۷ خاصیت پنیرک و دمنوش آن

آیا تا‌به‌حال درباره‌ی خواص پنیرک چیزی شنیده‌اید؟ گیاه پنیرک با نام علمی Malva sylvestris شناخته می‌شود و به طرق مختلفی مانند روغن، ژل، کرم و دمنوش پنیرک از آن استفاده می‌شود. پنیرک می‌تواند به ترمیم سریع‌تر...
سه‌شنبه، 29 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۷ خاصیت پنیرک و دمنوش آن

گیاه پنیرک چیست؟

گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گل‌دار از جنس مالوا (Malva) است. این گیاه با گل‌های بنفش‌رنگ خود اغلب در دشت‌ها می‌روید و ارتفاع آن معمولا به حدود ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. پنیرک، بومیِ غرب اروپا است؛ اما در بخش‌هایی از مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد می‌کند و به بیشتر کشورهای انگلیسی‌زبان وارد شده است.

عجیب‌ترین بخش گیاه پنیرک، مغز و دانه‌های آن است (که به‌خاطر شکل‌شان به پنیرک معروف شده‌اند). لُعاب (موسیلاژ) موجود در گیاه پنیرک ارزش دارویی زیادی دارد و در تهیه‌ی داروهای مختلف از آن استفاده می‌شود.

مردم در قدیم گل پنیرک را نیز مصرف می‌کردند.

از گل و برگ‌های این گیاهِ منحصربه‌فرد برای اهداف دارویی استفاده می‌شود.

به‌عنوان‌مثال روغن به‌دست‌آمده از گیاه پنیرک می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای روی بدن داشته باشد. از برگ‌های این گیاه، چای تهیه می‌شود و دانه‌های آن نیز قابل‌خوردن است.

همچنین از برگ‌هایی که سالم هستند و دچار زنگار (نوعی بیماری در گیاهان) نیست، می‌توان به‌عنوان ضماد روی زخم‌ها استفاده کرد. این گیاه عناصر فعال زیادی دارد که برای سلامت انسان بسیار مفید است. در ادامه بیشتر با این خواص آشنا می‌شوید.
 

۷ خاصیت پنیرک و دمنوش آن

خواص گیاه پنیرک

۱. تسکین درد
یکی از رایج‌ترین کاربرد‌های گیاه پنیرک برای کاهش درد به‌خصوص در درمان‌های موضعی است. اگر زخم یا جراحتی در پوست خود دارید می‌توانید برگ پنیرک را به‌صورت ضماد روی محل موردنظر قرار دهید.

مواد شیمیایی موجود در برگ گیاه پنیرک، ‌که دارای ویتامین‌های بسیار زیادی است، نه‌تنها سبب بهبودی سریع‌تر می‌شود، بلکه مواد ضددرد خاصی را ترشح می‌کند که به کاهش درد و ناراحتی کمک خواهد کرد.

از خاصیت ضددرد گیاه پنیرک می‌توان برای دردهای داخلی و خارجی استفاده کرد. به‌خاطر همین ویژگی خاص، از پنیرک می‌توان به‌عنوان ماسک صورت یا درمان سردردهای موضعی استفاده کرد.

۲. حفاظت از سیستم ایمنی
قرار دادن گیاه پنیرک بر روی زخم، از نفوذ عفونت‌های باکتریایی و سایر عوامل خارجی از طریق جراحت به بدن جلوگیری می‌کند و با این روش سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. مصرف برگ، دانه‌ها و سایر بخش‌های گیاه پنیرک نیز به این امر کمک می‌کند.

۳. فعالیت ضد التهابی
برای تسکین نیش حشره، سوختگی‌های وسیع، آفتاب‌سوختگی یا خارش پوستی، استفاده از ژل یا پماد حاوی پنیرک می‌تواند در کاهش التهاب و وَرَم تأثیر زیادی داشته باشد و همزمان به ترمیم سریع‌تر آن ناحیه کمک‌ کند.

اگر از روغن پنیرک یا انواع پنیرک خوراکی استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را روی مفاصل یا مناطقی که درد دارد قرار دهید.

۴. بیماری‌های تنفسی
اگر از احتقان سینه یا بیماری تنفسی رنج می‌برید، مصرف پنیرک پیشنهادی عالی برای شما است. پنیرک نه‌تنها با تمیز کردن مجاری تنفسی، سینه را صاف می‌کند، بلکه با ویژگی ضدالتهابی خود سبب تسکین سینه و غدد می‌شود.

همچنین به افزایش سلامتی و بهبودی سریع‌تر کمک می‌کند.

۵. اثرات ضد پیری
استفاده از پماد پنیرک می‌تواند تأثیرات چشمگیری روی بدن داشته باشد. در حقیقت اگر نگران افزایش سن‌تان هستید یا هر روز چین‌و‌چروک‌هایتان را جلوی آینه وارسی می‌کنید، از ژل یا کِرِم حاوی پنیرک استفاده کنید و پوست‌تان را جوان نگه دارید.
 
۷ خاصیت پنیرک و دمنوش آن

۶. مشکلات هاضمه
بعضی افراد دچار ناراحتی‌هایی در قسمت کمر و مشکلات تحرک روده هستند. مصرف مُلیِن‌های قوی می‌تواند اثرات جانبی دیگری در بدن داشته باشد. اما با خیساندن دانه یا استفاده از برگ خشک پنیرک در چای می‌توانید یک مُلین ملایم تهیه کنید که علاوه‌بر تنظیم سیستم گوارش، دردهای مربوط به این سیستم را تسکین می‌دهد.

۷. مشکلات خواب
بسیاری از افراد به‌سختی می‌خوابند. استفاده از روغن پنیرک یا نوشیدن یک فنجان چای پنیرک به آرامش ذهن و بدن‌تان کمک می‌کند. درنتیجه به‌راحتی به خوابی عمیق فرو می‌روید.


هشدار

گزارشات زیادی وجود دارد که نشان‌دهنده‌ی تداخل دارویی پنیرک با سایر داروهای مربوط به سیستم گوارشی و مشکلات تنفسی است. قبل از مصرف این گیاه داروییِ قوی حتما با پزشک خود دررابطه با تداخل دارویی پنیرک و داروهای مصرفی در مدت بیماری، مشورت کنید.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط