۵ راه‌ برای استعدادیابی کودکان

به‌جرئت می‌توان گفت که بزرگترین سرمایه‌ی نسل بشر، کودکانند. کودکان امید آینده‌ی ما هستند. راهنمایی و هدایت درست کودکان، طبق علاقه و ذوق و استعداد خودشان، و نه با اجبار وظیفه‌ای مهم و ارزشمند است.
جمعه، 22 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۵ راه‌ برای استعدادیابی کودکان
پسرم ایان، اخیرا با نرم‌افزار جدیدی به نام گوگل اسکچ‌آپ آشنا شده است. نرم‌افزاری با قابلیت دانلود رایگان که با استفاده از آن می‌توان خانه و ساختمان‌های ۳بعدی طراحی کرد. ایان از چند سال پیش علاقه‌ی زیادی به خانه‌ها و طراحی آنها نشان داد و حدود یک سال است که شروع به طراحی یک بعدی آنها کرده است.

بعد از دانلود نرم‌افزار، چند ویدیوی آموزشی ابتدایی را برای یادگیری کار با نرم‌افزار با هم دیدیم. به ایان گفتم تمرین کن و اولین خانه‌ را برایم طراحی کن. به سختی می‌توانم شور و اشتیاق‌اش بعد از اولین طراحی را توصیف کنم. از شدت هیجان بغلم کرد. او به کاری که انجام داده بود به شدت افتخار می‌کرد.

اینکه به فرزندانتان کمک کنید تا به چیزی که علاقه و در آن استعداد دارند بپردازند، نعمت بسیار بزرگی برایشان خواهد بود. این کار به آنها کمک می‌کند تا به آن چیزی که برای آن خلق شده‌اند، دست پیدا کنند و نیز بهترین راهِ افزایش اعتماد به نفس، خودشناسی و اشتیاق در انجام کاری است که دوست دارند.

در جایگاه یک نوجوان، شناخت علایق و نعمت‌های داده شده به آنها همیشه آن قدر آسان نیست. در ادامه به ۵ راه که این فرآیند را آسان‌تر می‌کند می‌پردازیم.


فرزندانتان را با فعالیت‌های متنوعی آشنا کنید

تا جایی که می‌توانید سعی کنید فرزندتان را تنها به چیزی که خودتان دوست دارید و با آن آشنایید محدود نکنید. اگر شما در زمان بزرگ شدنتان با ورزش سر و کار داشته‌اید، طبیعی است که فرزندتان را درگیر ورزش کنید اما شاید او علاقه یا استعدادی در این زمینه نداشته باشد. بقیه‌ی فعالیت‌ها را نیز امتحان کنید. به دنبال فعالیت‌های دیگری هم که در منطقه‌ی شما موجودند باشید. ذهن خود و فرزندتان را برای موقعیت‌ها و فرصت‌های گوناگون باز بگذارید. والدین جکی اوانچو هیچ فکر نمی‌کردند که دخترشان یک خواننده‌ی با استعدادِ اپراست تا اینکه او را به دیدن نمایش شبح اپرا بردند. اشتیاق جکی به آواز خواندن، با استعداد فوق‌العاده‌اش در هم آمیخت و رشد کرد و همه‌ی اینها از یک انتخاب برای دیدن نمایش اپرا آغاز شد.
 

۵ راه‌ برای استعدادیابی کودکان

خود را با دنیای فرزندتان وفق بدهید

به تمام چیزهایی که فرزندتان می‌گوید گوش بدهید تا درمورد علایق‌اش اطلاعات کسب کنید. کودکان پیوسته درباره‌ی چیزهایی که برایشان جالب است صحبت می‌کنند. حتی اگر آن موضوعات برای شما جذابیتی ندارد یا حوصله‌ی گوش دادن ندارید، این کار را بکنید. حدس می‌زنم من از بیشترِ مادرها درباره‌ی ماشین‌های مسابقه‌ای بیشتر می‌دانم!

به حرف‌های فرزندتان درباره‌ی چیزهایی که دوست ندارد گوش بدهید. اگر بگوید به ورزش یا موسیقی علاقه‌ای ندارد اطلاعات ارزشمندی به شما داده‌است. همچنین به نشانه‌هایی که خودتان می‌فهمید توجه کنید. کودکی که از تمرین موسیقی بیزار است احتمالا خیلی به نواختنِ ساز علاقه‌مند نیست.

پسرم، کای، از نواختن ساکسیفنش نفرت داشت و سرانجام نواختنش را متوقف کرد. اما عاشق موسیقی است. حالا علاقه‌اش به موسیقی را از طریق دی‌جینگ (DJing) نشان می‌دهد. او یک صفحه‌ی میکس دارد و ساعت‌ها به میکس کردن آهنگ‌ها و نواختن موزیک‌ می‌پردازد. نیازی نیست که از او بخواهید تا این کار را انجام بدهد. این کار را دوست دارد و انجامش می‌دهد.


اشتیاق و استعداد فرزندتان را تشویق کنید

بارها داستان‌هایی درباره‌ی والدینی شنیده‌ایم که علاقه و استعداد فرزندشان را به این خاطر که آن را مناسب پیشرفتش ندیده‌اند از بین برده‌اند. از آن دسته والدینی نباشید که رویای فرزندش را نابود می‌کند.

حتی اگر ایده و علاقه‌اش خیلی غیر واقعی به نظر برسد، بگذارید دنبال عشق و علاقه‌اش برود. شما که نمی‌دانید که چه آینده‌ای در انتظار اوست و دنیا برایش چه برنامه‌ای دارد. پسر بزرگترم، کای، چندین سال بود که می‌خواست یک بازیکن بیسبال حرفه‌ای بشود. استعداد داشت اما استعدادش کافی نبود. ما به تشویق‌اش ادامه دادیم اما در نهایت خودش فهمید که این رویایش تحقق نمی‌یابد.

امروز او همچنان به ورزش علاقه نشان می‌دهد و می‌خواهد در آینده یک جراح ارتوپد شود و باز هم باید ببینیم که دنیا برایش چه برنامه‌ای دارد.


از رها کردن چیزی نترسید

ممکن است فرزندتان فعالیت‌های متنوعی را برای مدتی امتحان کند و بعد به این نتیجه برسد که به آن علاقه ندارد. حتی اگر فرزندتان در یک فعالیت بسیار ماهر و با استعداد است، هیچ ایرادی ندارد که او این فعالیت را رها کند. مگر آن که متوجه شوید به عادت ناخوشایند شروع و رها کردن هر فعالیت بدون دلیل خاص دچار شده است. پرداختن به فعالیت‌های مختلف و در نهایت پی‌بردن به اینکه آن فعالیت، مناسب‌اش نیست هیچ ایرادی ندارد.

به فرزندتان بگویید که باید این فعالیت یا این ترم را به اتمام برساند و سپس می‌تواند آن را رها کند. این کار به فرزندتان می‌آموزد که باید نسبت به فعالیتی که خودش شروع می‌کند، تعهد داشته باشد و سرمایه‌ای را هدر ندهد. باید فعالیتی را که خودش شروع کرده است بدون هرگونه سؤال یا فشار به دیگران به اتمام برساند.
 

۵ راه‌ برای استعدادیابی کودکان

به فرزندتان اجازه بدهید رهبر خود باشد

وقتی که صحبت انتخابِ فعالیت مورد علاقه و استعداد کودک می‌شود، بهتر است که شما فقط نقش راهنمایی و هدایت او را بر عهده داشته باشید و بر اساس آنچه که می‌بینید و از فرزندتان می‌شنوید، به او پیشنهادهایی بدهید.

می‌توانید علاقه و استعداد فرزندتان را تشویق کنید و او را با فعالیت‌های گوناگونی آشنا کنید و اینکه فرزندتان مایل به ادامه دادن آن فعالیت در بلند مدت باشد، به خودش مربوط است.

هر کدام از فرزندانتان فردی بی‌همتا با آفرینشی بی‌نقص از سوی خدا هستند. مجموعه‌ی علایق و استعدادهای مخصوص به خودشان را دارند که در نهایت رشد خواهد کرد و در نوع خودش مانند نعمتی خواهد بود که به این دنیا داده شده است. فرزندتان تا زمانی که به چیزی دست پیدا نکند که اورا از بقیه متمایز کند، زندگی شاد و لذت بخش همراه با هدف نخواهد داشت.

کمک کردن به فرزندانمان برای دست‌یابی به علاقه و چیزی که در آن استعداد دارند، برایشان نعمت خواهد بود.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما