خوراکی‌های بادشکن

خوراکی‌هایی که بادشکن هستند عبارتند از: پسته‌ی وحشی، انگور، کشمش با مغز گردو، کرفس، آویشن کوهی، مرزه،‌ شوید پخته، سیر، کنگر، ریحان، شاه‌دانه، گل محمدی، گلپر، لوبیا، انیسون، زردچوبه، زیره، رازیانه،
جمعه، 6 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
خوراکی‌های بادشکن
 خوراکی‌های بادشکن

نویسنده: احمد حاجی شریفی

 

خوراکی‌هایی که بادشکن هستند عبارتند از: پسته‌ی وحشی، انگور، کشمش با مغز گردو، کرفس، آویشن کوهی، مرزه،‌ شوید پخته، سیر، کنگر، ریحان، شاه‌دانه، گل محمدی، گلپر، لوبیا، انیسون، زردچوبه، زیره، رازیانه، تخم شوید، تخم هویج، تخم تره‌ی بو داده، تخم ترب، زنیان، بذر غازیاقی، زنجبیل و عرق نعناع. در عین حال بهتر است از خوراک‌های باددار پرهیز کنید، مانند: شکر، قند، چای، آب غوره، تخم‌مرغ، ماهی و خیار.
به عنوان بادشکن نیز می‌توانید سنبل‌الطیب یا سنبل خطایی یا بلسان و یا همه‌ی آن‌ها را دم کنید و آب صاف کرده‌اش را بنوشید.
* به اندازه‌ی یک عدد فندق از سغز را بلع کنید.
* یک قاشق شربت‌خوری مرزنجوش خشک را نرم بسایید، بعد با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و بنوشید.
* صبح ناشتا نیم مثقال زرمباد ساییده شده را با شربتی که با عسل درست شده باشد مخلوط کنید و بنوشید.
* پانزده گرم سوسنبر را در یک لیوان آب جوش دم کنید و بعد آب صاف کرده‌اش را بنوشید.
* بذر رازیانه، انجیر و پر سیاوشان را با هم مخلوط کرده، بجوشانید و آبش را بنوشید.
* عود بلیسان و قرنفل از هرکدام 10 گرم، تخم کرفس و مصطکی رومی از هرکدام 20 گرم و تخم زردک و تخم شبت از هرکدام 30 گرم، همه را نرم بسایید، بعد با 500 گرم عسل مخلوط کرده و هر روز صبح، ظهر و شب، هر مرتبه یک قاشق شربت‌خوری از آن را میل کنید.
در اثر کندی کار کبد که نتواند سمومات را دفع کند پشت چشم یا پشت پا متورم شده، باد می‌کند. در چنین حالت باید از خوردن: تخم‌مرغ، گوشت، غذاهای سنگین، نمک،‌ مشروبات، حبوبات، سیر، پیاز، نارگیل، خرما و ادویه‌جات دوری کنید، ولی خوردن:‌ آب غوره، زرشک، آلوزرد، آلوچه، (گوجه‌ی براقانی)، تمر و امثال این‌ها نافع است و میوه‌جات از قبیل: گیلاس، آلبالو، خربزه، گرمک، پرتقال، نارنج، توسرخ، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، سبزیجات تازه، کاهو، گشنیز، برگ چغندر، کاسنی، شاه‌تره و خرفه بسیار مفید می‌باشند.
به عنوان درمان باید خاکشیر و قدومه از هرکدام 4 مثقال را پس از پاک شدن با دو، سه آب بشویید که ذرات و خاک و شن آن از بین برود، بعد با قدری شکر مخلوط کرده و با آب سرد میل کنید.
* کاکل ذرت، بار درخت کاج و ریشه‌ی باباآدم را (به مقدار مساوی) مانند چای دم کرده میل کنید.
* دم گیلاس و کاکل ذرت از هرکدام 4 مثقال را بجوشانید و آب آن را روزی سه استکان تا سه روز میل کنید.
* گز علفی، ریشه‌ی کاسنی، تخم خیارین (خیار سبز و خیار چنبر) ‌از هرکدام به مقدار مساوی را برای 5 روز، همه روزه صبح ناشتا بجوشانید، بعد صاف کرده و آب آن را میل کنید.
* عرق بید، عرق تمشک و عرق کاسنی از هرکدام 100 گرم و لاکتوز و گلوکز از هرکدام 25 سانتی، همه را صاف کرده و صبح، ظهر و عصر، هر مرتبه نصف استکان از آن را میل کنید.
* تمر کجرات، تمرهندی، برگ تمر و لیموعمانی را به مقدار مساوی با شکر به قدر کافی بجوشانید، بعد صاف کرده و صبح، ظهر و عصر، هر مرتبه نصف استکان از آن را میل کنید.
* علف شاه تره، برگ کاسنی و برگ باباآدم را به مقدار مساوی بجوشانید و در عوض شیرینی، بید خشت به قدر کافی داخل آن کرده و پس از صاف کردن، روزی سه استکان صبح، ظهر و عصر میل کنید.

باد و نفخ بدن از رطوبات:

اگر نفخ در بدن در اثر رطوبات منجمده در معده باشد باید غذاها و سبزیجات حار و حاد از قبیل: شوید، بابونه، مرزه، ریحان، جعفری، شنگه و والک میل کرده و از غذاهای سرد و مرطوب خودداری کنید.

طرز تداوی و معالجه:

بادیان، سنامکی و زیره‌ی سبز از هرکدام 10 گرم و نبات 75 گرم، همه را بسایید و صبح و شب میل کنید.
* آویشن شیرازی، بادیان رومی، مرزنجوش و بادرنجبویه از هرکدام 3 مثقال، همه را جوشانده و آب آن را میل کنید.
* بسفایج، هل سبز، هل سفید، قرمباد و زرمباد را بجوشانید و صبح ناشتا میل کنید.
* قاقله، غاریقون، افتیمون، دار فلفل، زرمباد و بسفایج از هرکدام 1 مثقال را بجوشانید، بعد صاف کرده و همه روزه، صبح ناشتا دو استکان با نبات میل کنید.
* گز علفی و گز خوانساری از هرکدام 4 مثقال را بجوشانید و صبح، ظهر و عصر در سه نوبت میل کنید.
* تخم شلغم، تخم ترب، تخم هویج و تخم کرفس از هرکدام 1 مثقال را بجوشانید و میل کنید، هم چنین آش شلغم که گل سرخ داخل آن باشد بسیار مفید است، یا شلغم پخته را داغ داغ بر پشت دست و پای ورم کرده ببندید، بسیار مؤثر است.
12 مثقال گل قند را صبح ناشتا میل کنید، مزاج به کار خواهد افتاد، نفخ و باد از بین می‌رود و رطوبات منجمده نیز در معده نابود خواهند شد.
* بادآوردگی بدن:
برای درمان بادآوردگی بدن (آماس)؛ باید هر روز صبح، ظهر و شب، هر مرتبه مقداری کاکل ذرت و تخم جعفری را بجوشانید و آب صاف کرده‌ی آن را بنوشید.

بادآوردگی سر:

اگر سر آب کشیده و باد آورده است؛ باید پودر چینی سفید، آرد نخود سفید و آرد گندم بهاره را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید و هر شب مقداری از آن را با آب‌جوش خمیر کرده و بر سر ضماد کنید و بخوابید.

باد مفاصل:

به منظور درمان باد مفاصل ضمن پرهیز از خوردن: شکر، قند، چای، آب غوره، شیرخشت، خیار، ماهی و تخم مرغ؛ باید رژیم انگور بگیرید و هر روز نیز آب لیمو بنوشید تا بهبود یابید.

باد مأیوسین:

در این مورد باید مقداری کندر نرم کرده را با روغن سیاه‌دانه و روغن زیتون مخلوط و میل کنید.

باد یامان:

برای درمان باد یامان هر روز مقداری پیاز و هویج را بجوشانید، بعد آب آن را صاف کرده و مقداری آب لیمو با آن مخلوط کنید و بنوشید و از خوراکی‌هایی مانند: آب لیمو، آب انگور زرد و رسیده، آب هویج، آب زردک و آب جوشانده‌ی کاکل ذرت زیاد استفاده کنید.

باد فالج القوه از رطوبت:

برای درمان باد فالج القوه که از اثر سردی و رطوبات باشد؛ باید هر روز مقداری زنجبیل ساییده را با مقداری آب غوره مخلوط و میل کنید.
* 4 روز متوالی گل قند بخورید و روز پنجم آب دوغ با گل سرخ میل کنید و هر روز بعد از غذای روزانه، مخلوط ساییده شده‌ی زنجبیل و زیره‌ی سیاه را میل فرمایید.
* زنجبیل، دارفلفل، دارچین، جوز هندی و میخک از هرکدام 10 گرم، مصطکی 20 گرم و صبر زرد 5 گرم، همه را نرم بسایید، ‌بعد با 150 گرم پودر عصاره‌ی شیرین بیان مخلوط کرده، سپس همه را با 500 گرم عسل ترکیب کنید و صبح، ظهر و شب، هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل فرمایید.
منبع مقاله :
حاجی شریفی، احمد، (1395)، دائرة المعارف گیاه درمانی ایران، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ پازدهم.
 


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط