فراشناخت و علایم وسواسی
همهی بیماران باورهای فراشناختی مثبتی دربارهی استفاده از الکل به عنوان راهبرد تنظیم شناختی، هیجانی و خودانگاره گزارش نمودند.
پنجشنبه، 18 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با من و میجر (۱۹۹۹) با استفاده از پرسشنامهی باورهای فراشناختی، باورهای مربوط به نگرانی را در افراد خود بیمارانگار، مورد بررسی قرار دادند. این پژوهش گران به بررسی این موضوع پرداختند که آیا افراد خود بیمارانگار، بیشتر نگران نگرانیهای مربوط به بیماری هستند یا نگران نگران بودن. در نتیجه به این سؤال پرداختند که آیا این افراد، فراشناختهای مختص محتوا دارند یا نه. این مؤلفان یافته های قبلی در خصوص وجود رابطهی معنادار بین عوامل فراشناختی و آمادگی برای نگرانی آسیب زا را که از طریق پرسشنامهی نگرانی ایالت پنسیلوانیا ارزیابی شده است، تأیید نمودند. به علاوه، آنها نشان دادند که مقیاس خود بیمارانگاری با دو بعد پرسش نامه ی باورهای فراشناختی همبستگی مثبت دارد: (یک) باورهای منفی دربارهی کنترل ناپذیری و خطر و (دو) لزوم کنترل افکار شامل موضوعات خرافه پرستی؟ تنبیه و مسئولیت .
دیویس و والنتیر (۲۰۰۰) نشان دادند که آزمودنیهای مبتلا به اضطراب فراگیر نسبت به گروههای مضطرب غیر نگران، نمرات بالاتری در جنبه های مختلف باورهای فراشناختی منفی شامل کنترل ناپذیری و خطر و باورهای منفی در مورد لزوم کنترل افکار شامل خرافه پرستی، مسئولیت و تنبیه کسب کردند.
اسپادا و ولز (۲۰۰۵) به بررسی رابطه ی بین پرسش نامه ی باورهای فراشناختی (30-MCQ و دو مقیاس مصرف الکل و میبارگی مشکل ساز پرداختند. باورهای مثبت دربارهی نگرانی و باورهای منفی دربارهی کنترل ناپذیری و خطر، به طور مثبت با میزان و فراوانی مصرف الکل طی ۳۰ روز گذشته و با مقیاس غربالگری اختلال مصرف الکل مرتبط بودند. همچنین بین اطمینان شناختی پایین و باورهای مربوط به لزوم کنترل افکار، با میزان و فراوانی مصرف الکل رابطه ی مثبت وجود داشت. باورهای مربوط به لزوم کنترل افکار، حتى هنگامی که متغیرهای اضطراب و افسردگی کنترل شده بودند، به طور معناداری مصرف الکل را پیش بینی می کردند.
مصاحبهی نیمه ساختاری، نشان داد که همهی بیماران باورهای فراشناختی مثبتی دربارهی استفاده از الکل به عنوان راهبرد تنظیم شناختی، هیجانی و خودانگاره گزارش نمودند. شش بیمار، وجود باورهای فراشناختی منفی را تأیید نمودند. نه نفر از ۱۰ بیمار گزارش کردند که نمیدانند که چه موقع در جریان مشروب خواری به هدف خودتنظیمی دست می یابند و علامت توقف آنان، بدحال شدن یا از دست دادن هشیاری بود که نشان دهنده ی بی نظمی در پایش فراشناختی است (اسپادا و ولز، ۲۰۰۶). در تلاش برای آزمون دقیق تر نظریهی فراشناختی در مورد سوء مصرف الکل، اسپادا و ولز (۲۰۰۸ الف) مقیاس های باورهای مثبت و باورهای منفی درباره مصرف الکل را تهیه کردند. این مقیاس ها با مقیاس های سوء مصرف الکل هم بسته اند، و باورهای مثبت در مقایسه با انتظارات بالا در مورد مصرف الکل، واریانس بیشتری از سوء مصرف الکل را تبیین می کنند (اسپادا و ولز، ۲۰۰۷).
اگرچه رویکرد فراشناختی در اصل برای تبیین اختلال هیجانی مطرح شده است، به نظر می رسد در مورد علایم روان پریشی نیز کاربرد دارد. رابطهی بین باورهای فراشناختی و آمادگی برای توهمات شنوایی" در چند مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است. موریسون و همکاران (۲۰۰۰) ضمن تعدیل مقیاس توهم لانی- اسلید برای سنجش آمادگی برای توهم شنوایی و بینایی، رابطهی آن را با باورهای فراشناختی در جمعیت غیربیماره مورد مطالعه قرار دادند. باورهای مثبت دربارهی تجربه های ادراکی غیرعادی، بهترین پیش بینی کنندهی آمادگی برای توهمات بود. شرکت کنندگانی که نمرات بالاتری در مقیاس آمادگی برای توهم داشتند، نمرات بالاتری در خرده مقیاس های کنترل ناپذیری و خطر، لزوم کنترل افکار شامل خرافه پرستی، تنبیه و مسئولیت و خود آگاهی شناختی پرسشنامهی باورهای فراشناختی (MCQ) به دست آوردند.
لوبن، هادوک، کیندرمن و ولز (۲۰۰۲) تفاوت های بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی را که در هنگام ارزیابی توهمات شنیداری داشتند و کسانی که هیچ وقت تجربهی توهمی نداشتند، در نسخهی اصلاح شده پرسش نامه ی باورهای فراشناختی، مورد بررسی قرار دادند. گروههای کنترل شامل بیماران مبتلا به اختلالهای اضطرابی و گروه غیر بیمار بودند. بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی که در هنگام ارزیابی توهم داشتند، با بیمارانی که هرگز توهم نداشتند، در باورهای مربوط به لزوم پایداری افکار تفاوت داشتند. تفاوت دیگر بین گروهها در مقیاس خودآگاهی شناختی بود، که در آن بیماران دچار توهم در مقایسه با افراد غیر بیمار، نمرات بالاتری داشتند. بیمارانی که در هنگام ارزیابی توهم داشتند، نسبت به گروه کنترل اضطرابی، نمرات بالاتری در مقیاس کنترل ناپذیری و خطر کسب کردند.
منبع: راهنمای علمی درمان فراشناختی اضطراب و افسردگی،آدریان ولز، دکتر شهرام محمد خانی، انتشارات ورای دانش، چاپ دوم، طهران 1390
مقالات مرتبط
خشم کودک را کنترل کنید
نقش پول توجیبی در تربیت
عادتهای نادرست کودکان
تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
توهمات شنوایی
پنجشنبه، 18 مهر 1398
افسردگی؛ علائم، علل و درمان
دوشنبه، 14 آبان 1397
افسردگی خفیف را جدی بگیرید
دوشنبه، 14 آبان 1397
افسردگی
يکشنبه، 13 آبان 1397
بیماری با چراغ خاموش
شنبه، 12 آبان 1397
درمان شناختی رفتاری چیست؟
سهشنبه، 8 آبان 1397
آیا افسردگی واقعا در حال افزایش است؟
شنبه، 24 شهريور 1397
هشت دلیل کاهش میل جنسی آقایان
چهارشنبه، 24 مرداد 1397
همه انواع قطع رابطه بد نیستند: استراتژیهای مقابلهای برای دستیابی به نتایج مثبت
شنبه، 20 مرداد 1397
علل و عوامل خودکشی
سهشنبه، 9 مرداد 1397
تازه های مقالات
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
هنر و زیبایى از منظر دین در بیان آیت الله جوادى آملى
بررسی بحث حجاب در دانشگاه و عدم رعایت آن در جامعه دانشجویی
علت بی غیرتی برخی مردان و نحوه تعامل با چنین همسری
در اقدام به طلاق، اولویت با کدامیک: منافع والدین یا فرزندان؟!
چه چیزهایی موجب رضایتمندی در زندگی می شوند؟
حضرت زهرا (س) حلقه ارتباط و اتصال در عالم هستی
پیوند خوشنویسی و کتابت قرآن
مقایسه سودآوری اتریوم و سولانا
سیر خط فارسی باستان
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
دلنوشتههایی به مناسبت هفته بسیج
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
خلاصه ای از زندگی مولانا
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
پیش شماره شهر های استان تهران
چهار زن برگزیده عالم
موارد بیشتر برای شما
معرفی خوشنویسان معروف قرآن کریم
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزبالله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تلآویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایتهای هستهای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعهنویی
رهبر انقلاب: حوزه علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیدههای جدید نظر بدهد
حملات خمپارهای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا