اینترنت ؛ ابزار غرب در بردگی نوین

با افزایش بهره گیری نامناسب از اینترنت در میان جوانان چه باید کرد ؟ چندی پیش وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، طی اظهار نظری جالب توجه اعلام کرده بود : 95 درصد دانشجویان در خوابگاه ها و مراکز آموزشی ، از اینترنت ، بهره گیری غیر آموزشی می کنند .وی در همین راستا افزوده است :
شنبه، 11 اسفند 1386
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اینترنت ؛ ابزار غرب در بردگی نوین
اینترنت ؛ ابزار غرب در بردگی نوین
اینترنت ؛ ابزار غرب در بردگی نوین
نويسنده:سید محمد مهدی موسوی
منبع:مجله دیدار آشنا

یک آمار و یک هشدار

با افزایش بهره گیری نامناسب از اینترنت در میان جوانان چه باید کرد ؟
چندی پیش وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، طی اظهار نظری جالب توجه اعلام کرده بود : 95 درصد دانشجویان در خوابگاه ها و مراکز آموزشی ، از اینترنت ، بهره گیری غیر آموزشی می کنند .وی در همین راستا افزوده است : افزایش مراکز کاربری اینترنت در دانشگاه ها ، اگر بدون هوشیاری انجام شود ، خیلی هم افتخار آمیز نیست . دکتر کامران باقری لنکرانی همچنین گفته است : « در بسیاری از دانشگاه ها و خواب گاه های دانش جویی ، درباره وجود کتاب خانه بی توجهی شده است و افزایش دسترسی به منابع الکترونیک نیز با توجه به این که معمولاً به بهبود وضع آموزش دانشجویان منتهی نمی شود ، مانند یک تیغ دو لبه است که باید با هوشیاری و هدف مند انجام شود و استفاده از شبکه های داخلی اینترنت در این زمینه می تواند مفیدتر باشد » .
اگرچه ممکن است آمار ارایه شده از سوی وزیر بهداشت تا حدودی غلو آمیز باشد ، اما حقیقت این است که متأسفانه بخش زیادی از دانشجویان کشور ما از اینترنت به عنوان یک رسانه دانشگاهی ، استفاده صحیح علمی نمی کنند و در واقع ، اینترنت مثل ماهواره نیست که بشود مانع دسترسی افراد به آن شد ؛ چرا که امروزه هرکسی با داشتن تنها یک رایانه و یک خط تلفن ، به آن دسترسی دارد ؛ به طوری که فیلتر گذاری و صافی های گوناگون نیز نتوانسته چندان جلوی نفوذ سایت های غیر اخلاقی و مستهجن غرب را در میان جوانان کشور ، به ویژه دانشجویان بگیرد . به دیگر سخن ، بهره برداری از اینترنت ، به ویژه سایت های غیر اخلاقی ، همچون ویروس آنفولانزا است که هرساله ، مقاومتش در برابر آنتی ویروس ها بیش تر می شود . از جمله خطرهای اینترنتی ، که جوانان را به شدت تهدید می کند ،می توان به مسایلی چون تشویق و ترغیب به شهوت رانی ، تغییر الگوی مسایل جنسی و به تبع آن ، تضعیف باورهای دینی و مذهبی ، برتر نشان دادن فرهنگ و زندگی غربی در میان جوانان و ...اشاره کرد . نمی توان منکر این مسأله شد که امروزه در سطح دنیا و حتی در داخل کشور ، هزاران سایت غیر اخلاقی وجود دارد که مروج هم جنس بازی ، سادیسم جنسی ، ترویج روابط نامشروع و ... می باشد .
برانگیختن شهوت به وسیله داستان های جنسی، عکس های مبتذل و تحریک کننده ، فیلم های سکس و غیر اخلاقی از خواننده ها و هنرپیشه های مطرح هالیوودی ، همه و همه عاملی است برای ترویج فرهنگ غرب . از همین رو بی جهت نیست اگر بگوییم غرب می خواهد با بهره برداری از قدرت رسانه ای خود ،مردم جهان را دچار بردگی نوین سازد ؛ امری که در صورت تحقق ، جهان را به سوی بی هویتی سوق می دهد و هویت هاو تمدن های اصیل بشری را دچار خدشه می سازد . فراموش نکنیم که اینترنت از جمله وسایل مشترکی است که اگر از آن ، بهره برداری مناسب صورت نگیرد و این مسأله با افراط و تفریط توأم شود ، از یک مجال بالقوه ، به تهدید و خطری بالفعل برای نسل جوان تبدیل می شود ؛ لذا وظیفه مسؤولان بلندپایه کشور ، به ویژه مسؤولان و متولیان دانشگاه ها در باره ، وظیفه ای بس خطیر و اساسی است .
به نظر می رسد در این باره ، نخست باید متولیان امر ، با شناخت کامل ابعاد مسأله دست به اتخاذ تدابیر و راه کارهایی برای مهار این موج فزاینده شوم ، بزنند . بی تردید ، هوشیاری امروز مسؤولان از سویی و آگاهی دانشجویان از سوی دیگر ، نسبت به فواید و زیان های اینترنت در شرایط کنونی ، می تواند تا حدود بسیاری به رفع این معضلات ، کمک کند .ناگفته پیداست ، اگر امروز همه ، از مسؤولان گرفته تا مردم ، نسبت به رواج بهره برداری غیر اخلاقی از اینترنت در سطح جامعه هوشیار باشند ، می توان نسبت به رفع خطر جدی امید داشت ؛ در غیر این صورت ، باید منتظر گسترش تبعات آن در آینده نزدیک بود .




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط