دسترسی سالم برای فرزند خود ایجاد کنید

با مطالعه این مقاله یاد می گیرید که که چگونه فرزندتان را در فضای مجازی کنترل کنید تا به سلامت از این بزرگراه عبور کند.
پنجشنبه، 11 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دسترسی سالم برای فرزند خود ایجاد کنید
طبق فرهنگ ما، تربیت فرزند باید و نباید های خاص خود را دارد؛ حتی در فضای مجازی. پس برای آن که فرزند نوجوانتان به سلامت از این بزرگراه عبور کند و تربیت حیامدارانه ایی را داشته باشد؛ پیشنهاد می کنیم به نکات کلیدی و کاربردی زیر توجه کنید:


 - اول از همه باید با فرزندتان صحبت کنید

شما مسئول تربیت او هستید و هیچ کس نمی تواند مثل شما او را برای زندگی امروز آماده کند. همان طور که وقتی کودک بود با گفتن «جیز» به او می فهماندید وسیله ای تیز و یا داغ است و نباید دست بزند. امروز هم با یک کلام شیرین می توانید در مورد خطرات استفاده ی ناصحیح از اینترنت با او صحبت کنید. به او بیاموزید کاربری هوشمند و مسئول باشد.


 - قانون مهم دنیای مجازی را به او یاد بدهید

«کاری که در دنیای واقعی نباید انجام دهی، در دنیای مجازی هم ممنوع است.» وقتی حیا و حجاب در دنیای حقیقی و در جامعه رعایت می شود، باید این را بداند که دنیای مجازی فرقی با واقعیت و محیط اطراف ندارد و فرد باید حیا و عفت را هم در آن جا رعایت کند.


 - نمی توان استفاده از اینترنت را ممنوع کرد اما می توان برای آن قوانینی گذاشت

کلمه ی اینترنت نامحدود نباید در خانه ی شما مجاز باشد. ساعاتی که فرزندتان اجازه دارد از اینترنت استفاده کند را مشخص کنید. این تعداد ساعات هر چه نوجوان کم سن تر باشد، باید کم تر تنظیم گردد، زیرا نیاز چندانی به آن ندارد.


 - رایانه ی خانه را جایی بگذارید که در کنترل نگاه شما هم باشد

سعی کنید رایانه را در یک فضای عمومی در منزل خود قرار دهید. اما اگر چنین چیزی ممکن نیست و اگر فرزندتان رایانه شخصی دارد (پیشنهاد ما این است که چنین وسیله ای را تا ابتدای سنین جوانی و ورود به دانشگاه خریداری نکنید) نگذارید در یک اطاق با در بسته با آن کار کند. حتی اگر در اطاق شخصی اش این کار را انجام می دهد، شما رفت و آمد داشته باشید.


-رایانه شخصی برای فرزندانتان تهیه نکنید

باید سعی کنیم رایانه ایی که تهیه می کنیم به اسم یک شخص از اعضای خانواده نباشد و آن را عمومی تلقی کنیم. می توان یک سیستم تهیه کرد و آن را در مکان عمومی مانند سالن حال و پذیرایی قرارداد که هر کس با این وسیله کار دارد از آن در محلی که قرار دارد، استفاده کند.


 - علم خود را از اینترنت بالا ببرید

باید هم پای فرزندتان پیشرفت کنید. اگر هم پای رفتنتان نباشد، جا می مانید و آن وقت نمی دانید چه اتفاقاتی ممکن است برای او پیش بیاید. به روز بودن شما به همراهی با فرزندتان کمک می کند. زیرا فرزند می داند که شما از همه علوم مربوط به یارانه آگاهی دارید و بیشتر مراقب رفتارهایش است. زیرا او می داند که با آگاهی شما از همه ی مسائل نمی تواند عمل خلافی را انجام دهد.


 - هر از گاهی به رایانه سر بزنید و جستجوهایش را کنترل کنید

البته این مهندسان دانشگاه نرفته، آن قدر به کوچه پس کوچه های اینترنت وارد هستند که ممکن است بتوانند اثر پای خود را پاک کنند. اگر رفتار غیر معمولی از فرزندتان دیدید، برنامه هایی مخصوص والدین کارآگاه روی سیستم نصب کنید تا مطمئن شوید خطری او را تهدید نمی کند البته در شرایط عادی چنین چیزی لازم نیست.


 - جای خالی ندهید

آخرین نکته و مهم ترین این است که اگر شما جای خالی بدهید، خیلی زود هر چیز و هرکسی ممکن است جایتان را پر کند. اشتغال زیاد و وقت نگذاشتن برای فرزندان، او را به سمت دنیای مجازی سوق می دهد که می تواند دوستان و نزدیکان همیشه در دسترسی داشته باشد که همیشه کنار او هستند. اگر خانواده ی گرم و صمیمی داشته باشید، برای اوقات فرزندانتان برنامه ریزی کنید، با او دوست باشید و بگذارید اتاق های خانه تان با خاطرات شیرین با هم بودن پر شود؛ با این روش، شما بزرگ ترین فیلترینگ را در قلب نوجوانتان ایجاد کرده اید.

در آخر باید به این نکته اشاره کرد که در این دنیای مدرن باید والدین باهوش و زیرکی باشیم تا بتوانیم در فضای مجازی که هر چیزی ممکن است پیدا شود؛ فرزندان سالم و صالحی تربیت کنیم.


منبع: حوزه نت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط