جوامع جهان وطن
در این مقاله، جهان وطنترین جوامع، شامل جوامع دارای پایینترین میزان موانع داخلی و خارجی در دسترسی به اطلاعات
چهارشنبه، 4 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سوئیس بهترین مثال یک کشور جهان وطن است. کشور چندزبانه کوچکی که در تقاطع فرهنگی اروپا واقع شده، با جمعیتی ۵/ ۷ میلیون نفری و هم مرز با کشورهای آلمان، اتریش، الیختنشتاین، ایتالیا و فرانسه است. این کشور یکی از مرفه ترین کشورهای جهان است. سرانه تولید ناخالص داخلی آن 41.100 دلار است و اقتصاد شکوفای آن بخش خدمات بزرگی دارد که با تجارت، بیمه، بانکداری و توریسم بین المللی پیوند دارد. این کشور همچنین بخش تولیدی نیرومندی در زمینه مواد شیمیایی و ابزار دقیق دارد. سوئیس با اینکه عضو اتحادیه اروپا نیست، اما پیوند نیرومندی با سازمان های چندجانبه دارد؛ بسیاری از دفاتر و ادارات مرکزی سازمان ملل متحد مانند سازمان سلامت جهانی، سازمان تجارت جهانی و سازمان بین المللی کار در ژنو مستقر شده اند. سوئیس همچنین ادعای داشتن قدیمی ترین دموکراسی جهان را دارد. جایی که ازادی مطبوعات در اواسط قرن ۱۹ در درون قانون اساسی فدرال مورد تکریم قرار گرفت. بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز در سال ۲۰۰۷ سوئیس از بین ۱۶۹ کشور در زمینه آزادی مطبوعاتی رتبه ۱۱ را کسب کرد و بالاتر از انگلستان، کانادا و آلمان قرار گرفت. «خانه آزادی» نیز به این کشور رتبه ۷ از میان ۱۹۵ کشور را داد.
امروزه، پخش رادیو تلویزیونی تحت تسلط شرکت سخن پراکنی سوئیس ( SRG / SSR ) است که یک شرکت دولتی است که در ۱۹۵۲ تأسیس گردید و ۷ شبکه تلویزیونی و ۱۸ ایستگاه رادیویی را اداره می کند. غالب در آمد این شرکت از طریق سود ناشی از اعصای مجوز و بخش کمتری نیز از طریق تبلیغات تلویزیونی حاصل می شود. این شرکت به عنوان شرکتی غیر انتفاعی با مجموعه مرکبی از انجمن های منطقه ای، شامل، شوراهای مخاطبان، سازماندهی می شود که قصد حمایت از منافع عمومی را دارند. شرکت سخن پراکنی سوئیس، تعهد تولید برنامه برای مصرف داخلی و همچنین برنامه های اطلاع رسانی جهت ارتقاء میزان شناخت خارجیان از کشور از سوئیس و تقویت ارتباط با اجتماع سوئیسی های خارج از کشور را دارد. از سال ۱۹۸۲ سوئیس یک سیستم دوگانه را به اجرا در آورده است و ایستگاه های تلویزیونی و رادیویی خصوصی (تجاری) چندگانه به پخش برنامه هایی در سطوح ملی و منطقهای می پردازند. بعلاوه، ایستگاههای تلویزیونی فرانسه، آلمان و ایتالیا به واسطه نفوذ بالای تلویزیون های کابلی و ماهواره ای چند کانالی، در دسترس مردم سوئیس هستند. تا سال ۲۰۰۲، بیش از ۸۰ درصد از خانوارهاصاحب گیرنده های ماهواره ای با شبکههای کابلی داخلی شدند. در سوئیس حدود ۴۰ شبکه تلویزیونی آلمانی زبان مانند ARD ، Pro و RTL وجود دارد. برخی از سخن پراکنی های تجاری آلمان، برای بازار سوئیس نسخه های متناسبی از شبکههای خود تهیه می کنند. به طور مشابه، نواحی فرانسوی زبان و ایتالیایی زبان سوئیس نیز بخش عمده ای از برنامه های خودرا را از خارج کشور وارد می کنند.
برنامههای انگلیسی زبان عمدتا به زبان های موجود در سوئیس دوبله می شوند، این در حالی است که Sky Tv EuroNews BBC Prime ، CNN International و CNBC و همچنین رادیوی جهانی سوئیس همگی به زبان انگلیسی برنامه پخش می کنند. رصدخانه صوتی - تصویری اروپا که به تجزیه و تحلیل سهم مخاطبین در بازار روزانه تماشای تلویزیون می پرداخت، - برآورد کرد که در سال ۲۰۰۲ بیش از ۶۰ درصد از مخاطبان سوئیسی، شبکههای خارجی را تماشا می کردند. زیرساخت های مخابراتی در سوئیس (کشوری با جمعیتی تحصیل کرده و مرفه) نیز به خوبی توسعه یافته است. دسترسی وسیعی به کامپیوتر و تلفن های موبایل و ثابت وجود دارد و این کشور یکی از بالاترین نرخ های دسترسی به وایرلس باندپهن به اینترنت در اروپا را دارد؛ براساس آمار شبکه نیلسن در سال ۲۰۰۶ بیش از دو سوم (۶۸ درصد مردم سوئیس از اینترنت استفاده می کنند. همچنین چندین روزنامه عمده مانند Tagesanzeigerو Blick در زودیخ، Le matin در لوسان و Corriere del Ticino در لوگانو و نیز چندین مجله و چاپخانه محبوب (عام المنفعه) وجود دارد.
اما تمامی جوامع جهان گرا جوامعی صنعتی و مرفه نیستند؛ برخی از اقتصادهای نوظهور مانند آفریقای جنوبی نیز به طور فزاینده جهان وطن می شوند. بخش رسانه در آفریقای جنوبی از زمان برگزاری انتخابات دموکراتیک انتقالی در آوریل ۱۹۹۴، لیبرال سازی و مقررات زدایی، متنوع شدن بخش چاپ و انتشارات، تضمینهای قانونی و حقوقی در دسترسی به اطلاعات در دست دولت و رشد استفاده از اینترنت را تجربه نموده است. مقررات زدایی در ۱۹۹۶ به افزایش ایستگاههای رادیویی منجر شد.
شنوندگان ژوهاسبورگی می توانستند از میان ۴۰ ایستگاه رادیویی دست به انتخاب بزنند؛ این ایستگاه ها از سخن پراکنی های ملی دولتی مانند شرکت سخن پراکنی آفریقای جنوبی (SABC) تا ایستگاه های محلی با هدف پخش برنامه برای گروه های قومی و نواحی محلی، دامنه دارند. SABC سه شبکه تلویزیونی ملی و دو کانال تلویزیونی شارژی دارد، در حالی سخن پراکنی های تجاری ملی، شبکههای تلویزیونی شارژی و رایگان عرضه می کنند که در این شبکه ها اخبار، ورزش و سرگرمی، فیلم، برنامه های امور عمومی و سریالهای خانوادگی نمایش داده می شوند. چنین برنامههایی معمولا ترکیبی از محصولات داخلی و خارجی هستند.
منبع: جهانی شدن و تنوع فرهنگی، پیپا نوریس و رونالد اینگلهارت، ترجمه: عبدالله فاضلی و ساجده علامه،صص183-178، چاپ و نشر سپیدان، تهران، چاپ اول، ۱۳۹۵
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
جهت گیریهای جهان وطنانه (قسمت دوم)
پنجشنبه، 5 دی 1398
مقایسه سیستمهای رسانهای خبری
چهارشنبه، 4 دی 1398
مقایسه و ارزیابی رسانهها (قسمت اول)
چهارشنبه، 4 دی 1398
مقایسه و ارزیابی رسانهها (قسمت دوم)
چهارشنبه، 4 دی 1398
مقایسه ادغام در بازرهای جهانی
چهارشنبه، 4 دی 1398
استفاده از دانش و اطلاعات
سهشنبه، 3 دی 1398
فن آوریهای ارتباطی جدید
دوشنبه، 2 دی 1398
شکاف دیجیتال و فقر اطلاعاتی
دوشنبه، 2 دی 1398
توسعه رسانهای در کشورهای فقیر
دوشنبه، 2 دی 1398
جامعه مجازی چیست؟
دوشنبه، 20 بهمن 1399
تازه های مقالات
نماز کن فیکون روز جمعه چگونه خوانده می شود؟
کالری نان چند غله چقدر است؟
چگونه به خداى نادیده ایمان بیاوریم ؟
خطای آدم تقاص بشر
آشنایی با آداب و رسوم جالب شب یلدا در قزوین
قد و وزن و دور سر نوزاد 9 ماهه
قد و وزن و دور سر نوزاد 12 ماهه
قد و وزن و دور سر نوزاد 11 ماهه
چالش هایی که خانوادهها در تربیت فرزندان نسل زد با آن مواجه هستند
آداب و رسوم جالب شب یلدا در مشهد
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
داستان امالبنین
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
اختراعات آلبرت انیشتین
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
پیش شماره شهر های استان تهران
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
مهم ترین خواص هویج سیاه
لیست کاملی از خدایان و الهههای یونانی
موارد بیشتر برای شما
استوری تبریک شب یلدا 1403
کلیپ شب یلدا 1403
چرا زبان عربی، زبان اسلام است؟ آیا اسلام برای اعراب آمده است؟
هوسهای نفتی ترامپ در سوریه
قاب متفاوتی از دیدار صبح امروز اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب
حاشیههای دیدار هزاران نفر از زنان و دختران با رهبرانقلاب
آخرین وضعیت تامین سوخت نیروگاهها
سنگین ترین محموله تاریخ صنعت فضایی ایران پرتاب شد!
وقتی کارشناس آمریکایی مناظره پخش زنده را ترک میکند!
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان
بیان دیدگاه و نظرات | خانم مریم سهرابی، برگزیده جشنواره کشوری قصهگویی
بیان دیدگاه و نظرات | خانم فاطمه رایگانی، دکتری فلسفه دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)
بیان دیدگاه و نظرات | خانم سمیرا خطیبزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی سوره
بیان دیدگاه و نظرات | خانم فاطمه ترابی، معاون علمی مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران
بیان دیدگاه و نظرات | خانم عائده سرور، مادر دو شهید، از لبنان