نویسندگان: کوهویی لینگ، چوا تانگ کیان، تان چای هون
مترجمان: دکتر حسین حسینزاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
مترجمان: دکتر حسین حسینزاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
نام علمی (خانواده):
Melastoma malabathricum L. (Melastomaceae)نام انگلیسی:
Sendudok, Singapore Rhododendronنام فارسی:
ملاستومامشخصات:
Melastoma malabathricum L. یک گیاه بوتهای کوچک است که میتواند تا ارتفاع یک متر رشد کند و به صورت متراکمی با پولکهای کوچک پوشانده شده است. برگها یک تکه، بیضوی، 4-14 سانتیمتر در 1/7-3/5 سانتیمتر و کاغذی هستند. گلها ارغوانی، با پنج گلبرگ و میوه این گیاه کوزه مانند - کروی، 6-15 میلیمتر در 6-12 میلیمتر و آبدار میباشند.منشأ:
بومی نواحی گرمسیری و معتدل آسیا و جزایر اقیانوس آرام.ترکیبات شیمیایی:
مالاباترین A-F، نوبوتانن H, G, B و J، کمپفرول و ترکیبات دیگر.کاربرد در طب سنتی:
در اندونزی و مالزی، از برگ و ریشه گیاه برای درمان اسهال و اسهال خونی استفاده میشود. برگ گیاه، همچنین برای شستشوی زخم، درمان بواسیر و جلوگیری از ایجاد اسکار ناشی از جوشهای آبله مرغان به کار میرود. گزارش شده که گیاه M. Malabathricum، آلومینیوم (Al) را در خود انباشته میشود (تا 10 گرم آلومینیوم به ازای هر کیلوگرم از برگ خشک شده پیرو تا 7 گرم آلومینیوم به ازای هر کیلوگرم از برگ خشک شده جوان) و اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، میتواند منجر به تجمع آلومینیوم در استخوان و مغز و در نتیجه سمیت عصبی گردد. از پوست ریشه برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود.آثار دارویی:
ضد درد، ضد التهاب، ضد نئوپلازی، کاهش دهنده حساسیت به درد (Antinociceptive)، ضد ویروس، آنتی اکسیدان و ضد پلاکت.بیشتر بخوانید: انواع اسهال و درمان آنها
مسمومیتزایی:
گزارش شده که گیاه M. Malabathricum، آلومینیوم (Al) را در خود انباشته میشود (تا 10 گرم آلومینیوم به ازای هر کیلوگرم از برگ خشک شده پیرو تا 7 گرم آلومینیوم به ازای هر کیلوگرم از برگ خشک شده جوان) و اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، میتواند منجر به تجمع آلومینیوم در استخوان و مغز و در نتیجه سمیت عصبی گردد.موارد منع مصرف:
اطلاعاتی در دسترس نیست.تداخلات دارو - گیاه:
اطلاعاتی در دسترس نیست.پینوشت:
برای مشاهده پینوشتهای این کتاب به منبع مقاله مراجعه شود.
منبع مقاله :لینگ، کوهویی - تانگ کیان، چوا - چای هون، تان؛ (1392)، راهنمای گیاهان دارویی: مصور و با رویکرد علمی و دارویی، مترجمان: حسین حسینزاده - محسن ایمن شهیدی، رامین رضایی، مشهد: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، چاپ اول.