معرفی انجدان رومی و خواص درمانی آن

گیاهی است علفی و پایا با ساقه‌ای ضخیم و استوانه‌ای به ارتفاع حدود یک و نیم متر گاهی موارد بیشتر، برگ‌های آن ضخیم، گوشتدار و تقسیم شده به برگچه‌های لوزی شکل، دندانه‌دار و نامساوی و رنگ برگ‌ها سبز تیره و
دوشنبه، 16 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی انجدان رومی و خواص درمانی آن
انجدان رومی

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Levisticum officinale Koch، نام فرانسه Liveche و نام انگلیسی آن Lovage می‌باشد. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، زیره‌ی کوهی، گلپرکاذب، کرفس الجبل، کاشِم و کاشِن نامیده شده است.

تیره گیاه:

جعفری Umbelliferae

نوع گیاه:

بوته

مشخصات ظاهری:

گیاهی است علفی و پایا با ساقه‌ای ضخیم و استوانه‌ای به ارتفاع حدود یک و نیم متر گاهی موارد بیشتر، برگ‌های آن ضخیم، گوشتدار و تقسیم شده به برگچه‌های لوزی شکل، دندانه‌دار و نامساوی و رنگ برگ‌ها سبز تیره و براق می‌باشد. گلهایش مجتمع به صورت چتر مرکب، کوچک و زردرنگ هستند. میوه آن بیضویِ دراز، زرد رنگ گاهی موارد مایل به قهوه‌ای و پس از رسیدن بسیار معطر می‌باشد.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن خیلی گرم و خشک است.

رویش جغرافیایی:

در اغلب نواحی معتدله اروپا، آسیا و آمریکا و در ایران بیشتر در استان‌های کرمان، هرمزگان و فارس انتشار دارد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در ریشه و میوه:

در ریشه گیاه رزین، اسانس (شامل ترپینئول، اترها، اسید استیک، اسید والرینیک، بنزوئیک اسید، میریستیک اسید، پینن، دیپانتن و غیره)، انواعی از قندها و مالیک اسید وجود دارد. در میوه آن نیز اسانسی با ترکیب شیمیایی شبیه اسانس ریشه یافت شده است.

بخش مورد استفاده:

ریشه و تخم (میوه)

نحوه مصرف:

معمولاً ریشه و تخم انجدان را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می‌کند.

بیشتر بخوانید:انجدان رومی

 

خواص درمانی:

قاعده‌آور و تنظیم کننده عادت ماهیانه، محرک عضلات روده و اشتهاآور، ضد اسپاسم و بهبود دهنده عملکرد کلیه‌ها، ضد استسقاء و برطرف کننده نارسایی‌های کبدی و کلیوی، تصفیه کننده خون و هضم کننده غذا، مقوی معده و بادشکن، افزاینده خونریزی‌های زنانه و تقویت کننده عمومی بدن می‌باشد. در ضمن برای رفع ورم کلیه، ورم مثانه، روماتیسم، یرقان، نقرس و کم خونی نیز مفید است.

تذکر:

زیاده‌روی در مصرف آن برای مثانه مضر است و اشخاص گرم مزاج نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول. با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: حافظ نوین، اول.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط