معرفی کتاب «دختر شینا»

نمایش سبک زندگی شهدا

«سر ظهر بود و داشتم از پله‌های بلند و زیادی که از ایوان شروع می‌شد و به حیاط ختم می‌شد، پایین می‌آمدم که یک دفعه پسر جوانی روبه‌رویم ظاهر شد. جا خوردم، زبانم بند آمد. برای چند لحظه‌ی کوتاه، نگاه‌مان به هم گره خورد. پسر
يکشنبه، 17 مرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
نمایش سبک زندگی شهدا
 نمایش سبک زندگی شهدا

 





 


معرفی کتاب «دختر شینا»
نام کتاب: دختر شینا
(خاطرات شفاهی قدم‌خیر محمدی کنعان)
نویسنده: بهناز ضرابی‌زاده
ناشر: انتشارات سوره‌ی مهر
تعداد صفحات: 263 صفحه
قیمت: 8900 تومان
***
«سر ظهر بود و داشتم از پله‌های بلند و زیادی که از ایوان شروع می‌شد و به حیاط ختم می‌شد، پایین می‌آمدم که یک دفعه پسر جوانی روبه‌رویم ظاهر شد. جا خوردم، زبانم بند آمد. برای چند لحظه‌ی کوتاه، نگاه‌مان به هم گره خورد. پسر سرش را پایین انداخت و سلام داد. آن‌قدر هول شده بودم که نتوانستم جواب سلامش را بدهم. بدون سلام و خداحافظی دویدم توی حیاط و از آنجا هم یک نفس به خانه‌ی خودمان رفتم.»
این تنها یک پاراگراف از کتاب «دخترشینا»، خاطرات قدم‌خیر محمدی کنعان، همسر شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر است که دفتر ادبیات و هنر مقاومت، حوزه‌ی هنری آن را منتشر کرده است.
این کتاب که بهناز ضرابی‌زاده خاطره‌نگار آن بوده، نوعی روایت پشت جبهه است که با زبان روان و صمیمی برای خواننده روایت شده است. روانی و صمیمیت متن کتاب ناشی از قلم‌روان ضرابی زاده است و از این حیث، خواننده در خواندن متن کتاب با مشکل روبه‌رو نمی‌شود.
روایت این کتاب روایتی از دفاع مقدس است و به جای روایت‌های مرسوم که به جبهه‌ها و خط مقدم و روابط میان رزمندگان می‌پردازد، به پشت جبهه‌ها و شهرهای کشور می‌رود و حال و هوای شهرها را برای خواننده روایت می‌کند.

 

 نمایش سبک زندگی شهدا
 
روایت پشت جبهه نیاز ضروری در بحث روایت دفاع مقدس است و خواننده در این کتاب، با مقاومت و نحوه‌ی زندگی مردم در آن روزگار آشنا می‌شود. در این کتاب، خواننده روایتی از روزگار دفاع مقدس را می‌خواند، ولی این بار کیلومترها دورتر از خطوط مقدم درگیری و در متن روایت با سختی‌های جنگ در شهرها مواجه می‌شود. «دختر شینا» روایت صبوری و مقاومت یک زن است؛ بانویی که در ابتدای سنین جوانی ازدواج می‌کند و همزمان با ازدواج او، انقلاب اسلامی پیروز می‌شود و همسرش وارد جریان مبارزات و سپس دفاع مقدس می‌گردد و این زن یک تنه بار زندگی را به دوش می‌کشد و پنج فرزندش را نیز با تمام مشکلات روزگار جنگ، از آب و گل بیرون می‌آورد.
در این کتاب، خواننده علاوه بر اینکه با سختی‌های راوی کتاب در طول زندگی‌اش آشنا می‌شود، به عشق و علاقه‌ی او به زندگی‌اش نیز پی می‌برد. قدم‌خیر محمدی کنعان با وجود تمام سختی‌ها، همسرش را دوست دارد و با عشق او، سختی‌ها را تحمل می‌کند.
یکی‌دیگر از نکات این کتاب، نمایش سبک زندگی شهدا و خانواده‌های آن‌هاست. در این کتاب، آن سادگی که در زندگی شهید ابراهیمی دیده می‌شود، می‌تواند الگویی برای زندگی‌های این روزها باشد. علاوه بر این، باید به شیوه‌ی تعامل همسران با هم نیز اشاره شود که شهید ابراهیمی چگونه با همسرش رفتار می‌کرده است و این نوع تعامل می‌تواند به عنوان سبک زندگی دینی ترویج شود.
منبع مقاله :
نشریه خردنامه همشهری، شماره 142.

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط