راسخون : حضرت آیتالله جوادی آملی گفت: اگر کسی عین مال خمس نداده را مهر قرار دهد، شیطان با پدر در فرزندی که از این ازدواج متولد می شود شریک است و اگر با نگاه به نا محرم و با هوس او ، با محرم خود هم بستر شد باز هم شیطان با پدر در فرزند شریک است و ناصالح شدن فرزندان بی جهت نیست.
به گزارش راسخون به نقل از رسا، حضرت آیت الله جوادی آملی امروز در جمع علما و روحانیون حوزه علمیه به تفسیر آیات 21 تا 24 سوره مبارکه فرقان در مسجد اعظم قم پرداخت و گفت: خداوند متعال در این سوره پس از بیان بخشی از آیات توحید و وحی و نبوت به جریان معاد پرداخته است.
این استاد تفسیر حوزه علمیه با اشاره به در خواست مجرمین در مورد رؤیت خدا و ملائکه، ابراز داشت: خداوند متعال را با چشم ظاهر و چشم مثالی در دنیا و آخرت نمی شود مشاهده کرد بلکه فقط با حقیقت قلوب می شود شناخت که آن هم برای گروه خاصی است و چون موضوع عدم امکان رؤیت خداوند مفروغ عنه است در این آیه بدان پاسخ نداد.
وی ادامه داد: اما در مورد ملائکه، وقتی محتضر مجرم وارد عالم مثال شده و چشم دنیایی او قطع شد، آن گاه فرشته ها را با حالت قهر و غضب می بیند.
این استاد عالی حوزه علمیه قم ادامه گفت: همه بعد از موت به لقاء خدا میروند. لکن تبهکار مشرک و کافر و مانند آن قهر خدا را می بینند، خدا را با اسماء جلالیه می بینند، «انا من المجرمین منتقمون» را می بینند ولی مؤمنان خدا را با رحم و عنایت و لطف مشاهده می کنند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به سبقت رحمت خدا بر غضبش خاطر نشان کرد: اولا رحمت خدا بیش از غضب اوست، دوما رحمت خدا پیش از غضب اوست و این دومی مهم تر است. اسم اعظم قهار نداریم ولی اسم اعظم رحمان داریم.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به دعای امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه: (تسعی رحمته أمام غضبه)، اظهار داشت: غضب به امامت رحمت است و رحمت، غضب را امامت می کند. غضب مطلقه برای خداوند نداریم . در هیچ جا نداریم که فرموده باشند «غضبه وسعت کل شیء» ولی درباره رحمت این مساله آمده است.
این استاد عالی حوزه علمیه قم گفت: پرداخت وجوه شرعی باعث طهارت صاحب مال است نه مال و در صورت عدم پرداخت، شخص آلوده می شود. مال نعمت الهی است و ذاتا ضار و نافع نیست بلکه بستگی به تعلق انسان به آن دارد؛ اگر در راه صحیح باشد موجب طهارت صاحب آن می شود و اگر صحیح نباشد باعث آلودگی می شود.
این استاد تفسیر حوزه علمیه قم با اشاره به شریک شدن شیطان در مال و اولاد گفت: اگر کسی عین مال خمس نداده را مهر قرار دهد، شیطان با پدر در فرزندی که از این ازدواج متولد می شود شریک است و اگر با نگاه به نامحرم و با هوس او، با محرم خود همبستر شد باز هم شیطان با پدر در فرزند شریک است و ناصالح شدن فرزندان بی جهت نیست.
شما می توانید آخرین اخبارایران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رسانی راسخون"مشاهده نمایید.
115