گوشه ای از برکات سیلاب های 98

در ابتدای سال جاری ایران اسلامی شاهد یکی از بزرگترین سیل های تاریخ معاصر خود بود، سیلی که در خود موج های وسیعی از جنس اخلاق مداری، انسان دوستی، مروت، جوانمردی ایثار و تعاون و خدمت رسانی را به منصه ی ظهور...
يکشنبه، 25 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی بیرانوند
موارد بیشتر برای شما
گوشه ای از برکات سیلاب های 98

بی سابقه ترین سیل دنیا

در ابتدای سال جاری ایران اسلامی شاهد یکی از بزرگترین سیل های تاریخ معاصر خود بود؛ سیل بزرگ و حیرت آوری که وسعت آن نه فقط به عرض جغرافیایی چند استان بلکه تمام کشور، حتی مناطق کویری و بی آب و علف را در نوردید، سیلی که در خود موج های وسیعی از جنس اخلاق مداری، انسان دوستی، مروت، جوانمردی  ایثار و تعاون و خدمت رسانی را به منصه ی ظهور رسانید. سیل بی سابقه ای که بزرگی خروش امواج آن دل های فراوانی را در خود غرق کرد و بلندای امواج آن به اعلای عرش رسید.

گوشه ای از برکات سیلاب های 98

1-زنده شدن اکوسیستم های طبیعی و تالاب های جهانی

سیلاب های اخیر سرزمین ایران اسلامی دارای ابعاد و برکات فراوانی بود. برکسی پوشیده نیست که این سرزمین در سال های اخیر شاهد خشک سالی های پی دی پی و متمادی بود که روح زندگی و نشاط را از مزارع و رودخانه های سلب کرده بود، بسیاری از تالاب ها و اکوسیستم های  حیات طبیعی آن در معرض تخریب و مرگ تدریجی بود. تنها یک سیلاب خروشان و سرزنده می توانست جان و تنفسی تازه  به این منابع به خواب رفته و در معرض خاموشی بدهد. «وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْ‏ءٍ حَی‏؛[1]و هر چیز زنده‏اى را از آب پدید آوردیم؟»خدای متعال آب را مایه حیات تمام موجودات قرار داده و نبود آن بس سنگین تر و دردناک تر از آمدن یک سیلاب خروشان است، چرا که فقدان این سیلاب ها یعنی قطعی آب و از دست دادن منابع طبیعی و خدادادی: «وَ اللَّهُ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحْیا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنَّ فی‏ ذلِکَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَسْمَعُونَ؛ [2]و خدا از آسمان آبى فرود آورد و با آن زمین را پس از پژمردنش زنده گردانید، قطعاً در این [امر] براى مردمى که شنوایى دارند نشانه‏اى است.»

2-زنده کردن فطرت های پاک و الهی

یکی از آثار فوق العاده و ماندگار سیلاب 98 که برای سرزمین ایران اسلامی به یادگار ماند، علاوه بر زنده شدن تالاب و رودها و سرزمین های خشک، بیدار شدن و تقویت وجدان و فطرت های پاک و الهی مردان و زنان این سرزمین بود. بر کسی پوشیده نیست که سیلاب 98 با خروش و فوران خود افرادی را نیز داغدار کرد، خانه هایی ویران شد و مزارعه ای به زیر آب رفت، ولی این تنها یک طرف داستان بود؛ چرا که این سیلاب ها با خروش خود ناقوس بیدار باش را برای تمام فطرت های خدا جوی به صدا در آورد، و با این کار یک امداد و همیاری همگانی در تمام اقصی نقاط کشور به راه انداخت، صدای امواج خروشان سیلاب موجب شکل گرفتن یک سیلاب بی نظیر و ماندگار تازه شد، سیلابی که در هیچ کجای دنیا سابقه نداشت، سیلابی که برگرفته از حرکت جهادی و انقلابی بود. سیلابی که حرکت های زیبایی از اخلاق و دین مداری و انسان دوستی را به نمایش در می آورد سیلابی بس قوی و پر توان تر از سیلاب رود و باران، سیلاب خروشانی که نوید بهشت و رحمت الهی را برای انسان های خدا جوی و اخلاق مدار به همراه داشت: «مَن رَدَّ عَن قَومٍ مِنَ المُسلِمینَ عادِیَةَ ماءٍ أونارٍ وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ؛[3]هر کس سیل و آتش را از گروهی مسلمان برهاند ، بهشت بر او واجب می شود.»

3-ایجاد هم بستگی و اتحاد درونی

از جمله برکات الهی و ماندگار سیلاب 98 تقویت عنصر اتحاد و همبستگی بود، این سیلاب خروشان موجب شد، در همان ساعات اولیه، بلند پایه ترین مقام کشوری به تمام نیروهای مسلح کشور دستور امداد رسانی گسترده را صادر کند و پس از گذشت چند ساعت بالاترین مقامات نظامی و انتصابی در سطح فرمانده کل،تا کمر در آب و گِل رفتند و با انفجار برخی جاده ها آب را خارج کردند.  یگان های رزمی مهندسی در کمترین زمان راه های مسدود شده از سیلاب و رانش کوه را بازگشایی کردند.

نفربرها و هلی‌کوپتر هایی که به امداد رسانی آمده بودند

نفربر هایی که در جوامع جهان سومی برای سرکوب مردم استفاده میشد به خدمت سیل زدگان درآمد و هلی‌کوپتر ها از آسمان اقلام را می فرستادند، در فیلمی تکان دهنده مردم روستایی سیل زده کمک ها را به هلیکوپتر برگرداندند و گفتن روستای جلویی نیازمند تر است. حضور نیروهای نظامی،از سرباز تا ژنرال تا کمر در گل، صحنه هایی نایاب از همبستگی را در این کشور خلق کرد.
صحنه ی خم شدن سرهنگ ایرانی که برای بالا رفتن سیل زدگان از کمر خم شده بود حیرت همگان را برانگیخته بود، رکورد کمک های مردمی این سازمان های امداد رسان شکسته شد!جالب تر اینکه مردم این کشور و ارگان های دولتی در تعطیلات سال جدید بودند،به این قدر هم بسنده نکرده منتظر دولت ننشستند و دسته دسته مردم بسیج شده به سمت شهرهای سیل زده شتافتند،حضور کودکان۱۳،۱۴ ساله که برای امداد از بزرگتر ها سبقت میگرفتند، صحنه هایی از فرهنگ را خلق کرد که زبان از گفتن آن قاصر است،صحنه ی خم شدن سرهنگ ایرانی که برای بالا رفتن سیل زدگان از کمر خم شده بود حیرت همگان را برانگیخته بود، رکورد کمک های مردمی این سازمان های امداد رسان شکسته شد!جالب تر اینکه مردم این کشور و ارگان های دولتی در تعطیلات سال جدید بودند،به این قدر هم بسنده نکرده منتظر دولت ننشستند و دسته دسته مردم بسیج شده به سمت شهرهای سیل زده شتافتند،حضور کودکان۱۳،۱۴ ساله که برای امداد از بزرگتر ها سبقت میگرفتند، صحنه هایی از فرهنگ را خلق کرد که زبان از گفتن آن قاصر است،NGOهای مذهبی به پخش غذای رایگان پرداختند دانشکده های علوم انسانی،کلاس های خود را تعطیل کرده و دانشجویان را به کمک فرستادند.حتی در جایی یک سیل بند انسانی شکل گرفت که رشادت و ایثار را معنایی دوباره کرد.

چشمانی که زیبایی سیل 98 را ندید

با وجود این همه زیبایی و صحنه های ماندگار و تاریخی، متأسفانه برخی سلبریتی های وطن فروش و خارج نشین نه تنها زیبایی های خلق شده توسط خروش سیلاب اخلاق و دین مداری و انسان دوستی را ندیدند؛ بلکه با القای یأس و نا امیدی و سیاه نمایی به دنبال تفرقه اندازی و ایجاد فتنه و آشوب و براندازی بودند آنها سعی داشتند از آب گل آلود سیلاب های 98 تفرقه و درگیری صید کنند، ولی مصداق این  ضرب المثل ایرانی شدند «شتر در خواب بیند پنبه دانه ، گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه.»
 
منابع:

[1]. انبیاء آیه 30.
[2] نحل: آیه64.
[3].الکافی، ج‏2، ص164، ح8.



مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.