بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)

بارها تأکید کردند اگر مذاکره نشود جنگ می‌شود. مذاکره کردند و عملیات های تروریستی افزایش یافت و به مجلس، مرقد امام(ره)، رژه اهواز و نطنز حمله شد و اسرار امنیتی ما توسط نفوذی‌ها و هیئت‌های اقتصادی ربوده شد و بارها تکرار کردند که ما سایه شوم جنگ را دور کردیم
يکشنبه، 25 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)

▼حرف روز      

سیاست آمریکایی و تحریف داخلی!

نتیجه انتخابات اخیر آمریکا هنوز به صورت قانونی و رسمی روشن نشده است. ترامپ در دو حوزه مدیریت تظاهرات طرفداران و پیگیری حقوقی به‌شدت فعال است تا بازی را به هم بزند، اما به نظر می‌رسد موفق نخواهد شد؛ اما آنچه مهم‌تر می‌نماید پیامدها و بازتاب‌های داخلی نتیجه و دعوای انتخاباتی آمریکا در بین جریان‌های سیاسی کشورمان است که نیم‌نگاهی هم از این دریچه به انتخابات 1400 ایران دارند.

نکات تحلیلی: 1- به‌رغم این‌که مسئولان ارشد کشور به‌ویژه رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که فرقی در رأی آوری هیچ‌یک از نامزدهای انتخابات آمریکا به لحاظ عملکردشان در قبال جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، پیرامون نتایج و پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جریان تحریف که پس از چند سال معطل‌سازی ظرفیت‌های داخلی و انتظار ثمربخشی درخت تعامل با غرب باید پاسخگوی انبوه مشکلات انباشته شده در حوزه‌های مختلف باشد، به فکر بزک کردن مجدد بایدن و امیدوارسازی مجدد مردم ایران به مذاکره‌ای تازه با اولین ناقضان برجام، یعنی تیم اوباما و بایدن هستند! 2- دو هدف برای این اقدام سیاسی- رسانه‌ای جریان تحریف متصور است؛ فرار از پاسخگویی به چرایی رساندن کشور به این وضعیت با منوط کردن عدم موفقیت‌ها به رفتار فردی ترامپ! و ایجاد امید واهی و دادن آدرس غلط به مردم خسته از سوء مدیریت‌ها برای انتخاب تفکری همسو‌ با دموکرات‌های آمریکایی در انتخابات 1400، یعنی «تَکرار دولت با برند غرب‌گرایی و متمایل به مذاکره»! 3- البته همه ما ایرانی‌ها از رفتن شخصیت لمپنی مثل ترامپ خوشحال هستیم، اما معنای آن این نیست که چشم به ماهیت سیاست در آمریکا ببندیم. اگر مردم عزیز ایران که حق طبیعی‌شان رهایی از مشکلات اقتصادی است، به این موضوع در اثر اغواگری‌ها و فریب‌های تازه رسانه‌ای توجه نکنند و اقدامات دولت دموکرات اوباما که همین بایدن معاون اولش بود را فراموش کنند، بازی با آثار روانی پیروزی نامزد حزب دمکرات استعداد تبدیل شدن به زمینه‌ای برای بروز خطاهای فاحش راهبردی را دارد.

نکته راهبردی: تفاوت نداشتن سیاست بایدن و ترامپ در قبال ایران اسلامی، به ماهیت اصلی قدرت و سیاست در آمریکا و تجارب مداخلات و سلطه‌گری‌های سیستم حکومتی آمریکا، فارغ از این‌که کدام فرد و حزبی بر سر قدرت بوده، برمی‌گردد. بازخوانی مواضع تیم بایدن نشان می‌دهد همچنان دیوار بلند بی‌اعتمادی و تضاد ایدئولوژیک بین جمهوری اسلامی با نظام سلطه وجود دارد. سلطه وجود خودش را با عدم انقلاب اسلامی و با تهی‌سازی آن از مؤلفه قدرت ایدئولوژیکی و میدانی تعریف می‌کند. (نویسنده: فتح‌الله پریشان)


بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)


▼گزارش روز                             

اورژانس محرومیت‌زدایی!

سپاه برای حل مشکلات مردم معطل دستگاه‌های اجرایی نمانده و دست به یک اقدام ابتکاری زده است که می‌تواند محرومیت‌ها را کاهش دهد. سپاه قرارگاهی تحت عنوان محرومیت‌زدایی را با عضویت نیروهای سه‌گانه دریایی، زمینی و هوایی، بهداری کل سپاه، مهندسی، بنیاد تعاون، پشتیبانی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) به ریاست معاون هماهنگ‌کننده تشکیل داده که اجرای مصوبات جلسات بر عهده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) است. قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه در هر عرصه که مردم مناطق کم برخوردار تقاضا داشته‌اند، مانند؛ خانه‌سازی، راه و پل‌سازی، ساخت مسجد و حوزه علمیه و... به‌سرعت به یاری مردم شتافته است.

گزاره‌های خبری: 1- معطل دستگاه‌های اجرایی نماندن: قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه برای حل مشکلات مردم هم از دستگاه‌های اجرایی کمک می‌خواهد و اگر آن‌ها تعلل کردند و یا توان همکاری نداشتند، با همکاری سایر ارگان‌ها وارد حوزه محرومیت‌زدایی می‌شوند. مثلاً قرارگاه با همکاری کمیته امداد اقدام به ساخت ۶۳۰ واحد مسکونی برای نیازمندان استان ایلام نمود که در سایر نقاط کشور این اقدام به‌وفور در حال انجام است. قرارگاه محرومیت‌زدایی در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار خانه با امکانات کامل در مناطق محروم در حال ساخت دارد. 2- کاهش زمان- کاهش هزینه: از ویژگی‌های بارز فعالیت‌های این قرارگاه توجه به بهره‌وری، کیفیت و زودبازدهی است؛ مثلاً در یکی از پروژه‌ها هزینه‌ای ۱۲ میلیارد تومانی پیشنهاد شده بود، اما تنها با سه میلیارد تومان در کمترین زمان ممکن انجام گرفت. 3- فراگیری در مسائل مهم: قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه در چند وظیفه کوچک خود را محدود نکرده است بلکه مسائلی مهمی مانند اشتغال، آب‌رسانی، امنیت غذایی، ازدواج آسان، مسکن مددجویان، احداث مدرسه، تهیه لوازم‌التحریر، تغذیه، تجهیز مدارس و مساجد، آموزش، اشتغال‌زایی، کمک به دامداران، باغداران و کشاورزان و تصحیح زمین‌های کشاورزی را دنبال می‌کند. 4- آغوش باز برای محروم‌ترین افراد: اگر در جامعه فردی به خاطر علیل، نابینا و یا کهولت سن زندگی کند و مشکل داشته باشد، ممکن است که او توانایی مراجعه به ادارات دولتی را نداشته باشد، اما قرارگاه محرومیت‌زدایی حتماً به منزل او مراجعه می‌کند و درصدد حل مشکل او برمی‌آید و در این زمینه هر که محروم‌تر است، نزد قرارگاه مقرب‌تر است و اولویت خود را مناطق صعب‌العبور و محروم و حاشیه‌نشین در سراسر کشور قرار داده است.

نکته راهبردی: حکمت این فعالیت‌های پربرکت و اثرگذار که شاید در قاب رسانه‌ها و صفحه مطبوعات نگنجند به خاطر تبعیت و پیروی از فرامین و تدابیر امام خامنه‌ای است و سردار حزنی دبیر این قرارگاه همواره بر این نکته راهبردی تأکید می‌کند که: فرمانده معظم کل قوا فرموده‌اند که در کنار انجام مأموریت‌های اصلی خود باید محرومیت‌زدایی و مردم‌داری را به بهترین شکل انجام دهید. امید است که سایر دستگاه‌ها نیز با الگوگیری از این قرارگاه که به نام کوثر مزین شده است به مردم کشورمان بیش‌ازپیش خدمت کنند. ان‌شاءالله (نویسنده: فرهاد مهدوی)
 

بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)

 

یارکشی برای یک بازی باخته

برجام را می‌توان جدی‌ترین توافقنامه بین ایران و غرب با محوریت آمریکا در طول 40 سال انقلاب دانست که بعد از انتخابات آمریکا دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است و فعالین سیاسی در حال یارکشی در دوقطبی موافقین برجام و مخالفین آن هستند.

نکات تحلیلی: 1ـ وجه مشترک همه احزاب و جریانات سیاسی با گرایش اصلاح‌طلبی این است که راهکار حل مشکلات کشور گسترش روابط سیاسی و تجاری با کشورهای مختلف است و تقابل با آمریکا که نتیجه‌ای جز محدودیت و تحریم فلج‌کننده نداشته است، بزرگ‌ترین مانع بر سر این مسیر است؛ لذا مذاکره با آمریکا را اولویت کشور پس از روی کار آمدن بایدن می‌دانند. این جریان از مذاکره با ترامپ نیز استقبال می‌کرد ولیکن چنین شرایطی برایشان به وجود نیامد. این جریان سیاسی به شدت از روی کار آمدن بایدن در آمریکا استقبال می‌کنند. گفته ظریف مبنی بر اینکه بایدن با ترامپ تفاوت دارد و یا اظهارات روحانی مبنی بر اینکه اجازه فرصت‌سوزی را نمی‌دهیم، تحت تأثیر این نگاه صورت گرفته است. 2ـ جریان اصولگرایی به ویژه افراد نزدیک به جبهه پایداری برجام را خسارت محض می‌دانند و هر گونه مذاکره با آمریکا را رد می‌کنند. این جریان با ارزیابی برجام و اجرای تعهدات ایران توسط دولت فعلی و بدعهدی همه کشورهای 1+5 و از همه مهم‌تر خروج آمریکا از برجام و اعمال فشارهای بیشتر بر ایران را دلیلی قطعی برای مخالفت محکم با برجام و حامیان آن می‌دانند.

نکته راهبردی: اصرار جریان اصلاح‌طلبی بر احیای برجام به این دلیل است که این جریان عملکرد بسیار ضعیفی در مدیریت کشور داشته است. در حالی که تحلیل‌گران سیاسی بخش عمده مشکلات کشور را محصول سوء مدیریت در داخل کشور می‌دانند، این جریان سعی می‌کند با برجسته کردن موضوع برجام و محور قرار دادن آن پوششی برای عملکرد خود ایجاد کند؛ بخش‌هایی از جریان اصولگرایی نیز بدون توجه به این موضوع با این تصور که مردم از مذاکره و برجام بی‌نتیجه خسته شده‌اند ترجیح می‌دهند که به این شیوه با جریان اصلاحات رقابت کنند. در حالی که، میدان اصلی رقابت بین احزاب و جریانات سیاسی کشور باید مدیریت صحیح منابع داخلی و اصلاح ساختارهای اقتصادی در داخل کشور باشد؛ چرا که اگر سوء مدیریت‌ها در داخل کشور نبود، تحریم‌ها بی‌اثر و یا بسیار کم‌اثر بودند. (نویسنده: علی کارگر)
 

چرا اف 35؟!

برتری در حوزه نظامی صرفا متکی به تجهیزات نیست. جمعیت، جغرافیا، فرهنگ، اقتصاد و مسائل انگیزشی نیز در قدرت نظامی یک کشور تأثیرگذار هستند. گزاره خبری: مایک پمپئو سه‌شنبه شب گذشته اعلام کرد دولت آمریکا با فروش تسلیحات نظامی مدرن از جمله جنگنده اف 35 و پهپاد MQ به امارات موافقت کرده است. به گفته وی هدف از فروش این تسلیحات نظامی به امارات، مهار تهدیدهای روزافزون ایران و دفاع در برابر آن است.

گزاره تحلیلی: 1ـ این موافقت از سوی آمریکا صرفاً برای خوش‌خدمتی و گذشتن از آرمان قدس و فلسطین توسط دولت امارات در توافقنامه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. 2ـ این تجهیزات به هیچ عنوان نمی‌تواند موازنه قوا را به نفع امارات به هم بزند؛ چرا که اگر تسلیحات تعیین‌کننده بود، ائتلاف ظالمانه با محوریت امارات و عربستان علیه یمن کارساز می‌افتاد و امروز این محور شرارت با وجود کشتار چند ساله یمنی‌های مظلوم، فاقد راهبرد نمی‌شد و حوزه‌های نفوذ خود در این کشور را یکی پس از دیگری از دست نمی‌داد. 3ـ بنا به گفته پمپئو اگر این جنگنده‌ها قرار است برای مهار ایران به امارات واگذار شود، باید بداند نقطه مقابل آن توان پدافندی و راداری جمهوری اسلامی است که در اسقاط پهپاد پنهانکار و فوق پیشرفته گلوبال‌هوک آزمون خود را پس داد. 4ـ اطلاعاتی وجود دارد که جنگنده اف 35 دارای سیستم امنیتی است که به روزرسانی آن در کنار چرخه تأمین و پشتیبانی، صرفا در انحصار خود آمریکا باقی می‌ماند که قابلیت این جنگنده را برای امارات، از حیث عملیاتی و تهاجمی در آینده، دچار ابهام خواهد کرد.

جمع‌بندی: ایجاد شبح تهدید در منطقه شیوه آمریکائی‌ها برای دوشیدن حاکمان مرتجع عربی است. دولت امارات برای بلندپروازی‌های جاه‌طلبانه خود، با چالش‌های هویتی و ملی مواجه است که می‌خواهد خلأ آن را با خرید امنیت جبران کند. شیخ‌نشین‌های ابوظبی باید بدانند که در سطحی نیستند که جمهوری اسلامی آنان را هماورد خود بداند. جمهوی اسلامی ایران به لطف بهره‌گیری از دکترین دفاعی مردم پایه و منحصر به فرد خویش، اظهارات پمپئو را صرفاً در راستای دوشیدن شیخ‌نشین‌های منطقه و خدمت به صهیونیست‌ها قلمداد می‌کند. (نویسنده: احمد بنافی)

بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)

▼ خبر ویژه                                 

افشاگری علیه سخنگوی دولت!

«محمد رضوانی‌فر» مدیرعامل شستا هفته گذشته در برنامه زنده اینستاگرامی با اشاره به انتصابات شستا گفت: «در گذشته درباره ۵۰ درصد انتصابات شستا حتی یک برگ کاغذ وجود نداشته و در مقطعی ۲۴۰ فرد را در یک شبانه‌روز در قالب یک یادداشت عادی اداری منصوب کرده‌اند». وی گفت: «روزی که شفاف‌سازی فرآیند انتصابات را آغاز کردیم تقریباً چیزی به اسم پرونده پرسنلی هیئت‌مدیره‌ها وجود نداشت. علی ربیعی سخنگوی کنونی دولت که چندین سال پیاپی وزیر کار بوده پاسخ دهد که بر چه اساسی ۲۴۰ نفر را در یک روز منصوب کرده است». پیشتر میعاد صالحی مدیرعامل سابق صندوق بازنشستگی هم در مورد مدیران دوره وزارت ربیعی در وزارت کار افشاگری کرده بود.
 

▼ اخبار

تنزّل دفتر رئیس‌جمهور در حد انتصاب رئیس یک سازمان!

«پاپی زاده»، رئیس جدید سازمان امور عشایر که یک ماه پیش از سوی وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد، به دلیل دخالت برخی مقامات ارشد دفتر ریاست جمهوری، حتی اجازه ورود به دفترش را هم ندارد. جالب است که با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور عشایر کشور، کلیه اخبار مربوط به انتصاب پاپی‌زاده که مربوط به تاریخ ۲۳ تا ۲۵ مهرماه است، به یک‌باره از روی سایت این سازمان حذف می‌شود. خبرها حاکی است، سه‌شنبه هفته گذشته از دفتر رئیس‌جمهور به‌طور مستقیم با وزیر جهاد کشاورزی تماس گرفته و گفته می‌شود: «این قضیه را جمع کنید و به این اندازه هزینه روی دست دولت نگذارید تا موضوع به رسانه‌ها کشیده نشود».
 

توصیف سفیر سابق ایران از پوتین

«مهدى سنایى»، سفیر سابق کشورمان در روسیه در توصیف رئیس‌جمهور این کشور گفت: «پوتین یکی از قدرتمندترین آدم‌های دنیا است ولی رفتار ایشان از سادگی و صمیمیتی هم برخوردار است. در اجلاس‌هایی که ما شرکت می‌کنیم یک ساعت سرپا می‌ایستد و با افراد مختلف صحبت می‌کند. تیم حفاظت او هم معلوم نیست کجاست. آقای پوتین وقتی روی کار آمد، سرود ملی روسیه را داد عوض کردند؛ آهنگ زمان شوروی را برگرداندند و یک متن جدید برای آن نوشتند. برای شریک خودش سهم قائل است. اهل معامله و اهل تصمیم‌گیری است. اولین باری که در این اجلاس شرکت کرده بودم، ایشان وسط جلسه دو بار بیرون رفت‌وبرگشت، گفت تلفن دارم. دفعه دوم که برگشت عذرخواهی کرد و گفت، بحث لوله انتقال انرژی است که با رهبر یکی از کشورها صحبت می‌کردم. من خیلی از این آدم خوشم می‌آید که تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند. من به این خاطر به احترام او بلند می‌شوم و از جلسه بیرون می‌روم تا جواب تلفن او را بدهم. چون با او توافق می‌کنید، عمل می‌کند.»
 

مسکن خواب رهبر معظم انقلاب

من این را مى‌خواهم عرض کنم که در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هر شب در حال مطالعه خوابشان مى‌برد. خود من هم همین‌طورم. نه این‌که حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مى‌کنم؛ تا خوابم مى‌آید، کتاب را مى‌گذارم و مى‌خوابم. همه افراد خانه ما، وقتى مى‌خواهند بخوابند حتماً یک کتاب کنار دستشان است. من فکر مى‌کنم که همه خانواده‌هاى ایرانى باید این‌گونه باشند. توقّع من، این است. باید پدرها و مادرها، بچه‌ها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّى بچه‌هاى کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. باید خریدِ کتاب، یکى از مخارج اصلى خانواده محسوب شود. مردم باید بیش از خریدن بعضى از وسایل تزئیناتى و تجملاتی- مثل این لوسترها، میزهاى گوناگون، مبل‌های مختلف و پرده و... به کتاب اهمیت بدهند. اوّل کتاب را مثل نان و خوراکى و وسایل معیشتى لازم بخرند، بعد که این تأمین شد به زوائد بپردازند. (۱۳۷۴/۰۲/۲۶)


بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)
 

حمله توپخانه‌ای سپاه به مواضع گروهک‌های ضدانقلاب

روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از حمله توپخانه‌ای رزمندگان سپاه به مواضع گروهک‌های ضدانقلاب در آن سوی مرزها خبر داد. در این اطلاعیه آمده است: «رزمندگان نیروی زمینی سپاه صبح امروز، شنبه مواضع گروهک‌های تروریستی ضدانقلاب را در آن سوی مرزهای شمال غرب کشورمان هدف قرار دادند که طی این حملات، خسارات و تلفات سنگینی به ضدانقلاب وارد شد. همان‌گونه که بارها تصریح شده، امنیت ملی و حفظ آرامش و آسایش ملت ایران به‌ویژه مردم استان‌های مرزی، خط قرمز نیروهای مسلح کشور، به‌ویژه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و در این خصوص هیچ ملاحظه و مرزی را نمی‌شناسد و تروریست‌ها را در هر سوراخی که خزیده باشند، به سزای اعمال ننگین و جنایت‌کارانه‌شان خواهند رساند».

نظریه پرداز پنهان درپشت دولت پنهان

«محمدرضا خبّاز»، از فعالان اصلاح‌طلب اخیراً طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز با اسم بردن از چیزی به نام «دولت پنهان» نوشته است: «دولت پنهان سعی دارد تا با کمک برخی نهادها، شرایط را بر دولت سخت کند تا آقای روحانی خودش استعفا دهد! اما معلوم می‌شود که روحانی را نشناخته‌اند». در کنار خبّاز، سعید حجاریان نیز به تازگی از راهبردهایی طراحی شده در جریان راست خبر داد که قصد خلع رئیس‌جمهور روحانی از قدرت و به استعفا کشاندن او را دارند. این در حالی است که بحث «استعفای روحانی» نخستین بار ۳ سال قبل توسط شخص سعید حجاریان مطرح شد. به نظر می‌رسد تأکید بر مسئله استعفای روحانی با توجه به جدی شدن پروژه عبور از رئیس‌جمهور برای جریان چپ مطرح شده است.
 

گندم‌نمای جوفروش

«جواد امام»، عضو شورای‌ عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان گفت: «فراکسیون امید با رأی مردم به برند اصلاح‌طلبی، با بیش از ۱۰۰ نماینده در مجلس دهم تشکیل شد، سپس برخی از آنها تغییر فراکسیون دادند و «گندم نمای جو فروش» شدند؛ چون با رأی اصلاح‌طلبی به مجلس رفتند و خلاف آن عمل کردند. فراکسیون امید در مجلس دهم در اقلیت بود. برخی اعضای آن در همان روزهای اول تغییر فراکسیون دادند و به مستقلین و اصولگرایان پیوستند». وی سیستم حزبی کشور را دچار اشکال دانست و افزود: «در کشور ما حزب جایگاهی ندارد. به همین دلیل امروز شاهد حضور دست‌کم ۱۲۰ حزب در کشور هستیم. حزب می‌تواند برنامه، تولید و تدوین کند و کادرسازی انجام دهد. حزب باید با حضور در انتخابات، برنامه خود را به رأی بگذارد. این در حالی است که نظام انتخاباتی ما برای احزاب جایگاهی تعریف نکرده است».
 

چرا ریزش بازار ارز پس از پیروزی بایدن تداوم نداشت؟

«حجت‌الله عبدالملکی» استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: «کاهش قیمت ارز در چند روز گذشته ناشی از عرضه بیشتر ارز به بازار بود. بخش زیادی از مردم و فعالین اقتصادی ارزهایی را که پیش از این با قیمت‌های پایینی خریداری کرده بودند را به دلیل نگرانی از کاهش قیمت ارز به بازار عرضه کردند. صادرکنندگانی که بدهی ارزی داشتند، از موقعیت موقتی کاهش نرخ ارز  استفاده کردند تا بخشی از بدهی ارزی خود را به بانک مرکزی برگردانند. برخی تحلیل‌گران معتقدند دولت برای اینکه کشور و مردم را متمایل به مذاکره مجدد کند، در روزهای اخیر ارز را به صورت تصنعی کاهش داد، اما بعد این موضوع را ادامه نداد. این موارد هر کدام به نوبه خود موجب افزایش دوباره نرخ ارز شد.

بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)
 

واکنش امام(ره) به اصابت موشک در اطراف جماران

روزنامه کیهان به نقل از مرحوم سیداحمد خمینی نوشت: «یک روز بعد از ظهر، حدود هفت تا هشت موشک به اطراف جماران اصابت کرد.‏‎ ‎‏خدمت امام رفتم و عرض کردم: اگر یک مرتبه یکی از موشک‌های ما به کاخ صدام بخورد‏‎ ‎‏و صدام طوری بشود ما چقدر خوشحال می‌شدیم، اگر موشکی به نزدیکی‌های اینجا‌ـ جماران‌ـ بخورد و سقف اینجا پایین بیاید و شما یک طوری بشوید چه؟ امام در پاسخ‏‎ ‎‏گفتند: والله قسم، من بین خودم و آن سپاهی که در سه‌راه بیت است، هیچ امتیاز و فرقی‏‎ ‎‏قائل نیستم. والله قسم، اگر من کشته شوم یا او کشته شود برای من فرقی نمی‌کند. من‏‎ گفتم: ما که می‌دانیم شما این گونه هستید، اما برای مردم فرق می‌کند. امام فرمودند: ‎‏مردم باید بدانند اگر من در یک جایی بروم که بمب، پاسداران اطراف منزل مرا بکشد و‏‎ ‎‏مرا نکشد، من دیگر به درد رهبری این مردم نخواهم خورد. من زمانی می‌توانم به مردم‏‎ ‎‏خدمت کنم که زندگی‌ام مثل زندگی مردم باشد. گفتم: پس تا کی می‌خواهید اینجا بنشینید؟ به پیشانی مبارک‌شان ‌اشاره‏‎ ‎‏کردند و فرمودند: تا زمانی که (ترکش) موشک به اینجا بخورد.»

▼ اخبار کوتاه
◄ جاسوسان اوباما در خدمت بایدن/ تغییر قدرت در کاخ سفید تأثیر زیادی بر صف‌آرایی ضدانقلاب در سال‌های پیش رو خواهد داشت. مهم‌ترین وجه این تغییر را باید قدرت گرفتن دوباره جریان نفوذ دانست. امری که به‌صراحت در برنامه بایدن برای مقابله با جمهوری اسلامی ذکر شده است. در دوران بایدن، روش حمایت از اپوزیسیون خارج‌نشین، از سخنرانی در جمع منافقین و حمایت از گروهک‌های تروریستی، به‌سوی فعالیت‌های نرم و هوشمند تغییر خواهد کرد. در دوران دموکرات‌ها، جمهوری اسلامی احتمالاً شاهد تلاش‌های بیشتری از جنس جیسون رضائیان، تریتا پارسی و هومن مجد خواهد بود؛ کسانی که به‌راحتی تا بالاترین رده‌های سیاسی کشور نفوذ کرده و از سوی دیگر روابط آشکاری با هیئت حاکمه آمریکا داشتند.

◄ ارمنی‌های ساکن قره‌باغ خانه‌های خود را آتش زدند/ روستاییان ارمنی ساکن قره‌باغ پیش از عزیمت به ارمنستان و تحویل دادن زمین‌های خود به نیروهای آذربایجان، خانه‌هایشان را آتش زدند. ساکنان منطقه کالباجار در آذربایجان که برای ده‌ها سال تحت کنترل تجزیه‌طلبان ارمنی بود، پس از پیروزی نیروهای آذربایجان این هفته مهاجرت گسترده خود را به سمت ارمنستان آغاز کردند.

◄ پشت پرده کاهش قیمت سکه و طلا/ نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: «خریداری در بازار طلا و سکه وجود ندارد. بازار طلا دیگر تمایلی به افزایش قیمت ندارد و همین موضوع باعث ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار شده است. دستگیری دلال‌های معاملات فردایی طلا در بازار موجب کاهش حجم معاملات و قیمت‌ها در بازار شده است. ثابت بودن طلای جهانی نیز به ثبات قیمت‌ها در بازار داخلی کمک کرده است».

◄ شناسایی باند قاچاق کالا و ارز در هرمزگان / فرمانده مرزبانی هرمزگان خبر داد: «مرزبانان نیروی انتظامی هرمزگان با رصد اطلاعاتی یکی از بزرگ‌ترین سرباند‌های قاچاق کالا و ارز را متلاشی کردند. این باند به‌صورت کلان و غیرقانونی، در حجم وسیع کالای قاچاق وارد استان می‌کرد. در این عملیات یک فروند لنج متخلف، ۱۲ دستگاه خودرو، دو باب منزل مسکونی، یک مرغداری و یک باب نمایشگاه خودرو متعلق به سرباند‌های قاچاقچیان به ارزش ۹۰۰ میلیارد ریال توقیف شد».

بسته تحلیلی خبری روز (یکشنبه،25آبان ماه)

◄ سریال حضرت موسی به حاتمی کیا رسید/ پس از فوت فرج‌الله سلحشور و بیماری جمال شورجه، حالا ابراهیم حاتمی‌کیا برای ساخت سریال حضرت موسی (ع) اعلام آمادگی کرده است. حاتمی‌کیا این روزها مشغول پژوهش و نگارش مجدد فیلم‌نامه‌ سریال موسی است تا این سریال در ۵۰ قسمت تولید شود.

◄ صبح بخیر آقای اوباما! چطوری بی‌بی‌سی؟/ باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا در واکنش به سخنان ترامپ مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات این کشور، گفته که ادعاهای تقلب در انتخابات، دموکراسی را تضعیف می‌کند؛ بی‌بی‌سی فارسی هم با همین تیتر موضع او را پوشش داده است. این در حالی است که در انتخابات سال 1388 ایران، اوباما و بی‌بی‌سی جزو حامیان اصلی ادعای تقلب بودند و بالاتر از آن ضمن فراخوان مستمر مردم برای اعتراضات خیابانی، تمام امکانات خود را برای حمایت از این ادعا به کار بردند. کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند این ایام روزگار وحشتناک و مخمصه‌آمیزی برای بی‌بی‌سی و آمریکا و غربگرایان است؛ نمی‌دانند در مواجهه با انتخابات آمریکا، با سابقه خود در انتخابات ۸۸ ایران چه کنند!

◄ شهادت ۳ مرزبان در درگیری با تروریست‌ها/ عناصر مسلح ضدانقلاب در حوزه گروهان مرزی «تکور» در استان آذربایجان‌ غربی، دیروز با تعدادی از عوامل مرزبانی به صورت مسلحانه درگیر شدند. با حضور عوامل کمکی و با مقاومت کم‌نظیر نیروهای مرزبانی، ضمن دفع حمله تروریست‌ها، از نفوذ آنان به خاک کشور جلوگیری به عمل آمد. در این درگیری ۳ نفر از نیروهای مرزبانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و ۲ نفر مجروح شدند. با توجه به تبادل آتش پرحجم نیروهای خودی، شواهد حاکی از وارد شدن تلفات سنگین و مهلک به عناصر مسلح ضد انقلاب است.

◄ دستاوردهای مذاکره برای کشور/ «جواد کریمی قدوسی»، نماینده مجلس درباره مذاکره و دستاوردهای آن در کشور نوشت: «بارها تأکید کردند اگر مذاکره نشود جنگ می‌شود. مذاکره کردند و عملیات های تروریستی افزایش یافت و به مجلس، مرقد امام(ره)، رژه اهواز و نطنز حمله شد و اسرار امنیتی ما توسط نفوذی‌ها و هیئت‌های اقتصادی ربوده شد و بارها تکرار کردند که ما سایه شوم جنگ را دور کردیم».

◄ چین و گروه ۷۷ خواستار رفع تحریم‌ها علیه ایران شدند/ وزرای خارجه کشورهای عضو گروه ۷۷ و چین در پایان چهل‌و‌چهارمین نشست سالانه و در بیانیه پایانی خود خواستار لغو تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران شدند. گروه ۷۷ بزرگترین سازمان بین دولتی کشورهای در حال توسعه در سازمان ملل است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما