دومین ضمیمه آزاد مجله سوره اندیشه در موضوعاتی مانند «وضع تاریخی ما و سینما»، «مروری بر کارنامه سیساله مدیریت سینمایی کشور»، «بررسی راهکارهای شکلگیری سینمای ملی» و ... منتشر شد.
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری مهر، «بیگمان، برخی فیلمها را میتوان هنر به حساب آورد، اما سینما به معنای وسیع و فراگیر کلمه، هنر نیست؛ حتی اگر بتوان یکایک فیلمها را هنر شمرد. فیلم در نسبت با کلیتی به عنوان سینما، مسئلهای گذراست. سینما و توابع آن (تلویزیون و ماهواره و اینترنت و...)، بزرگترین دستاورد بشر فاوستی است و تا همتراز کردن تمام مردم و تمام فرهنگها، جولان خواهد داد.»
این نوشته، قسمتی از مقاله یوسفعلی میرشکاک است که در دومین شماره از «اسماء»، ضمیمه آزاد مجله سوره اندیشه منتشر شده است. دومین ضمیمه آزاد مجله سوره اندیشه با موضوع سینما و فیلم ایرانی است که همزمان با اختتامیهی جشنواره فیلم فجر، بر روی پیشخوان دکهها آمده است.
این شماره از اسماء با بخشهای «تأملاتی نظری در فیلم ایرانی»، «نقد فیلم در ایران»، «جامعه و سینمای ایرانی»، «تاریخ سینمای ایران»، «مدیریت سینما در ایران» و «جشنواره و فیلمهای ایرانی» به بررسی و واکاوی برخی از مسائل سینما و فیلم ایرانی پرداخته است که اساتیدی همچون دکتر اسماعیل بنیاردلان، دکتر علی مرادی، دکتر احمد پهلوانیان، سعید مستغاثی، دکتر محمدصادق کوشکی، دکتر سید علیاصغر تقوی و حجتالاسلام والمسلمین حمید میرخندان و... مباحثی در این زمینه مطرح کردهاند.
موضوعاتی همچون واکاوی مسائل فیلمنامه و ساختار فیلم بهعنوان مهمترین مسائل سینمای ایران با عنوان «افول زبان قصهگو»، نقد گوشهای از نظرات رحیمپور ازغدی درباره سینما با عنوان «غذا خوردن با چاقو» و بررسی مفهوم «ژست» در نگاه آگامبن به هدف بهرهبرداری در راستای ارتقای سینمای ایران، از جمله مطالبی است که در مباحث نظری سینمای ایران بررسی شده است.
بخش نقد فیلم در ایران، شامل مروری است بر آغاز نقدنویسی فیلم در ایران، همچنین گزیدهای از نقد فیلمهای پنج منتقد ایرانی با عنوان «حراست از ماهیت سینما» و بریدهای از نقدهای نوشته شده بر برخی از فیلمهای سال 1361 تا سال 1390 از دیگر مطالب این بخش است.
«وضع تاریخی ما و سینما»، «مروری بر کارنامه سیساله مدیریت سینمایی کشور»، «بررسی راهکارهای شکلگیری سینمای ملی»، «نگاهی به دور باطل سینمای ایران» و «جشنوارهها، سینمای ایران را به کجا میبرند؟» از دیگر مطالبی است که در سرویسهای مختلف این ویژهنامه مطرح شدهاند.
علاقه مندان می توانند «اسماء» را به قیمت 3000 تومان و 112 صفحه از روزنامه فروشیها بخواهند و یا با شماره 84172056 (دفتر مجله سوره) تماس حاصل فرمائید.
/7432/