فواید و مضرات مصرف اسفناج در دوران بارداری

در این مقاله قصد داریم به خواص اسفناج در بارداری، میزان مصرف و مضرات احتمالی آن بپردازیم.
پنجشنبه، 3 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فواید و مضرات مصرف اسفناج در دوران بارداری

ارزش غذایی اسفناج

اسفناج یکی از مغذی‌ترین و مفیدترین مواد غذایی در دوران بارداری است؛ به طوری که ۹۸ درصد از تمامی مواد مورد نیاز مادر و جنین را تامین می‌کند. در هر ۱۰۰ گرم اسفناج، ۲.۳ گرم پروتئین، ۳.۲ گرم کربوهیدرات، ۳ میلی گرم آهن، ۱۹۴ میکرو گرم اسیدفولیک و ۸.۱ میلی گرم کلسیم وجود دارد. همچنین اسفناج منبع بسیار خوبی برای ویتامین A، ویتامین B۱ یا تیامین، ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین، ویتامین B۳ یا نیاسین و ویتامین C بوده و همچنین غنی از سدیم، فسفر، پتاسیم و منیزیوم است.


خواص اسفناج در بارداری 

۱. تامین آهن و جلوگیری از کم خونی

اسفناج، آهن مورد نیاز بدن مادر برای رشد جنین را فراهم کرده و در نهایت موجب رشد بهتر و وزن گیری مناسب جنین می‌شود و از کم خونی در بارداری جلوگیری می‌کند.


۲. جلوگیری از مشکلات مرتبط با تولد نوزاد

اسفناج با تامین اسید فولیک مورد نیاز مادر در طول بارداری، از عوارضی مثل سقط جنین و یا زایمان زودرس، کم خونی و خستگی، ورم لثه‌ها و کم اشتهایی جلوگیری می‌کند. اسید فولیک یا فولات برای سلامت جنین و پیشگیری از آسیب مغزی او نیز اهمیت فوق العاده‌ای دارد.


۳. جلوگیری از مشکلات گوارشی

فیبر موجود در اسفناج می تواند از ایجاد یبوست در بارداری و بواسیر در مادران باردار جلوگیری کند.


۴. رشد استخوان جنین

اسفناج به خاطر داشتن کلسیم به رشد بهتر استخوان‌های جنین کمک کرده و همچنین از بروز پوکی استخوان مادران در سال‌های بعد پیشگیری می‌کند.


۵. تسکین دردهای دوران بارداری

به خاطر وجود یک ماده با خاصیت ضد التهابی، مصرف اسفناج می‌تواند باعث تسکین دردهای بارداری شود.


۶. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C موجود در اسفناج می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی مادر شده و از بروز بیماری های مختلف مثل سرماخوردگی جلوگیری کند.


میزان مصرف اسفناج در بارداری

باید در نظر داشته باشید که حتی ماده مفیدی مثل اسفناج با تمام فوایدش هم می‌تواند مضراتی به همراه داشته باشد. البته این عوارض در صورتی ایجاد می‌شوند که بیش از حد اسفناج در بارداری مصرف شود. همچنین باید دقت کنید که اسفناج را به دلیل طبع سرد، با ادویه‌هایی که طبع گرم دارند مصرف کنید تا طبع سرد آن معتدل و به عبارتی اصلاح شود.
 
نکته: اسفناج پخته شده را به هیچ عنوان دوباره گرم نکنید؛ چرا که نیترات موجود در اسفناج در این صورت اکسید شده و به نیتریت تبدیل می‌شود که سمی بوده و به خصوص در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین بسیار خطرناک است.


مضرات مصرف بیش از اندازه اسفناج در بارداری

برخی از مضرات مصرف اسفناج در بارداری عبارت است از:


۱. طولانی شدن فرآیند زایمان

وجود سالیسیلات در اسفناج می‌تواند بارداری را طولانی و فرآیند زایمان را سخت کند.


۲. ایجاد مشکلات گواشی

مصرف بیش از اندازه اسفناج می‌تواند موجب مشکلات گوارشی مثل افزایش گاز معده و نفخ شدید شود.


۳. مسمومیت

آهن موجود در اسفناج اگرچه برای پیشگیری از کم خونی بسیار مفید است اما اگر اسفناج در آستانه فساد باشد، آهن موجود در آن اکسید شده و ممکن است موجب ایجاد مسمومیت بارداری شود.


۴. ایجاد سنگ کلیه

در صورتی که خانم باردار مبتلا به سنگ کلیه و به خصوص سنگ اگزالاتی باشد، باید از مصرف اسفناج خودداری کند، چرا که اسفناج دارای مقدار زیادی اسید اگزالات است و می تواند در این افراد سنگ کلیه ایجاد کند. نتیجه این موضوع، اختلال در رشد و سلامت جنین است.


جمع بندی

مصرف اسفناج در بارداری بسیار مفید بوده و به سلامت مادر و جنین کمک شایانی می‌کند. با این حال، در مصرف این ماده مفید هم باید تعادل را رعایت کرده و زیاده روی نکنید. می‌توانید این سبزی پر خاصیت را به صورت خام و پخته مصرف کنید و از خواص آن در بارداری بهره ببرید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط