سالروز شهادت شهید بابایی

پنجشنبه، 8 مرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

آنان که به مفهوم «ایثار»، در مکتب ولایت، رسیده باشند، زندگی را «تکلیف» و شهادت را «هجرتِ» الی الله می­‌دانند.  

سرلشگر شهید عباس بابایی بزرگ مرد عرصه دفاع مقدس در مکتب ولایت تربیت یافته بود. این شهید عزیزمان، انسانی مؤمن و متقی، وسربازی عاشق و فداکار بود. شهید بابایی، در زمینه امور رزمی و پروازی، نیرویی متخصص و ماهر، و از جمله کسانی بود که بیشترین ساعات پرواز را داشت. او هیچ گاه به مصالح خود فکر نمی­‌کرد و تنها مصالح انقلاب و اسلام را مد نظر داشت. او فرمانده‌­ای بود که با زیردستان بسیار فروتن و صمیمی، اما در مقابل اَعمال بد و زشت، خیلی بی تاب و سخت­گیر بود. ایشان، در روز چهاردهم آذرماه سال 1329، در شهر قزوین و در خانواده‌­ای مذهبی به دنیا آمد.

به دلیل علاقه به خلبانی، داوطلب تحصیل در دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد. پس از گذراندن دوره آموزش مقدماتی در سال 1349، برای تکمیل تحصیلات به آمریکا رفت، او با موفقیت دوره آموزش خلبانی هواپیمای شکاری را به اتمام رسانید و پس از بازگشت، در پایگاه هوایی دزفول مشغول خدمت شد. با ورود هواپیماهای اف ـ 14 به ایران، شهید بابایی که یکی از خلبانان ماهر و تیزهوش بود، به همراه چند نفر دیگر به اصفهان منتقل و در آن جا مشغول خدمت شد.

در همین دوره، مبارزات مردم بر ضد رژیم ستم شاهی روز به روز بیشتر می­شد و شهید بابایی نیز به فعالیت­‌هایی در پایگاه هوایی اصفهان دست زد. او بارها به خاطر سرسختی در مبارزه و پای‌بندی به اصول دین اسلام و فعالیت­‌های سیاسی­‌اش، مورد بازجوییِ فرماندهان ارشد رژیم قرار گرفت. شهید بابایی با اوج گیری مبارزات مردم، آشکارا به مبارزه برخاست و در براندازی رژیم، حضوری مؤثر از خود نشان داد. با شروع جنگ تحمیلی، شهید بابایی آماده خدمت و جانبازی برای اسلام و میهن شد.

اودر طول خدمت، به خاطر کاردانی و فعالیت شبانه روزی­‌اش، در نهم مردادماه 1360 ضمن ارتقا به درجه سرهنگ دومی، به عنوان فرمانده پایگاه هوایی اصفهان منصوب شد. وی در نهم آذر ماه سال 1362 ضمن ترفیع به درجه سرهنگ تمامی، به سمت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی منصوب شد و به ستاد فرماندهی در تهران عزیمت نمود و سرانجام در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه سال 1366 به درجه سرتیپی مفتخر گشت. عباس ضمن فرماندهی پایگاه هوایی اصفهان، دست از خلبانی و پرواز نکشید و در بیشتر عملیات‌های برون مرزی شرکت داشت و با بیش از سه هزار پرواز، کارنامه درخشانی برای خود و میهنش به جا گذاشت1.

آخرین جملات سرلشگر شهید عباس بابابی در کابین جنگنده نشان از ایمان و اعتقاد راسخ این شهید والامنش دارد. خدایا، تو شاهدی که هر کاری می­‌کنم، تنها برای تو و سرافرازی مسلمین است. پرواز کن، پرواز کن، امروز روز امتحان بزرگ اسماعیل است، و آخرین کلام: اللهم لبیک، لبیک لا شریک لک لبیک.

سید احمد سجادی

پی‌نوشت:

1) سرهنگ علی اکبر و دیگران، پرواز تا بی نهایت؛ حکایت‌هایی کوتاه از رادمردی بزرگ، تهران، انتشارات عقیدتی ـ سیاسی نیروی هوایی ارتش.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.