هشتمین نشست شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت در اوقاف برگزار شد

هشتمین نشست شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت،با هدف بررسی برنامه‌های «روز بزرگداشت امامزادگان» با محوریت تکریم بی‌بی حکیمه، امامزاده هلال‌بن علی و حسین‌بن موسی الکاظم علیهم‌السلام و طرح «کاروان کرامت» برای حضور در ۱۰ استان کشور برگزار شد.
سه‌شنبه، 17 تير 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هشتمین نشست شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت در اوقاف برگزار شد

هشتمین نشست شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت،با هدف بررسی برنامه‌های «روز بزرگداشت امامزادگان» با محوریت تکریم بی‌بی حکیمه، امامزاده هلال‌بن علی و حسین‌بن موسی الکاظم علیهم‌السلام و طرح «کاروان کرامت» برای حضور در ۱۰ استان کشور برگزار شد.
 
به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، هشتمین نشست شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت با حضور حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی رئیس شورا، سید جواد جعفری مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگری اعضای شورا در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
 
در این نشست برنامه‌های روز بزرگداشت امامزادگان بررسی و طرح کاروان کرامت تشریح شد.
 
نزول کتب آسمانی در ماه رمضان
 
در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی گفت: در روایات داریم که تورات در ششم، انجیل در دوازدهم و زبور در هجدهم ماه مبارک رمضان نازل شده است و قرآن کریم در شب قدر. بنابراین اگر نگاه دقیقی به ماه مبارک داشته باشیم متوجه می‌شویم رمضان ماه تعلیم و تربیت است. بنابراین برپایی جلسه شورای هماهنگی دهه کرامت در این ماه نورانی را به فال نیک می‌گیریم و هدیه‌ای است از سوی ولی نعمتمان حضرت رضا(ع).
 
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: در روایات داریم روزی دعبل خزاعی خدمت امام رضا(ع) رسید و هدیه‌ای از امام گرفت، او تشکر کرد و ساکت ماند. حضرت فرمود چرا نگفتی الحمدلله؟! این یعنی الطاف را مستقیم از سوی خداوند ببینم و با این نگاه مانند خدا را شاکریم که برای دستگاه رضوی کار می‌کنیم.
 
مشاور وزیر ارشاد گفت: امیدوارم در دهه کرامت شاهد قیام ایران اسلامی به پیروی از امامزادگان باشیم برای عرض ادب به ساحت آن امام همامی که سه سال در کشور ما حضور یافتند اما برکات این حضور همچنان جاری است.
 
روز بزرگداشت امامزادگان فعالیتی علم‌محور است
 
سید جواد جعفری ، دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا‌(ع) در بخشی از این جلسه ضمن قدردانی از میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: ما اساساً دو نوع کار فرهنگی داریم؛ یک نوع عاطفه‌محور و دیگری علم‌محور است.
 
کارهای عاطفی‌محور علیرغم شور و نشاطی که ایجاد می‌کند، طولانی‌مدت نیست و فقط زمینه را برای فعالیت‌های علم‌محور آماه می‌کند، فعالیتی که دو شاخصه پایداری و اثر‌بخشی را داراست.
 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ادامه داد: یکی از فعالیت‌های علم‌محور شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت، موضوع پنجم ذی‌القعده و روز بزرگداشت امامزادگان است و درایتی بود که این روز در تقویم رسمی کشور ثبت شود تا بقاع متبرکه همچنان منشأ خیرات و برکات باشند.
 
وی درباره روز بزرگداشت امامزادگان تأکید کرد: خوشبختانه سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی اصلی بقاع متبرکه و امامزادگان، بسترساز این حرکت شد.
 
پرتال جامع امامزادگان رونمایی می‌شود
 
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در ادامه این جلسه به فعالیت‌های سازمان متبوع خود پرداخت و گفت: حدود 5 سال پیش بود که پیرامون شأن، منزلت و جایگاه امامزادگان پژوهشی انجام دادیم و متوجه شدیم این حرکت باید رنگ و بوی علمی به خود بگیرد. یک سال و نیم طول کشید تا چشم‌انداز قطب فرهنگی بقاع متبرکه نوشته شد، چشم‌اندازی که باید راهبردی و در وهله بعد اجرایی باشد.
 
شرفخانی با اشاره به 8051 بقعه و امامزاده موجود در کشور ادامه داد: پس از چشم‌انداز، طرح جامع امامزادگان را در 44 اولویت‌ نوشتیم و اکنون ساخت‌و‌ساز بیش از 3000 بقعه در کشور بر اساس طرح جامع انجام می‌شود و اگر بقعه‌ای طرح جامع نداشته باشد اجازه ساخت و ساز را نمی‌دهیم. چون امامزاده‌ها باید زیرساخت‌ها و نیازها را بسنجند نه اینکه به گونه‌ای باشد که میلیاردها ریال هزینه شود و سازه‌ای ساخته شود که در طول سال فقط دو ـ سه روز از آن استفاده شود.
 
وی با اشاره به وجود 460 بقعه در سطح ملی و کشوری ادامه داد: برای سطح‌بندی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی بقاع متبرکه، 4 هزار بقعه متبرکه را بازدید کردیم تا متناسب با مکان و امکانات بقعه برای آن برنامه‌ریزی کنیم، چون گفتمان ما در کل کشور گفتمان برنامه‌محور است. البته برنامه‌های مناسبی را هم تقویت کردیم چون مردم به نشاط معنوی، عزاداری و ... نیاز دارند. به عنوان نمونه سال اول کمتر از یکصد بقعه برنامه ترتیل‌خوانی را داشتند اما اکنون بیش از 1800 بقعه برنامه ترتیل‌خوانی قرآن کریم را برگزار می‌کنند.
 
معاون فرهنگی سازمان اوقاف که در دهه کرامت متولی روز بزرگداشت امامزادگان است، ادامه داد: خوشبختانه اکنون بیش از 2700 امامزاده فعال داریم که در مناسبت‌های مختلف برنامه دارند. تکریم و بزرگداشت خود امامزادگان را هم از نظر دور نداشتیم و همین شد که روز پنجم ذی‌القعده به این موضوع اختصاص یافت.
 
پرتال جامع امامزادگان را نیز به صورت آزمایشی راه‌اندازی کردیم و اطلاعات، تصاویر، زیارت‌نامه‌ها و ... 8051 امامزاده در حال بارگذاری در این پرتال است، همچنین هر امامزاده یک سامانه پیامکی دارد. ان‌شاءالله در آینده نزدیک به کمک دوربین‌های مداربسته مردم بتوانند زیارت از راه دور داشته باشند و به طور آنلاین محیط هر امامزاده را ببینند.
 
بی‌بی حکیمه از ۱۴ کشور عربی زائر دارد
 
معاون فرهنگی سازمان اوقاف در ادامه به برنامه‌های این سازمان در جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: سال گذشته نخستین کنگره بین‌المللی امامزادگان را برگزار کردیم و مقالات آن در 4 مجلد چاپ شد، امسال در نظر گرفتیم که امامزاده به امامزاده‌ این بزرگداشت‌ها را برگزار کنیم و برای نخستین کنگره، بزرگداشت بی‌بی حکیمه در گچساران (استان کهگیلویه و بویر احمد) را در نظر گرفتیم، چون ایشان منتسب به خواهری امام رضا(ع) هستند و علاوه بر استان‌های همجوار، از حدود ۱۴ کشور عربی زائر دارند.
 
وی ادامه داد: دومین بزرگداشت امسال، کنگره امامزاده محمد هلال بن علی(ع) در آران و بیدگل است که به دبیری حجت‌الاسلام دکتر احمد عابدی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار خواهد شد. برای این کنگره علاوه بر مقالاتی که می‌رسد، 50 مقاله هم سفارش داده‌ایم.
 
شرفخانی درباره سومین امامزاده‌ای که امسال تکریم می‌شود اظهار داشت: کنگره حسین بن موسی الکاظم(ع) هم اعلام فراخوان کرده و بزرگداشت برادر امام رضا(ع) در طبس را خواهیم داشت. ان‌شاءالله سال آینده تعداد همایش‌ها را بیشتر خواهیم کرد و نگاهمان این است که در آینده یک دایره‌المعارف جامع درباره هر یک از امامزادگان داشته باشیم.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.