خوردن زردآلو در دوران بارداری و شیردهی چه مزایایی دارد؟

در این مقاله می‌توانید اطلاعات خوبی در رابطه با مصرف زردآلو در دوران بارداری و شیردهی کسب کنید.
يکشنبه، 15 فروردين 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خوردن زردآلو در دوران بارداری و شیردهی چه مزایایی دارد؟

زردآلو از لحاظ گیاه‌شناسی نزدیک به هلو و شلیل است و از لحاظ ژنتیک در خانواده بزرگ‌تر درختان میوه گل‌سرخ‌سانان و پرونوس قرار می‌گیرد که نام علمی آن پرونوس آرمنیا است. درخت زردآلو یک درخت متوسط خزان‌کننده است که در بهترین حالت در خاک شیب‌دار کوهستانی و آب‌کش رشد می‌کند. هنگام بهار گل‌های زیبا و صورتی‌رنگی می‌دهد که زنبورها را به خود جلب می‌کند. این میوه‌ها اغلب اندازه یکسانی دارند و قطر آن‌ها بین ۴ تا ۵ سانتی‌متر است و حدود ۳۵ گرم وزن دارند. زردآلو میوه ای تابستانی، شیرین و پر عطر و مزه است. این میوه از لحاظ ساختاری این میوه یک شفت است و متشکل از یک هسته تکی در وسط با گوشتی معطر و خوراکی پیرامون آن.  
 

زردآلو در دوران بارداری و شیردهی

در دوران پس از زایمان تغذیه کامل و مغذی، تأثیر مستقیمی بر نحوه تولید شیر مادران دارد.

شیر مادر مخلوطی از انواع مواد مغذی است که نه تنها نیاز بدن نوزاد به انرژی را فراهم می‌آورد، بلکه حاوی فاکتورهایی است که سبب ارتقاء سطح ایمنی بدن نوزاد شده و از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. مادر باردار در طول دوران بارداری با ذخیره انرژی و مواد مغذی، بدن خود را برای دوران شیردهی آماده می‌کند.

در این مطلب از خواص زردآلو در شیردهی و تأثیر مصرف زردآلو بر شیر مادر سخن رانده شده است. خواص زردآلو بسیار زیاد است و جز در موارد محدود، مصرف متعادل آن عوارض خاصی برای افراد ندارد. خانم های شیرده نیز می توانند مصرف این میوه شیرین و خوش طعم را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
 

انواع زردآلو

♦ زردآلو شاهرودی

♦ زردآلو اوردباد
♦ زردآلو عسگرآبادی
♦ زردآلو قیصی
♦ زردآلو نخجوان


مزایای مصرف زردآلو در بارداری

مصرف زردآلو در بارداری مزایای زیادی برای سلامتی دارد. برخی از این فواید عبارتند از:

۱. درمان یبوست
زردآلو منبع غنی از فیبر است، بنابراین مصرف آن‌ در بارداری به درمان یبوست کمک می‌کند. همچنین این میوه فرایند هضم غذا در این دوران را بهبود می‌بخشد.

۲. درمان کم خونی
زردآلو سرشار از آهن و مس است، این مواد در افزایش تعداد هموگلوبین خون بسیار موثر هستند. بنابراین با مصرف زردآلو در زمان بارداری می‌توان از کم خونی حاملگی جلوگیری کرد.

۳. حفظ سلامت چشم
زردآلو غنی از «بتاکاروتن» است. بتاکاروتن ماده‌ای تاثیرگذار در بهبود سلامت چشم محسوب می‌شود. در نتیجه خوردن زردآلو در بارداری مساوی با مراقبت از سلامت چشم است.

۴. کنترل سطح قند خون
زردآلو‌ها در کنترل سطح قند خون بسیار موثر هستند. با حفظ تعادل قند خون، مادران در این دوران کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری خواهید بود.

۵. سلامت جنین
خوردن زردآلو برای جنین شما نیز بسیار مفید است. اسیدفولیک موجود در زردآلو‌ها نقش موثری در جلوگیری از نقص‌های مادرزادی دارد. علاوه بر این، مواد مغذی بسیاری در این میوه وجود دارند که برای رشد و تکامل جنین ضروری هستند.

۶. سلامت پوست
زردآلو به حفظ سلامت و درخشش پوست در طول بارداری کمک بسیار می‌کند.

۷. درمان عفونت واژن
شما ممکن است در دوران بارداری با عفونت واژن دست و پنجه نرم کنید. روغن هسته‌ زردآلو می‌تواند در صورت مصرف موضعی به درمان این مشکل کمک کند. البته توجه داشته باشید که پیش از مصرف روغن هسته زردآلو برای درمان عفونت واژن، حتما با پزشک مشورت کنید.


خوردن زردآلو در دوران بارداری و شیردهی چه مزایایی دارد؟
 

مضرات مصرف زردآلو در بارداری

در حالی که بدون شک زردآلو غنی از مواد معدنی است، زنان باردار باید اطمینان حاصل کنند که بیش از مقدار مجاز از آن مصرف نکنند. مصرف بیش از حد هر چیزی می‌تواند عوارض ایجاد کند. برخی از عوارض مصرف زیاد زردآلو عبارتند از:

اثرات منفی بر سیستم عصبی که می‌تواند منجر به ناراحتی شدید در دوران بارداری شود.

مصرف زردآلو نارس، می‌تواند منجر به مشکلات و ناراحتی‌های معده شود.

زردآلو حاوی دی اکسید گوگرد است که در برخی افراد حساس به سولفیت‌ها، ایجاد آلرژی می‌کند.

هسته زردآلو حاوی ماده‌ای شیمیایی به نام «لاتریل» است که مقادیر زیاد آن در بدن می تواند ایجاد مسمومیت کند؛ بنابراین برای بهره مندی از خواص زردآلو، مصرف هسته آن را محدود کنید.

خوردن مقدار زیاد زردآلو می‌تواند منجر به سرگیجه و سردرد شود.

زردآلوی تلخ، حاوی مقادیر بسیار زیادی آمیگدالین است که در طول هضم به سیانید تبدیل می‌شود. این ماده می‌تواند علائم خطرناکی از قبیل تنگی نفس و استفراغ ایجاد کند و در موارد شدید حتی منجر به مرگ شود.


خواص مصرف زردآلو در شیردهی

خوردن زردآلو در دوران بارداری می‌تواند سطح پرولاکتین را افزایش دهد. پرولاکتین هورمونی است که در بدن شیر تولید می‌کند. زردآلو همچنین حاوی مواد مغذی زیادی است که پیش‌تر در رابطه با آن صحبت شد. دقت داشته باشید که خوردن زردآلو تازه همواره به کمپوت آن ارجعیت دارد. برگه زردآلو نیز یک گزینه خوب برای میان وعده محسوب می‌شود که می‌توانید همواره همراه خود داشته باشید.


نکات مصرف زردآلو در بارداری

مصرف زردآلو در طول بارداری می‌تواند فواید زیادی برای مادر و کودک داشته باشد. با این‌حال، قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی این نکات را به یاد داشته باشید:

توصیه می‌شود که زردآلو را به همراه صبحانه خود یا به عنوان میان وعده قبل از ظهر و عصر میل کنید.

توصیه می‌شود که این میوه به حد متعادلی مصرف شود. مقادیر بیش از حد آن می‌تواند در بارداری مضر باشد.

خوردن زردآلو رسیده یا خشک شده بهتر از هر نوع دیگر آن است.


طبع زردآلو چیست؟

طبع زردآلو سرد و تر است، بنابراین مصرف میوه زردآلو در افرادی که طبع بدن آن‌ها گرم و خشک است مشکلی ایجاد نمی‌کند، چراکه  طبع زردآلو با طبع بدن این افراد هماهنگ است. اما مصرف زردآلو در افراد با طبع سرد و‌ تر ایجاد مشکل می‌کند. افرادی که دارای طبع سرد و‌ تر هستند بایستی طبع زردآلو را برای سازگار نمودن با طبع بدن خود متعادل سازند. اما چگونه این کار را انجام دهند؟

سرد مزاجان برای متعادل کردن طبع زردآلو می‌توانند آن را با مواد غذایی گرم هماهنگ سازند تا در ترکیب با طبع سرد زردآلو مشکلی برای آن‌ها ایجاد ننماید. از جمله مواد غذایی که می‌توانند با زردآلو مصرف شوند زیره سبز، رازیانه و سکنجبین است. به این مواد غذایی که برای متعادل کردن طبع مواد غذایی دیگر استفاده می‌گردند، مصلح گفته می‌شود. البته مصرف زردآلو برای افرادی که دارای معده گرم بوده و عطش بالایی دارند خوب است و نیاز به مصلح ندارد.


سخن پایانی

مصرف زردآلو در بارداری و شیردهی، قطعا می‌تواند فواید زیادی برای شما و کودک‌تان داشته باشد. اما آنچه که باید همواره مدنظر قرار دهید، مصرف متعادل این میوه‌ تابستانی است. همچنین از خوردن هسته زردآلو اکیدا خودداری کنید چرا که مسمومیت حاصل از آن می‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای شما و نوزاد داشته باشد. درصورت مشاهده‌ هرگونه ناراحتی بعد از مصرف زردآلو با پزشک خودمشورت کنید.


منبع: سایت ستاره


مقالات مرتبط
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط