دسترسی به مشروبات الکی، روابط با جنس مخالف و آزادیهای جنسی، جزو محورهای ارزیابی قلمداد میشود و بالطبع درنظر نگرفتن ارزشها و معیارهای دینی و اخلاقی در ارزیابی، اعتبار نتایج را خدشه دار میکند.
دلایل اصلی خودکشی ژاپنی ها
ژاپنیها و بخصوصی خودکشی جوانان این کشور یکی از اخبار معروف در سراسر جهان و خود این کشور است. این خودکشیها اغلب در اتاق خواب، کوهها و حتی داخل قطارها و جلو انظار عمومی انجام میشوند. اما چرا مردم کشوری که اکثریت آن ها جزو با فرهنگترین و ثروتمندترین مردم جهان به حساب میآیند دست به خودکشی میزنند؟در این جا به علل خودکشی زیاد در ژاپن و همچنین علت به وجود آمدن فرهنگ خودکشی در این کشور اشاره خواهیم کرد:
۱. اغراق بیش از حد
با وجود اینکه آمار خودکشی در ژاپن بالاست اما این کشور تنها کشوری نیست که درگیر این موضوع است. خودکشی در همه جای دنیا اتفاق میافتد. این یک واقعیت غمانگیز است که برخی از مردم دست از مبارزه با زندگی برمیدارند و استراحت ابدی را انتخاب میکنند.درحال حاضر، ژاپن در بین ۲۵ کشور پیشرفته جهان که بالاترین نرخ خودکشی را به خود اختصاص دادهاند در رتبه ۲۴ ام قرار دارد. این کشور همچنین رتبه ۱۴ جهان را در زمینه خودکشی به خود اختصاص داده است. در این رابطه، ایران از وضعیت بهتری برخوردار است و در جایگاه ۱۴۲ جهان قرار دارد.
در این میان کشور ترکیه در جایگاه ۹۴، عربستان در جایگاه ۱۵۷ و عراق در جایگاه ۱۵۸ قرار گرفته است. از سوی دیگر آمار جرم و جنایت در ژاپن بسیار پایین است و این امر موجب میشود تا رسانههای خبری به خاطر دراختیار نداشتن اخبار کافی درمورد حوادث جرم، بر روی آمارخودکشی تمرکز کنند و در این زمینه اغراق و زیاده روی صورت گیرد.
رسانه اجتماعی نقش مهمی در مسائل اجتماعی بازی میکند یعنی به هر میزان که که مشکلی در رسانهها بیشتر دست به دست شود اهمیت آن مشکل چندین برابر میشود. با وجود اغراق بیش از حد و به نمایش درآوردن آمار بالا، افرادی که انگیزه خودکشی دارند به نوعی برای انجام این کار ترغیب میشوند.
۲. نگرشهای اجتماعی
دومین دلیل خودکشی در ژاپن مربوط به نگرشهای اجتماعی است. حتما در مورد نظم و انضباط ژاپنیها شنیدهاید. این نظم و دقت در فرهنگ ژاپنی با نام آتاریمائی شناخته میشود.آتاریمائی به معنی طبیعی، منطقی و مورد انتظار است. هر کار درستی جزو آتاریمائی بهحساب میآید. برای مثال قرار دادن کلم در مکان مناسب، رانندگی در خط، سبقت نگرفتن و استعفا دادن از کار هنگامیکه به صفت بدی متهم میشوید جزو کارهای درست بهحساب میآید و جزو فرهنگ آتاریمائی است.
این موضوع درمورد خودکشی نیز صدق میکند بطوریکه اگر گرفتار مشکلی شدهاید و این مشکل علاوهبر خودتان به دیگران نیز آسیب میرساند کار درست این است که به زندگی خود خاتمه دهید.
برای مثال زمانیکه رئیس یک شرکت در ژاپن کار خود را بهدرستی انجام نمیدهد و شرکت را در شرایط بدی قرار میدهد وی ممکن است خودکشی را انتخاب کند یا هنگامیکه فردی سالمند از یک بیماری رنج میبرد و نیازمند این است که اعضا خانواده از او مراقبت کنند این فرد ممکن است ترجیح دهد تا به جای زحمت دادن به اعضا خانوادهاش، خودکشی کند.
چنین افرادی نمیخواهند دیگران را به دردسر بیندازند و در نتیجه تصمیم به خودکشی میگیرند. ازسوی دیگر، ژاپنیها به صداقت و پایبندی به اخلاق اهمیت زیادی میدهند. زمانیکه آنها در شرایطی گرفتار میشوند که به نام، شرافت و آبرو آنها لطمه وارد میکند رسیدگی به این مشکل را دشوار و برگرداندن آبروی از دست رفته را غیرممکن میبینند و در نتیجه دست به خودکشی میزنند.
البته خودکشی برای این مورد به نسبت موارد دیگر کمتر اتفاق میافتد و در مورد همه ژاپنیها صدق نمیکند.
۳. ارزشهای تاریخی
سومین دلیل خودکشی در ژاپن به ارزشهای تاریخی این کشور بازمیگردد. در جامعه باستانی ژاپن، یک خودکشی تشریفاتی به نام سپپوکو (هاراکیری) وجود داشته است.سپپوکو به معنی بریدن شکم است. در این نوع خودکشی که توسط سامورائیها انجام میشد، قربانی با یک چاقو کوچک که تانتو نامیده نام داشت شکم خود را میدرید؛ دراین حین، یک سامورایی دیگر با یک خنجر بالای سر قربانی میایستاد و بهصورت همزمان سر او را قطع میکرد.
این نوع خودکشی بسیار تشریفاتی که بخشی از زندگی یک سامورائی به حساب میآمد بهعنوان یک مجازات حکومتی در سال ۱۸۷۳ منسوخ شد. اما حتی پس از منسوخ شدن این مجازات، خودکشی سپپوکو به صورت داوطلبانه در محوطههای نظامی انجام میشد. گفته میشود که این نوع خودکشی سرو صدای تبلیغاتی زیادی بهپا کرد و مورد تمجید و تحسین بالایی قرار گرفت.
قطعا این مورد یکی از دلایلی است که برخی از ژاپنیها هنوز هم با تبعیت از آن دست به خودکشی میزنند زیرا خود کشی جزو فرهنگ و تاریخ ژاپن است. بنابراین درک این که چرا برخی از ژاپنیها دست به خودکشی میزنند غیرممکن است.
۴. زورگویی
آخرین دلیل خودکشی در ژاپن که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد مربوط به عامل قلدری و زورگویی است. در ژاپن به جایگاه افراد اهمیت زیادی داده میشود.سنپائی یا شاگرد ارشد و کوهائی یا شاگرد سطح پایین عناوینی است که از زمان مهدکودک به کودکان ژاپنی لقب داده میشود. زورگویی یا به ژاپنی”ایجیمه” نه تنها در مدارس بلکه در شرکتها نیز اتفاق میافتد. موارد بسیاری وجود دارند که مردم مورد زورگویی و تهدید قرار میگیرند، چرا که آنها کمی متفاوت از دیگران هستند.
برای مثال کسانی که دورگه هستند و نیمی از نژاد آنها ژاپنی است (که اصطلاحا هافو نامیده میشوند) ممکن است مورد زورگویی قرار بگیرند. اگر فردی نسبت به این مسائل حساس باشد ممکن است بهشدت تحتتاثیر قرار بگیرد.
به همین دلیل یکی از دلایل اصلی که کودکان و نوجوانان در ژاپن دست به خودکشی میزنند این است که مورد زورگویی و تهدید قرار میگیرند و تصمیم میگیرند تا در سنین پایین به زندگی خود خاتمه دهند چرا که هیچ راه گریزی جز مرگ پیدا نمیکنند.
منبع:
1. دلایل اصلی خودکشی ژاپنی ها این ۴ مورد است- مقایسه آمار خودکشی در ژاپن و ایران / وای آره
2. سندروم خودکشی بازیگران زن سینمای ژاپن: حالا این احتمال را برای بازیگر "حلقه" دادهاند / کافه سینما
3. جدول کشورهای صدرنشین در خودکشی را بشناسید! / رهروان ولایت