قوانین ورود صحیح بچه ها به دنیای مجازی

در این مطلب با قوانین ورود بچه ها به دنیای دیجیتال آشنا می شوید.
پنجشنبه، 11 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قوانین ورود صحیح بچه ها به دنیای مجازی
این روزها زندگی در دنیای مجازی بخش وسیعی از روزمرگی های کوچک و بزرگ را در بر گرفته و در دنیایی که بازی با برنامه های تلفن همراه و تبلت و لپ تاپ جای خود را به گرگم به هوا و یک قل دو قل داده است، می توان دورهمی های کودکانه در دنیای دیجیتال را یکی از دغدغه های اصلی پدر و مادرها دانست.

با این حال به عقیده روان شناسان و متخصصان حوزه علوم آموزشی نمی توان میان دنیای دیجیتال و کودکانه های کوچک ترها خط قرمز کشید و باید این مسئله را پذیرفت که اگرچه زندگی در عصر فناوری و علاقه مندی کودکان به بازی های رایانه ای، گاهی اوقات برای بزرگ ترها دردسر آفرین می شود، اما باید قبول کرد که در دنیای جدید، خریدن یک دستگاه رایانه یا تبلت با توجه و نیازها و قابلیت های فرزندتان و نظارت بر فعالیت های کودکان به نفع او خواهد بود.

کافی است با اجرای این قوانین ساده با فرزندانتان در دنیای فناوری هم گام شوید و آن ها را راهنمایی کنید. تا ورود فرزندتان به پیش دبستانی منتظر بمانید اگر از آن دسته پدر و مادرهایی هستید که در خانه فرزند کنجکاو کوچک تر از سه سال دارید، بهتر است دور خرید تبلت یا لپ تاپ را خط بکشید.

کودکان در دو سال اول زندگی، جهان اطرافشان را فقط با درک واقعیت ها تجربه می کنند و هر یک دقیقه ای که وقت آن ها برای دیدن برنامه های تلویزیونی یا بازی های رایانه ای هدر می رود، از شناخت دنیای اطراف باز می مانند، از طرف دیگر نباید فراموش کنید، فرزند شما پیش از سن سه سالگی با کمک چشم، گوش، زبان و دست و پا دنیای اطرافش را می شناسد و با استفاده از مهارت های حرکتی و فعالیت رشد می کند، بنابراین رایانه وسیله مناسبی برای رشد و پیشرفت مهارت های کودکان در سه سال اول زندگی نیست.

در واقع راه رفتن، صحبت کردن و بازی با گروه های همسال به رشد کودک در این سنین کمک می کند. بنابراین بهتر است خرید تبلت را به پس از برگزار کردن جشن تولد سه یا چهار سالگی اش موکول کنید چرا که با ورود کودک به دوره پیش دبستانی، می توانید از نرم افزارهای آموزشی برای کمک به رشد ذهنی فرزندتان و یادگیری بهتر کمک بگیرید و با کمک برنامه ها و سایت های مفید، کاربرد استفاده صحیح از کامپیوتر را از همان سال های اولیه زندگی به کودک خود آموزش دهید.

به او کمک کنید تا از طریق سایت های مختلف آموزشی مهارت زبان آموزی یا ارتباطات اجتماعی را بهتر بیاموزد ساعت کار با رایانه را محدود کنید فراموش نکنید مدیریت استفاده از رایانه بر عهده والدین است.بنابراین استفاده از بازی یا برنامه های کامپیوتری را به گونه ای برنامه ریزی کنید که در حضور دیگر اعضای خانواده انجام بگیرد.

در روز ساعت مشخصی را برای استفاده از برنامه ها یا جستجو در سایت های اینترنتی را در نظر بگیرید و در کنار آن انجام فعالیت هایی مانند کتاب خوانی یا گشت و گذار در موزه و پارک و ارتباط با دنیای واقعی را از یاد نبرید چرا که کودک با انجام این گونه فعالیت ها است که به تقویت مهارت های اجتماعی، زبان آموزی و رشد شناختی آن ها کمک می کند.

فراموش نکنید پدر و مادر و بزرگ ترهای خانه برای کوچک ترها الگو به حساب می آیند و باید ابعاد مفید استفاده از رایانه را به فرزندشان معرفی کنند.

استفاده صحیح از رایانه باعث می شود تا فرزند شما در یادگیری مهارت های غیر کلامی پیشرفت کند، و همچنین روش های حل مسئله را به خوبی خواهد آموخت و خلاقیت در او شکوفا می شود. محققان روان شناسی معتقدند، برای کودکان سه تا پنج سال کار با رایانه نباید بیش تر از نیم ساعت در روز به طول بینجامد و این مدت زمان برای پنج تا هفت ساله ها یک ساعت در روز توصیه می شود.

نوجوان ها هم بهتر است، بیش تر از دو ساعت وقت خود را صرف کار با رایانه نکنند. با این حال فراموش نکنید که ارتباط کودکان و نوجوانان با دنیای مجازی و کار با نرم افزارهای مختلف همان اندازه که مفید است می تواند آسیب زا باشد، بنابراین با تعیین محدوده زمانی و مشخص کردن سایت های مجاز برای فرزندتان آن ها را تحت نظارت خود قرار دهید.

به خاطر داشته باشید استفاده طولانی مدت از این نوع سیستم ها می تواند بر نحوه تعامل کودک با دنیای اطرافش تأثیر بگذارد و او را از برقرار کردن روابط عاطفی موثر با اعضای خانواده محروم سازد.


منبع: حوزه نت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.