۱۰ نکته از زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام به روایت امام خامنه‌ای

زندگی با برکت حضرت صدیقه‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها، در عین کوتاهی با اتفاقات و سختی‌های بی‌نظیری در تاریخ اسلام همراه بود، دوران تبلیغ اسلام و کینه‌توزی مشرکین، جنگ‌های صدر اسلام، از دست
سه‌شنبه، 8 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
۱۰ نکته از زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام به روایت امام خامنه‌ای
۱۰ نکته از زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام به روایت امام خامنه‌ای


 
زندگی با برکت حضرت صدیقه‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها، در عین کوتاهی با اتفاقات و سختی‌های بی‌نظیری در تاریخ اسلام همراه بود، دوران تبلیغ اسلام و کینه‌توزی مشرکین، جنگ‌های صدر اسلام، از دست دادن پیامبر و جانشینی پس از ایشان، تنها بخش کوچکی از دوران مشقت‌بار زندگی حضرت فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها بوده است. وقتی پیغمبر پیرمرد مستمندی را به درخانه‌ی امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرستاد که «برو حاجتت را از آنها بخواه»، فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها تخته‌ی پوستی را که حسن و حسین روی آن می‌خوابیدند و به عنوان زیرانداز فرزندان خود در خانه داشت و چیزی جز آن نداشت، به سائل داد و گفت «ببر بفروش و از پول آن استفاده کن!» با این‌حال عظمت و بزرگی شخصیت ایشان آن اندازه است که نه تنها برای عموم شیعیان، بلکه برای ائمه نیز الگو و محل رجوع هستند. در این مطلب ده نکته از بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون زندگی این بانوی بزرگوار را بیان می‌ شود:

۱. بی‌توجهی به تجملات دنیا در عین امکان بهره‌مندی از آن‌ها

راه فتوحات و غنایم که باز می‌شود، دختر پیغمبر ذره‌ای از لذت‌های دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زن‌ها متوجه آنهاست، به خود راه نمی‌دهد. عبادت فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها، یک عبادت نمونه است. (1)
۲. یک جهادگر به تمام معنا
در زندگی معمولی این بزرگوار، یک نکته‌ی مهم است و آن جمع بین زندگی یک زن مسلمان در رفتارش با شوهر، فرزندان و انجام وظایفش در خانه از یک طرف و بین وظایف یک انسان مجاهد غیور خستگی‌ناپذیر در برخوردش با حوادث سیاسی مهم بعد از رحلت رسول‌اکرم صلی‌الله‌وعلیه‌وآله‌وسلم که به مسجد می‌آید و سخنرانی و موضعگیری و دفاع می‌کند و حرف می‌زند و یک جهادگر به تمام معنا و خستگی‌ناپذیر و محنت‌پذیر و سختی‌تحمل‌کن است.(2)
۳. انفاق در عین تنگدستی
وقتی پیغمبر پیرمرد مستمندی را به درخانه‌ی امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرستاد که «برو حاجتت را از آنها بخواه»، فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها تخته‌ی پوستی را که حسن و حسین روی آن می‌خوابیدند و به عنوان زیرانداز فرزندان خود در خانه داشت و چیزی جز آن نداشت، به سائل داد و گفت «ببر بفروش و از پول آن استفاده کن!» این، شخصیت جامع‌الاطراف فاطمه‌ی زهراست.(3)
۴. دفاع یک تنه از حق
مگر نمی‌گوییم که «حتّی تورّم قدماها»؟ این‌قدر در محراب عبادت خدا ایستاد! ما هم باید در محراب عبادت بایستیم. ما هم باید ذکر خدا بگوییم. ما هم باید محبت الهی را در دلمان روزبه‌روز زیاد کنیم. مگر نمی‌گوییم که با حال ناتوانی به مسجد رفت، تا حقی را احقاق کند؟ ما هم باید در همه‌ی حالات تلاش کنیم، تا حق را احقاق کنیم. ما هم باید از کسی نترسیم. مگر نمیگوییم که یک‌تنه در مقابل جامعه‌ی بزرگ زمان خود ایستاد؟ ما هم باید همچنان که همسر بزرگوارش فرمود «لا تستوحشوا فی طریق الهدی لقلّة اهله»، از کم بودن تعدادمان در مقابل دنیای ظلم و استکبار نترسیم و تلاش کنیم.(4)
۵. دختر، همسر و مادر نمونه
زندگی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها از همه‌ی ابعاد، زندگی‌ای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائما در جبهه و میدان‌های جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش می‌برد: فرزندانی تربیت می‌کند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری می‌کند مثل علی و رضایت پدری را جلب می‌کند مثل پیغمبر!(5)

بیشتر بخوانید: شخصیت حضرت زهرا (س) در حوادث مختلف و مسؤولیتهای زندگی


۶. درک مسئولیت مهم در قبال جامعه‌ی اسلامی
شما ببینید شوهرداری فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها چگونه بود. در طول ده سالی که پیامبر در مدینه حضور داشت، حدود نه سالش حضرت زهرا و حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام با همدیگر زن و شوهر بودند. در این نه سال، حدود شصت جنگ اتفاق افتاده... حالا شما ببینید، او خانمی است که در خانه نشسته و شوهرش مرتب در جبهه است و اگر در جبهه نباشد، جبهه لنگ می‌ماند - این قدر جبهه وابسته‌ی به اوست - از لحاظ زندگی هم وضع روبه‌راهی ندارند... یعنی حقیقتا زندگی فقیرانه‌ی محض داشتند؛ در حالی که دختر رهبری هم هست، دختر پیامبر هم هست، یک نوع احساس مسوولیت هم می‌کند.(6)
۷. همسری نمونه در درون خانه
امیرالمومنین علیه‌السلام درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها فرمود: «ما اغضبنی و لا خرج من امری.» یک‌بار این زن در طول دوران زناشویی، مرا به خشم نیاورد و یک‌بار از دستور من سرپیچی نکرد. فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها با آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است؛ آن‌گونه که اسلام می‌گوید.(7)
۸. بندگی صادقانه‌ی خدا
اگر بندگی خدا در فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها نبود، او صدیقه‌ی کبری نبود. صدیق یعنی چه؟ صدیق کسی است که آنچه را می‌اندیشد و می‌گوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است... این بزرگوار صدیقه کبری است؛ یعنی برترین زن صدیق.(8)
۹. توجه به فقرا و محرومان
آن بزرگوار برای خاطر گرسنگان، نان را از گلوی خود و عزیزانش - مثل حسن و حسین علیه‌السلام و پدر بزرگوارشان علیه‌السلام - برید و به آن فقیر داد؛ نه یک روز، نه دو روز؛ سه روز! ما می‌گوییم پیرو چنین کسی هستیم؛ ولی ما نه فقط نان را از گلوی خود نمی‌بریم که به فقرا بدهیم، اگر بتوانیم، نان را از گلوی فقرا هم می‌بریم!(9)
۱۰. مجاهدت در راه اسلام
ام‌ابیها! نامیدن آن حضرت، به دلیل خدمت، کار، مجاهدت و تلاش اوست. آن حضرت چه در دوران مکه، چه در دوران شعب‌ابیطالب و چه آن هنگام که مادرش خدیجه از دنیا رفت و پیغمبر را تنها گذاشت، در کنار و غمخوار پدر بود... فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها در آن روزها قدبرافراشت و با دست‌های کوچک خود غبار محنت را از چهره‌ی پیغمبر زدود.(10)

نمایش پی نوشت ها:
1) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از زنان در تاریخ ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
2) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار اقشار مختلف مردم در تاریخ ۱۳۶۸/۰۹/۲۲
3) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از زنان در تاریخ ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
4) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از مداحان در تاریخ ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
5) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از زنان در تاریخ ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
6) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از جوانان در تاریخ ۱۳۷۷/۰۲/۰۷
7) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از زنان در تاریخ ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
8) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از مداحان در تاریخ ۱۳۸۴/۰۵/۰۵
9) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از مداحان در تاریخ ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
10) بیانات امام خامنه‌ای در دیدار جمعی از مداحان در تاریخ ۱۳۷۳/۰۹/۰۳

منبع مقاله :
نشریه خط حزب الله شماره 121 سایت www.khamenei.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط