پیشگیری از فشار خون

لازم است بدانید مصرف: زردآلو، خرما، هویج‌فرنگی، زردک، گوجه‌فرنگی، کاهو، جعفری، دم کرده‌ی تمر کجرات، آب زرشک، قرقات، کاسنی زرد، نخود و هم چنین آب دم‌کرده‌ی برگ زیتون از فشار خون پیش‌گیری می‌کنند.
شنبه، 7 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
پیشگیری از فشار خون
 پیشگیری از فشار خون

نویسنده: احمد حاجی شریفی

 

لازم است بدانید مصرف: زردآلو، خرما، هویج‌فرنگی، زردک، گوجه‌فرنگی، کاهو، جعفری، دم کرده‌ی تمر کجرات، آب زرشک، قرقات، کاسنی زرد، نخود و هم چنین آب دم‌کرده‌ی برگ زیتون از فشار خون پیش‌گیری می‌کنند.
فشار خون از این ناشی می‌شود که بعضی از شریان‌ها که از قلب می‌گذرند یا یکی از آن‌ها را جرم می‌گیرد. جرمی که درون لوله‌ی شریان را می‌گیرد شبیه به جرمی است که در سماور و کتری بر اثر جوشش آب و ته‌نشین شدن املاح و مواد داخل آن به وجود می‌آید که به بدنه‌ی کتری یا سماور سفت و سخت می‌چسبد، این جرم در درون شریان قلب سرخ‌رنگ می‌باشد، اما سفت است و چون لوله‌ی شریان را تنگ می‌کند به ناچار خون باید با فشار قوی‌تر از شریان بگذرد و در نتیجه بر روی قلب که تلمبه‌ای برای عبور دادن خون از بدن است فشار می‌آید، وقتی بدن ما مبتلا به این عوارض شد عمل کلیه هم دچار اختلالات شدید می‌شود و در آن قسمت یک دور و تسلسل به وجود می‌آورد. بدین ترتیب که عمل نامنظم کلیه، فشار خون را زیاد می‌کند و فشار خون نیز عمل نامرتب کلیه را بیشتر می‌نماید، این دور و تسلسل اگر قطع نشود و و بیمار درصدد علاج برنیاید ممکن است قطع نظر از خطر سکته که با فشارخون قرین است کلیه هم به تدریج از کار بیفتد. توضیح این اثری که در کلیه و شریان به وجود می‌آید آسان است، زیرا اولاً به مناسبت تنگ شدن شریان و فشارخون، بین فشار خارجی و فشار داخلی، کلیه از بین می‌رود و از خارج فشار بیشتری بر کلیه وارد می‌شود، ثانیاً همان‌طور که در طول لوله‌ی شریان رسوب به وجود می‌آید، به واسطه‌ی موادی که در خون است، آن مواد نیز باعث تنگ شدن شریان و فشار خون می‌شوند. صافی‌های کلیه هم به اصطلاح کور شده و جلوی سوراخ‌های آن را رسوب می‌گیرد و نمی‌گذارد صافی‌ها درست وظیفه‌ی خود را انجام دهند، در نتیجه خون در کلیه خوب تصفیه نمی‌شود و اوره خون درست از خون جدا نمی‌گرد، خون با مقدار زیادی اوره‌ی به رگ‌ها بازگشته و به نوبه‌ی خود مزید بر علت در جهت ازدیاد تنگ شدن مجرای شریان و در نتیجه فشار خون می‌شود. فشار خون خود نیز یکی از امراض است که به قلب آسیب زیادی می‌رساند و این جاست که ناراحتی را برای انسان فراهم می‌کند، لذا برای درمان فشارخون که مرضی موذی بوده و هر روز به نوعی مزاحمت ایجاد می‌کند باید به مدت 40 روز، روزی 10 گرم گل تاج خروس را شب در مقداری آب گرم بخیسانید و صبح در پارچه‌ای تمیز ریخته و با فشار آب آن را صاف کنید و قبل از صبحانه بنوشید.

بیشتر بخوانید:علل افزایش ناگهانی فشار خون


* برگ درخت زیتون را دم کنید، بعد مقداری شکر قرمز یا شکر مازندران در آب آن حل کرده و بنوشید.
* شنبلیله‌ی خشک را هنگام پختن نان روی نان بپاشید و بخورید و یا با شنبلیله سوپ یا آش بپزید و میل فرمایید.
* صد گرم ریشه‌ی خشک سنبل‌الطیب را در یک لیتر آب گرم بریزید تا 12 ساعت بماند، بعد صاف کرده و قبل از هر سه غذای روزانه، هر بار یک فنجان بنوشید.
* بیست و چهار روز، روزی 1 مثقال برگ شنبلیله را صبح ناشتا دم کنید و آب آن را بنوشید.
* ده روز عصرها 1 مثقال تخم خیار را خرد کرده، دم کنید و آب آن را بدون شیرینی بنوشید. یا مغز خیارهای بزرگ را بتراشید و بخورید و یا تخم خیار را بکوبید و در یک لیوان آب جوشیده‌ی سرد شده، آن را شیره‌کش کنید و بدون شیرینی بنوشید و یا روزی 3 عدد خیار تازه را بدون نمک به نوبت بخورید (صبح، ظهر و شب و هر بار 1 عدد).
* پنجاه گرم سرخ و لیک را در یک لیتر آب جوش دم کنید و آبش را بنوشید.
* تخم کاهو، تخم گشنیز، تخم کاسنی و تخم خرفه را به میزان مساوی نرم کنید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از آن بخورید.
* روزی سه بار و هر مرتبه 1 مثقال تخم شنبلیله را دم کنید و آبش را بنوشید.
* یکصد و پنجاه گرم توت‌فرنگی را در نیم لیتر شیر و کمی شکر مخلوط کنید و بخورید.
* هر شب بیست عدد عناب را زخمی کنید و در آب گرم بخیسانید و صبح له کنید و شیره بکشید و آب آن را بنوشید. یا هر روز صبح یک مشت عناب را زخمی کرده، بجوشانید و آبش را بنوشید.
* صبر زرد را با حنا خمیر کنید و شب‌ها کف پاها بگذارید.
* سیرابی پخته را بکوبید و با ماست بخورید.
* دویست تا سیصد گرم گلابی را در هر وعده‌ی غذایی میل کنید و هیچ چیز دیگری نخورید و 5 روز این کار را ادامه دهید.
* ریشه‌ی خشخاش را بجوشانید، بعد آب آن را صاف کرده و بنوشید.
* ماست را کیسه بیاندازید، بعد آبش را بگیرید و هر شب یک استکان از آب آن را بخورید و صبح ناشتا هم 2 مثقال برگ زیتون را دم کنید و آبش را بنوشید و این کار را تا یک هفته ادامه دهید.
* سی گرم برگ و شاخه‌ی خشک توت‌فرنگی را دم کرده و آبش را بنوشید.
* برگ کلم پیچ را با آب لیمو مخلوط کنید و بخورید.
* عصرها 3 مثقال قرقات را دم کنید و مثل چای بنوشید. یا 1 مثقال از آن را نرم بکوبید و صبح ناشتا در دهان ریخته و با آب بخورید.
* برگ درخت زیتون را دم کنید و آب آن را صبح و عصر همراه با توت خشک به جای چای بنوشید.
* هر روز عصر برگ زیتون و قرقات را با هم به اندازه‌ی مساوی به جای چای دم کنید و آب آن را بنوشید.
* هر روز 300 تا 500 گرم توت‌فرنگی را بخورید.

125 گرم توت‌فرنگی را در نیم لیتر شیر با کمی شکر مخلوط کنید و بخورید.

* در غذاهای روزانه به جای نمک، ترخون بریزید (هم طعم نمک را احساس می‌کنید و هم از اثر شفابخش آن نتیجه می‌گیرید).
* لیمو، کاکنج و پر سیاوشان از هرکدام 5 گرم، گل بنفشه 10 گرم، قرقات 20 گرم، عناب نیمکوب شده و زرشک از هرکدام 100 گرم و آلوچه‌ی براقانی 250 گرم، همه را مخلوط کرده و بیست قسمت کنید و هر قسمت را شب در یک و نیم لیوان آب جوش بخیسانید و صبح در همان آب بجوشانید، بعد آب آن را صاف کرده و بنوشید. تفاله‌های آن را نیز مجدداً خیسانده و عصر همان روز باز بجوشانید و آبش را مصرف کنید.

بیشتر بخوانید:17 روش برای کاهش فشار خون بالا

 

پرهیز کنید از:

نمک، غذاهای ادویه‌دار، غذاهای سرخ کرده، آجیل‌های شور، سبزی‌های خشک، اسفناج، بادمجان، ترشک، قارچ، فلفل قرمز، جوانه‌ی گندم، گوشت قرمز، دل و قلوه، خاویار، خرما، پیاز، سرکه، ماهی شور، کنسرو، خامه‌ی تازه، کره‌ی شور، چربی‌جات، دنبه،‌ پی، مغز، پنیر، تخم‌مرغ، الکل، قهوه، چای، بیسکویت، زیتون شور، گیاه دنبلان، شیرینی‌جات قنادی و هم چنین ناراحتی، عصبانیت، جماع، بی‌خوابی شب و فکر زیاد.

خوردنی‌های مفید:

ویتامین A، زردآلو، آب عناب، آب زرشک، آب لیمو، گیلاس، تمشک، گلابی، گرمک، چغندر، انگور زرد و رسیده، آب انار، آب آلو، مغز خیار، آب هویج، آب کاسنی، آب گشنیز، عرق گشنیز، انگور فرنگی، آب پرتقال، زردک، آب سیب درختی، تمرهندی، کنگر، آب دم‌کرده‌ی نعناع، قلقاسی (سیب‌زمینی ترشی)، موسیر، سیر، پیاز، آب هندوانه، شنبلیله، شاهی، جعفری، والک،‌ سبزیجات خام تازه، گل سرخ پاک کرده، آب جوشانده‌ی کاکل ذرت، نخود، نخودفرنگی، ذغال اخته، تخم کاسنی، تخم کاهو، تخم گشنیز، آب رقیق شاه‌تره، مامیران، آب جوشانده‌ی باکس گیلاس، گرد شکوفه‌ی خرمای نر، آب جوشانده‌ی ریشه‌ی باباآدم، آب ماست، برنج، ‌سکنجبین، ماست تازه، دوغ، آبدوغ خیار، آش تمر و آش آلو، در ضمن هوای دریاچه هم مفید است.
منبع مقاله :
حاجی شریفی، احمد، (1395)، دائرة المعارف گیاه درمانی ایران، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ پازدهم.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط