گیاه لوفا چه فوایدی در درمان دارد؟

مصرف دمکرده لوفا برای درمان یرقان، ورم‌های سرطانی، آبله، دندان درد و تب مخملک مفید می‌باشد.
شنبه، 24 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گیاه لوفا چه فوایدی در درمان دارد؟

لایه‌برداری طبیعی پوست، خاصیت چربی‌سوزی، ضدعفونی کنندگی، از بین بردن چین و چروک و بهبود گردش خون از خواص گیاه لوفا برای سلامت پوست است. همچنین دمکرده لوفا برای درمان دیابت، دیسک، سیاتیک، انسداد کلیه و ناراحتی‌های کبد مفید است.


یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید گیاه لوفا یا لیف است که در طب سنتی از آن برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود و امروزه در صنایع بهداشتی، داروسازی و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای دارد. شناخته شده‌ترین ویژگی این گیاه از گذشته، استفاده از آن برای تولید لیف طبیعی برای شستشوی بدن و ماساژ پوست بوده است. برای آشنایی بیشتر با خواص گیاه لوفا در سلامت پوست، درمان بیماری‌ها و طریقه مصرف آن با ماهمراه شوید.
گیاه لوفا چه فوایدی در درمان دارد؟
 

1- خواص درمانیلایه برداری پوست، رفع چین و چروک، درمان جوش و آکنه
2- درمان سیاتیک و دیسک
3- از بین بردن صفرا و سودا
4- جلوگیری از ریزش مو
5- درمان گل مژه
6- درمان انسداد کلیه
7- درمان یرقان، ورم‌های سرطانی، آبله، دندان درد و تب مخملک

 
خواص لوفا (طبیعت و خواص درنی)
 طبع لوفا خیلی گرم و خشک است. از مهمترین کاربردهای گیاه لوفا در طب سنتی می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:
از این گیاه در ساخت لیف طبیعی و کمک به سلامت و شادابی پوست استفاده می‌شود. از زمان‌های گذشته از این گیاه به عنوان یک محصول طبیعی برای تمیز کردن پوست استفاده می‌شده و قدیمی‌ترین ماده برای ماساژ بوده است. ماساژ سطح بدن با این لیف طبیعی باعث برداشتن سلول‌های مرده پوست می‌شود؛ این گیاه یک لایه‌بردار طبیعی است و تنفس سلول‌های پوست را تسهیل می‌کند.
از دیگر خواص لوفا برای سلامت پوست، رفع چین و چروک و درمان جوش و آکنه است.
استفاده از گیاه لوفا به درمان گل مژه کمک می‌کند.
گیاه لوفا به دلیل طبع صفراوی که دارد، جاذب بلغم‌های لزج مخاطی از اعماق بدن، پاک کننده و خشک کننده است.
از خواص لوفا تقویت معده است و مصرف آن باعث افزایش اشتها می‌شود. نوشیدن دم کرده لوفا به درمان خانگی یبوست کمک می‌کند.
میوه خشک لوفا بادشکن است و خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد.
گیاه لوفا به تسکین درد سیاتیک و دیسک کمک می‌کند. به این منظور مقداری از گیاه را دم نموده، مقداری از آن میل و مقداری به صوت ضماد بر محل درد گذاشته شود.
استفاده از دم کرده لوفا به درمان دیابت، انسداد کلیه و رفع کم خونی کمک می‌کند.
مصرف دمکرده لوفا برای درمان یرقان، ورم‌های سرطانی، آبله، دندان درد و تب مخملک مفید می‌باشد.


گیاه شناسی لوفا
لوفا گیاه بومی آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی است و هم خانواده خیار و کدو می‌باشد. از میوه، بذر و گل این گیاه در موارد مختلف از جمله صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و داروسازی استفاده می‌شود. همچنین از دیگر کاربردهای این گیاه تهیه لیف طبیعی است. این گیاه جزو گیاهان بالارونده است و معمولا برای کاشت آن در گلخانه نیاز به داربست است. اندازه برگ‌های این گیاه در ابعاد برگ خطمی است و پوشیده از موم می‌باشد. میوه‌های این گیاه سبز تیره و خالدار است و به شکل دوکی است که در وسط برآمده و در دو طرف باریکتر می‌باشد. کاشت این گیاه در ایران زیاد معمول نیست ولی امروزه در برخی گلخانه‌ها کاشته می‌شود.


طریقه مصرف گیاه لوفا
دم کرده لوفا: به منظور استفاده از خواص درمانی این گیاه بایستی از دم کرده گیاه استفاده کنید. برای تهیه دم کرده لوفا، 10 گرم از قسمت‌های هوایی گیاه شامل شاخ، برگ و گل را در 1500 سی سی آب بجوشانید تا حجم آب به نصف کاهش پیدا کند. گیاه را خوب فشار دهید تا عصاره آن کاملا خارج شود، سپس آن را صاف نموده و مصرف نمایید. این دم کرده را می‌توانید به صورت موضعی نیز استفاده نمایید.

طریقه استفاده از لوفا برای استحمام: برای استفاده از این گیاه به عنوان لیف طبیعی و گیاهی، پوست خشک شده گیاه را جدا می‌کنند. این پوست حالت زبر دارد ولی در تماس با  آب و صابون نرم می‌شود و به راحتی برای شستشو و ماساژ پوست قابل مصرف می‌باشد. لازم است بعد از هربار استفاده از لوفا برای استحمام آن را در معرض نور خورشید قرار دهید، تا کاملا خشک شود.

 مضرات لوفا (موارد احتیاطی و منع مصرف)
همانند سایر گیاهان دارویی در مورد مصرف این گیاه نیز بایستی رعایت اعتدال را نمود و از مصرف خودسرانه و بیش از اندازه مجاز پرهیز شود.


منبع:سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط