استراتژی روسیه در خاورمیانه چیست؟

توازن نظامی ایران و اسرائیل! آفتاب: فجایع وحشتناکی که در جنگ لبنان به دلیل عدم وجود توازن نظامی میان اسرائیل و حزب‌الله به وقوع پیوستند، سبب بروز مباحثاتی گسترده در میان تعدادی از سیاستمداران و فرماندهان عالی رتبه روسیه شده است. بحث داغی که این روزها در محافل سیاسی و نظامی روسیه در حال جریان است این است که آیا مسکو باید برای جلوگیری از چنین فجایعی نسل جدیدی از سیستمهای پدافند هوایی خود را در اختیار ایران و کشورهای عربی قرار بدهد
دوشنبه، 31 تير 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
استراتژی روسیه در خاورمیانه چیست؟
استراتژی روسیه در خاورمیانه چیست؟
استراتژی روسیه در خاورمیانه چیست؟

توازن نظامی ایران و اسرائیل!

آفتاب: فجایع وحشتناکی که در جنگ لبنان به دلیل عدم وجود توازن نظامی میان اسرائیل و حزب‌الله به وقوع پیوستند، سبب بروز مباحثاتی گسترده در میان تعدادی از سیاستمداران و فرماندهان عالی رتبه روسیه شده است. بحث داغی که این روزها در محافل سیاسی و نظامی روسیه در حال جریان است این است که آیا مسکو باید برای جلوگیری از چنین فجایعی نسل جدیدی از سیستمهای پدافند هوایی خود را در اختیار ایران و کشورهای عربی قرار بدهد یا خیر و این کار در نهایت چه تاثیری بر روی روابط روسیه با آمریکا و اسرائیل خواهد گذاشت.
مجله روسی "روسکی یه وستی" در مقاله‌ای پیرامون ضرورت‌های ایجاد توازن قوا بین ایران و اعراب با اسرائیل می‌نویسد:‌ فاجعه‌ای كه در جريان تجاوز يك ماهه اسرئيل به لبنان در اين كشور رخ داد، اين نظريه را تقويت كرده است كه امروزه نبايد محدوديتهاي سياسي مانعي براي فروش سيستمهاي دفاع ضد هوايی و موشک‌های ضد تانک بوجود آورد، چرا كه اين نوع سيستمها تسليحاتی كاملا تدافعی هستند و با توجه به بي‌ثباتی گسترده كنوني در بين كشورهای عربی و اسرائيل، فقدان سيستم دفاعی در برابر حملات احتمالی نيروي هوايی اسرائيل باعث بوجود آمدن خطر درگيری نظامي جديدي در منطقه خاورميانه می‌‌شود.
پس از جنگ ناموفق اسرائيل در لبنان، بسياری از کارشناسان سیاسی و نظامی روسیه به این نتیجه رسیده‌اند که فروش سيستمهای پيشرفته ضد هوايی روسی به كشورهاي عربی، به ويژه سوريه، می‌تواند مانع از تكرار فاجعه‌ای نظير آنچه در لبنان اتفاق افتاد، شود. این مجله روسی در ادامه گزارش خود می‌نویسد:‌ رهبران صنايع دولتی نظامي روسيه فعالانه در حال بررسی ضرورت ايجاد توازن قوا ميان كشورهاي عربي و ايران، از يك سو و اسرائيل از سوي ديگر هستند. چرا كه به اعتقاد برخي كارشناسان، ناكامی تل آويو در درگيري نظامي با ارتش پارتيزاني حزب‌الله، دير يا زود اسرائيل را به اين سمت سوق خواهد داد تا حملات تازه‌ای را آغاز كند كه در صورت بروز مجدد چنین اتفاقی بار دیگر باید شاهد تلفات سنگین جانی بود.
هر چند که در دکترین سیاسی و نظامی روسیه ایجاد توازان در کشورهای منطقه خاورمیانه یک ضرورت است ولی ایده ایجاد توازان میان ایران،اعراب و اسرائیل با مخالفت‌هایی نیز روبه‌رو شده است. تعدادی از کارشناسان روسی بر این باورند که مسکو نبايد دست به اقدامی بزند كه روابطش با اسرائيل و ايالات متحده را از آنچه که هست، تيره‌تر می‌کند.
ایالات متحده آمریکا بعد از آزمایش موفقیت آمیز موشک‌های ضد رادار ایرانی در جریان برگزاری مانور پیامبر اعظم (ص) در خلیج فارس با حساسیت خاصی قراردادهای موشکی ایران را دنبال و تلاش می‌کند با اعمال فشار بر آنها مانع از تحویل مجموعه‌های موشکی به ایران شود. روسیه در قرارداد فروش موشک‌های "تور ام یک" متعهد به تحویل 29 مجموعه از این سری در طول سالهای 2008 – 2006 به ایران شده است. آمریکا و اسرائیل به قرارداد یک میلیارد و چهارصد میلیون دلاری تهران و مسکو اعتراض کرده‌اند ولی روسیه اعلام کرده است که موشک‌های مذکور کاملا دفاعی هستند و طبق رعایت قوانین بین‌المللی به ایران فروخته شده‌اند. موشک‌های «تور ام یک» می‌توانند 48 هدف را در ارتفاع شش هزار متری ردیابی کنند و دو هدف را در آن واحد مورد حمله قرار دهند.
این گزارش در حالی در مجله روسکی یه وستی منتشر شده است که سازمان عفو بین‌الملل با انتشار گزارشی درباره جنگ 34 روزه بدون توجه به اینکه اسرائیل در این جنگ از تمام توان نظامی خود برای کشتار و نابودی تاسیسات زیر بنایی لبنان استفاده کرده، حزب‌الله لبنان را متهم به ارتکاب جنایات جنگی کرده و اسرائیل را تنها متخلف جنگی اعلام کرده است. این در حالی است که به گفته مقامات اروپايي تعداد غيرنظاميان لبناني كشته شده توسط ارتش اسرائيل به بيش از 23 برابر تعداد كشته‌شدگان اسرائيلي مي‌رسد.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط