بیماری‌های هورمونی و طب سنتی

اعمال بدن به وسیله‌ی دو سیستم عمده تنظیم می‌شوند: سیستم عصبی و سیستم هورمونی یا غدد درون ریز. به طور کلی، سیستم هورمونی بدن، با کنترل اعمال متابولیک مختلف بدن، کنترل سرعت واکنش‌های شیمیایی در سلول‌ها یا
يکشنبه، 7 تير 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بیماری‌های هورمونی و طب سنتی
 بیماری‌های هورمونی و طب سنتی

 

نویسنده: جمشید خدادادی





 

1. کار کرد انواع هورمون‌ها

اعمال بدن به وسیله‌ی دو سیستم عمده تنظیم می‌شوند: سیستم عصبی و سیستم هورمونی یا غدد درون ریز. به طور کلی، سیستم هورمونی بدن، با کنترل اعمال متابولیک مختلف بدن، کنترل سرعت واکنش‌های شیمیایی در سلول‌ها یا انتقال مواد از غشاء سلول‌ها یا جنبه‌های دیگر متابولیسم سلولی از قبیل رشد و ترشح سروکار دارد.
پاره ای اثرات هورمونی در طی چند ثانیه به وجود می‌آید. در حالی که پاره ای دیگر فقط چندین روز قوت لازم دارند تا شروع شوند و سپس برای هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه می‌یابند. انواع هورمون‌های غدد درون ریز به شرح زیر هستند. (1)

1-1. هورمون رشد:

که باعث رشد تقریبا تمام سلول‌ها و بافت‌های بدن می‌شوند.

- آدرنوکورتیکوتروپین:

که قسمت قشری غده فوق کلیوی را وادار به ترشح هورمون‌های قشر فوق کلیوی می‌کند و هورمون محرک غده تیروئید که موجب ترشح تیروکسین و تری یدوتیرونین از غده تیروئید می‌شود.

- هورمون محرک فولیکولی:

که موجب رشد فولیکول‌ها در تخمدان قبل از تخم گذاری و نیز پیشبرد تشکیل اسپرماتوزوئیدها در بیضه‌ها می‌شود.

- هورمون لوتئینی:

که نقش مهمی در ایجاد تخم گذاری بازی می‌کند و نیز موجب ترشح هورمون‌های جنسی زنانه از تخمدان‌ها و تستوسترون از بیضه‌ها میشود.

- پرولاکتین:

که موجب پیشبرد تکامل و رشد پستان‌ها و ترشح شیر می‌شود

1-2. هورمون‌های هیپوفیز خلفی

- هورمون ضد ادراری:

هورمون ضد اداری (یا وازوپریسین) که کلیه‌ها را وادار به احتباس آب می‌کند و محتوی آب بدن را افزایش می‌دهد. همچنین در غلظت زیاد موجب تنگی رگ‌های خونی در سراسر بدن و افزایش فشار خون می‌شود.

- اکسی توسین:

که رحم را در جریان زایمان منقبض و به این ترتیب به خروج نوزاد کمک می‌کند، همچنین سلول‌های میواپیتلیال را در پستان‌ها منقبض کرده و بدین وسیله شیر را در هنگام مکیدن پستان توسط نوزاد به بیرون می‌راند.

1-3. هورمون‌های فوق کلیوی

- کورتیزول:

که دارای اعمال متابولیک متعددی برای کنترل، متابولیسم پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها است.

- آلدوسترون:

که دفع سدیم توسط کلیه‌ها را کاهش و دفع پتاسیم را افزایش می‌دهد.

1-4. هورمون‌های غده تیروئید

- تیروکسین و تری یدوتیرونین:

که سرعت واکنش‌های شیمیایی را در سلول‌های بدن افزایش می‌دهند و سطح عمومی متابولیسم بدن را بالا می‌برند.

- کلی تونین:

که موجب پیشبرد رسوب کلسیم در استخوان‌ها می‌شود و از این راه غلظت کلسیم در مایع خارج سلولی را کاهش می‌دهد.

1-5. هورمون‌های جزایر لانگرهانس (در لوزالمعده)

- انسولین:

که موجب پیشبرد ورود گلوکز به داخل قسمت اعظم سلول‌های بدن شده و از این راه سرعت متابولیسم بیشتر کربوهیدرات‌ها را کنترل می‌کند.

- گلوکاگون:

که آزاد شدن گلوکز از کبد به جریان خون را افزایش می‌دهد.

- سوماتواستاتین:

که باعث کنترل انسولین و گلوکاگون در جزایر لانگرهانس در لوزالمعده می‌شود.

1-6. هورمون‌های تخمدان‌ها

- استروژن‌ها:

که تکامل و رشد اندام‌های جنسی زنانه، پستان و انواع مشخصات جنسی ثانویه را بر عهده دارد.

- پروژسترون:

که باعث ترشحات رحمی توسط غدد آندومتر رحم می‌شود و همچنین به پیشبرد تکامل و رشد دستگاه ترشحی پستان‌ها کمک می‌کند.

1-7. هورمون‌ها بیضه‌ها:

هورمون بیضه‌ها تستوسترون است که رشد اندام‌های جنسی مردانه را تحریک می‌کند و موجب پیشبرد تکامل و رشد مشخصات جنسی ثانویه مردانه می‌شود.

1-8. هورمون غده پاراتیروئید

هورمون غده پاراتیروئید، پاراتورمون است که غلظت یون کلسیم در مایع خارج سلولی را به وسیله‌ی جذب کلسیم از روده، دفع کلسیم توسط کلیه‌ها و آزاد شدن کلسیم از استخوان‌ها، کنترل می‌کند.

1-9. جفت

- گونادوتروپین کوریونیک:

که موجب پیشبرد رشد جسم زرد و ترشح استروژن‌ها و پروژسترون توسط جسم زرد می‌شود.

- استروژن‌ها:

که موجب پیشبرد رشد اندام‌های جنسی مادر و بعضی از بافت‌های جنین می‌شود.

پروژسترون:

که موجب رشد ویژه آندومتر رحم قبل از لانه گزینی تخمک بارور شده می‌گردد. این هورمون احتمالاً موجب پیشبرد تکامل بعضی از بافت‌ها و اندام‌های جنین می‌شود و به تکامل دستگاه ترشحی پستان‌های مادر کمک می‌کند.

- سوماتوماموتروپین انسانی:

که احتمالاً موجب پیشبرد رشد بعضی از بافت‌های جنین شده و نیز به تکامل و رشد پستان‌های مادر کمک می‌کند.
چنان که گذشت پیداست سیستم هورمونی قسمت اعظم اعمال متابولیک بدن توسط غدد درون ریز کنترل می‌شوند.

توجه:

دو عامل مهمی که سلامت انسان بستگی به آن دارد، عبارت است از سلامت اعصاب و دیگری تعادل هورمون‌های درون ریز که موجب درست عمل کردن اندام‌های بدن یک فرد است. کلیه غدد درون ریز موجود در بدن انسان، با رشته‌های عصبی کار می‌کنند و می‌توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. اگر رشته‌های عصبی دچار هر گونه اختلالی شوند به همین نسبت هم غدد درون ریز کارکردشان مختل و بدن از حالت تعادل خارج خواهد شد و در نتیجه انواع بیماری‌ها بروز خواهد کرد.
در ادامه بیماری‌های رایج غدد مورد بررسی قرار می‌گیرد:

2. بیماری‌های غده‌ی تیروئید (2)

غده‌ی تیروئید که در زیر حنجره، در دو طرف و جلوی نای واقع شده، تیروکسین، تری یدوتیرونین، و مقدار بسیار کمتری از چندین هورمون یددار مشابه دیگر ترشح می‌کند که اثر عمیقی بر روی میزان متابولیسم بدن دارند.
حدود 90 درصد هورمون مترشحه از غده‌ی تیروئید، تیروکسین و حدود 10 درصد تری یدوتیرونین است. تری یدوتیرونین حدود چهار بار از تیروکسین قوی تر است، اما به مقدار بسیار کمتری در خون وجود دارد و برای مدت بسیار کوتاه تری از تیروکسین باقی می‌ماند. تیروئید همچنین هورمون کلسی تونین را ترشح می‌کند که برای متابولیسم کلسیم اهمیت دارد. فقدان کامل ترشح تیروئید موجب می‌شود که میزان متابولیسم پایه حدود 40 درصد به زیر حد طبیعی کاهش یابد. ترشح فوق العاده زیاد تیروئید می‌تواند میزان متابولیسم پایه را حدود 60 تا 100 درصد بالاتر از حد طبیعی افزایش دهد.
غده تیروئید از تعداد زیادی فولیکول‌های بسته (با قطر 150 تا 300 میکرون) تشکیل شده، با یک ماده ترشحی موسوم به کولوئید پر شده و به وسیله سلول‌های اپیتلوئید مکعبی شکلی مفروش شده است که ترشحات خود را به داخل فولیکول‌ها می‌ریزند. ماده اصلی تشکیل دهنده‌ی کولوئید را پروتئین بزرگی به نام تیروگلوبولین تشکیل می‌دهد که محتوی هورمون‌های تیروئید است.
پس از آنکه ترشح وارد فولیکول شد برای این که بتواند در بدن عمل کند باید مجدداً از طریق اپیتلیوم فولیکول جذب خون گردد. میزان جریان خون تیروئید در هر هفته در حدود 5 برابر وزن آن است و فقط احتمالاً از میزان جریان خون قسمت قشری غدد فوق کلیوی کمتر است.

مقدار ید مورد نیاز برای تشکیل هورمون تیروکسین:

حدود 50 میلی گرم ید در سال یا تقریباً یک میلی گرم ید در هفته برای تشکیل تیروکسین به مقدار طبیعی مورد نیاز است. برای جلوگیری از کمبود ید، نمک طعام با اضافه کردن یک قسمت یدور سدیم به هر هزار قسمت کلرور سدیم یددار می‌شود.

2-1. پر کاری تیروئید یا‌هایپر تیروئیدیسم (3)

در این بیماری تمامی غده‌ی تیروئید به طور بارزی دچار هیپرپلازی می‌شود. اندازه‌ی غده به دو تا سه برابر اندازه‌ی طبیعی می‌رسد و لایه‌ی سلول‌های فولیکولی چین خوردگی‌های فوق العاده زیاد به داخل فولیکول‌ها پیدا می‌کند، به طوری که تعداد سلول‌ها به چند برابر بیشتر از اندازه‌ی غده افزایش می‌یابد. هر سلول نیز میزان ترشح خود را چندین برابر افزایش می‌دهد.
آزمایش جذب ید رادیو اکتیو نشان می‌دهد که این غده هیپرپلاستیک، هورمون تیروئید را به میزان 5 تا 15 برابر طبیعی ترشح می‌کند.

علائم بارز بیماری:

عدم تحمل گرما، افزایش تعریق، کاهش وزن، اسهال، ضعف عضلانی، عصبانیت یا سایر اختلالات روانی، خستگی شدید اما ناتوانی در به خواب رفتن، لرزش دست‌ها، بر آمدگی کره‌ی چشم در بعضی افراد.

علت بیماری از نظر طب قرآنی:

1. استرس‌ها و فشارهای عصبی و حساس بودن و خود خوری؛
2. نداشتن برنامه‌ی مدون و سالم تغذیه و استفاده از غذاهای گوشتی و حیوانی به مقدار زیاد به صورت روزمره؛
3. استفاده از غذاهای ممنوع و انواع فست فودها؛
4. استفاده از غذاهای سردی بخش (غذاهای اسیدی مانند ترشیجات، سرکه و لبنیات) که موجب عصبی شدن و در نتیجه اختلال هورمونی می‌شود؛
5. داشتن یبوست مزاج که ام الامراض است.

2-2. کم کاری تیروئید (4) یا هیپوتیروئیدیسم

اثرات کم کاری تیروئید به طور کلی عکس پر کاری تیروئید است، اما چند مکانیسم فیزیولوژیک، مختص کم کاری تیروئید است. کم کاری تیروئید همانند پر کاری تیروئید اغلب از خود ایمنی بر ضد غده‌ی تیروئید ناشی می‌شود، اما این سیستم ایمنی به جای اینکه غده را تحریک کند، آن را تخریب می‌کند.
غده تیروئید این بیماران بیشتر دچار تیروئیدیت می‌شود که به معنی التهاب تیروئید است. این امر موجب خراب تر شدن غده تیروئید و در نتیجه، کاهش یا فقدان ترشح هورمون تیروئید می‌شود.

گواتر کولوئید غیر سمی ایدیوپاتیک:

در این حالت با وجودی که اشخاص مبتلا مقدار کافی ید از راه رژیم غذایی دریافت می‌کنند، غده تیروئید به دفعات نظیر گواتر کولوئید بومی بزرگ می‌شود. این غده تیروئید بزرگ شده ممکن است مقدار طبیعی هورمون تیروئید ترشح کنند، اما در بیشتر مواد ترشح هورمون مانند گواتر کولوئید بومی کاهش می‌یابد.
علت دقیق بزرگ شدن غده تیروئید در بیماران مبتلا به گواتر کولوئید ایدیوپاتیک معلوم نیست، اما بیشتر این بیماران علائم تیروئیدیت خفیف نشان می‌دهند. بنابراین فرضیه پیشنهاد شده است که تیروئیدیت موجب هیپوتیروئیدیسم (کم کاری تیروئید) خفیف می‌شود.

علائم بیماری:

کم کاری تیروئید ناشی از هر علتی از قبیل گواتر کولوئید بومی، گواتر کولوئید ایدیوپاتیک، انهدام غده تیروئید به وسیله‌ی اشعه‌ی رادیو اکتیو، خارج کردن غده تیروئید با عمل جراحی، یا انهدام غده‌ی تیروئید به وسیله بیماری‌های مختلف دیرگ باشد، اثرات فیزیولوژیک پدید آمده آن یکسان است. این اثرات و علائم عبارتند از: خواب آلودگی فوق العاده شدید یا خوابیدن به مدت 15 تا 16 ساعت در روز، کندی فوق العاده شدید یا حرکات عضلانی، آهسته بودن ضربان قلب، کاهش برون ده قلبی، کاهش حجم خون، گاهی زیاد شدن وزن، یبوست مزاج، کندی اعمال مغزی، نارسایی تعدادی از
اعمال تروفیک بدن که شاهد آن کاهش رشد موها و فلسی شدن پوست است، صدای خشن قورباغه مانند، پیدایش یک ظاهر پف کرده به خصوص درناحیه چشم‌ها.

علت بیماری از نظر طب قرآنی:

غده تیروئید یکی از غدد درون ریز آدمی است که با اعصاب محیطی کار می‌کند این غده درون ریز زمانی کار خود را به خوبی انجام می‌دهد که انسان حالت‌های روحی و روانی متعادل داشته باشد، در زندگی روزمره حرص نخورد و عصبی نشود، از غذاهایی که خداوند سبحان برای ادامه حیات انسان آفریده است استفاده کند، نه غذاهای مصنوعی و فست فودها، سیستم گوارشی سالمی داشته باشد و تحرک و ورزش متعادل داشته باشد.

توجه:

اگر انسان موارد بالا را به درستی انجام ندهد، تعادل روحی و روانی و جسمی خویش را از دست خواهد داد و در نتیجه دچار عدم تعادل یا بهتر بگویم دچار انواع بیماری خواهد شد که بیماری تیروئید را ایجاد خواهد نمود.

روش طب قرآنی:

این بیماران می‌توانند با رعایت رژیم گیاهی خام 15 روزه، از این بیماری جان سالم به در ببرند. بیماران کم کاری تیروئید رژیم زیرا را یک ماه و بیماران پُرکاری تیروئید به مدت دوماه دقیقاً انجام دهند. در طول رژیم بهتر است که داروهای مصرفی با پزشک معالج کنترل شود.
رژیم پاکسازی برای بیماری‌های خود ایمنی عبارت است از:

روز اول: صبحانه:

مربای هویج و یک لیوان شیر بادام، ناهار: سالاد مخصوص؛ شام: 25 گرم مغز بادام خام، 10 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز دوم: صبحانه:

مربای سیب و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: حلیم جوانه گندم و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: 5 قاشق غذا خوری کنجد با پوست، 5 عدد خرمای رطوب و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز سوم: صبحانه:

مربای موز و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: خوراک مخلوط، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: 10 عدد بادام هندی‌هام، 10 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز چهارم: صبحانه:

مربای خیار بوته ای و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: سوپ کرفس، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: حلوای مخصوص و یک عدد خیار بوته ای.

روز پنجم: صبحانه:

مربای به و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: دلمه فلفل سبز همراه با گوجه فرنگی، 5 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: 50 گرم نارگیل، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز ششم: صبحانه:

نصف لیوان جوانه گندم، یک قاشق مرباخوری عسل، 10 عدد مغز بادام خام و یک عدد میوه فصل؛ ناهار: حلیم جوانه‌ی گندم و یک عدد میوه فصل؛ شام: 30 عدد مغز بادام خام، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز هفتم: صبحانه:

مربای توت فرنگی و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: سالاد فصل، 3 قاشق غذا خوری جوانه گندم، یک قاشق غذا خوری عسل، 3 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه فصل؛ شام: 5 قاشق غذاخوری کنجد با پوست، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز هشتم: صبحانه:

مربای زرد آلو و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: سوپ کرفس، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه فصل؛ شام: 30 گرم مغز بادام و فندق خام، 10 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز نهم: صبحانه:

مربای به و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: سالاد مخصوص و 5 عدد خرمای رطب؛ شام: کنجد با پوست، 10 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز دهم: صبحانه:

مربای گیلاس و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: 50 گرم نارگیل، 5 عدد خرمای رطب و یک عدد میوه فصل؛ شام: سالاد فصل، 10 عدد انجیر خشک و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز یازدهم: صبحانه:

جوانه‌ی گندم 50 گرم، 10 عدد مغز بادام خام، یک قاشق غذا خوری عسل و یک عدد میوه فصل؛ ناهار: سالاد مخصوص؛ شام: حلوای مخصوص و یک عدد خیار بوته ای.

روز دوازدهم: صبحانه:

مربای توت فرنگی و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار؛ سالاد مخصوص و 5 عدد خرمای رطب؛ شام: بادام زمینی 50 گرم و یک عدد میوه فصل.

روز سیزدهم: صبحانه:

مربای گیلاس و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: سالاد مخصوص و 1 قاشق غذا خوری عسل؛ شام: 300 گرم انگور یا 500 گرم سایر میوه‌های فصل میل شود.

روز چهاردهم: صبحانه:

مربای زرد آلو و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: خوراک مخلوط، 5 عدد خرما و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: 10 عدد مغز بادام هندی، 5 عدد انجیر و یک عدد میوه‌ی فصل.

روز پانزدهم: صبحانه:

مربای آلبالو و یک لیوان شیر بادام؛ ناهار: حلیم جوانه‌ی گندم و یک عدد میوه‌ی فصل؛ شام: 40 گرم چهار مغز (مغز بادام، گردو، فندق و پسته) 10 عدد انجیر و یک عدد میوه‌ی فصل.

توجه:

رژیم 15 روزه فوق برای این نوع بیماران بسیار مفید است و با رعایت مسائل فوق به لطف الهی از بیماری‌‌ها و کسالت نجات پیدا می‌کنند. ضمناً در این رژیم غذایی کلیه مواد خام است و بیماران نباید از غذاهای پخته، خصوصاً نان استفاده کنند. ضمناً در هر فصلی که هستید، می‌توانید از میوه‌های همان فصل و روزانه 6 لیوان آب استفاده کنید.

طرز تهیه‌ی غذاهای خام گیاهی

مرباجات خام
مقداری از میوه جات خام فصل مانند سیب، موز، گلابی، زردآلو، هلو و غیره را خرد کرده (به مقدار نیاز) همراه با 1 قاشق مربا خوری عسل و در صورت تمایل کمی آب لیموترش تازه میل کنید. هر روز از یک نوع میوه مربا درست کرده، میل کنید. در صورت تمایل می‌توانید به مربا، مقداری کمی هل ساییده و یا پودر نارگیل بیفزایید.

شیر بادام

12 تا 15 عدد مغز بادام خام درختی را با آب گرم خیس کرده، سپس پوست بکنید. بادام‌ها را با آب سرد شسته با 1 قاشق غذا خوری عسل و 1 لیوان آب خنک در مخلوط کن بریزید به مدت 3 تا 4 دقیقه به مرور مخلوط کنید. بعد 3 تکه یخ را به شیر اضافه کرده، بعد ازخنک شدن به آرامی میل کنید. نوشیدن شیر بادام روزانه 1 تا 2 لیوان موجب تنظیم الکترولیت‌های سلولی شده و بیمار تعادل روحی و روانی خود را به دست خواهد آورد.
این نوشیدنی برای بیمارانی که دچار افسردگی و حساسیت و زودرنجی شده اند بسیار نافع است؛ کبد را پاکسازی می‌کند و برای کسانی که اشتها به غذا ندارند نیز مفید است. همچنین نشاط خاصی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا پوست روشن و لطیف شود.

سالاد مخصوص

مواد لازم برای تهیه سالاد مخصوص عبارت است از: هویج، کاهو، خیار بوته ای کامل، انواع کلم، سبزیجات معطر، جوانه گندام، پیاز، مغز بادام خام، سیب درختی، کشمش، کنجد با پوست، پونه کوهی، لیموترش تازه، روغن زیتون بکر و کمی نمک.

طرز تهیه:

همه‌ی مواد را تمیز بشویید و خرد کنید و در آخر جوانه‌ی گندم و لیمو ترش تازه و روغن زیتون و نمک را به سالاد بیافزایید و خوب بجوید و میل کنید. مقدار سالاد بستگی به اشتهای فرد دارد و شخص می‌تواند به مقدار نیاز مواد را انتخاب و استفاده کند.

حلیم جوانه‌ی گندم:

مواد لازم برای تهیه این غذا، عبارتند از جوانه گندم، مغز گردو، ارده، عسل، دارچین و آب زعفران.
طرز تهیه:
جوانه گندم و مغز گردو و یک قاشق غذاخوری ارده را چرخ کرده، سپس در پیش دستی پهن کنید. بعد یک قاشق غذا خوری ارده و سپس یک قاشق غذاخوری عسل را روی مواد بریزید به طوری که روی همه مواد را بپوشاند. در آخر آب زعفران را به مواد افزوده، یک قاشق چای خوری پودر دارچین را روی حلیم بپاشید و بعد نوش جان کنید. این غذا بسیار انرژی زا بوده و نشاط خوبی را به شخص خواهد داد.

خوراک مخلوط

مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از هویج، ساقه‌ی ترد کرفس، جوانه گندم، جوانه عدس، جوانه ماش، کاهو، مغز بادام خام، مغز گردو، مغز پسته، مغز فندق، جعفری خرد شده، گوجه فرنگی، پونه کوهی یا نعناع خشک، سیر خام، کشمش، روغن زیتون بکر، لیموترش تازه، پودر نارگیل و آب زعفران.

طرز تهیه:

همه مواد را به جز کشمش و جعفری خرد شده چرخ کنید و در آخر کشمش و پودر نارگیل را اضافه کرده، خوب مخلوط کنید. در آخر، روغن زیتون و لیموترش تازه و آب زعفران را به مواد اضافه کرده، سپس میل کنید. این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و مواد مورد نیاز برای بدن انسان است.

سوپ کرفس

مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ساقه کرفس سبز برای آبگیری، ساقه کرفس ترد برای خرد کردن، جوانه ماش، سیر خام، خیار بوته ای جعفری تازه، مغز گردو، هویج فرهنگی، لیمو ترش تازه، روغن زیتون بکر، نعناع خشک و کمی نمک.

طرز تهیه:

ابتدا ساقه کرفس سبز را آب بگیرید و در یک ظرف مناسب مانند چینی یا لعابی بریزید. بعد ساقه ترد کرفس را ریز خرد کنید و خیار را رنده و بعد جعفری را خرد کنید. سپس سیر خام را رنده کرده با بقیه مواد به آب کرفس اضافه کنید. در آخر، آب لیمو ترش تازه و روغن زیتون و نعناع خشک را افزوده و میل کنید.

دلمه فلفل و گوجه فرهنگی

مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از فلفل دلمه ای گوجه فرنگی، جوان گندم، جوانه ماش، مغز گردو، هویج فرنگی، سبزیجات معطر (نعناع، ریحان، جعفری و سیر)، پیاز، ساقه ترد کرفس، نمک و فلفل، لیمو ترش تازه، روغن زیتون بکر و آب زعفران.

طرز تهیه:

همه مواد را به جز پیاز چرخ کرده، سپس پیاز را به صورت خلالی ریز کنید و با نمک، فلفل و روغن زیتون و لیموترش تازه و آب زعفران خود مخلوط کنید. با این مخلوط درون فلفل دلمه و گوجه فرنگی را پُر کنید، سپس به مدت 30 دقیقه در یخچال گذاشته و بعد مورد استفاده قرار دهید.

بیماری اختلالات تخمدان (5)

اندام‌های اصلی دستگاه تولید مثل زن شامل تخمدان‌ها، لوله‌های رحمی، رحم و مهبل یا واژن است. تولید مثل با تکامل تخمک‌ها در تخمدان‌ها شروع می‌شود. یک تخمک در وسط هر دوره جنسی ماهانه از یک فولیکول تخمدانی به داخل حرفه شکمی دفع می‌شود. آن گاه این تخمک از طریق یکی از لوله‌های رحمی یا لوله‌های فالوپ وارد رحم می‌شود و درصورتی که به وسیله یک اسپرماتوزوئید بارور شده باشد، در رحم لانه گزینی کرده، در آنجا تکامل پیدا می‌کند و به یک جنین، یک جفت و پرده‌های جنینی تبدیل می‌شود.

سیستم هورمونی زن:

سیستم هورمونی زن مانند سیستم هورمونی مرد از سه دسته مختلف از هورمون‌ها به شرح زیر تشکیل شده است:
1. هورمون آزادکننده هیپوتالاموسی یعنی هورمون آزاد کننده گونادوتروپینی GNRH یا هورمون آزاد کننده‌ی لوتئینی LHRH؛
2. هورمون‌های هیپوفیز قدامی یعنی هورمون محرک فولیکولی FSH و هورمون لوتئینی LH که در جواب به هورمون آزاد کننده هیپوتالاموسی ترشح می‌شوند؛
3. هورمون‌های تخمدانی یعنی استروژن و پروژسترون که در جواب به دو هورمون هیپوفیز قدامی به وسیله تخمدان‌ها ترشح می‌شوند.
هورمون‌های مختلف به مقادیر ثابت ترشح نمی شوند، بلکه میزان ترشح آنها در قسمت‌های مختلف دوره ماهانه‌ی زن شدیداً تغییر می‌کند.

دوره ماهانه تخمدانی و عمل هورمون‌های گونادوتروپیک:

سال‌های تولید مثل طبیعی زن به وسیله تغییرات ریتمیک ماهانه در میزان ترشح هورمونهای زنانه و تغییرات معادلی در خود اندام‌های جنسی مشخص می‌گردد. این طرح ریتمیک موسوم به دوره یا سیکل جنسی زن است.
مدت هر سیکل به طور متوسط 28 روز است، اما می‌توانید حتی در زنان کاملاً طبیعی به کوتاهی 20 روز یا به بلندی 45 روز باشد، اگر چه طول غیر طبیعی سیکل با کاهش باروری همراه است. دو نتیجه قابل ملاحظه دوره جنسی زن عبارتند از: اول، فقط یک تخمک رسیده در هر ماه از تخمدان‌ها آزاد می‌شود، به طوری که هر بار فقط یک جنین می‌تواند شروع به رشد کند. دوم، آندومتر رحم برای لانه گزینی تخمک بارور شده، در زمان مناسب در ماه آماده می‌شود.
هورمون‌های FSH و LH گلیکوپروتئین‌های کوچکی با وزن مولکولی حدود 30/000 هستند. تنها اثرات بارز هورمون محرک فولیکولی و هورمون لوئینی بر روی تخمدان‌ها در زن و بیضه‌ها در مرد است.

هیپوگنادیسم یا کم کاری تخمدان‌ها:

ترشح کمتر از حد طبیعی تخمدان‌ها می‌تواند از عدم تکامل کافی یا فقدان تخمدان‌ها باشد، یا ناشی از تخمدان‌هایی باشد که به علل ژنتیکی غیر طبیعی اند. در نتیجه فقدان آنزیم‌ها در سلول‌های ترشحی، هورمون‌های نابجایی را ترشح می‌کنند.
کم کاری تخمدان‌ها عموماً در افراد ذیل ظاهر می‌شوند:
1. افرادی که عموماً تند خو و عصبی هستند؛
2. اشخاصی که معمولاً حساس و زودرنج هستند؛
3. افرادی که بر مبنای عادت‌های غلط زندگی می‌کنند؛
4. انسان‌هایی که از غذاهای آماده و فست فودها استفاده می‌کنند؛
5. افرادی که از مواد غذایی حیوانی به مقدار زیاد استفاده می‌کنند؛
6. افرادی که آداب غذا خوردن را به خوبی رعایت نمی کنند.

روش طب قرآنی:

به بیمارانی که دچار اختلالات هورمونی یا کم کاری تخمدان‌ها هستند، توصیه می‌کنیم:
1. آرامش خود را حفظ کنید و از عصبی شدن، استرس و حرص خوردن بپرهیزید.
2. از غذاهای گیاهی خام استفاده کنید، روزی 8 تا 10 لیوان آب (نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا) بنوشید و در رژیم غذایی روزانه‌ی خود 7 قاشق غذا خوری جوانه گندم تازه، همراه سالاد فصل با لیموترش تازه و روغن زیتون میل شود.
3. از تحرک و ورزش برای جریان بهتر خون در بدن و نداشتن یبوست مزاج غفلت نکنید.
4. رژیم غذایی 15 روزه را که پیش تر معرفی کردیم، به مدت 40 تا 50 روز، به دقت انجام دهید و در طول رژیم به هیچ وجه ناپرهیزی نکنید.

4. بیماری افزایش هورمون پرولاکتین (6)

ناهنجاری‌های ترشح پرولاکتین را اصولاً از روی گالاکتوره غیر زایمانی تشخیص می‌دهند که عبارت است از ترشح شیر از پستان‌ها درمواقعی غیر از مرحله‌ی پس از زایمان. گرچه این علامت و نشانه هنوز نمای بالینی برجسته ای از زیادی ترشح پرولاکتین است، ولی با فراهم شدن روش‌های حساس اندازه گیری رادیو ایمنی پرولاکتین، معلوم شده که هم در مردان و هم در زمان ممکن است ترشح پرولاکتین بالا باشد، بدون آنکه علامت بالینی مشهودی ایجاد کند. در واقع در هر شش زنی که پرولاکتین سرم بالاست، عملاً فقط در یکی گالاکتوره (پیدایش شیر در خون) پیدا می‌شود.
از طرف دیگر در صورت طبیعی بودن پرولاکتین سرم نیز گالاکتوره دیده می‌شود. گالاکتوره در موارد فراوان، ولی نه همیشه، با آمنوره (یائسگی) همراه است. یکی از مهم ترین علل این بیماری پُر کاری غده هیپوفیز است. که اگر کنترل نشود به مرور این غده دچار تومورال می‌شود. تومورهای هیپوفیز نزدیک به 10 درصدتمام تومورهای داخل جمجمه را تشکیل می‌دهد. تومورهای فعال هیپوفیز معمولاً فقط یکی از هورمون‌های هیپوفیز را زیادتر از حد معمول ترشح می‌کند.

علت بیماری از نظر طب قرآنی:

از نظر طب قرآنی دلایل این بیماری کاملاً مشخص است و می‌توان این بیماری را بدون جراحی و رادیو تراپی بر طرف نمود. ممکن است عزیزان خواننده به این جمله معترض باشند؛ در جواب عرض می‌کنم که اگر اندکی تحمل کنید بنده دلایل به وجود آمدن این بیماری را بیان می‌کنم و قضاوت را به عهده اهل فن می‌گذارم.
بنا به تحقیقات و تجربه نگارنده، عوامل زیرا در بروز این بیماری مؤثرند:
1. استرس، عصبی شدن، حرص خوردن و حساس و زودرنج بودن. به خصوص افرادی که مشاغل حساس و پر استرس دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند. از آنجا که تمام غدد درون ریز با رشته‌های عصبی کار می‌کنند، داشتن تنش‌های عصبی موجب اختلال در کارکرد این غدد می‌شود.
2. نداشتن تغذیه مناسب و استفاده کردن از غذاهای آماده و فست فودها.
3. اختلال در سیستم گوارش که بیشتر به خاطر غذای نامناسب و مشغله فکری پدید می‌آید.
4. اختلال و بی برنامگی در خواب و تفریحات سالم.

روش طب قرآنی:

آرامش اعصاب و تغذیه صحیح و همچنین داشتن فعالیت‌های فیزیکی، اساس بهبودی در این نوع از بیماری‌هاست. همچنین به این دسته از بیماران توصیه می‌کنیم:
1. بهتر است به مدت 2 تا 3 ماه رژیم 15 روزه را به دقت رعایت کنند و نیز روزانه بین 8 تا 10 لیوان آب خنک (نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا) بنوشند.
2. بعد از رعایت این رژیم به مدت 2 ماه اولین آزمایش را انجام دهید و زیر نظر پزشک متخصص خود باشند تا به زودی سلامتی خود را باز یابند.
4. روزانه 4 تا 6 لیوان شربت عسل و 2 لیوان نکتار سیب و عسل را به مرور بنوشند.
5. هر لقمه غذا را بین 50 تا 60 بار خوب جویده، 2 لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بردارند.
6. روزانه از میوه جات تازه فصل استفاده نمایند.
7. حتی الامکان مدتی که تحت رژیم هستند، در محل خوش آب و هوا زندگی کنند و به ورزش و تفریح بپردازند. استفاده از هوای پاک و آب چشمه و غذاهای گیاهی خام و فعالیت‌های فیزیکی، بهبودی را تسریع می‌بخشد.

5. اختلالات قاعدگی (7)

دو رویداد اصلی در سیکل قاعدگی طبیعی عبارتند از: تخم گذاری و خون ریزی. طول سیکل قاعدگی در افراد مختلف فرق می‌کند و از دو هفته تا شش هفته یا بیشتر طول می‌کشد، ولی تخمک گذاری طبیعی دو هفته قبل از آغازخون ریزی اتفاق می‌افتد. این دو هفته طول عمر طبیعی جسم زرد در زنی است که بارور نشود. بدین ترتیب علت تفاوت در طول سیکل قاعدگی کم و زیاد شدن مرحله فولیکول قبل از تخمک گذاری است.
در آب و هوای معتدل سیکل قاعدگی معمولاً بین سن 12 تا 15 سالگی شروع می‌شود. در آب و هوای گرمسیری، شروع آن ممکن است در سن 9 تا 10 سالگی باشد. در یکی دو سال اول قاعدگی نامنظم است، زیرا بسیاری از سیکل‌ها بدون تخمک گذاری اند. به طور سرشتی و غالباً به صورت خانوادگی ممکن است تا 16 سالگی به تأخیر بیفتد. در چنین افرادی هیچ گونه ضایعه عضوی مشهود نیست و با گذشت زمان سیکل قاعدگی طبیعی برقرار می‌شود. هر گاه قاعدگی پس از سن 18 سالگی هم ظاهر نشود، می‌گویند که شخص دچار آمنوره (یائسگی) اولیه است.

علت بیماری:

اختلالات قاعدگی علل مختلفی دارد، از جمله:
1. حرص خوردن و عصبی شدن و داشتن استرس و اضطراب‌های روزانه؛
2. استفاده از غذاهای آماده و فست فودها که نظم غدد درون ریز را مختل می‌کنند؛
3. مشاغل حساس که زن را در معرض استرس‌های روزانه قرار می‌دهند؛
4. کار بیش از حد توان زن که او را دچار خستگی مفرط می‌کند؛
5. کم خوابی و استراحت نکردن کافی؛
6. ورزش‌های سنگین برای زنان و به هم زدن نظم بدن.

روش طب قرآنی:

برای بهبودی بی نظمی‌های هورمونی توصیه می‌شود:
1. سعی کنید که از غذاهای ممنوع و مضر استفاده نکنید.
2. سعی کنید به مدت دو هفته از غذاهای گیاهی استفاده کنید.
3. خواب و خوراک و استراحت خود را نظم ببخشید.
4. از استرس و فشارهای عصبی بپرهیزید.
5. سعی کنید روزانه 5 تا 7 قاشق غذا خوری جوانه گندم را همراه سالاد فصل با لیمو ترش تازه و روغن زیتون میل کنید.
6. روزانه به فعالیت‌های فیزیکی و ورزش سبک بپردازید.
7. بهداشت و نظافت فردی را دقیقاً رعایت کنید.
8. سعی کنید هر لقمه غذا را 50 تا 60 بار خوب بجوید و 2 لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بردارید.
9. روزانه 6 لیوان آب بنوشید، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا.

توجه:

در صورت داشتن خون ریزی، موارد زیر توصیه می‌شود:
1. از مصرف آب حتی الامکان خودداری کنید.
2. سیر و پیاز، ترشیجات و لبنیات مطلقاً استفاده نکنید.
3. از مصرف جعفری و زعفران و کنجد و از مشتقات کنجد بپرهیزید.
4. روزانه 3 تا 4 لیوان آب هویج و عسل در طول روز و به مرور بنوشید.
5. روزانه 2 تا 3 پیش دستی یونجه تازه را همراه غذا میل کنید. در صورت نبودن یونجه تازه از جوانه بذر یونجه و یا از پودر بذر یونجه استفاده کنید (در هر لیوان آب هویج و عسل یک قاشق مربا خوری اضافه شود).
6. داشتن آرامش اعصاب و روان، از مهم ترین شروط کنترل خون ریزی است.
7. در صورت داشتن کیست از مصرف فرآورده‌های حیوانی اجتناب کنید.

پی‌نوشت‌ها:

1. فیزیولوژی گایتون، ج3، ص1756.
2. فیزیولوژی گایتون، ج3، ص1798.
3. همان منبع، ص 1815.
4. همان منبع، ص 1818.
5. همان منبع، ص 1948.
6. اصول طب داخلی‌هاریسون (بیماری‌های هورمونی)، ص 24.
7. همان منبع، ص 146.

منبع مقاله :
خدادادی، جمشید، (1391)، خلاصه‌ی عسل درمانی، تهران: مؤسسه نشر شهر، چاپ اول.



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
سوپرگل تماشایی سردار آزمون به الحسین
play_arrow
سوپرگل تماشایی سردار آزمون به الحسین
تصویرسازی اعدام نتانیاهو توسط هوش مصنوعی!
play_arrow
تصویرسازی اعدام نتانیاهو توسط هوش مصنوعی!
ورود یگان های ارتش لبنان به منطقه مرجعیون در جنوب لبنان
play_arrow
ورود یگان های ارتش لبنان به منطقه مرجعیون در جنوب لبنان
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمنان با تحریم ایران خودشان را سرکار گذاشته‌اند
play_arrow
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمنان با تحریم ایران خودشان را سرکار گذاشته‌اند
صداپیشه پوآرو: نزدیک به ۸۰ هزار ساعت فیلم دوبله کرده‌ام
play_arrow
صداپیشه پوآرو: نزدیک به ۸۰ هزار ساعت فیلم دوبله کرده‌ام
اجرای موسیقی تیتراژ خاطره‌انگیز سریال امام علی (ع) در مقابل رئیس جمهور
play_arrow
اجرای موسیقی تیتراژ خاطره‌انگیز سریال امام علی (ع) در مقابل رئیس جمهور
کارشناس لبنانی: وقاحت خود را درباره ایران کنار بگذارید
play_arrow
کارشناس لبنانی: وقاحت خود را درباره ایران کنار بگذارید
استوری شهادت آیت الله مدرس
play_arrow
استوری شهادت آیت الله مدرس
سردار جنگل / استوری شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
play_arrow
سردار جنگل / استوری شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
لحظاتی از اهدای چفیه رهبر انقلاب به بسیجیان
play_arrow
لحظاتی از اهدای چفیه رهبر انقلاب به بسیجیان
چرا افتتاح مرکز «بازی جنگ» سپاه؟!
play_arrow
چرا افتتاح مرکز «بازی جنگ» سپاه؟!
آغاز استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه «لیطانی»
play_arrow
آغاز استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه «لیطانی»
قالیباف: ترامپ نباید در باتلاق نتانیاهو گرفتار شود
play_arrow
قالیباف: ترامپ نباید در باتلاق نتانیاهو گرفتار شود
قالیباف: انتصاب آقای ظریف براساس قانون فعلی خلاف است
play_arrow
قالیباف: انتصاب آقای ظریف براساس قانون فعلی خلاف است
خلاصه بازی تراکتور ایران ۳ - ۳ الوکره قطر
play_arrow
خلاصه بازی تراکتور ایران ۳ - ۳ الوکره قطر