پرواز «یاک130» در آسمان ایران
انتشار ویدئوی منتسب به حضور هواپیمای رزمی آموزش مدرن یاک 130 در فرودگاه و پایگاه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر اصفهان بحث های زیادی را به وجود آورد و در روزنامه های روز یکشنبه دوازدهم شهریور مطالبی هم در مورد آن دیده شد.
يکشنبه، 12 شهريور 1402
تخمین زمان مطالعه:
نویسنده :
تحریریه راسخون
موارد بیشتر برای شما
یادتان به آن مصاحبهها و گفتوگوها و اظهارنظرهای شاذ هست! کسانیکه در میان مشکلات مدیریتی آمده بودند تا آب را گلآلود کرده و خودی نشان بدهند. دیدید که ما در عین اینکه در داخل جنگنده آموزشی توانمند بومی بهنام یاسین را طراحی کرده و ساختهایم، بهدلیل نیاز جنگنده آموزشی یاک -130 را هم خریداری کرده و وارد کردیم! فکر میکنید قرارداد خرید این جنگندهها در همین یکی دو سال اخیر بسته شده؟ یا اینکه فکر میکنید نیاز به خرید چنین جنگندهای در همین یکی دو سال اخیر احساس شده است؟ از زمان نیاز تا رایزنی برای خرید و سپس امضای تفاهمنامه و بعد از آن قرارداد سالها زمان نیاز است.
قرارداد خرید یاک 130 به همراه سوخو 30 و سوخو 35 در کنار بالگردهای رزمی در سال 1394 در قالب یک طرح خرید چند میلیارد دلاری با روسیه بسته شد. در این مدت چند وزیر آمدند و رفتند، اما کسی که میرفت برای خرید رایزنی میکرد و اصرار داشت سریعتر این خریدها تحویل شود، سرلشکر باقری بود که در چندین سفر به مسکو و همچنین سفر مقامات روس به ایران این موضوع را شخصا پیگیری میکرد.
خرید این جنگنده آموزشی پس از سه دهه، نخستین خرید علنی یک جنگنده نو و به قول علاقمندان صفر کیلومتر برای ارتش است. روابط عمومی ارتش در همین زمینه بیانیهای صادر کرده که کلمه به کلمه آن مهم است. این بیانیه در واقع تایید الحاق این جنگنده به ساختار نیروی هوایی ارتش و گردانهای آموزشی پایگاه هشتم شکاری است. در این خبر آمده است: تعدادی هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ در راستای ارتقای توان آموزشی و رزمی نیروی هوایی ارتش وارد کشور و به پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان ملحق شدند. هواپیماهای آموزشی یاک ۱۳۰ برای آموزش خلبانانی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرواز کنند، استفاده خواهد شد.
«یاک ۱۳۰ قابلیت شبیهسازی مشخصات آموزشی جنگندههای مختلف از جمله نسل ۴++ و نسل پنجم را دارد. الحاق هواپیماهای یاک ۱۳۰ به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در راستای قراردادهای تسلیحاتی کشورمان با فدراسیون روسیه است.» دقت کنید، در این خبر تاکید شده که این جنگنده برای آموزش خلبانانی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش پرواز کنند، استفاده خواهد شد!
بنابراین «نسل جدید جنگندههای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران» هم بهزودی الحاق خواهند شد. حالا ما گفته بودیم پاییز این اتفاق روی خواهد داد اما میدانستیم که این جنگندهها ماههاست در کشور حضور دارند و طبق معمول در پایگاههای زیرزمینی ارتش حضور دارند. دقت کنید که اگر حفاظت ارتش میخواست مانع از انتشار ویدئو و تصاویر ورود یاک 130 شود، باور کنید تا 10 سال دیگر هم نه کسی میدید و حتی اگر کسی میدید، به شدّت انکار میکردند. با این حال، یاک 130 حتی قابلیت آموزش خلبانانی را دارد که میخواهند با جنگندههای نسل 5 هم پرواز کنند.
ورود چنین پرندهای به ساختار نیروی هوایی ارتش، همین الان هم آن را یک سر و گردن از نیروی هوایی کشورهای منطقه جلوتر میاندازد و دلیل نیز، آموزش کامل دوره خلبانی در کشور است. همه بدون شک میدانند که این جنگنده به درد آموزش خلبانان تایپ غربی نمیخورد. بهزودی با الحاق پرندههای جدید به نیروی هوایی ارتش عقبماندگی سه دههای این نیرو نسبت به ارتشهای منطقه جبران و توان پدافند و حتی آفند هوایی کشور چند برابر افزایش خواهد یافت.
یاک 130 خریدیم، چون توسعه یاسین زمانبر است، چون ایجاد خط تولید آن نیاز به صرف هزینه و زمان است؛ چون یاسین قرار است هواپیمای آموزشی برای جنگندههایی باشد که در کشور میسازیم و نگاه عمیقی به مبحث صادرات آن وجود دارد. یاسین تا بخواهد یک گردان آن بهصورت کامل وارد ساختار دفاعی کشور شود شاید 5 سال زمان ببرد و در حالیکه ما در هفتههای آینده قرار است شاهد پرواز جنگندههای مدرن خریداری شده برای نیروی هوایی ارتش باشیم و نمیشود کشور را معطل کرد تا یاسین وارد خدمت شود.
سوخو30، سوخو35 و بدون شک سوخو57 نیاز به جنگنده آموزشی دارند که به قول معروف، DNA این جنگندهها نزدیک باشد؛ وقتی بیش از 150 فروند جنگده نسل 4++ قرار است وارد سازمان رزم نیروی هوایی ارتش شود، نیاز است که 36 فروند جنگنده آموزشی همتراز و همراستا که بتواند همه نیازها را برطرف کند هم در کنارش حضور داشته باشد. بنابراین آنهایی که در طول سالهای گذشته وقتی مینوشتیم که ما این جنگندهها را خریداری کردهایم و مسخره میکردند و امروز میگویند وقتی یاک آمده چه نیازی به یاسین است، بهتر است سکوت کنند و حرف غیر تخصصی نزنند.
ایران با وسعت بیش از یک میلیون و 800 هزار کیلومتر مربع مساحت و قرار گرفتن در یکی از حساسترین مناطق جهان، داشتن همسایگانی نمکنشناس، وابسته، بیعرضه و طماع همواره باید قابلیتهای دفاعی و رزمی خود را بالا ببرد. اگر چنین کاری نکند کفتارهای صدامصفت بسیاری پیدا خواهند شد تا این شیر کهنسال را از پای دربیاورند. بنابراین همراستا با افزایش توان موشکی، پدافندی، سایبری، پهپادی و جنگال نیاز بود تا در حوزه رزم هوایی نیز کشور در تراز یک قدرت منطقهای برتر و مسلط ظاهر شود. این نیاز در وهله اول با خرید جنگندههای مدرن و سپس ساخت و توسعه آن امکانپذیر است.
با قاطعیت بسیار میتوان گفت که ارتش ایران یکی از مکتومترین و بستهترین سیستمهای حفاظتی را در سطح جهان دارد و این سطح از حفاظت باعث شده تا خیلی از مسائل هیچوقت گفته نشود. با این حال، مردم نامحرم نیستند و شنیدن خبری مانند الحاق جنگندههای جدید و پیشرفته باعث افتخار، اطمینان و اعتماد آنها به قابلیتهای دفاعی کشور خواهد شد. این حس غرور و خوشحالی که از روز گذشته در کشور وجود دارد، در هفتههای آینده و با پرواز سوخو 30 و سوخو 35 به اوج خود خواهد رسید.
در طول این سالها افراد وطنفروش، خائن و البته بیاخلاقی که به ما و دوستانمان در مورد خریدهای نظامی بد و بیراه میگفتند کم نبودند، کسانیکه عشق اسرائیل و امریکا داشته و متاسفانه همچنان در وطن نشستهاند و تیشه به ریشه این کشور میزنند. این توهینها، فحشها و بیاخلافیها را برایم میفرستادند اما همواره تلاش میکردم پاسخ ندهم و امروز که تصاویر و فیلم پرواز و تاکسی یاک130 را دیدم پیش از آنکه یادم به این خائنهای وطنفروشِ اجنبیپرست بیفتد خدا را شکر کردم که خلبانهای جوان و باعرضه و شایسته کشورم حالا میتوانند مرکبهای آهنین بالی را سوار شوند که یک سر و گردن از رقبای خود در منطقه بالاتر است.
این را در نظر داشته باشید که جنگندههایی که ایران از روسیه خریده، نسخههایی است که مورد استفاده خود ارتش روسیه است؛ نه مانند جنگندههای فروخته شده به مصر، چین، هند، سوریه و برخی کشورهای دیگر که مدلهای دانگرید شده آن باشد. سوخو 30 مدل SM2 خریداری شده و سوخو 35 نیز جدیدترین نمونه آن و تلاش شده که به لحاظ موتور و اویونیک و رادار مانند هم باشند تا هزینه تعمیر و نگهداری آن کاهش پیدا کند.
مواردی است که در آینده خود آقایان مسئول اگر صلاح دیدند خواهند گفت، اما تا همین اندازه بدانید که بهزودی جنگنده داخلی تولید داخل با نام کوثر 2 هم پرواز خواهد کرد اما اینکه خط تولید آن کی راه بیفتد، خدا داند. موضوع ساخت جنگنده کوثر 2 در زمان وزارت تیمسار حاتمی در وزارت دفاع به جد توسط وی پیگیری شد و در روزی که از جنگنده کوثر1 رونمایی شد، خود وی خبر آن را اعلام کرد.
به هر حال، این رویدادی مهم در تاریخ نیروی هوایی کشور پس از انقلاب بود. شاید مهمترین خرید نیروی هوایی پس از جنگ، خرید سوخو 24 بود که یک بمب افکن راهبردی و تخصصی است. هر چند میگ29 هم به تعداد بالا خریداری شد اما پس از سه دهه به شکل اعلانی ارتش دارد خبر از الحاق جنگنده میدهد و این یعنی مسائل سیاسی در حال حل شدن هستند و شاید ما شاهد شنیدن ناگفتههای بسیاری در این زمینه باشیم که در این سالها انتظار شنیدنش را داشتیم. این را هم بگویم که نسخههای مدرن و جدید ایلوشین76 هم مدنظر ارتش هست که خریداری شود و البته نسخههای سوخترسان آنهم بهزودی وارد کشور خواهد شد. /کریم جعفری
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
تازه های اخبار
حاج قاسم چگونه دوران نوجوانی و جوانی خود را تعریف میکند؟
سال نو میلادی با ولادت حضرت عیسی مسیح متفاوت است؟ روز واقعی ولادت از نظر اسلام چه زمانی است؟
صفر تا صد حج عمره | فیش حج + قیمت
فراخوان سومین جشنواره فرهنگی، ادبی، هنری نماز «فجر تا فجر»
انقلابی بصیر، یا انقلابی بصیرنما؟
فدرالیسم در ایران؛ قانون اساسی در این باره چه میگوید؟
مزایا و معایب کانال سیگنال فارکس و سیگنال خرید ارز دیجیتال در دنیای مالی
حضرت عیسی، از پسر خدا تا نماز خواندن پشت سر امام زمان
بیست و ششمین جشنواره بین الملل قصه گویی
سرمایه گذاری در بورس را از کجا شروع کنیم؟ 3 مرحله اصلی
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
29 جمادی الثانی سالروز وفات حضرت ام کلثوم(سلام الله علیها)
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
ثواب روزه فردا را از دست ندهید
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
وضعیت سوریه در آخرالزمان
موارد بیشتر برای شما
حکمت | خیرخواهی عمومی در دعا / استاد عالی
استوری شهادت امام هادی علیه السلام
آموزش خوشنویسی در ایران، ترکیه و بلاد عرب
مداحی زیبای جان جانانی
جان جانانی با نوای جواد مقدم
روش و آداب ختم حضرت ابوالفضل (ع) + متن و صوت
استادی که پس از جلسه با آیتالله مصباح نگاهش به او تغییر کرد
خلاصه دیدار هوادار ۰ - پرسپولیس ۵
سندرز: دولت آمریکا امروز برای میلیاردرهاست
اژهای: مستکبرین از جریان مقاومت دلهره و اضطراب دارند
تیراندازی در آمریکا
تصاویر دوربینهای مداربسته از لحظه حمله در نیواورلئان
تصاویری از حضور حاج قاسم در سیستان و بلوچستان برای مبارزه با اشرار
لاریجانی: بعید میدانم در سوریه حکومت دموکراتیک ایجاد شود
پنجره متفاوتی از دیدار امروز رهبر انقلاب با خانواده شهدا