تاول تب در لب‌ها

تاول تب‌ها جوش‌های قرمزی هستند که پر از ماده سیال مانند هستند. این یک عفونت ویروسی شایعی است که به ناحیه اطراف دهان تاثیر می‌گذارد. در مورد تاول تب بیشتر بدانید...
سه‌شنبه، 2 شهريور 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
تاول تب در لب‌ها
تاول تب در لب‌ها

 

مترجم: سعید علیزاده
منبع:راسخون



 

تاول تب‌ها جوش‌های قرمزی هستند که پر از ماده سیال مانند هستند. این یک عفونت ویروسی شایعی است که به ناحیه اطراف دهان تاثیر می‌گذارد. در مورد تاول تب بیشتر بدانید...
تاول تب می‌تواند به عنوان یک خوشه از تاول‌های کوچک و یا زخم‌های تشکیل شده بر روی لب شناخته شود. این تاول‌ها همچنین به عنوان زخم سرد شناخته می‌شوند. هم کودکان و هم بزرگسالان ممکن است به تاول تب مبتلا شوند. این بیماری از طریق تماس مستقیم با تاول یا ترشحات آن از یک شخص به شخص دیگر منتقل می‌شود. در کودکان، از طریق مالش تاول با دست‌ها و لمس کردن سایر کودکان با دست‌های آلوده انتقال می‌یابد. در میان بزرگسالان، این بیماری به واسطه بوسیدن انتقال می‌یابد.

علل و علایم تاول تب در لب‌ها

تاول تب بر روی لب‌ها به دلیل عفونت توسط یک ویروس بسیار مسری شناخته شده به نام ویروس هرپس سیمپلکس نوع اول (HSV-1) اتفاق می‌افتد. این بیماری به عنوان تبخال هم شناخته می‌شود که تمایل به حمله به غشای سلولی مرطوب در اطراف دهان دارد. افراد زمانی که در سنین کودکی هستند برای اولین بار در معرض ویروس HSV-1 قرار می‌گیرند. این به عنوان عفونت اولیه شناخته می‌شود. در اغلب موارد، در چند روز اول، هیچ علایمی از حمله ویروسی مشااهده نمی‌شود. پس از یک هفته یا بیشتر، یک یا چند علایم مانند، سردرد، تب، گلودرد، تهوع، استفراغ، درد، زخم‌هایی باز بر روی لب‌ها، لثه و بر روی دیواره داخلی گونه‌ها بروز داده می‌شود. این علایم دارای شباهت‌های بسیاری با عفونت‌های گلوی ویروسی یا باکتریایی است.
هنگامی که عفونت اولیه فروکش می‌کند، این ویروس به حالت خفته در رشته‌های عصبی منطقه آلوده باقی می‌ماند. به دلیل اینکه ویروس HSV بیشتر به دلیل تب فعال می‌شود تاول تب پدیدار می‌شود. برخی عوامل دیگری که می‌توانند منجر به فعال شدن هرپس سیمپلکس شوند شامل، سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری‌هایی مانند سرطان یا ایدز، آسیب به لب‌ها، استرس، قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش، تغییرات هورمونی و ... هستند. هرگاه که HSV فعال می‌شود، تاول‌های جدید به ویژه در بخش بیرونی لب پدیدار می‌شوند. اولین نشانه‌هایی که درست قبل از وقوع تاول‌ها مشاهده می‌شوند، حس خفیف سوزش، خارش و حس سوزن سوزن شدن هستند. سپس لب متورم و پوست آن قرمز می‌شود. بعد از یک یا دو روز، تاول‌ها در خوشه‌هایی ظاهر می‌شوند و سپس باز شده و ماده مایع از آن ترشح می‌شود. اگر تشدید عفونت شدید باشد، تعدادی از تاول‌های کوچک باهم ادغام شده و به شکل زخم در می‌آیند و به داخل دهان در لثه‌ها و سقف و کام دهان گسترش می‌یابد.

درمانی برای تاول تب در لب‌ها

هیچ درمانی برای رهایی قطعی از ویروس هرپس سیمپلکس که سبب ایجاد زخم سرد می‌شود وجود ندارد. با‌این‌حال، برخی از اقدامات می‌توانند برای بهبود سریع زخم موثر باشند. این اقدامات به شرح زیر هستند:
داروهای ضدویروسی: می‌دانید که تاول تب توسط یک ویروس ایجاد می‌شود. بنابراین، مصرف خوراکی داروهای ضدویروس می‌تواند بیماری را کنترل و سبب تسکین درد و تورم شود. به منظور حصول بهترین نتیجه، این داروها باید در مراحل اولیه تشکیل تاول مصرف شوند.
روی: همراه با داروهای خوراکی، هر کرم موضعی که حاوی روی است برای درمان تاول تب خوب است. این کرم باید چندبار در طول روز به محل عفونت مالیده شود. مطالعات پژوهشی نشان داده است که روی همچنین باعث کاهش شانس شیوع و عود زخم‌های سرد در آِنده می‌شود.
آروماتراپی: آروماتراپی در حال تبدیل شدن به یک درمان رایج برای تبخال است. روغن‌های ضروری مانند روغن اسطوخودوس و روغن گل رز می‌توانند علایم دردناک را به حداقل برسانند. حتی بابونه و یا بادرنجبویه برای همان هدف استفاده می‌شود. به جای کاربرد مستقیم، یک قطره از روغن ضروری را با روغن جوجوبا مخلوط می‌کنند و 3 تا 5 بار در روز روی قسمت آسیب دیده اعمال می‌کنند.
درمان‌های خانگی: تانیک اسید موجود در چای دارای خواص ضدویروسی بسیار عالی است که به منظور کاهش اندازه تاول تب کمک می‌کند. برای بهره‌مندی از منفعت‌های آن، به سادگی یک چای کیسه‌ای مرطوب را به مدت ده دقیقه روی لب‌ها قرار دهید. این کار باید روزی 3 تا 4 بار در روز تکرار شود. عصاره آلوئه‌ورا اثر شگفتی روی زخم‌های سرد دارد. آلوئه‌ورا با غلظت 0.05 درصد برای درمان مناسب است. قبل از اینکه بهبودی مشاهده کنید این عصاره را روزی سه بار حداقل به مدت پنج روز بمالید.
تاول تب روی لب‌ها که به دلیل عفونت اولیه ویروس ایجاد می‌شوند بسیار شدیدتر از آنهایی هستند که به دلیل عود کردن پدیدار می‌شوند. معمولا، جوش‌های اولیه دو هفته یا بیشتر طول میکشند تا بهبود یابند در حالی که جوش‌های عود کرده حدود 8 تا 10 روز پایدار هستند. مشاهده شده است که احتمال وقوع تاول تب پس از سن 35 سالگی کاهش می‌یابد.

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط