شهید مفتح از شخصیتهای برجسته علمی محسوب میشود، این استاد ژرف اندیش که در حوزه علمیه همدان و قم اندیشههای خویش را شکوفا و پربار ساخته بود، عمر پر برکت خود را در راه ترویج معارف اسلامی و ارزشهای دینی در میان اقشار گوناگون جامعه اسلامی خصوص نسل جوان و دانشجویان سپری نمود و یک لحظه از این تلاش مقدس و با برکت آرام نگرفت.
با آن که شهید مفتح دارای تألیفات با ارزشی در مباحث فلسفی، کلامی، اعتقادی و تفسیری میباشد و کتابهایی در شرح اسفار ملاصدرا نوشته ولی همت او در پیوند دین با علوم جدید بود و یکی از اهداف مهم، متعالی و پر ثمر ایشان ایجاد پیوند میان حوزه و دانشگاه و برقراری رابطهای توأم با تفاهم بین طلبه و دانشجو بود1. با تدریس در دانشگاه نشای مکتب را در مزرعه دانشگاه افتتاح کرد و در روزگاری که فاتحان دروازه غرب و شرق بر روی کشور اسلامی ایران مغرورانه با ارزشهای دینی و موازین اعتقادی به ستیز برخاسته بودند، شهید مفتح، اصول ایمان و عقیده را در دست گرفت و با فتوحات معنوی چشمه پر بهره و با صفای فضیلت را در دانشگاه جاری ساخت و در ایامی که نغمه شوم جدایی دین از علم از سوی غربزدگان و افراد خود باخته، سر داده میشد بین محافل علمی و دینی ارتباط برقرار کرد و بر این عقیده بود که برای تسخیر دلها و ساختن آیندهای درخشان و استوار نمودن پایههای دیانت در تمامی زوایای زندگی باید معنویت دین را با دانش مرتبط نمود و عملاً در این راستا اهتمامی با اهمیت از خویشتن بروز داد.
آیت الله دکتر مفتح اعتقاد داشت برای تقویت بنیان های عقیدتی اقشار جامعه، در مسجد به عنوان کانون عبادت و مکانی با قداست باید با برنامهریزیهای دقیق و اصولی کانونها و محافل دینی و فرهنگی را پایه گذاری نمود. آن شهید با همکاری حضرت آیت الله خامنهای و شهید آیت الله دکتر بهشتی به مناسبت تقویت پیوند دانش آموزان، فرهنگیان، دانشجویان و روحانیون اقدام به تأسیس «کانون اسلامی دانش آموزان و فرهنگیان» در مسجد رضوی قم نمود. این کانون اولین مجتمع اسلامی زنده و پویا بود که در آن گروههای مختلف جمع میشدند، در واقع جلوه و نمادی از هماهنگی همه قشرهای جامعه بر محور بینش سازنده اسلامی بود2.
شهید مفتح با حرکتهای فکری و فرهنگی در جهت رشد ارزشهای دینی در دانشگاه، شکوفایی اندیشههای مذهبی پویا را در بین جامعه تحصیل کرده پدید آورد، و سرانجام شهید مفتح پس از عمری مجاهدت در راه ارزشهای دینی در ساعت 12 ظهر روز 27 آذر 1358 بدست گروهک منافق فرقان به شهادت رسید، روحشان شاد و قرین رحمت بیمنتهای خداوندی قرار گیرد.
سید احمد سجادی
پینوشتها:
1) روزنامه جمهوری اسلامی، شماره 4508 و شماره 6520.
2) شهید مفتح تکبیر وحدت، ص 38.