روغن ماهی و کاهش وزن

چندین تحقیق و مطالعه جهت پی بردن به این موضوع صورت گرفته است که آیا کپسول‌های روغن ماهی حقیقتاً می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند و یا خیر. در این مقاله پی خواهید برد که چگونه روغن ماهی در صورتی که با یک رژیم
سه‌شنبه، 25 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
روغن ماهی و کاهش وزن
  روغن ماهی و کاهش وزن

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 

چندین تحقیق و مطالعه جهت پی بردن به این موضوع صورت گرفته است که آیا کپسول‌های روغن ماهی حقیقتاً می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند و یا خیر. در این مقاله پی خواهید برد که چگونه روغن ماهی در صورتی که با یک رژیم غذایی متعادل و فعالیت جسمانی منظم همراه باشد، می‌تواند به از بین بردن آن کیلوهای اضافی کمک کند.
روغن ماهی، از ماهی‌های روغنی مانند ماهی خال مخالی، ماهی تن و ساردین بدست می‌آید. این روغن به عنوان منبع غذایی روزانه‌ از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 در نظر گرفته می‌شود. اسیدهای چرب ضروری امگا 3 در اصل به خاطر فوائد فراوان‌شان در سلامت شناخته شده‌اند. این اسیدهای چرب می‌توانند به کاهش خطر برخی بیماری‌های تهدید کننده‌ی حیات مانند بیماری قلبی کمک کنند.
اساساً سه نوع اسید چرب ضروری یعنی آلفا لینولنیک اسید (ALA)، دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) وجود دارد. در حالی که آجیل و برخی از روغنهای گیاهی مانند روغن کانولا، روغن سویا، روغن زیتون و روغن بذر کتان حاوی اسید آلفا لینولنیک می‌باشند، معروف است که روغن ماهی دو نوع دیگر از اسیدهای چرب ضروری یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگرانوئیک اسید (DHA) را تأمین می‌سازند.
آیا روغن ماهی می‌تواند موجب کاهش وزن گردد؟
اعتقاد بر این است که مصرف بیش از حد چربی همراه و مرتبط با افزایش وزن و چاقی است. بنابراین، هرکس که تمایل به کاهش وزن داشته باشد، سعی نموده میزان روغن وچربی‌های موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهد. با این حال، این چربی مضر است که می‌تواند موجب بروز مشکلات مختلفی برای سلامت از جمله بیماری قلبی و افزایش وزن بیش از حد گردد. از سوی دیگر، وجود اسیدهای چرب ضروری برای سلامت انسان مهم می‌باشند. آنها معمولاً با چاقی ارتباطی ندارند. در عوض، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند.
برخی مطالعات صورت گرفته به این موضوع اشاره دارند که دوکوزاهگرانوئیک اسید موجود در روغن ماهی می‌تواند به سوزاندن بیشتر چربی‌ها کمک کرده و به نوبه‌ی خود می‌تواند به کاهش وزن سریع کمک کند. همچنین می‌تواند اثربخشی تمرینات ایروبیک (هوازی) را با فعال ساختن آنزیم‌های چربی سوز، بهبود بخشد. برخی مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهند که اگر مصرف این روغن با تمرینات ایروبیک همراه باشد، اسیدهای چرب موجود در ماهی می‌توانند میزان و سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش دهند.
همچنین این باور وجود دارد که اسیدهای چرب ضروری موجود در ماهی می‌توانند به کنترل اشتها کمک کرده و در نتیجه کالری مصرفی کل را کاهش دهند. این امر می‌تواند به طور فوق‌العاده‌ای برای کسانی مفید باشد که موفق به کاهش وزن حتی پس از انجام تمرینات منظم به دلیل اشتهای بالای خود نشده‌اند. نظریه‌ی دیگری عنوان می‌کند که روغن ماهی می‌تواند قابلیت ارتجاعی رگهای خونی را افزایش داده و جریان خون به ماهیچه‌ها را در حین ورزش بالا ببرد. طبق این نظریه، این روغن می‌تواند روند از دست دادن چربی را با افزایش توزیع محرک لیپولیتیک به سلول‌های چربی سرعت بخشد.
دیگر فوائد
اسیدهای چرب ضروری موجود در ماهی همچنین شناخته شده است که از بدن در برابر بیماری قلبی و سکته‌ی مغزی محافظت کرده و خطر ابتلاء به برخی انواع سرطان را کاهش می‌دهند. آنها می‌توانند به تنظیم سطح کلسترول در بدن کمک کرده و خطر بروز برخی مشکلات و عوارض در طول دوران بارداری مانند تولد نوزاد با وزن پایین و زایمان پیش از موعد را کاهش ‌دهند.
در صورت مصرف روغن ماهی در طول دوران بارداری، این امکان وجود دارد که رشد و تکامل مغز بالا رفته و بروز آلرژی‌های مختلف در نوزادان کاهش یابد. علاوه بر این موارد، روغن ماهی می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت ساخته، بینایی را بهبود بخشیده و به کاهش التهاب مفاصل مرتبط با آرتریت و روماتیسم کمک کند. همچنین می‌تواند موجبات تسکین بیماری‌هایی مانند بیماری التهابی روده، کولیت اولسراتیو، افسردگی، اختلالات چشم، اسکیزوفرنی و بیماری آلزایمر را فراهم سازد.
بایستی در نظر داشته باشید که روغن ماهی در صورتی که با دیگر اقدامات کاهش وزن مانند انجام فعالیت جسمانی منظم و کاهش کالری مصرفی کل همراه نباشد به تنهایی نمی‌تواند در تحریک فرایند چربی سوزی تأثیر زیادی داشته باشد. مجدداً بایستی گفت که مصرف بیش از حد و یا اُوِردوز مکمل‌های روغن ماهی می‌تواند موجب بروز برخی عوارض جانبی مانند ناراحتی معده، اسهال، تهوع و سوزش سر دل شود. گاهی اوقات، مصرف بیش از حد آن نیز ممکن است جذب برخی ویتامین‌های ضروری مثل ویتامین A، D، E، و K را مختل سازد. بنابراین، بسیار اهمیت دارد که چنین مکمل‌هایی را تنها در دوز مناسب مصرف کنید. از اینرو اطمینان حاصل کنید که پیش از استفاده از هر نوع مکمل با پزشک خود مشورت نمایید.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط