قشر حرکتی: موقعیت ، ساختار و کارکرد

قسمتی از مغز که کار اجرای حرکات ارادی را انجام می‌دهد قشر حرکتی نام دارد. حرکات لازم به گونه‌ای انجام می‌شود که به بهترین حالت با وضعیت فعلی فرد مطابقت داشته باشد. مقاله‌ی زیر به بررسی بیشتر کارکرد قشر حرکتی می‌پردازد.
چهارشنبه، 14 بهمن 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قشر حرکتی: موقعیت ، ساختار و کارکرد
قشر حرکتی: موقعیت ، ساختار و کارکرد

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

قسمتی از مغز که کار اجرای حرکات ارادی را انجام می‌دهد قشر حرکتی نام دارد. حرکات لازم به گونه‌ای انجام می‌شود که به بهترین حالت با وضعیت فعلی فرد مطابقت داشته باشد. مقاله‌ی زیر به بررسی بیشتر کارکرد قشر حرکتی می‌پردازد.
آیا تا کنون فکر کرده‌اید که کدام قسمت از مغز نقش حیاتی در اجرای حرکات ارادی ایفا می‌کند؟ این بخش قشر حرکتی نام دارد. قشر حرکتی در قسمت پشتی لوب قدامی مغز قرار دارد که یکی از 4 لوب اصلی در قسمت جلویی مغز می‌باشد. قشر حرکتی پیش‌تر از شیار مرکزی قرار دارد. شیار مرکزی به ما اجازه می‌دهد که لوب قدامی و لوب آهیانه را از هم تمییز دهیم.

کارکرد

همانطور که از نام آن مشخص است، قشر حرکتی با کارکرد حرکتی بدن سر و کار دارد که این بدین معناست که در حرکت دادن عضلات برای انجام کاری خاص درگیر است. توانایی ما برای اجرای حرکات مثل برداشتن اشیای کوچک با کارکرد صحیح قشر حرکتی مرتبط است.
چه در انجام حرکات کوچک مانند حرکت دادن انگشتان و چه در انجام حرکات بزرگ مانند نشستن قشر حرکتی نقش حیاتی از آغاز تا انجام حرکت ایفا می‌کند. به عبارت ساده، انقباض ارادی عضلات برای انجام حرکات عادی چیزی است که توسط قشر حرکتی مورد نظارت قرار می‌گیرد.
در زمان آغاز حرکت، نورون‌های فوقانی واقع شده در قشر حرکتی سیگنال‌های الکتریکی را انتقال می‌دهد که از طریق ساختارهای دیگر مانند عقده‌های پایه و ساقه مغز حرکت کرده و توسط نورون‌های تحتانی واقع شده در نخاع شوکی دریافت می‌شود. سپس، سیگنال از یک نورون حرکتی تحتانی به نورون دیگر می‌رود و در نهایت به گروه عضلانی مورد نظر می‌رسد. بسته به سیگنال دریافت شده، ماهیچه‌ها منقبض و باعث ایجاد حرکت می‌شود.

نواحی مختلف قشر حرکتی

قشر پیش حرکتی

به منظور اجرای یک حرکت خاص، عضلات معینی باید منقبض شود. قشر پیش حرکتی گروه عضلانی که باید برای انجام حرکت مورد نظر مورد استفاده قرار بگیرد را آنالیز و تعیین می‌کند. قشر پیش‌ حرکتی هنگام انتخاب مجموعه‌ی عضلات برای اجرای حرکت وضعیت و موقعیت فعلی بدن را در نظر می‌گیرد. برای مثال، برای شوت کردن یک توپ فوتبال، قشر پیش حرکتی تصمیم ‌می‌گیرد که برای اجرای حرکت ماهیچه‌های پا حرکت داده شود.

قشر حرکتی اولیه

این قسمت از مغز در واقع با نورون‌های حرکتی نخاع شوکی ارتباط برقرار می‌کند تا ماهیچه‌های مورد نظر را تحریک کند. به طور خلاصه، قشر حرکتی اولیه در ارسال سیگنال‌هایی که به طور مستقیم در ایجاد حرکت نقش دارد درگیر است.

ناحیه‌ی حرکتی تکمیلی SMA

یکی از اصلی‌ترین کارکردهای SMA نظارت بر هماهنگی دو دستی است. در هماهنگی دو دستی، چندین حرکت باید به طور همزمان اجرا شود تا کار مورد نظر انجام بگیرد. برای مثال، حرکاتی که در استفاده از هر دو دست درگیر است به هماهنگی میان قشر حرکتی چپ و راست نیاز خواهد داشت. این کار توسط SMA انجام می‌شود که به ایجاد ترکیبی از حرکت‌ها به صورت همزمان کمک می‌کند. پس، توانایی ما برای حرکت دادن هر دو دست به طور همزمان برای کامل کردن یک کار خاص با کارکرد صحیح SMA مرتبط است. SMA همچنین در تعیین توالی حرکات برای انجام حرکتی پیچیده نقش دارد.
نکته‌ای که در این جا باید اشاره کرد آن است که قشر حرکتی در انجام شدن یا نشدن یک حرکت نقش ندارد. برای مثال، با دیدن یک بسته شکلات روی زمین تصمیم‌گیری برای برداشتن آن توسط قشر پیش پیشانی انجام می‌شود که در قسمت جلویی قشر پیش حرکتی قرار دارد. سپس، قشر پیش پیشانی مطابقاً به قشر حرکتی سیگنال ارسال می‌کند تا حرکت مورد نظر انجام شود. همچنین، قشر حرکتی تنها ناحیه‌ی دیگر در انجام حرکات دقیق نیست. قسمت‌های دیگر مغز مانند عقده‌های پایه و مخچه نیز در این میان نقش دارد.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط