معرفی گاو زبان اروپایی و خواص درمانی آن

Borago officinalis L.، نام فرانسه Bourrache و نام انگلیسی آن Borage می‌باشد. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، گاوزبان، لسان الثور و گاو زبان اصل نامیده شده است.
چهارشنبه، 29 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی گاو زبان اروپایی و خواص درمانی آن
 گاو زبان اروپایی

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Borago officinalis L.، نام فرانسه Bourrache و نام انگلیسی آن Borage می‌باشد. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، گاوزبان، لسان الثور و گاو زبان اصل نامیده شده است.

تیره گیاه:

گاوزبان Boraginaceae

نوع گیاه:

بوته

مشخصات ظاهری:

گیاهی است علفی و یک ساله به ارتفاع حدود 50 سانتی‌متر گاهی موارد بیشتر با ساقه‌ای منشعب، شیاردار و پوشیده از تارهای خشن، برگ‌های آن منفرد، ساده و پوشیده از تارهای زبر، برگ‌ها در قاعده‌ی ساقه‌ی گیاه دمبرگدار و در قسمت انتهایی آن بدون دمبرگ می‌باشند. گلهایش به شکل خوشه‌ای کم گل و به رنگ‌های آبی یا سفید یا گلی رنگ و میوه‌اش چهار فندقه‌ای و هر فندقه محتوی یک دانه‌ی تیره رنگ می‌باشد.

بیشتر بخوانید: خواص دارویی گل گاو زبان

 

طبیعت گل:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت گلِ گاوزبان تازه گرم و‌ تر و طبیعت گلِ خشک شده آن خشک و گرم است.

رویش جغرافیایی:

اغلب در کشورهای اروپایی، منطقه مدیترانه، آفریقای شمالی و در بعضی از نواحی آسیا روییده و به صورت پرورشی نیز کاشته می‌شود.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در گل: رزین، آلکالوئید پیرولیزیدین، کلسیم، نیترات پتاسیم، ویتامین C، موسیلاژ، اسید سیلیسیک، اسید فسفریک، املاح منگنز، منیزیوم، کمی اسانس و آلانتوان در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

گل و سرشاخه‌های گلدار

نحوه مصرف:

معمولاً به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند.

خواص درمانی:

آرام کننده و نشاط‌آور، تصفیه کننده خون و مفید برای ذات‌الریه، نرم کننده و ادرارآور، ضد التهاب ورم کلیه (نفریت) و دفع کننده سنگ کلیه و مثانه، ضد برونشیت و بازکننده صدا، شیرافزا و تنظیم کننده قاعدگی، تقویت کننده کبد و خارج کننده سموم از بدن می‌باشد. در ضمن برای زکام، سرفه، نزله، بی‌اختیاری دفع ادرار، سودا، خنازیر، اگزما، پسوریازیس، سندروم روده و خیزاندام‌ها نیز مفید است. از گاوزبان به دلیل مدر بودن، در آغاز بیماری‌های سرخک و مخملک، به منظور دفع مواد سمی از راه عروق و ادرار استفاده بعمل می‌آورند.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
 


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط