شجاعت امام سجاد علیه السلام

سه‌شنبه، 27 آبان 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

امام سجّاد (علیه السلام) در دوره‌‏اى زندگى كردند كه ارزش‏‌هاى دينى دستخوش تغيير و تحريف شده، و ديكتاتورى بنى‌‏اميّه صداى هر مصلحى را خاموش مى‌‏كرد.

وجود افراد بزرگوارى چون امام سجّاد (علیه السلام)، در بین اسیران کربلا، مشروعيت قيام امام حسین (علیه السلام) را نزد مردم تثبيت مى‏‌نمود و در رسيدن به هدف كه همانا نجات اسلام و مسلمانان از دست حكّام فاسد اموى بود، حايز اهميّت بسيار است.

امام سجّاد (علیه السلام) از نظر دلاورى و شجاعت نیز نمونه­‌ای کامل است، گواه اين مدّعا، سخنرانی‏‌هاى غرّاء او در كوفه و شام است. در محيط رعب‏‌آورى كه امويان پديد آورده بودند، امام سجاد(علیه السلام) بدون توجّه به شوكت ظاهرى و نيروهاى نظامى آنها در مورد شخصيت پديد آورندگان نهضت و جنايات بنى اميه سخن راند و امويان را در نزد مسلمانان بى‏آبرو ساخت1. اگر امام سجّاد (علیه السلام) در طول روزهاى اسارت، در عصر عاشورا و روزهاى بعد در راه شام و كوفه و بعد عزيمت به مدينه و در طول سال‏‌هاى متمادى، مجاهد و تبيين و افشاگرى نكرده بودند و حقيقت فلسفه عاشورا و هدف قیام حسينى و ظلم دشمن را بيان نمى‏‌كردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقى نمى‏‌ماند2.

پس به همان اندازه كه مجاهدت حسين بن على (علیه السلام) و ياران کربلا به عنوان صاحبان پرچم، سخت بود، مجاهدت امام سجّاد (علیه السلام) و بقيه بزرگواران، نیز دشوار بود. البته صحنه آن‏ها، صحنه نظامى نبود؛ بلكه تبليغى و فرهنگى بود، و امام سجاد در چنين شرايط ناگوار اجتماعى و دينى مهم‌‏ترين كار خود را در زمينه برقرارى پيوند مردم با خدا به وسيله دعا آغاز فرمود، و تا پایان عمر شریفشان  تلاش كردند معارف اسلام را در قالب دعا به مردم بياموزند3.

سید احمد سجادی

پی‌نوشت‌ها:

1) زمینه های قیام امام حسین (علیه السلام)، جمعی از نویسندگان، جلد 2، ص 274

2) عاشورا شناسی، جمعی از نویسندگان، جلد 1، ص 224

3) زمینه های قیام امام حسین (علیه السلام)، جمعی از نویسندگان، جلد 2، ص 274



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.