تاثیر دود سیگار بر جنین در دوران بارداری

پژوهش‌ها بر روی تاثیر دود سیگار بر جنین، نشان داده است که قرار گرفتن مادر در معرض دود سیگار موجب عدم رشد کامل ریه‌های جنین پیش از تولد می‌شود. هم چنین در نوزادان موجب بروز مرگ ناگهانی می‌شود. برای آگاهی...
دوشنبه، 24 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاثیر دود سیگار بر جنین در دوران بارداری
به همه زنان توصیه می‌شود که هنگام بارداری سیگار کشیدن را ترک کنند. با این حال، پژوهش‌ها نشان داده که ترک سیگار به تنهایی برای از بین بردن خطرات آن کافی نیست و بایستی زنان باردار از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز اجتناب کنند. بسیاری از زنان باردار در معرض دود سیگار دوستان، اعضای خانواده و همکاران خود هستند. این نوع تماس غیرمستقیم با سیگار می‌تواند اثرات نامطلوبی روی سلامت مادر و جنین داشته باشد.


تاثیر دود سیگار بر جنین

قرار گرفتن در معرض دود سیگار و باقیمانده‌های توتون، برای مادر و جنین بسیار خطرناک است. به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA)، سیگار دارای بیش از ۵۰۰۰، ماده شیمیایی است. بسیاری از این مواد سمی هستند.
موادی مانند آرسنیک، فرمالدئید و قیر در تولید سیگار استفاده می‌شوند که برای سلامت افراد بسیار خطرناک هستند. با گذشت زمان، سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی و مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.

برخی از موارد تاثیر دود سیگار بر جنین عبارتند از:

سقط جنین

تولد نوزاد وزن کم

زایمان زودرس

مشکلات یادگیری و رفتاری در کودک 

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)

به منظور کاهش خطرات مربوط به سیگار، بهتر است از کشیدن سیگار و در معرض دود آن قرار گرفتن، خودداری کنید.


دود سیگار و بارداری

ممکن است زنان باردار بدون اینکه متوجه شوند، در معرض دود سیگار قرار بگیرند. دود و ذرات باقیمانده سیگار بر روی مبلمان، فرش، رنگ دیوار و دیگر مناطق برای ماه‌ها یا سال‌ها باقی می‌ماند. اگر فضایی بوی دود سیگار بدهد، حتی اگر کسی در آن لحظه آنجا سیگار نکشد، باقی مانده‌های سیگار در محیط وجود دارد.

هنگامی که با ذرات باقیمانده سیگار و یا دود ناشی از آن در تماس باشید، مواد سمی و آلاینده‌ها وارد جریان خون می‌شوند. از آنجایی که جنین از راه خون مادر تغذیه می‌کند، این آلاینده‌ها وارد بدن جنین نیز می‌شود.
پژوهشی که در موسسه تحقیقاتی لس آنجلس انجام شده، نشان می‌دهد که قرار گرفتن مادر در معرض دود و باقیمانده ذرات سیگار، تاثیر مخربی بر رشد ریه جنین، پیش از تولد دارد. هم چنین موجب بروز مشکلات تنفسی پس از تولد می‌شود.

اگر قصد باردار شدن دارید، باردارید و یا به تازگی صاحب فرزند شده‌اید، بهتر است میزان سیگار کشیدن در خانه خود را به حداقل برسانید، یا آن را ترک کنید.

اگر همسرتان خارج از منزل سیگار می‌کشد، اجازه ندهید با لباس‌های آلوده به دود و غبار سیگار وارد منزل شود. به عنوان نمونه می‌توانید از همسر خود بخواهید تا هنگام سیگار کشیدن کت یا ژاکتی بپوشد و آن را پیش از ورود به منزل از تن در آورد. هم چنین اگر در معرض دود سیگار قرار گرفتید، حتما پیش از تماس با نوزاد دست‌های خود را بشوید.


تاثیر دود سیگار بر نوزادان

بایستی مراقب باشید تا نوزاد تازه متولد شده، به هیچ وجه در معرض دود سیگار قرار نگیرد. قرار گرفتن در معرض دود سیگار خطر ابتلا به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد SIDS را افزایش می‌دهد. هم چنین دود سیگار اثرات منفی بر سیستم ایمنی بدن وارد می‌کند.

نوزادان در این شرایط بیشتر به عفونت گوش، سرماخوردگی، بیماری‌های تنفسی و مشکلات دندان دچار می‌شوند. در نظر داشته باشید که نوزاد را در فضایی که باقی مانده سیگار و دود وجود دارد، نگه ندارید.


تاثیر دود سیگار بر کودکان

دود سیگار تاثیرات منفی بسیاری بر سلامت کودکان می‌گذارد. بنا به اطلاعیه کلینیک مایو، کودکان نسبت به دود سیگار آسیب پذیر‌تر هستند. زیرا احتمال بیشتری وجود دارد که سطوح آلوده را لمس کنند و اشیا را به نزدیکی بینی و دهان خود ببرند.

کودکانی که در منزل در معرض دود سیگار قرار دارند، احتمال ابتلا به بیماری‌های زیر در آن‌ها بیشتر است:

آسم

عفونت گوش

بیماری‌های مکرر

ذات الریه

علاوه بر این، کودکانی که پدر و مادرانی سیگاری دارند، احتمال سیگار کشیدن در آن‌ها بیشتر است.


روش پاک کردن دود سیگار از محیط

متاسفانه دود سیگار به آسانی از ماشین یا خانه خارج نمی‌شود. باز گذاشتن پنجره‌ها و روشن کردن هواکش نیز مواد سمی و آلاینده را از محیط پاک نمی‌کند. نمی‌توانید یک بخش از منزل را به سیگار کشیدن اختصاص دهید و انتظار داشته باشید که باقی منزل پاک و تمیز بماند. غبار به جا مانده از سیگار بر روی لباس‌ها و کلیه سطوح خانه پخش می‌شود.

برای پاک کردن خانه از دود و غبار سیگار، موارد زیر را انجام دهید.

تمام لباس‌های خود را بشویید.

تمام ملحفه‌ها و پرده‌ها را بشویید.

تمام سطوح سخت را کاملا تمیز کنید.

اپن، دیوار‌ها و سقف را پاک کنید.

فرش‌ها را به قالی شویی بدهید.

تمام اسباب بازی‌ها را تمیز کنید.

مبلمان را شستشو دهید.

به عنوان یک قاعده کلی در نظر داشته باشید، اگر هنوز خانه بوی دود سیگار می‌دهد، احتمالا غبار سیگار روی سطوح باقی مانده است و نیاز به تمیز کاری کامل دارد.


جمع بندی

پژوهش‌ها بر روی تاثیرات دود سیگار بر بدن نسبتا جدید است. این پدیده به خودی خود شاید مساله مهمی نباشد، اما در طول زمان تجمع می‌یابد و خطر ساز می‌شود.

تا زمانی که پژوهش‌های بیشتری در این زمینه انجام شود، بهتر است از قرار گرفتن در معرض دود سیگار اجتناب کنید.

اگر در منزل نوزاد دارید، از قرار دادن او در معرض دود سیگار خودداری کنید. دود سیگار یکی از علل مرگ ناگهانی نوزادان است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط