مهم‌ترین ویژگی‌ها و اولویت‌های زنان

برای اغلب زن‌ها محبت واقعیتی بی‌انقطاع و ممتد است، توجهی مستمر و مداوم که هیچ گونه ناپدید نمی‌شود، حتی مواقعی که مشغول کار یا انجام وظایفی است که ظاهراً هیچ گونه ارتباطی با محبت ندارند. ولی برای اغلب مردها محبت
جمعه، 27 آذر 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مهم‌ترین ویژگی‌ها و اولویت‌های زنان
 مهم‌ترین ویژگی‌ها و اولویت‌های زنان

 

نویسنده: راضیه محمدزاده




 

اکثر الخیر فی النساء.

بیشترین خیر در زنان است. (1)
در جهت حسن ارتباط با زنان باز هم چنان نیازمند شناخت بیش‌تر ایشان هستیم پس باز هم بدانیم مهم‌ترین ویژگی‌ها و اولویت‌های زنان:
1-برای زن‌ها محبت بر هر چیز مقدم است.
2- زن‌ها توان آفرینش دارند.
3- زن‌ها به زمان توجه خاصی دارند.
4- زن‌ها نیاز دارند احساس امنیت کنند.
5- زن‌ها نیاز دارند احساس ارزشمند بودن کنند.

1- برای زن‌ها محبت بر همه چیز مقدم است

قال الصادق (علیه السلام):
العبد کلّما ازداد للنساء حبا ازداد فی الایمان فضلاً.
هرچه محبت زن در قلب مرد زیادتر شود فضیلت ایمانش زیادتر گردد. (2)
-دنیای زن، دنیای محبت است. محبت ورزیدن، فداکاری کردن و محترم شمردن روابط صمیمی طبیعت زن است.
- زن‌ها خود آگاهانه انتخاب نکرده‌اند که محبت مهم‌ترین اولویت زندگیشان باشد، بلکه محبت فی الواقع، مهم‌ترین اولویت زندگی آن‌هاست. طبیعتاً و ذاتاً و فطرتاً این گونه‌اند.
خود آگاهی، افکار و احساسات زن‌ها به طرزی طبیعی و غریزی همگی روی محبت متمرکز هست.
-مرد و زن به دو طریق متفاوت محبت را تجربه می‌کنند:
برای اغلب زن‌ها محبت واقعیتی بی‌انقطاع و ممتد است، توجهی مستمر و مداوم که هیچ گونه ناپدید نمی‌شود، حتی مواقعی که مشغول کار یا انجام وظایفی است که ظاهراً هیچ گونه ارتباطی با محبت ندارند. ولی برای اغلب مردها محبت کلاسه شده و تفکیک شده است. گویی دیداری است یا بخشی از وجودشان آن هم گه گاهی و با تعیین وقت قبلی.

چرا برای زن‌ها عشق بر هر چیز مقدم است

-احساس ارزش شخصی زنان به این بستگی دارد که چقدر در محبت کردن آن هم از صمیم دل در مسیر طاعت الهی و ارتباط برقرار کردن موفق بوده‌اند. این در حالی است که احساس ارزشمند بودن در مردان به میزان موفقیت‌ها و دست یابی‌های آن‌ها به خواسته‌هایشان بستگی دارد.
- هنگامی که همه چیز در روابط یک زن خوب و عادی است حال او خوب است و احساس خوبی نسبت به خود دارد، ولی هنگامی که وضعیت غیرعادی است احساس ناامنی می‌کند. البته در زنانی که از نظر ایمانی در درجه‌ی بالایی قرار دارند این مسئله کم‌تر دیده می‌شود.
- صرف نظر از این که اوضاع کاری یا شغلی زن، برنامه‌ها و علایق او، چقدر خوب پیش می‌رود، امّا چنانچه مشکلی در رابطه‌ی صمیمی او با همسرش به وجود آمده باشد، احساس خوبی ندارد.
- تجربه‌ی اغلب مردها دقیقاً نقطه‌ی مقابل این است. چنانچه زندگی محبتی آنان عالی و بی‌عیب و نقص باشد امّا روز بدی را در سر کار گذرانده باشند به سختی می‌توانند احساس خوبی داشته باشند.
هنگامی که زنان محبت را بر همه چیز مقدم می‌دانند، وقت و انرژی بیش‌تری را صرف روابط خود می‌کنند، برنامه‌ریزی می‌کنند تا لحظاتی خاص و جاودانی خلق کنند و دوست دارند به طور مستمر همه چیز را بهتر کنند؛ امّا مردها از این وضعیت سوء برداشت کرده و فکر می‌کنند زن‌ها پرتوقع و زیاده خواه هستند، تشویش و دل واپسی دارند و می‌خواهند مردها را کنترل کنند.
خطاب به مردها: هر چه بیش‌تر محبت زن به خود را قدر بدانید، بیش‌تر به نیازهای خود خواهید رسید و بیش‌تر همسرتان خوشنودی شما را جلب خواهد کرد.
به یاد داشته باشید زنی که با قلبی باز، مهربان و سرشار به شما محبت می‌ورزد، هدیه‌ی گران‌بهایی را به شما ارائه داده است. او سعی ندارد در مقابل چیزی از شما بستاند، بلکه تنها می‌خواهد تعهد، پایبندی، ازخودگذشتگی و شادی خود را به شما هدیه دهد. همه‌ی زن‌ها از چنین توانایی برخوردار نیستند. پس قدر همسر خود را بدانید.
قال رسول الله (صلی‌الله علیه وآله‌وسلم)
من اِتَّخَذ زَوجَةً لیَکرمها. (3)
کسی که زن می‌گیرد باید او را احترام کند.
پس شاید لازم باشد در جهت تأکید به زنان بگوییم!
هنگامی که ما زن‌ها می‌آموزیم توانایی خود را در محبت ورزیدن به عنوان موهبتی زیب گرامی بداریم و قدر بدانیم، مردان زندگیمان نیز می‌آموزند تا به طرز مشابهی با ما رفتار کنند.

2- زن‌ها توان آفرینش دارند

این طبیعت زن است که بیافریند. زن، زندگی بخش است. این همان جادو و سحر زن است. این توان را دارد که از عدم و نیستی زندگی بیافریند.
این قابلیت و توان هنگامی نمود پیدا می‌کند که مادر می‌شوند و کودکی به دنیا می‌آورند. امّا چه بچه‌دار شوند و چه بچه‌ای نداشته باشند، این توانایی همواره در زن وجود دارد که زایا باشد و بیافریند، چه با بدن، چه با کلمات و اعمال و رفتار و چه با عشق خود.
زن در عین حال کیمیاگر است. زن شکل چیزها را تغییر می‌دهد. عادت و روزمرگی را به «زیبایی» خالی و تهی را به «معنادار» و رکود و خستگی را به شکوفایی بدل کند. به ندرت اتفاق می‌افتد به چیزی برخورد کنند و نخواهند آن را بهبود و ارتقاء بخشند.

زن‌‌ها چطور و چگونه می‌آفرینند؟

زن‌ها عاشق برنامه‌ریزی هستند. زیرا با این کار امکان آن را می‌یابند تا خلاءهای زمانی را با عشق و شور و حرارت و خلاقیّت پر کنند.
اصلاح کارها و بهبودی بخشیدن به شرایط، دوّمین طریقی است که زن‌ها توسط آن به خلاقیت خود نمود می‌بخشند.
-هنگامی که زنی سعی می‌کند موردی را در روابطش با شوهر اصلاح کند یا آن را بهبود و ارتقاء بخشد و یا پیشنهاد و برنامه‌ی خاصی برای این رابطه ارائه می‌کند قصدش کنترل مرد و یا انتقاد از او نیست و یا برچسب بی‌عرضگی زدن به او، بلکه او این کار را برخاسته از عشق خود براساس شناسایی امکانات موجود در رابطه‌اش و به منظور شکوفایی هر چه بیش‌تر ارتباطش با شوهر، انجام می‌دهد.
- او تنها می‌‌‌خواهد کمک کند و خوشحالی بیش‌تری در زندگیشان بیافریند.

3- زن‌ها به «زمان» توجّه خاصی دارند

مردها و زن‌ها دید متفاوتی نسبت به زمان دارند و این تفاوت خود منشاء بسیاری از سوء تفاهم‌های همیشگی میان آن‌هاست، مانند: دیر کردن‌ها، فراموش کردن انجام کاری به موقع، مهم نشمردن رویدادهای مهم، و ... .
زن‌ها گذر زمان را ثبت می‌کنند و حساب کارها را با دقت نگه می‌دارند، از جمله حساب دقیق قول‌های همسرشان را!
مثلاً زن‌ها به خوبی می‌دانند آخرین باری که به گردش رفتند کی بود، سالروز تولدها و سالگرد ازدواج و سایر مناسبت‌های مهم چه زمانی است، و ... .
این توانایی که گاه مردها را حیرت‌زده می‌کند، برای زن‌ها بسیار طبیعی و ذاتی است و در واقع در ساختار زیستی آن‌ها برنامه‌ریزی شده است. بدن زن از یک چرخه‌ی ماهانه تبعیت می‌‌کند و عادت شمردن از همان ابتدای بلوغ در فعالیت‌های زنانه و مادرانه‌ی زن‌ها پدیدار می‌شود. شمردن ماه‌های حاملگی، زمان تولد نوزاد، فواصل شیر خوردن کودک، فواصل دکتر رفتن‌ها و واکسن زدن‌ها و غیره و غیره چیزهایی است که زن‌ها را زمان سنج بار می‌آورد.
-یک نکته‌ی جالب در رابطه با زمان این است زن‌ها هر واحد زمانی را طولانی‌تر از مردها حس می‌کنند. مثلاً زن می‌گوید: چند هفته‌ای پیش این کار را انجام دادی، و مرد تصور می‌کند فقط چند روز پیش بود!
بنابراین اگر گاهی با همسرتان بر سر چنین مسائلی اختلاف نظر پیدا کردید، بهتر است بر نظر خود پافشاری ننمایید و به زمان سنجی همسرتان بیش‌تر اعتماد کنید! مطمئن باشید دقت زن‌ها در این گونه موارد از شما بیش‌تر است.
به دلیل همین توجه خاص زن‌ها به گذر زمان و چرخه‌های آن، بدانید سلام به خداحافظی‌های روزانه نیز برای آن‌ها اهمیت بیش‌تری دارد.
صبح‌ها به همسرتان سلام و صبح به خیر بگویید و او را در آغوش بگیرید. به هنگام بیرون رفتن از خانه، خداحافظی محبت آمیزی داشته باشید. در بازگشت سلام و مصافحه را کامل به جا آورید، و در موقع خواب هم شب به خیر را با ابراز علاقه همراه سازید.
روزی پیغمبر (صلی‌الله علیه وآله‌وسلم) به انس فرمودند: در خانه به خانواده‌ات سلام کن که خداوند به زندگی تو خیر و برکت می‌دهد. (4)
هم چنین پیامبر (صلی‌الله علیه وآله‌وسلم) در روایتی دیگر فرمودند: هر گاه با هم روبه‌رو شدید با سلام گفتن و دست دادن روبرو شوید و چون از یکدیگر جدا شدید با آمرزش خواهی جدا شوید. (5)
و نیز فرموده‌‌اند: با یکدیگر دست دهید، زیرا دست دادن کینه و کدورت را از بین می‌برد. (6)
در ضمن بد نیست بدانید با این عمل ساده و زیبا، نه تنها محبت میان خود و همسرتان را بیش‌تر می‌کنید، بلکه باعث کاهش گناهانتان نیز می‌شوید. زیرا امام باقر (علیه السلام) فرموده‌اند: هرگاه مؤمن با مؤمن دست دهد، از یکدیگر جدا شوند در حالی که گناهانشان پاک شده باشد. (7)

4- زن‌ها نیاز دارند احساس امنیت کنند

یکی از اساسی‌ترین نیازهای زنان در روابط صمیمی، داشتن احساس امنیت است. منظور احساس امنیت عاطفی و حسی است. احساسی عمیق و درونی از این که رابطه‌شان محکم و استوار و ماندگار است. این امنیت عاطفی کلید گشایش دل و جان زن محسوب می‌شود. هنگامی که زن احساس امنیت کند می‌تواند دل بدهد و خود را رها کند. می‌تواند آرامش خاطر داشته باشد و بدرخشد.
زن‌ها به تأیید از جانب مردها نیاز دارند تا احساس امنیت کنند. وقتی زنی احساس ناامنی کند، بدترین خویشتن خویش را ارائه می‌‌دهد. احساس ناامنی زن را می‌ترساند و هنگامی که بترسد رفتارهایی از او سر می‌زند که نه برای خودش جذاب و دوست داشتنی است نه برای مرد زندگی‌اش.
احساس ناامنی زن را پرتوقع و حسود و وابسته‌تر می‌کند، او را تحریک پذیر، زودرنج و به لحاظ جنسی سرد و بی‌تفاوت می‌نماید. پس این توصیه‌ی ما به مردان است که:
احساس ناامنی بیش‌تر زن‌ها، به محض دریافت اندکی احساس و عاطفه، محبت و توجه به همراه آسودگی خاطر، سریعاً از بین می‌رود. در این اوقات اندکی تلاش از جانب مرد، معمولاً بسیار مؤثّر واقع می‌شود. تنها با اندکی محبت و آسایش خاطر، زن در لاک فرو رفته و سرد و بی‌احساس خود را به زن گرم و مهربان بدل کنید.
قال الصادق (علیه السلام):
انّ المرء یحتاج فی منزله و عیاله إلی ثَلاث فلان یَتَکلفها وَ إن لَم یَکُن فی طَبعه ذلِک مُعاشرة جَمیلَة، وسعة بِتَقدیر وش غیرة بتَحَصّن.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: مرد بری اداره‌ی منزل و خانواده و خود به سه خصلت نیاز دارد که اگر هم به طور طبیعی آن‌ها را نداشته باشد باید خود را به تکلف در آن‌ها وادارد. خوش رفتاری، گشاده دستی سنجیده و غیرت بر حفاظت از آن‌ها. (8)
زن هنگامی احساس امنیت می‌کند که شوهرش برای او وقت بگذارد، برای با او بودن دلتنگ شود و دیگر این که زن را به دنیای درون خود راه دهد. به وسیله‌ی صحبت درباره اوضاع و احوال کاری و در میان گذاشتن سختی‌ها و مشکلات و دخالت دادن زن در تصمیمات و برنامه‌هایش».
قال علی (علیه السلام):
ایّاک و مُشاوِرة النِساء الامن جربت بِکَمال عقل. (9)
از مشورت هر زنی بپرهیز، مگر با زنی که به تجربه نشان داده دارای اندیشه‌ای بلند است.
قال علی بن الحسین (علیه السلام):
مجالسَة الصّالِحین داعیةٌ إلی الصَلاح. (10)
نشستن با بندگان صالح حق کشاننده‌ی انسان به سوی صلاح است.

5- زن‌ها نیاز دارند احساس ارزشمند بودن کنند

-زن‌ها نیاز دارند احساس ارزشمند بودن کنند و از مردها بشنوند که نقش مهمّی را در زندگی آن‌ها ایفا می‌کنند.
- چنانچه قرار باشد زنی احساس ارزشمند بودن بکند، به چیزی بیش از حضور و شرکت مرد در رابطه نیاز دارد. زن‌ها نیاز دارند مردها ارزش و احترامی را که برایشان قایلند در قالب گفتارها و رفتارهایشان به آن‌ها نشان دهند.
خطاب به مردها:
چنانچه می‌خواهید به زنی که دوستش دارید احساس با ارزش بودن بدهید:
1-به او نشان دهید که خوشحالی او در اولویت اول شماست.
2- به او نشان دهید که به زندگی‌اش علاقمند هستید.
3- به او نشان دهید به او نیاز دارید و نظرات و افکار او برای شما مهم و ارزشمند است.
4- به او نشان دهید هرگز برایتان عادی نشده است.

پی‌نوشت‌ها:

1. خصال، ج 1، ص 55.
2. وسائل، ج 14، ص 11.
3. انصاریان، نظام خانواده در اسلام، ص 370.
4. بحارالانوار، ج 76، ص 3.
5. کافی، ج 2، ص 181.
6. بحارالانوار، ج 77، ص 158.
7. خصال، 22 / 75.
8. تحف العقول، ص 322.
9. بحارالانوار، ج 78، ص 141.
10. بحارالانوار، ج 103، ص 253.

منبع مقاله :
محمدزاده، راضیه؛ (1390)، همسر اگر این گونه می‌بود، تهران، مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر، چاپ دهم



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط