اشاره:
این نوشتار گوشه ای از تبعیت و ارادت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه به امام راحل و مقام معظم رهبری از زبان قاسم تبریزی می باشد که خود 40 سال از شاگردان و نزدیکان مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی است.
حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی همواره بر مسأله رعایت حدود الهی تأکید میکردند و این موضوع را شرط کمال میدانستند. دومین نکتهای که این عالم وارسته ربانی به شاگردان خود تأکید میکردند و آنها را به حرکت در این سمت سوق میدادند، رعایت اخلاق اسلامی مبتنی بر سیره ائمه اطهار علیهم السلام است. ایشان عمل به واجبات و حرکت در مسیر زندگی ائمه ی اطهار علیهم السلام را شرط رسیدن به درجات عالیه میدانستند.
آیت الله مجتبی تهرانی در مباحث اخلاقی در شمار برجستهترین شاگردان امام خمینی رحمت الله علیه در کنار شهید آیت الله مفتح و آیت الله العظمی جوادی آملی بودند. ابعاد شخصیتی ایشان همانند دیگر بزرگان دینی به اندازهای بزرگ و وسیع است که با یک یا چند خاطره نشان داده نمیشود. اما در این میان از جمله موضوعاتی که بارها از ایشان در طی این 40 سال دیدم، اردات حاج آقا به مقام عظمای ولایت بود. ولایتپذیری ایشان در طی سالهای فعالیتشان در ایران و عراق موضوعی بود که بارها و بارها هم به چشم دیده بودیم و هم از دیگران شنیده بودیم. به عنوان نمونه ارادات ایشان به امام خمینی رحمت الله علیه قبل و بعد از انقلاب اسلامی از جمله موضوعاتی است که بارها در خاطرات یاد شده است. حتی یک بار یکی از افراد که از متعصبان بود با حالت عتاب و خطاب به ایشان گفت که چرا در برخی از موضوعات اجتماعی و سیاسی سکوت میکنید و انتقاد نمیکنید. ایشان در جواب گفتند که من فقط به دستورات امام عمل میکنم.
ایشان بعد از رحلت امام خمینی نیز در صف ارادتمندان به مقام معظم رهبری مدظله العالی بودند و بارها و بارها ما را به اطاعت از ولی فقیه زمان دستور می دادند. سخنرانیهای ایشان درباره ولایت فقیه، از جمله آثار ارزشمندی است که در سالهای اخیر ایراد شده است و جای دارد تا تمامی علما و شاگردان ایشان در راستای جمعآوری و تدوین آنها کمر همت ببندند؛ چرا که ایشان در مباحث درسی خود مطالبی را در این خصوص بیان کردند که میتواند راهگشای پرسشهای مطرح در زندگی اجتماعی و سیاسی جوانان باشد.
آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی در سالهای پیش از انقلاب با حضور در محضر امام خمینی رحمت الله علیه در مقابل رژیم ستمشاهی قرار گرفت و بارها از سوی عوامل طاغوت مورد آزار و اذیت قرار گرفت. ایشان در این سالها به فعالیتهای فرهنگی در جهت اشاعه اندیشههای سیاسی اسلامی در میان مردم همت گماشتند که از این موارد میتوان به تأسیس کتابخانهای در بیت امام راحل در قم اشاره کرد که کتابهای این مجموعه که بالغ بر 7 هزار جلد بود، بعد از تأسیس و فعالیت کتابخانه از سوی رژیم طاغوت به تاراج رفت.
آیت الله تهرانی رحمت الله علیه اخلاص در نگارش اثر را مهمترین رمز موفقیت و توجه مخاطب به اثر میدانستند. به عنوان نمونه یکی از آثار ایشان که در رابطه با خطبه فدک به رشته تحریر درآمده بود، به چندمین چاپ رسیده بود و مورد استقابل قرار گرفته بود. وقتی این موضوع با ایشان مطرح شد، ایشان گفتند: انشا الله اخلاصی در آن بوده است.
منبع : www.olgooha.com