8 باور غلط در مورد روش‌های ضد بارداری

باورهای غلط ضد بارداری

باورهای ناشی از کمبود اطلاعات در مورد چرخه قاعدگی است. چهار هورمون اصلی در چرخه قاعدگی درگیر هستند. هورمون محرکه فولیکول (FSH)، هورمون لوتئین (LH)، استروژن و پروژسترون تعادل بین هورمونها و آزاد شدن تخمک را تنظیم می کنند و اگر تخمک بارور نشود، قاعدگی اتفاق می افتد.
سه‌شنبه، 31 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
باورهای غلط  ضد بارداری
امروزه روش های متعددی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که بسیاری از آنها هم بسیار موثر هستند. اما اطلاعات افراد مخصوصا بانوان در مورد نحوه استفاده از این روشهای پیشگیری بسیار اندک است.
 
1- من به فرزندم شیر میدهم، پس باردار نمی شوم: اگر چه در شیردهی تخمک گذاری انجام نمی شود اما این موضوع همیشه صادق نیست. تخمک گذاری ممکن است حتی در زمان شیردهی اتفاق بیفتد. مادری که به فرزند شیر می دهد باید از روش دیگری برای پیشگیری از بارداری استفاده کند، در غیر این صورت ممکن است دچار بارداری ناخواسته شود.
 
۲- در صورتی که خانمی در روابط جنسی خود به مرحله ارگاسم یا ارضا شدن نرسد، باردار نخواهد شد‌: این یک باور غلط است، چرا که بارداری وقتی که اسپرم مرد به تخمک برسد اتفاق می افتد و لازم نیست که روابط زناشویی زن به این مرحله برسد. در بدن به باور غلط در مورد روشهای ضدبارداری زنان در سنین باروری معمولا هر ماه در چرخه منظم قاعدگی تخمک آزاد می شود و این ربطی به روابط جنسی او ندارد.

۳- در زمان ایمن بین چرخه قاعدگی من باردار نخواهم شد: باورهای این چنینی ناشی از کمبود اطلاعات در مورد چرخه قاعدگی است. چهار هورمون اصلی در چرخه قاعدگی درگیر هستند. هورمون محرکه فولیکول (FSH)، هورمون لوتئین (LH)، استروژن و پروژسترون تعادل بین هورمونها و آزاد شدن تخمک را تنظیم می کنند و اگر تخمک بارور نشود، قاعدگی اتفاق می افتد. شستشوی واژن مانع از بارداری می شود: شستشوی واژن راه موثری برای پیشگیری از بارداری نیست. بعد از انزال اسپرم وارد واژن شده و سپس به دهانه رحم می رسداگر چرخه قاعدگی خانمی به دلایل مختلف بیشتر یا کمتر شود، تعادل این هورمون ها به هم خورده و تخمک گذاری اتفاق می افتد. استرس، سن و داروها می توانند تعادل هورمونی را به هم بزنند. بنابراین حدس زدن زمان ایمن تخمک گذاری سخت است و زوجین باید از روش ایمن تری برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند
 
۴- وضعیت بدن در بروز بارداری مهم نیست: برخی افراد تصور می کنند داشتن روابط جنسی در وضعیت های خاص مانع از بارداری می شود، چرا که گاهی موجب نرسیدن اسپرم به تخمک می شود. البته پوزیشن در هنگام روابط جنسی در بارداری مهم است اما هیچگاه تضمین نمی کند که بارداری اتفاق نمی افتد. ورود اسپرم و رسیدن آن به مایع چسبنده درون واژن موجب رسیدن آن به تخمک و لقاح و نهایتا بارداری خواهد شد.
 
۵-با روش عقب کشیدن بارداری اتفاق نمی افتد: روش عقب کشیدن قبل از انزال راه خوبی برای پیشگیری از بارداری نیست، چرا که ممکن است حتی در مایعی که قبل از انزال از مرد خارج می شود هم اسپرم وجود داشته باشد. علاوه بر این، برخی مردان قادر نیستند قبل از انزال این روش را عملی کنند.
 
۶-در اولین رابطه جنسی بارداری اتفاق نمی افتد :این تصور غلطی است که برخی زنان دارند، یعنی بارداری پس از چند بار رابطه جنسی اتفاق می افتد. یک زن در هر زمانی که تخمک گذاری انجام شود حتی اگر اولین باری باشد که رابطه جنسی دارد، ممکن است باردار شود.
 
۷- در صورت دوش گرفتن بعد از رابطه جنسی بارداری اتفاق نمی افتد: شستشو یا دوش گرفتن و ادرار کردن بعد از رابطه جنسی سبب قطع تحرک اسپرم و رسیدن آن به تخمک نمی شود، چرا که مایع منی پس از عبور از واژن و دهانه رحم به رحم می رسد.
 
۸-شستشوی واژن مانع از بارداری می شود: شستشوی واژن راه موثری برای پیشگیری از بارداری نیست. بعد از انزال اسپرم وارد واژن شده و سپس به دهانه رحم می رسد.
 

ماده غذایی مفید در دوران بارداری

در دوران بارداری، مصرف مواد غذایی سالم، مواد مغذی مناسب را برای رشد جنین تامین می کند. در این مطلب به چند ماده غذایی مفید اشاره خواهیم کرد که هم برای مادر و هم برای جنین مفید است.

1- حبوبات، نخود، عدس، لوبیا، دانه سویا سرشار از فیبر، پروتئین، آهن، فولات، کلسیم و روی است.

۲- گوشت قرمز؛ گوشت گاو کم چرب سرشار از پروتئین، ویتامین B۶ B۱۲ نیاسین، روی، آهن با قابلیت جذب بالاست. گوشت گاو دارای ماده ای به نام «Choline» است که برای رشد مغز ضروری است.

۳- میوه های توتی: این نوع میوه ها سرشار از کربوهیدرات، ویتامین C پتاسیم، فولات و فیبر است. ماده مغذی طبیعی در این میوه، مانع از آسیب سلولها می شود.

۴- کلم بروکلی: دارای فولات، فیبر، کلسیم، لوتین، Carotenoids Zaxanthin است. این گیاه ویتامین A را نیز تامین می کند.

۵ - پنیر پاستوریزه شده: پنیر کلسیم، منیزیم، ویتامین B۱۲ و پروتئین مورد نیاز بدن را برای مادر و جنین تامین می کند.

۶- تخم مرغ: اسید آمینه هایی را که مادر و جنین برای رشد نیاز دارند، به بدن می رساند.

۷- شیر: منبع خوب کلسیم، فسفر و ویتامین D است که استخوان را تقویت می کند. شیر سرشار از پروتئین و ویتامین A و B است.

۸- آب پرتقال غنی شده: میزان ویتامین C و D در این میوه با شیر یکسان است. علاوه بر آن آب پرتقال سرشار از پتاسیم و فولاد نیز می باشد.

۹- ماهی آزاد: پروتئین، ویتامین های B و چربی های امگا۳ در آن برای رشد مغز جنین لازم است.

۱۰ - غلات سبوس دار: غلات سبوس دار با اسیدفولیک و ویتامین B آهن و روی غنی شده است. غلات سبوس دار نسبت به غلات بدون سبوس مانند نان سفید، برنج سفید و آرد سفید دارای ماده مغذی و فیبر بیشتری است.

۱۱ - ماست کم چرب: این نوع لبنیات غنی از پروتئین، کلسیم، ویتامین‌های B و روی است. ماست ساده نسبت به شیر کلسیم بیشتری دارد.


منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما