واقعیاتی در رابطه با سرما خوردگی

سرما خوردگی عمدتا رینو ویروس که قادر به تکثیر در خارج از بدن نیست، ایجاد می‌شود. این ویروس‌ها هوازی بوده و هنگام عطسه در هوا پخش می‌شوند. فرد بیماری که در نزدیکی شما نشسته می‌تواند قطرات حاوی
سه‌شنبه، 17 مرداد 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
واقعیاتی در رابطه با سرما خوردگی
واقعیاتی در رابطه با سرما خوردگی

نويسنده: سهیلا حاجی‏زاده
منبع:راسخون
 

سرما خوردگی عمدتا رینو ویروس که قادر به تکثیر در خارج از بدن نیست، ایجاد می‌شود. این ویروس‌ها هوازی بوده و هنگام عطسه در هوا پخش می‌شوند. فرد بیماری که در نزدیکی شما نشسته می‌تواند قطرات حاوی ویروس را در هوا پخش کرده و سپس این ویروس وارد بدن شما می‌گردد. دست زدن به یک سطح آلوده و با لمس فرد مبتلا به سرما خوردگی نیز می‌تواند منجر به انتقال این ویروس در بدن فرد سالم گردد.

مدت زمان بیماری

این بیماری از حدود 2 روز تا دو هفته طول می‌کشد. تفاوت زیادی در طول دوره ی بیماری در بین افراد سالم وجود دارد. هیچ توضیحی برای این تفاوت دوره‌ی بیماری هنوز یافت نشده است. بزرگسالان معمولا در طی سال دو تا سه بار مبتلا به سرما خوردگی می‌شوند. کودکانی مدرسه‌ای 12 بار در طول سال به این بیماری مبتلا می‌شوند. افرادی که از بیماری آسم رنج می‌برند، نسبت به افراد معمولی به میزان بیشتری در معرض بروز این بیماری مزمن قرار دارند. این موضوع ممکن است منجر به بستری شدن فرد مبتلا به آسم گردد.

علائم سرما خوردگی

سرما خوردگی معمولا با یک یا دو روز گلو درد شروع می شود. در روز سوم و چهارم بروز این بیماری علائمی مانند آبریزش بینی و گرفتگی صدا همراه با سرفه مشاهده می شود. تب در کودکان و بزرگسالان بسیار شایع می‌باشد. در طی بروز سرما خوردگی کودکان ممکن است علائم دیگری مانند از دست دادن اشتها، خستگی و درد عضلانی را نیز تجربه کنند. همچنان که علائم بیماری پیشرفت می‌کند، ترشحات بینی غلیظ‌تر و سبزتر می‌گرد که این موضوع نه تنها نشانه‌ی یک عفونت باکتریایی می‌باشد، بلکه علامت طبیعی بیماری نیز به شمار می‌رود.

دوره‌ی مسری بودن بیماری

دو تا چهار روز اول بعد از توسعه‌ی علائم، بیشترین احتمال ابتلاء فرد دیگر به این بیماری وجود دارد. دوره‌ی مسری ممکن است تا بیش از 3 هفته گسترش یابد. دوره‌ی تن تا 4 روز در کودکان و 2 روز در بزرگسالان ادامه دارد. در صورتی‌که فرد از سرما خوردگی رنج ببرد، این دوره ممکن است گسترش یابد.

علائم آنفولانزا

سررگمی گسترده‌ای در رابطه با تفاوت بین سرما خوردگی و آنفولانزا وجود دارد. به دلیل علائم مشابهی که در هر دو بیماری وجود دارد، بسیاری از مردم تصور می‌کنند که این دو بیماری در واقع یک نوع بیماری به شمار می‌رود. اما در واقع این طور نیست و تفاوت‌هایی بین علائم سرما خوردگی و آنفولانزا وجود دارد. آنفولانزا توسط ویروس آنفولانزا ایجاد شده و علائم آن نیز شدیدتر از سرما خوردگی می‌باشد. در طی بروز این بیماری ممکن است فرد از علائمی مانند گلو درد، تب، سردرد، درد عضلانی و سرفه رنج ببرد. در مورد علائم آنفولانزای خوکی نیز ممکن است بیمار علائمی مانند اسهال و استفراغ را تجربه کند.
اکثر علائم آنفولانزا برای حدود 2 تا 5 روز طول می‌کشد و این موضوع می تواند برای مدت یک هفته و یا حتی بیشتر شما را درگیر کند. سالمندان و کودکان همراه با آنفولانزا علائمی مانند مشکلات ریوی و قلبی را نیز تجربه می‌کنند. در صورتی‌که دچار تنگی نفس و یا تب شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، چون این موارد علائم سینه پهلو می‌باشد.
ویروس آنفولانزا نیز همانند ویروس سرما خوردگی از طریق غشاهای مخاط بینی، چشم‌ها و یا دهان وارد بدن می‌شود. هر گاه با دست‌های خود این مناطق را لمس کنید، ممکن است ویروس را از یک دست به حفره‌ی بینی منتقل کنید. بنابراین، مکررا دست‌های خود را شسته و به این ترتیب از احتمال بروز بیماری آنفولانزا و سرما خوردگی جلوگیری کنید.

درمان

هیچ گونه درمان خاصی برای آنفولانزا وجود ندارد و شایع‌ترین روش درمانی توصیه شده استراحت می‌باشد. پزشک ممکن است داروهای ضد درد را برای سر درد، درد بدن و تب تجویز کند، همچنین داروهایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن نیز بر اساس سن و وزن کودک برای کودکان تجویز می‌شود. دیگر روش‌های درمانی رایج شامل قطرات آب شور در سوراخ‌های بینی بوده که به برطرف شدن گرفتگی بینی کمک می‌کند. شما می‌توانید قطرات بینی سالین را در داروخانه‌ها نیز خریداری کنید.
در طی بروز سرما خوردگی و آنفولانزا مقدار زیادی مایعات بنوشید، چون مصرف این مایعات به مقدار آب از دست رفته در طول تب به بدن کمک می‌کند. از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنید، چون این امر باعث بروز ادرار مکرر شده و خطر آب از دست دهی بدن را افزایش می‌دهد.
سوپ مرغ یکی از بهترین روش‌های درمانی مورد استفاده بوده که حدود 12 قرن است که برای درمان سرما خوردگی استفاده می‌شود. اگرچه هیچ گونه علت علمی جهت اثبات مفید بودن سوپ مرغ جهت درمان این بیماری وجود ندارد، اما این سوپ حاوی آمینو اسیدی به نام سیستئین می‌باشد. این آمینو اسید دارای اثر نرم کننده‌ی مخاط بوده و به کنترل تراکم ناشی از سلول‌های سفید خون کمک می‌کند. این موضوع تا حدی به کاهش اثرات سرما خوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط