شايع‌ترين آسيب‌هاي عضلاني ناشي از ورزش

همه‌ساله حدود 4 درصد از ورزشکاران به دليل يک آسيب ورزشي به مراکز درماني مراجعه مي‌کنند. اين موضوع بسيار طبيعي است زيرا هر نوع فعاليت بدني حتي پياده‌روي نيز اگر درست انجام نشود، در طولاني‌مدت به ماهيچه‌ها و مفاصل آسيب مي‌رساند. از سوي ديگر احتمال بروز آسيب در ماهيچه‌ و تاندون‌ها و حتي در موارد نادر، شکستگي استخوان نيز در ورزشکاران بيش از مردم عادي است. پس، چه بهتر که هنگام ورزش، احتياط‌هاي لازم را به عمل آوريد تا احتمال بروز آسيب‌هاي
سه‌شنبه، 21 مهر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شايع‌ترين آسيب‌هاي عضلاني ناشي از ورزش
شايع‌ترين آسيب‌هاي عضلاني ناشي از ورزش
شايع‌ترين آسيب‌هاي عضلاني ناشي از ورزش

مترجم: محمدرضا عليزاده




همه‌ساله حدود 4 درصد از ورزشکاران به دليل يک آسيب ورزشي به مراکز درماني مراجعه مي‌کنند. اين موضوع بسيار طبيعي است زيرا هر نوع فعاليت بدني حتي پياده‌روي نيز اگر درست انجام نشود، در طولاني‌مدت به ماهيچه‌ها و مفاصل آسيب مي‌رساند. از سوي ديگر احتمال بروز آسيب در ماهيچه‌ و تاندون‌ها و حتي در موارد نادر، شکستگي استخوان نيز در ورزشکاران بيش از مردم عادي است. پس، چه بهتر که هنگام ورزش، احتياط‌هاي لازم را به عمل آوريد تا احتمال بروز آسيب‌هاي فيزيکي‌ به حداقل برسد. در اين نوشته، با برخي از خطرات بالقوه‌اي که ورزشکاران را تهديد مي‌کند، آشنا مي‌شويم...

شايع‌ترين آسيب‌هاي عضلاني ناشي از ورزش

آسيب‌هاي عمومي

ساختاربدن هر انساني متفاوت از ديگري است و در برخي ساختارها نقاط ضعيفي وجود دارد که مي‌تواند آماده پذيرش آسيب‌هاي ورزشي باشد. به عنوان مثال آسيب‌ديدگي اعضاي پاييني مي‌تواند به دليل داشتن کف پاي صاف، بلندي يا کوتاهي کم قد در مقايسه با قد نرمال و زانوهاي پرانتزي باشد اما دليل اصلي اين آسيب‌ها بد آماده کردن خود براي ورزش کردن است. براي انجام تمامي فعاليت‌هاي ورزشي بايد ابتدا خود را گرم کنيم تا ماهيچه‌ها نرم شوند. حرکات کششي عملکرد ماهيچه‌ها را بهبود مي‌بخشد و بهترين حرکت براي پايان ورزش و آرام کردن بدن است.
وقتي ورزش را آغاز مي‌کنيد، نبايد اعتماد بيش از حد به خود داشته باشيد و با حرکات سنگين شروع کنيد. لازم نيست همان ابتدا رکوردها را بشکنيد. ورزش بايد به تدريج و با بالا رفتن استقامت بدني سنگين شود. وقتي روزه‌ايد، ورزش نکنيد. در طول ورزش بايد مرتبا آب نوشيد. آب‌رساني به بدن به جريان خون درون فيبرهاي ماهيچه‌اي کمک مي‌کند.
نکته مهم‌تر اينکه هميشه از وسايل و تجهيزات مناسب خود بهره‌ ببريد. مثلا کفش‌هاي مناسب ورزش انتخابي‌تان را به پا کنيد و قبل از آغاز هر ورزشي به دوره آموزشي آن برويد تا حرکات صحيح به شما آموزش داده شود. فکر نکنيد ذاتا تنيس‌باز يا گلف‌باز به دنيا آمده‌ايد.در اينجا قصد داريم شما را با برخي آسيب‌هاي ورزشي آشنا کنيم.

کوفتگي

در پي انجام حرکات ماهيچه‌اي طولاني و شديد روي ماهيچه‌اي که به خوبي آماده نشده يا آب‌رساني به آن کم بوده پيش مي‌‌آيد. کوفتگي التهاب ماهيچه در پي ترشح بيش از حد اسيدلاکتيک در آن است. معمولا درد ناشي از کوفتگي پس از اتمام ورزش حس مي‌شود و به شکلي نوعي هشدار است. چند روز استراحت، يک حمام گرم، ماساژ و حرکات کششي آرام سبب رفع کوفتگي خواهد شد.

گرفتگي عضلات

گرفتگي عضلات گاهي در حين ورزش يا پس از آن عارض مي‌شود. دليل اين آسيب نيز آماده نبودن و گرم نشدن به اندازه‌ ماهيچه‌ قبل از آغاز ورزش يا استفاده بيش از حد از آن است. گرفتگي عضلات در اکثر موارد نشانه خستگي مفرط است. گرم کردن ماهيچه‌ و استراحت چند روزه، ماساژ و انجام حرکات کششي پس از ساکت شدن درد مي‌تواند از جمله درمان‌هاي پايه‌اي باشد.

کبودي

کبودي در پي شوک مستقيم بر ماهيچه منقبض شده به وجود مي‌آيد. درد و ورم از جمله عوارض کبودي است. درحقيقت پارگي رگ‌هاي خوني سبب پخش مقداري خون زير پوست مي‌شود، برحسب ميزان کبودي، دوران بهبودي از چند روز تا چند هفته متغير است. وقتي نقطه‌اي از بدن کبود مي‌شود نبايد به هيچ عنوان آن را کشيد يا ماساژ داد يا گرم کرد. بهترين راه‌حل براي برطرف کردن کبودي گذاشتن يخ روي محل و استراحت دو تا سه روزه است. در موارد شديدتر بايد به پزشک مراجعه کرد.

کشيدگي عضلات

اين آسيب به زماني گفته مي‌شود که ماهيچه بيش از حد توان کشيده شده و در نتيجه دچار التهاب شده است. برخلاف کوفتگي، درد ناشي از کشيدگي عضلات در حين تمرين شروع مي‌شود. يخ و استراحت کامل براي چند روز درمان کشيدگي عضله است.

پارگي ماهيچه

وقتي ماهيچه بيش از حد توان کشيده شود، ممکن است برخي از فيبرهاي آن پاره شده و فرد دچار پارگي ماهيچه شود. بهتر است در اين شرايط به پزشک مراجعه کنيد.

چگونه درد را ساکت کنيم؟

درمان آسيب‌هاي ورزشي در چهار کلمه «استراحت»، «يخ»، «کمپرس» خلاصه مي‌شود. استراحت به شما کمک مي‌کند دچار آسيب‌ جديد و خون‌ريزي نشويد. يخ سبب فروکش کردن التهاب مي‌شود و درد را ساکت مي‌کند. کمپرس هم مانع از کبودي مي‌شود.
يخ تنها مي‌تواند براي 10 دقيقه رگ‌هاي خوني را سفت کند اما بعد از اين مدت محل آسيب ورم مي‌کند. بهتر است ابتدا براي 10 دقيقه يخ را روي محل بگذاريد. بعد 10 دقيقه به آن استراحت دهيد و بعد مجددا براي يک تا دو ساعت اين کار را تکرار کنيد. درنهايت به کمک باند کمپرس محل را ببنديد تا خون در نواحي اطراف پخش نشود. در روزهاي بعد براي جلوگيري از خون‌مردگي و ورم استفاده از يخ را ادامه دهيد اما مي‌توانيد به جاي هر 10 دقيقه مدت آن را 30 دقيقه کنيد.
منبع:http://salamatiran.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما