ورود ویروس جهشیافته انگلیسی و افریقایی موتاسیون یافته
وی افزود: ما از ورود ویروس جهشیافته انگلیسی و افریقایی و همچنین موتاسیونهایی که ممکن است در داخل کشور اتفاق بیفتد نگران بودهایم؛ در گزارشهایی که پیش از این ارائه کرده بودیم، مواردی از گرفتاری با ویروس جهشیافته در مسافرینی داشتیم که وارد کشور شده بودند که آنها را ایزوله و از انتقال بیماری به اطرافیانشان جلوگیری کردیم. همانطور که ویروس کرونا خود را از ووهان چین به قطب رساند، ویروس انگلیسی نیز میتواند خود را از هرکجای دنیا به دورترین نقاط برساند.
نمکی هشدار داد: ویروس جهشیافته چندین برابر ویروس قبلی کرونا سرایت دارد و متأسفانه علیرغم ادعای قبلی مقامات بهداشتی انگلیس که میگفتند این نوع جهش یافته بیماریزایی و مرگزایی بالاتری ندارد، هم بیماری زایی ویروس جهش یافته و هم مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن بیش از نوع قبلی است؛ این ویروس جهش یافته جوانترها را بیشتر گرفتار میکند و گرفتاری آنها از نوع بدخیم است.
فوت دو فرد در اثر کرونای انگلیسی
دکتر نمکی در ادامه گفت: کمیتههایی برای دیدهبانی ویروسهای جهشیافته تشکیل دادیم و مرزها را به شدت کنترل کردیم؛ در هفته پیش یک مورد ویروس جهشیافته منجر به مرگ در یک بانوی 71 ساله در خیابان وحدت اسلامی رخ داد که این خانم سابقه سفر به هیچ جای دنیا را نداشت.نمکی گفت: دو روز پیش به من خبر دادند که هموطنی 48 ساله که کارگر بود در آبیک دچار مشکل شد و در بیمارستان هشتگرد فوت کرد؛ طبق بررسیها به ویروس کرونای جهش یافته مبتلا شده بود؛ اطرافیانش را رصد کردیم و به موارد مثبت برخوردیم و کل منطقه را قرنطینه کردیم و بیمارستانی که در آن بستری بود را نیز تحت پوشش تست قرار دادیم؛ همچنین در شهرستانهای مجاور محدودیتهایی را ابلاغ کردیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: افزایش تستها در دستور کار قرار دارد اما واقعیت این است که راهی به جز تشدید پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با ویروس جهش یافته نداریم. ما همواره بین موج جدید بیماری و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی رابطه معناداری را شاهد هستیم.
وی گفت: با این سادهانگاری انتظار داشتیم که حتی اگر ویروس جهشیافتهای نیز ما را گرفتار نکند در اسفندماه دچار خیز جدید بیماری کرونا شویم و این اتفاق در برخی استانها در حال رخ دادن است؛ در خوزستان خیز جدید بیماری را داریم و در مازندارن خیز بیماری کرونا وجود داشت که افت کرده است؛ ما اول گردنه خیز پرالتهاب بیماری کرونا هستیم. مردم باید از رفت و آمدها و دورهمیها پرهیز کنند؛ این ماه مبارک و ماه جشن و عروسیهاست اما نباید عروسیها را به عزا بدل کنند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امیدواریم دچار حادثه جدید نشویم، تصریح کرد: در رنگبندی مناطق نیز تجدید نظر خواهیم کرد؛ امیدواریم با سختگیری زیادی که در اسفند داریم عید آرامتری را تجربه کنیم.
شفافیت و اطلاع رسانی از روز نخست
وی افزود: سرعت شیوع و میزان سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی حداقل پنج برابر بیشتر از ویروس کرونا بوده که در میزان فوت هم تاثیرگذار است، البته اینکه کرونای انگلیسی در یک شهروند قزوینی مشاهده شود که هیچ ارتباطی با خارج از کشور نداشته است، شرایط را پیچیده تر میکند.
نامدار اضافه کرد: مراسم مذهبی مانند نماز جمعه، عروسی، عزا و تمامی برنامه های تنظیم شده در فضای بسته باید بین ۳۰ تا ۵۰ نفر برگزار شود و دستورالعمل های بهداشتی با دقت بیشتری اجرا گردد.
وی با بیان اینکه احساس می شود نظارتها آنگونه که باید و شاید اتفاق نمی افتد، اظهار داشت: به طور مثال رستوران ها قرار بود با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند ولی براساس گزارشها شاهد فعالیت آنها با تمامی ظرفیت هستیم.
این مسوول گفت: نسبت به چندماه گذشته، استفاده نکردن از ماسک به ۴۹ درصد و استفاده از تاکسی و اتوبوس از ۶ درصد به ۱۲ درصد رسیده و برگزاری عروسی در سطح استان ۲۰ برابر بیشتر شده است که به هیچ وجه مطلوب نیست.
نامدار با بیان اینکه حضور در بازار و مراکز خرید به شدت افزایش داشته است، افزود: در استان قزوین فقط شهرستان آوج در وضعیت آبی و تمامی شهرستان ها در وضعیت زرد قرار دارند و در تمامی شهرستان ها روند بستری بیماران رو به افزایش است.
ویروس کرونای انگلیسی میتواند به گونه غالب در جهان تبدیل شود
این ویروس جهشیافته کرونا نخستینبار سپتامبر سال ۲۰۲۰ در جنوب شرقی انگلیس شناسایی شد و شیوع سریع آن در ماههای بعدی باعث شد این کشور محدودیتهای تازهای را اعمال کند. پروفسور پیکاک، مدیر اجرایی کنسرسیوم ژنومیک «کووید -۱۹» انگلیس گفت: آنچه در حال حاضر واقعاً ما را تحت تأثیر قرار داده، سرعت انتقال این نوع از ویروس کرونا است. او گفت: وقتی ما این ویروس را کاملاً تحت کنترل بگیریم یا اینکه این ویروس خود را طوری جهش دهد که باعث بیماری شدید نشود، آن وقت میتوانیم دیگر نگران آن نباشیم اما فکر میکنم که کار روی آن حداقل تا ۱۰ سال دیگر هم طول میکشد. همچنین واکسنهای فعلی برای مقابله با نمونههای قبلی ویروس کرونا طراحی شدهاند اما دانشمندان معتقدند این واکسنها هنوز هم میتوانند علیه نمونههای تازه ویروس کرونا عمل کنند، اگر چه ممکن است عملکردشان کاملاً مانند تاثیرشان در غلبه بر ویروسهای اولیه کرونا نباشد.
در صورت شیوع کرونای انگلیسی چه باید کرد؟
مختاری عضو کمیته علمی ستاد کرونا: اگر لازم باشد برای مقابله با کرونای انگلیسی باید افراد و شهرها را قرنطینه کنیم.واکنش کاربران
منبع:
1.تسنیم / وزیر بهداشت: کرونای انگلیسی مسریتر و مرگبارتر است / تجدیدنظر در رنگبندی شهرها
2.فرارو / ویروس انگلیسی در ایران پخش شده است
3.مهر / کرونای وحشی انگلیسی
4.مشرق/ فیلم/ وزیر بهداشت: کرونای انگلیسی در کشور پخش شده است
5.ایرنا/ کرونای جهش یافته بدون روادید و گذرنامه وارد ایران شده است
6.مشرق / فیلم/ در صورت شیوع کرونای انگلیسی چه باید کرد؟
توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.