آری یا خیر به حجاب!

اسلام هراسی معروف نخستین بار در سال 1997 و در پی هجمه بر مسلمانان از سوی رسانه های غربی مطرح شد و هدف از آن جزو لاینفک معرفی کردن مسلمانان با خشونت و تحقیر بوده تا وجهه‌ و قدرت در حال افزایش اسلام در سراسر...
سه‌شنبه، 1 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: آزاده مرنی
موارد بیشتر برای شما
آری یا خیر به حجاب!
همواره یکی از معضلات خاص جوامع مختلف که آسیب‌های اجتماعی فراوانی را به همراه دارد، موضوع پوشش افراد است. موضوعی که تحت عنوان حجاب مطرح بوده و ایران اسلامی نیز از آن مستثنی نبوده است. بله! کشور ما علی رقم آن که کشوری اسلامی است، همیشه درگیر مسئله حجاب و آفت های گسترده آن بوده. حجاب مسئله ای است که به نوغ نگاه ما به جامعه و نیز جهان بینی افراد بستگی دارد. بدان معنا که موضوع آزادی عمل و اختیار در این جا مطرح نیست بلکه بحث اصلی؛ علاوه بر اصول اساسی دینی، بر سر رعایت حریم شخصی و جلوگیری از تعرضات اجتماعی است.

باید توجه داشت که بسیاری از جامعه شناسان معتقدند که نوع پوشش ظاهری افراد، تأثیر مستقیمی بر روابط اجتماعی میان فردی گذاشته و این موضوع هویت افراد را در جامعه و روابط آن تعریف می کند. از این رو، پوشش افراد که ناشی از نوع نگاه آن ها به جامعه و مذهب است، هویت و طرز فکر آن ها را شکل می دهد و این روند همچون زنجیره ای ناگسستنی، مستقیمأ بر کمیت و کیفیت مشارکت آن ها در مسائل و رویدادهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می گذارد.

هلن واتسون Helen Watson یکی از جامعه شناسان مطرح جهان درباره حجاب و پیامدهای آن بر این باور است که حجاب از شرم، حجب و حیا سرچشمه می گیرد و امروزه این مسئله جایگاه ویژه ای در سراسر جهان یافته و مورد بحث و اختلاف نظرهای گسترده ای در میان کارشناسان اجتماعی، مذهبی و عموم مردم در جهان غرب و شرق قرار قرار گرفته است. البته باید توجه داشت که از دیدگاه این جامعه شناس غربی، حجاب عامل اصلی مصرف گرایی و بروز و ظهور معضلات اجتماعی است که نشان از بحرانی شدن موضوع مذکور و ضرورت رسیدگی به آن در اسرع وقت را دارد. شاید به جرأت بتوان جهان امروز را بیش از هر زمان دیگری مستلزم رعایت حجاب و پوشش ظاهری دانست، چرا که آمارهای جهانی گواه سونامی تعرضات جنسی در جوامع مختلف هستند. باید توجه داشت که برخی، موضوع حجاب را اعتقادی و دینی و گروهی دیگر آن را پدیده ای سیاسی قلمداد می کنند! که البته این دسته که عمدتأ مخالفان حجاب هستند، این تقسیم بندی را در راستای ضدیت و نفی حجاب اعلام کرده اند تا با این روش، افراد و کشورهایی که حجاب، یکی از ارکان اصلی جامعه آن ها محسوب می شود را مورد هدف قرار دهند و با این مسئله آن ها تافته ای جدا بافته معرفی کنند که بر علیه غرب و ادیان مختلف به نام اسلام به پا خواسته اند. حائز اهمیت آن که روش فوق الذکر، امروزه به اسلام هراسی Islamophobia معروف است که نخستین بار در سال 1997 و در پی هجمه بر مسلمانان از سوی رسانه های غربی مطرح شد و هدف از آن جزو لاینفک معرفی کردن مسلمانان با خشونت و تحقیر بوده تا وجهه‌ و قدرت در حال افزایش اسلام در سراسر جهان را با اختلال همراه کنند.


ضرورت حجاب در جوامع امروزی

شاید به جرأت بتوان جهان امروز را بیش از هر زمان دیگری مستلزم رعایت حجاب و پوشش ظاهری دانست، چرا که آمارهای جهانی گواه سونامی تعرضات جنسی در جوامع مختلف هستند. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، ویتنام با 87 درصد تجاوز به دختران و زنان در صدر کشورهای ناامن برای بانوان قرار دارد و پس از آن هند و استرالیا با 79 درصد ثبت شده اند. دیگر کشورها در این گزارش به ترتیب کامبوج 77 درصد، آمریکا 65 درصد، بنگلادش 57 درصد، دانمارک 52 درصد، سوئد 46 درصد، انگلستان 44 درصد، فرانسه 44درصد و مکزیک 38 درصد قرار دارند. به طور کلی بیش از 35 درصد از زنان سرتاسر جهان، حداقل یک بار در زندگی خود، تعرض و خشونت جنسی را تجربه کرده اند که اکثریت آن ها عدم وجود پوشش مناسب را یکی از علل عمده این قبیل فواجع معرفی کرده اند.

باید توجه داشت که کم توجهی به مقوله حجاب و پوشش، آسیب ها و پیامدهای زیان بار گسترده ای را در پی دارد که اگر به موقع برای آن ها راه کار مفیدی اندیشیده نشود، تدریجأ غیر قابل جبران و فراگیر خواهند شد، مهم ترین آسیب های این معضل اجتماعی عبارتند از:

- استحاله فرهنگی (جایگزی شدن فرهنگی دیگر به جای فرهنگ بومی و استوار بر پایه حجاب و اعتقادات دینی)

- افزایش آمار طلاق (بالا رفتن سطح خیانت بین زوجین و متزلزل شدن بنیان های خانواده)

- اشراف بیگانگان بر جامعه (بشر سازی برای حضور و جولاندهی معاندان نظام اسلامی)

- اشاعه و فراگیر شدن فحشا (افزایش آمار تعرضات جنسی)

- کم رنگ شدن اعتقدادت دینی و مذهبی (دوری از افکار و اندیشه های مذهبی و اسلامی)

- افزایش آمار خودکشی (بسیاری از افراد مورد تعرض قرار گرفته از ترس آبرو، دست به خودکشی می زنند)

- گسترش ناامنی (کاهش سطح امنیت برای زنان و دختران)

- افزایش سطح بزهکاری در جامعه (افزایش میزان تجاوز و قتل در جامعه)

- گوشه گیری و دوری بانوان از حضور و مشارکت در امور اجتماعی، سیاسی و فرهنگی (دوری از حضور فعال در جامعه)

- افزایش تجاوزات جنسی (گسترش هوس رانی و تعرض به بانوان)

- بروز و ظهور مشکلات روحی-روانی (ایجاد مشکلات روانی برای افراد مورد تعرض قرار گرفته)

غرب سالیان سال است که قصد اسلام ستیزی و کم رنگ کردن آن را دارد تا از افزایش قدرت و فراگیری اسلام در جهان و به ویژه خاورمیانه جلوگیری کند و چه راهی بهتر و مناسب تر از جنگ روانی که از سوی انواع رسانه ها بر فرهنگ و اعتقادات دینی افراد هجوم آورده و بدون بر جای گذاشتن اثری از خود، آن ها به سمت و سوی مسیری مشخص و از پیش طراحی شده هدایت می کنند. حائز اهمیت آن که هر گاه در جامعه ای، سطح کلی حجاب کاهش یابد، بی شک بزهکاری اجتماعی و خیانت نیز افزایش یافته و در ادامه بنیان های خانواده را به لرزه در می آورد و این روش، ترفندی قدیمی اما بسیار کاربردی در راستای نابودی یک جامعه و به سلطه در آوردن آن محسوب می شود که اگر مورد توجه ویژه سرمداران یک حکومت قرار نگیردف پیامدهای غیر قابل تصوری را به همراه خواهد داشت که کمک حائز اهمیتی به دشمنان برای نیل به اهداف از پیش تعیین شده و هدفمند آن ها می کند.

نویسنده: آزاده مرنی
 پی‌نوشت:
1- آمار تکان‌دهنده "تجاوز جنسی" در دانشگاه‌های انگلستان، مشرق نیوز
2- ضرورت حجاب در عصر حاضر، پایگاه اطلاع رسانی پرسمان
3- آفت‌های بی‌حجابی در جامعه، باشگاه خبرنگاران جوان
4- گسترش بدحجابی، پایگاه اطلاع رسانی حوزه
5- جنبه های مختلف ضرورت حجاب و عفاف، خبرگزاری پلیس


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط